The Word Yayasan

Nalika ma parantos ngalangkungan mahat, ma masih bakal ma; tapi ma bakal ngahiji sareng mahat, sareng janten paham-ma.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 9 JULY, 1909. No 4

Copyright, 1909, ku HW PERCIVAL.

ADEPTS, master na MAHATMAS.

Ieu kecap anggo salami digunakeun di sababaraha taun. Dua anu kahiji asalna tina basa Latin, anu terakhir ti Sanscrit. Adept mangrupikeun kecap anu parantos dianggo salami mangabad-abad na parantos diterapkeun ku sababaraha cara. Hal ieu, sanaos dianggo sacara khusus ku ahli alchemist media, anu dina nganggo istilah kasebut, hartosna hiji anu parantos ngahontal kana kasenian alchemical, sareng anu cekap dina ngalaksanakeun alchemy. Dianggo umum, istilah ieu dilarapkeun ka saha waé anu pinter dina seni atanapi profésionalna. Kecap master biasana parantos dianggunakeun ti mimiti. Éta asalna tina magister Latin, panguasa, sareng parantos dianggo salaku judul pikeun nunjukkeun salah sahiji anu ngagaduhan otoritas ka batur ku alesan padamelan atanapi kakuatan, salaku kapala kulawarga, atanapi salaku guru. Éta dipasihan tempat khusus dina terminologi para alchemists sareng rosicrucian jaman mediaeval salaku hartosna salah saurang anu parantos janten gelar tina subjekna, sareng anu tiasa ngarahkeun sareng ngajar batur. Istilah mahatma mangrupikeun kecap Sanscrit, hartos umum anu hébat jiwa, ti maha, hébat, sareng atma, jiwa, bobogohan deui mangtaun-taun mangtaun-taun. Geus kitu, henteu kedah dilebetkeun kana basa Inggris dugi ka jaman ayeuna, tapi ayeuna tiasa dipendakan di léksikon.

Istilah mahatma ayeuna diterapkeun di nagara pribumi ogé pikeun saha waé anu dianggap hébat salaku jiwa ka fakir India sareng yogis. Dina kajadian éta, kecap biasana dilarapkeun ka anu dianggap anu ngagaduhan tingkat adeptship anu pangluhurna. Janten istilah-istilah ieu parantos dianggunakeun sacara saatos ratusan taun ka rébuan taun. Pangartos khusus parantos dipasihkeun pikeun aranjeunna dina tilu puluh lima taun ka pengker.

Kusabab ngadegna Theosophical Society di 1875 di New York ku Madam Blavatsky, istilah-istilah ieu, ku anu dianggo ku dirina, parantos dianggap rada béda sareng anu langkung nunjuk tina sateuacan. Madam Blavatsky nyarios yén anjeunna parantos diarahkeun ku pandang, master atanapi mahatmas pikeun ngabentuk masarakat pikeun tujuan pikeun ngaenalkeun ka dunya ajaran anu tangtu ngeunaan Allah, Alam sareng Manusa, mana ajaran dunya anu hilap atanapi henteu sadar. Madam Blavatsky nyatakeun yén pujian, master sareng mahatmas anu anjeunna nyarioskeun nyaéta lalaki anu gaduh hikmah pangluhurna, anu ngagaduhan pengetahuan ngeunaan hukum-hukum kahirupan sareng maot, sareng fénoména alam, sareng anu tiasa ngontrol kakuatan-kakuatan éta. alam sareng ngahasilkeun fenomena nurutkeun hukum alam sakumaha anu dipikahoyong. Anjeunna nyatakeun yén ieu pandaptaran, master sareng mahatmas ti saha anjeunna nampi kanyahoan ayana di Wétan, tapi éta ayana di sadaya penjuru dunya, sanaos teu dipikanyaho ku umat manusa sacara umum. Salajengna deui nyarios ku Madam Blavatsky yén sadaya taat, master sareng mahatmas éta atanapi parantos janten lalaki, anu ngalangkungan umur anu panjang sareng ku usaha anu teras-terasan sukses dina ngawasa, ngadominasi sareng ngontrol hakekatna anu handap sareng anu sanggup sareng ngalakukeun kalakuan numutkeun kana pangaweruh sareng hikmah anu aranjeunna parantos ngahontal. Dina Theosophical Glossary, ditulis ku Madam Blavatsky, urang mendakan ieu:

