The Word Yayasan

THE

WORD

NULIS, 1907.


Copyright, 1907, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Babaturan ti Amérika Tengah naroskeun: Éta salah ngagunakeun mental tinimbang hartosna fisik cageur ills fisik?

Pananya nyertakeun teuing sawah pikeun henteu kalebet ngajawab "ya" atanapi "henteu." Aya instansi dimana hiji jalma diyakinkeun dina ngagunakeun kakuatan pamikiran pikeun ngatasi kasulitan fisik, upami urang bakal nyarios yén éta henteu salah. Dina mayoritas kasus énggal-énggal dipilampah nganggo méntal pikeun hartos batin pikeun ngubaran panyakit fisik. Kumaha teras urang kedah mutuskeun mana anu pas sareng anu salah? Ieu ngan ukur tiasa katingali dumasar kana prinsip anu aya. Upami urang yakin kana prinsipna hartos hartos padamelan bakal akur sareng éta janten leres. Kitu sual éta tiasa dijawab sacara umum sareng henteu pikeun kasus anu khusus, yén upami prinsipna dipikabutuh individu éta bakal tiasa nerapkeun éta pikeun kasus anu khusus sareng nangtukeun naha éta leres atanapi salah pikeun ngubaran panyakit fisik ku prosés méntal. Marilah urang mendakan prinsipna: Naha fakta-fakta fisik, atanapi anu khayalan? Upami kaserang fisik mangrupikeun kanyataan-akibat éta kedah janten akibat tina sabab. Upami anu disebut fisik sacara édisi mangrupikeun panyawat sanésna sanésna kaserang fisik. Upami khayalan disebatkeun mangrupikeun panyakit ménak sareng yén geringna aya dina pikiran sareng sanés dina awak batin maka delusi sanés panyawat anu teu saé. Tapi urang ayeuna moal tiasa ngarobih; kami prihatin kana kasulitan fisik. Ngidinan maka panyakit fisik mangrupikeun fakta, urang nyarioskeun yén fakta ieu épéktip. Lengkah saterusna nyaéta neangan sabab tina épék ieu. Upami urang tiasa mendakan panyababna gering fisik urang bakal tiasa nyageurkeun panyawat fisik ku cara ngahapus panyababna sareng nulungan alam pikeun ngalereskeun karusakan. Panyakit fisik anu janten akibat tina sabab fisik atanapi panyababna méntal. Penyakit fisik anu disababkeun ku cara fisikna kudu diubaran ku cara fisik. Hébat fisik anu ngagaduhan sabab méntal, kedahna cita-cita mental anu gering dileungitkeun teras alam kedah diidinan deui pikeun ngawangun deui harmoni fisik. Upami anu baheula leres, ayeuna urang tiasa nyebatkeun yén naon waé gering fisik anu ngagaduhan cita-cita fisik henteu kedah dirawat sacara mental, sareng yén naon waé gering fisik anu timbul tina sabab méntal kedahna nyababkeun dileungitkeun sareng alam bakal ngalereskeun gering fisik. Kasusah sabeulah bakal dipiceun pikeun mendakan cara urang nyaéta pikeun mutuskeun naon kaserang fisik anu gaduh sabab fisik, sareng naon panyakit fisik anu ngagaduhan sabab méntal. Kacangan, luka, tulang rusak, sprains sareng anu sanésna, disababkeun ku kontak langsung sareng masalah fisik sareng kedah nampi perlakuan fisik. Panyakit sapertos konsumsi, diabetes, asam urat, ataxia lokomotor, radang paru-paru, dyspepsia sareng panyakit Brights, disababkeun ku kadaharan anu pantes sareng teu miroskeun awak. Ieu kedah diubaran ku perawatan awak anu leres sareng ku nyayogikeun katuangan anu saé, anu bakal ngaleungitkeun anu nyababkeun panyawat fisik sareng masihan alam pikeun kasempetan pikeun ngalereskeun awak ka kaayaan séhat na. Panyakit fisik anu mangrupikeun balukar tina sabab méntal, sapertos saraf, sareng panyakit anu disababkeun ku pangguna narkotika, obat-obatan sareng alkohol, sareng panyakit akibat tina pamikiran sareng tindakan anu teu pantes, kudu diubaran ku ngaleungitkeun panyababna panyakit. sareng ngabantosan alam pikeun ngalereskeun kasatimbangan awak ku kadaharan anu saé, cai murni, hawa seger sareng srengéngé.