"Tugas. (Lat.) Adeptus, 'Saha anu parantos ngahontal.' Dina Occultism saurang anu parantos ngahontal tahap Inisiasi, sareng janten Master dina élmu filsafat Esoteric. ”

"Mahâtma. Lit., 'jiwa hébat.' Sanggup anu paling luhur tatanan. Makhluk anu Maha Agung anu, dugi ka penguasaan dina prinsip-prinsip handapna, hirupna tetep teu kateputan ku 'manusa tina daging,' sareng gaduh kanyaho sareng kakawasaan anu pas sareng tahap aranjeunna parantos ngahontal dina évolusi spiritualna. "

Dina jilid "The Theophophist" sareng "Lucifer" sateuacan 1892, Madam Blavatsky parantos nyerat seueur perkawis adepts, master and mahatmas. Saprak harita literatur anu ageung parantos dikembangkeun ngalangkungan Theosophical Society sareng dimana seueur panggunaan parantos dianggo tina istilah ieu. Tapi Blavatsky mangrupikeun otoritas sareng saksi sateuacan dunya pikeun ayana mahluk anu parantos nyarioskeun salaku taat, master sareng mahatmas. Istilah ieu parantos dianggo ku theosophists sareng anu sanésna dina harti anu béda tinimbang anu dipasihkeun ku Blavatsky. Ieu kami bakal nyarios engké. Sadaya anu kitu, anu ngahubungi sareng nampi doktrin anu dipasihkeun ku dirina sareng anu teras nyarios sareng nyerat perkawis adepts, masters sareng mahatmas confessedly nampi pengetahuan ti aranjeunna ti dirina. Madam Blavatsky ku ajaran sareng tulisanna parantos nunjukkeun sababaraha sumber kanyaho ti mana asalna ajaran anu dikenal salaku theosophical.

Samentara Madam Blavatsky sareng jalma anu ngartos ngajarna parantos nyerat ngeunaan taat, master sareng mahatmas, teu acan aya seueur informasi anu pasti atanapi langsung nunjukkeun ngeunaan tiap harti anu béda sakumaha anu dibédakeun tina istilah-istilah sanés, atanapi ngeunaan posisi sareng tahapan mahluk ieu ngeusi evolusi. Kusabab penggunaan anu dilakukeun tina istilah ku Madam Blavatsky sareng Theosophical Society, istilah-istilah ieu teras diterapkeun ku anu sanésna, anu nganggo seueur teosofis, nganggo istilah anu sinonim sareng dina cara anu bingung sareng henteu jelas. Janten aya peryogian inpormasi anu peryogi pikeun saha sareng naon hartosna, pikeun naon, dimana, iraha, sareng kumaha, makhluk anu aranjeunna ngagambarkeun.

Upami aya makhluk sapertos taat, master sareng mahatmas, maka aranjeunna kedah ngeusian tempat anu pasti sareng tahap dina évolusi, sareng tempat ieu sareng panggung kedah dipendakan dina unggal sistem atanapi rencana anu aya hubunganana sareng Allah, Alam sareng Manusa. Aya sistem anu kentel ku alam, rencana anu aya dina manusa. Sistem atanapi rencana ieu dikenal salaku zodiak. Zodiak anu urang nyarioskeun, sanés kalebet konstelasi di langit anu dikenal ku istilah ieu, sanaos dua belas rélasi ieu ngalambangkeun zodiak urang. Sanes urang nyarioskeun ngeunaan zodiak dina kayaan anu dianggo ku para ahli nujum modern. Sistem zodiak anu urang nyarioskeun parantos jelas dina édisi editor anu parantos muncul dina "Firman."

Éta tiasa dipanggihan ku konsultasi tulisan ieu yén zodiak dilambangkeun ku bunderan, anu giliranana nangtung. Bunderan dibagi ku garis horizontal; satengah luhur konon ngawakilan jabatan anu teu kawéntar sareng satengahna alam anu nyata. Tujuh tanda tina kanker (♋︎) ka capricorn (♑︎) di handap jalur horis pakait sareng alam semesta anu nyata. Tanda-tanda di luhur garis horisontal tengah mangrupikeun simbol semesta anu teu kawéntar.

Semesta anu muncul dina tujuh tanda dibagi jadi opat alam atanapi bumi anu, dimimitian ku anu panghandapna, nyaéta fisik, astral atanapi psikis, batin sareng rohani spiritual atanapi alam dunya. Dunya ieu dianggap ti hiji sudut pandang henteu ilmiah sareng évolusionér. Dunya anu munggaran atanapi lingkup anu disebut kana spiritual, anu aya dina jalur atanapi pesawat, kanker-capricorn (♋︎-♑︎) sareng dina aspéktipitasna nyaéta dunya napas, kanker (♋︎). Salajengna nyaéta dunya kahirupan, leo (♌︎); nu salajengna mangrupikeun bentuk dunya, virgo (;); sareng anu panghandapna nyaéta dunya bandung fisik, libra (♎︎). Ieu mangrupikeun rencana pencegahan. Komplementasi sareng parantos réngsé di alam ieu katingali dina aspék évolusina. Tanda anu pakait sareng ngabéréskeun anu disebut nyaéta scorpio (♏︎), sagittary (♐︎), sareng capricorn (♑︎). Scorpio (♏︎), kahayang, nyaéta prestasi anu ngahontal dina dunya, (♍︎-♏︎); pamikiran (♐︎), nyaéta kadali dunya kahirupan (♌︎-♐︎); sareng individuality, capricorn (♑︎), nyaéta parantosan sareng kasampurnaan napas, dunya spiritual (♋︎-♑︎). Alam spiritual, méntal sareng astral digubris sareng saimbang dina sareng ngalangkungan dunya jasmani, libra (♎︎).