 

 

Geus eta hak nyobian cageur ills fisik ku perlakuan mental?

Henteu! Ieu henteu leres pikeun nyobian ubar fisik sanés ku sanésna ku "perawatan méntal," sabab salah bakal cilaka langkung panjang tibatan anu saé. Tapi saurang ngagaduhan hak nyobian merawat kasulitan saraf sorangan sareng taripahna tiasa nyumponan hasil anu bermanfaat nyayogikeun anjeunna henteu nyobian ngajantenkeun anjeunna teu ngagaduhan gering.

 

 

Lamun bener cageur ills fisik ku cara mental, nyadiakeun ills fisik gaduh asal mental, naha éta salah pikeun élmuwan méntal atawa Kristen cageur pamadegan ills ku perlakuan mental?

Lepatna sabab para ilmuwan Kristen sareng méntal henteu terang pikiran atanapi undang-undang anu ngatur sareng ngontrol tindak pikiran; sabab dina seuseueurna kasus ilmuwan méntal, henteu terang panyabab méntal tina gering fisik, sareng sering nolak ayana ayana gering, nyobian épék cageur ku paréntah mental anu ngiringan pasien atanapi ku nyarankeun ka pikiran ménu. sabar yén anjeunna punjul langkung sakit atanapi anu gering téh ngan ukur hapunten; ku sabab éta, henteu terang sababna atanapi pangaruh positif pamikiran anjeun dina pikiran pasien anu aya hubunganana kana gering, khususna upami geringna teu dipaliré atanapi dianggap salaku khayalan, anjeunna teu diyakinkeun dina pengobatan. Kitu deui, upami motifna leres dina usaha nyobian pasien sareng hasil sigana aya mangpaatna, tetep kitu perlakuanna bakal salah upami ilmuwan méntal ditampi atanapi dituntut artos pikeun pengobatan.

 

 

Naha éta salah keur élmuwan mental pikeun nampa duit keur pengobatan ills fisik atanapi mental bari médis ngecas waragad biasa maranéhanana?

Sigana langkung hadé éta Nagara mayar atanapi mertahankeun médis kanggo masarakat, tapi kusabab kitu henteu dokter éta diyakinkeun dina nyuhunkeun biaya; sabab, di tempat munggaran anjeunna henteu nyababkeun kakuatan gaib ku prosés méntal, sedengkeun anjeunna mikawanoh kasalahan fisik janten kanyataan, sareng ngarawat aranjeunna ku cara fisik, sareng ngarawat éta sacara fisik hartosna anjeunna ngagaduhan hak imbuhan fisik Éta sanés upami dina élmuwan méntal atanapi élmuwan sanés, sabab anjeunna nyatakeun ngobati kalayan cara pamikiran, sareng artos teu matak paduli dina pikiran dina tamba panyakit, sakumaha artos dianggo pikeun dilarapkeun sareng tujuan fisik. Upami, janten, sakit fisikna disebut khayalan, anjeunna bakal teu gaduh hak nyandak artos fisik pikeun pengobatan hal anu teu aya; tapi upami anjeunna mendakan gering fisik sareng nyageurkeun éta ku prosés méntal anjeunna tetep henteu gaduh hak nampi artos kusabab kauntungan anu ditampi kedah tina jinis sakumaha kauntungan anu dipasihkeun, sareng manpaat tina pikiran ngan ukur kedah mayar kapuasan terang yén kauntungan anu parantos dipasihkeun. Kauntungan anu ditampi kedah ditampi dina pesawat anu sami anu ditunjukeun manpaat atanapi sabalikna.