Unggal dunya gaduh mahluk sorangan anu sadar kana mahlukna di dunya tinangtu sareng tempatna. Dina henteu kakurangan, makhluk dunya napas, jalma-jalma di dunya kahirupan, jalma-jalma di dunya bentuk, sareng jalma-jalma di dunya fisik masing-masing sadar kana dunya tinangtu, tapi unggal kelas atanapi nanaon di dunya henteu atanapi henteu sadar tina jalma-jalma di boh dunya anu sanés. Salaku conto, manusa anu ketat fisik henteu sadar kana bentuk astral anu aya di jeroeun anjeunna sareng anu ngurilingan anjeunna, atanapi tina bumi kahirupan dimana anjeunna hirup sareng anu pulsa ngalangkungan anjeunna, atanapi tina roh-roh rohani anu diasihkeun anjeunna sareng na mahluk anu béda sareng dina sareng anu sampurna tiasa dimungkinkeun. Sadaya alam sareng prinsip ieu aya di jero sareng manusa jasmani, sabab aya dina jero sareng dunya fisik. Tujuan évolusi nyaéta yén sadaya jagad ieu sareng prinsip-prinsip cerdasna kedah disarengan sareng ngalaksanakeun sacara intelektual ngalangkungan awak fisik manusa, ku kituna manusa dina awak jasmani kedah sadar kana sadaya jagad anu diungkabkeun sareng tiasa ngalakukeun sacara intelektual dina sagala atanapi sadaya alam bari aya dina awakna jasmani. Pikeun ngalakukeun ieu terus-terusan sareng sacara terus-terusan, manusa kedah ngadamel nyalira nyalira hiji awak pikeun unggal alam; unggal awak kedah janten bahan tina dunya dimana anjeunna kedah ngalakukeun kamampuan. Dina tahap évolusi anu ayeuna, manusa gaduh dina prinsip-prinsip anu parantos namina; maksudna, anjeunna mangrupikeun napas rohani ngalangkungan kahirupan anu pulp dina bentuk anu pasti dina jero awakna anu lakonan dina dunya fisik. Tapi anjeunna sadar awak fisikna wungkul, sareng dunya fisik hungkul kusabab anjeunna ngawangun henteu aya badan permanén atanapi wujud pikeun dirina. Anjeunna sadar kana dunya jasmani sareng awakna ayeuna kusabab anjeunna damel dina awak fisik didieu sareng ayeuna. Anjeunna sadar awak fisikna salami tahan sareng henteu deui; sareng karana dunya fisik sareng awak fisik ngan ukur dunya sareng awak kasatimbangan sareng kasaimbangan, maka anjeunna henteu tiasa ngawangun awak fisik salami ngalangkungan parobihan waktos. Anjeunna terus ngawangun awak jasmani hiji-hiji anu teras-terasan teras seueur kahirupan dimana anjeunna hirup kanggo bentang anu pondok, sareng dina maotna unggal anjeunna mundur kana kaayaan sare atanapi istirahat dina wujud dunya atanapi di dunya pamikiran tanpa ngimbangkeun prinsip na mendakan dirina. Anjeunna datang deui kana jasmani sareng janten teras teras sumping kahirupan saatos hirup dugi ka anjeunna kedah ngadegkeun nyalira atanapi awak salian fisik, dimana anjeunna tiasa hirup sadar atanapi kaluar tina jasmani.

♈︎ ♉︎ ♊︎ ♋︎ ♌︎ ♍︎ ♏︎ ♐︎ ♑︎ ♒︎ ♓︎ ♈︎ ♉︎ ♊︎ ♋︎ ♌︎ ♍︎ ♎︎ ♏︎ ♐︎ ♑︎ ♒︎ ♓︎ ♎︎
Gambar 30.

Manusa ayeuna hirup di awak fisik sareng sadar kana dunya fisik wungkul. Di hareup jalma bakal tetep hirup dina awak jasmani, tapi lalaki bakal tumuh kaluar tina dunya fisik sareng sadar ka unggal alam sanés sabab aranjeunna ngawangun awak atanapi pakéan atanapi kutang kalayan atanapi ngalangkungan aranjeunna tiasa meta dina alam-alam ieu.

Istilah adept, master and mahatma ngagambarkeun tahapan atanapi derajat masing-masing tina tilu alam sanés. Tahap ieu ditandaan dumasar kana derajat ku tanda-tanda atanapi simbol tina rencana universal zodiak.

Sawijining adept nyaéta anu parantos diajar ngadamel panca indéks dina jero tina panca indra fisik anu tiasa ngalaksanakeun sareng ngalangkungan panca jero dina dunya bentuk sareng kahayang. Bédana nyaéta nalika manusa ngalaksanakeun indra-indera na di dunya jasmani sareng ngalangkungan panca indra-paningal anu nyata-jelas aya kana panca jasmani, panimuan ngagunakeun indra paningal, pangrungu, berbau, ngémut sareng ngarampa di dunya tina bentuk sareng kahayang. sareng yén padahal bentuk sareng hawa nafsu teu tiasa katingali atanapi diingetkeun ku awak jasmani, anjeunna ayeuna tiasa ku budidaya sareng kamekaran tina indra batin, ningali sareng nungkulan hawa nafsu anu ngalangkungan bentuk anu mana anu nyababkeun fisik pikeun ngalaksanakeun. The adept sapertos tindakan dina awak anu bentukna sami sareng fisik, tapi bentukna dipikanyaho naon anu luyu pikeun hakekatna sareng darajatna anu dipikanyaho ku sadayana anu tiasa ngalakukeun sacara intelektual dina pesawat astral. Maksudna, sakumaha jalma anu calakan bisa nyaritakeun lomba sareng pangkat sareng darajat kabudayaan mana waé jalma fisik anu sanés, ku kituna mana-mana akal tiasa terang hakekat sareng gelar mana waé anu mana anu anjeunna tiasa patepang dina dunya bentuk-kahayang. Tapi padahal hiji jalma hirup di dunya jasmani tiasa nyasabkeun lalaki sanés dina dunya fisik, sakumaha pikeun lomba sareng jabatanna, teu aya anu dina dunya bentuk-kahayang anu tiasa ngabobolkeun hiji sifat sareng tingkat-Na. Dina kahirupan fisik awak jasmani diayakeun sacara utuh ku wangun anu ngajantenkeun bentukna, sareng jéntré fisik ieu dibentuk ku tindakan. Di manusa manusa bentukna béda jeung ditetepkeun, tapi kahayangna henteu. Siapna mangrupikeun hiji anu ngawangun badan hasrat, anu mana waé awakna tiasa ngalaksanakeun ngalangkungan bentuk astralna atanapi ku dirina sorangan salaku awak anu sasarengan, anu parantos anjeunna bentukna. Lalaki biasa tina dunya fisik ngagaduhan seueur kahayang, tapi kahayang ieu mangrupikeun kakuatan buta. Pendeta parantos ngawujudkeun kakuatan buta tina bentuk kana bentuk anu henteu deui buta, tapi ngagaduhan indra anu pakait sareng bentuk awak anu ngalangkungan awak sacara fisik. Ku sabab kitu, adept, mangrupikeun hiji anu ngagaduhan kana kagunaan sareng fungsina dina bentuk awak sajaba atanapi mandiri tina badan fisik. Bumi atanapi dunya dimana fungsi anu sapertos fungsi nyaéta dunya bentuk astral atanapi psikis, dina pesawat virgo-scorpio (♍︎-♏︎), bentuk-kahayang, tapi anjeunna ngalaksanakeun tina sudut scorpio (♏︎). Sawijining adept parantos ngahontal tindakan pinuh. Sapatu sapertos kieu mangrupikeun awak anu mikahayang dina bentuk sajaba tina fisik. Karakter ka hiji akal nyaéta yén anjeunna ngiringan fénoména, saperti ngahasilkeun wujud, parobahan bentuk, ngagero bentuk, ngadamel tindakan, anu sadayana dikontrol ku kakuatan kahayang, sabab anjeunna ngalaksanakeun tina kahayang kana wujud sareng hal-hal tina dunya akal.

A master nyaéta hiji anu parantos ngaitikeun sareng saimbang sipat seks awak, anu parantos ngatasi nafsu na ngeunaan hal bentuk dunya, saha anu ngatur sareng ngarahkeun masalah dunya dina pesawat-leo-nada (♌︎ —♐︎) tina jabatan na ku kakuatan pamikiran, sagittary (♐︎). Sawijining adept nyaéta hiji anu, ku kakuatan kakuatan, parantos ngahontal tindakan bebas dina dunya bentuk-kahayang, misahkeun sareng dipisahkeun tina awak fisik. A master nyaéta hiji anu nguasa napsu fisik, kakuatan kakuatan, anu ngagaduhan kadali tina kahirupan kahirupan, sareng anu parantos dilakukeun ieu ku kakuatan pamikiran tina jabatanana dina dunya pamikiran méntal. Anjeunna mangrupikeun master of life na parantos mekar dina awak pamikiran sareng tiasa hirup dina awak pamikiran ieu anu écés sareng bebas tina awakna awak sareng awak fisik, sanaos anjeunna tiasa hirup atanapi ngalaksanakeun ngalangkungan boh boh. Lalaki jasmani ngarujuk kana objék, adép nguruskeun hawa nafsu, ngawasaan ngawasa pamikiran. Masing-masing tindak ti dunya sorangan. Lalaki fisik ngagaduhan indra anu narik anjeunna kana obyék sa dunya, si adé na parantos ngalihkeun pesawat na tina tindakan tapi tetep gaduh panca indra anu pakait sareng jasmani; tapi hiji master parantos mengatasi sareng naék kana luhur kana cita-cita kahirupan anu panca indra sareng kéngingkeun sareng objékna sacara fisik mangrupikeun pantulan. Salaku objék anu aya dina fisik sareng hawa nafsu aya dina wujud dunya, maka pikiran ogé aya dina dunya kahirupan. Cita-cita aya dina dunya pamikiran méntal naon kahayang anu aya dina wujud dunya sareng barang-barang di dunya fisik. Salaku adept ningali hawa nafsu sareng bentuk anu teu katingali ku manusa fisik, ku ogé master ningali sareng ngurus pamikiran sareng cita-cita anu henteu katarima ku si adé, tapi anu tiasa dicandak ku adept anu sami sareng cara anu manusa fisik ngarencanakeun kahayang jeung wujud anu matak fisik. Sakumaha kahayang henteu dibédakeun dina wujud fisik manusa, tapi ogé dina adept, maka dina pamikiran adept henteu béda, tapi panginten mangrupikeun ciri béda tina master. Salaku adept ngagaduhan paréntah lengkep sareng tindakan kahayang sajaba tina fisik anu henteu gaduh manusa, janten master gaduh tindakan anu lengkep sareng gratis sareng kakuatan pamikiran dina awak pamikiran anu sanés sanés. Fitur saurang master nyaéta yén anjeunna ngurus kahirupan sareng cita-cita kahirupan. Anjeunna ngarahkeun sareng ngontrol arus kahirupan numutkeun cita-cita. Anjeunna janten tindakan sareng kahirupan salaku master master, dina awak pamikiran sareng ku kakuatan pamikiran.

A mahatma mangrupikeun anu parantos diatasi, dibangkitkeun, dilangkungan sareng tumuh di luhur dunya jinis jasmani, bentuk dunya anu ciptana, dunya anu dipikiran tina master sareng akting sacara bébas dina dunya rohani. salaku hiji jalma anu sadar pisan sareng abadi, ngagaduhan hak dibebaskeun sareng dipisahkeun tina atanapi dihubungkeun sareng atanapi kalakuan ngalangkungan awak pamikiran, awak kahayang sareng awak fisik. A mahatma mangrupikeun kasampurnaan sareng parantosan évolusi. Nafas mangrupikeun permulaan musyawarah alam dunya pikeun pendidikan sareng kasampurnaan pikiran. Personalitas mangrupikeun tungtung évolusi sareng kasampurnaan pikiran. A mahatma mangrupikeun pamekaran lengkep sareng lengkep dina kapribadian atanapi pikiran, anu nandaan tungtung sareng prestasi évolusi.

A mahatma mangrupikeun pikiran individualisasi tina kabutuhan ilahi langkung seueur sareng dunya-alam anu langkung handap tina napas rohani. A mahatma nungtut nafas dumasar kana hukum anu ngabéjaan sagala hal pikeun wujud ti alam unmanifested, sareng anu mana sagala hal anu diungkabkeun deui diambekan deui kana anu unmanifested. A mahatma ngurus ideu, verities anu abadi, kanyataanana cita-cita, sareng anu numutkeun dunya-pikiran anu pikasieuneun muncul sareng ngaleungit. Nalika objék sareng jinis seks di dunya jasmani, sareng pancaindera dina dunya kahayang, sareng cita-cita dina dunya pamikiran, nimbulkeun tindakan ku makhluk-makhluk anu aya di alam-alam ieu, maka mangrupikeun ideu anu aya hukum-hukum anu mana anu saluyu sareng mana anu memahami kana tindakan spiritual napas dunya.

Sanggup henteu bébas tina reinkarnasi kusabab anjeunna henteu ngarobih kahayang sareng henteu dileupaskeun tina virgo sareng scorpio. A master parantos mengatasi kahayang, tapi moal tiasa dibebaskeun tina kabutuhan pikeun reinkarnasi sabab padahal anjeunna parantos nguasaan awak sareng kénginan anjeunna henteu acan ngusahakeun sagala karma anu dihubungkeun sareng pamikiran sareng lampah kapungkur, sareng dimana teu mungkin anjeunna pikeun damel dina awakna anu ayeuna dina sadaya karma dimana anjeunna parantos damel dina jaman baheula, éta bakal nyurung anjeunna pikeun reincarnate saloba awak sareng kaayaan sakumaha anu diperyogikeun yén anjeunna tiasa pinuh sareng lengkep ngalaksanakeun karma na. kana hukum. A mahatma bénten ti pangéran sareng master dina yén adept ieu kedah tetep reinkarnasi kusabab anjeunna masih damel karma, sareng hiji master pasti reincarnate kusabab, sanaos anjeunna henteu deui damel karma anjeunna damel anu parantos dilakukeun ku anjeunna, tapi mahatma, saatos ngeureunkeun karma sareng parantos damel sadaya karma, parantos dibébaskeun tina kabutuhan pikeun reincarnate. Harti tina kecap mahatma ngajelaskeun ieu. Ma nunjukkeun manas, pikiran. Ma mangrupikeun ego atanapi pikiran individu, sedengkeun paham mangrupikeun prinsip pikiran universal. Ma, pikiran individu, tindakan dina mahat, prinsip universal. Prinsip universal ieu kalebet sakumna alam semesta anu nyata. Ma mangrupikeun prinsip pikiran anu mangrupakeun individu anu béda-béda, sanaos dina sajeroning mahat universal; tapi ma kedah janten kapribadian anu lengkep, anu henteu dina awalna. Dina awal ma, pikiran, tumindak ti dunya rohani napas di kanker tanda (♋︎), napas, sareng tetep aya dugi ku teu kakurangan sareng pamekaran prinsip-prinsip sanésna titik panghandapna teu kahontal dina libra (♎︎ ), dunya jasmani tina jinisna, anu mana anu prinsip-prinsip sanésna dipikabutuh pikeun kamekaran sareng kasampurnaan pikiran anu bakal diwujudkeun. Éta ma atanapi pikiran dina jero pikiran mah paham atanapi universal ngalangkungan sadaya fase henteu dilaksanakeun sareng évolusi dugi ka na muncul sareng naékna pesawat ku pesawat, dunya ku dunya, ka pesawat dina naékna arc anu pakait sareng pesawat ti mana éta dimimitian dina turun arc. Ieu mimiti turunan na kanker (♋︎); titik anu panghandapna ngahontal nyaéta libra (♎︎); ti dinya mimiti naékna naék ka capricorn (♑︎), anu mangrupikeun tungtung perjalanan na sareng pesawat anu sami ti mana diturunkeun. Éta ma, pikiran, dina awal teu kakirangan kanker (♋︎); nya éta ma, pikiran, dina ahir évolusi di capricorn (♑︎). Tapi ma anu parantos ngaliwat mahat, sareng mangrupikeun paham-ma. Maksudna, pikiran parantos ngalangkungan sadaya fase sareng derajat tina pamikiran universal, ngartos, sareng ngahiji sareng éta sareng dina waktos anu sanés ngalengkepan personalitas lengkep nya, janten, mahatma.

(Ngalajengkeun.)