 

 

Naha éta teu bener pikeun élmuwan mental pikeun nampa duit perlakuan panyakit lamun anjeunna devotes sadayana waktos pikeun karya ieu jeung kudu boga duit cicing?

Kusabab hiji anu nampi artos teu tiasa mulangkeun kasihatan anu sampurna pikeun hiji jalma anu gering mental bari sanés-sanés pikirna duka-sanés mental ku ema. Hiji moal nganggur lalaki anu nyalurkeun, teu karusuhan sareng maksiat pikeun ngajar sareng ningkatkeun moral dirina atanapi barudak na; sareng teu aya deui anu kedah ngusahakeun élmuwan méntal atanapi Kristen pikeun ngubaran anjeunna atanapi babaturan nalika "ilmuwan" pikiran didokumasi sareng dibébas ku mikrofon artos. Éta cukup ogé nyatakeun yén penyembuhan méntal nyageurkeun pikeun mikaresep penyembuhan sareng ngabantuan jalma sasama. Upami ieu leres, sareng sual artos teu ngalebetkeun kana pikiran anjeunna bakal béréhan dina pamikiran nampi artos; sabab panginten artos sareng kadeudeuh sasama sanés henteu dina pesawat anu sami sareng anu rada teu jelas dina sifat-sifatna. Kukituna, nalika artos anu disarankeun pikeun mayar kauntungan anu ditampi, dukun bakal nolak upami anjeunna ngan ukur nyalurkeun cinta ti sasama. Ieu mangrupikeun tes penyembuhan anu leres. Tapi ditaroskeun kumaha anjeunna tiasa nyontoan sadaya waktosna pikeun karyana teras hirupna tanpa nampi artos? Jawaban saderhana pisan: Alam bakal nyayogikeun pikeun sadayana anu leres anu mikacinta sareng anu bakti nyalira ngabantosan dina padamelan na, tapi aranjeunna diusahakeun ku seueur ujian sateuacan aranjeunna katampi sareng disayogikeun. Salah sahiji syarat anu dipikabutuh alam pikeun menteri sareng dokter anjeunna nyaéta yén anjeunna kedah ngagaduhan pikiran anu murni, atanapi yén pikiranna bakal bébas tina cinta kauntungan pikeun diri. Dituduhkeun yén dukun bakal-ngagaduhan kakuatan pikeun manusa pikeun kahayang sareng ngabantosan ku panyembuhan méntal. Upami anjeunna ngagaduhan kamampuan alami sareng nyumponan kasuksésan naon waé, penderita sacara alami hoyong nunjukkeun syukur, sareng nawiskeun artos, sanaos anjeunna henteu nungtut. Upami anjeunna nungtut éta atanapi nampi ieu sakaligus ngabuktikeun yén anjeunna sanés salah anu milih alam; upami anjeunna mimiti nampik alam nyobian anjeunna deui, sareng anjeunna mendakan yén anjeunna peryogi artos, sareng nalika ngadesek nyandak kaperluan éta, sigana sigana maksakeun anjeunna ngalakukeun kitu; sareng nampi artos kumaha waé niat na anu sanésna tiasa, éta mangrupikeun cara pangheulana mikroponisi pikiran ku mikrofon artos-sakumaha anu kabuktosan janten kasus sareng dukun anu suksés. Duit mikroba ngiringan pikiran na, sareng panyakit artos tumbuh kalayan suksésna, sareng sanaos anjeunna katingali ngabantuan pasienna dina hiji bagian alam na anjeunna bakal ngaruksak aranjeunna dina bagian sanés pikeun, sanaos teu sadar, anjeunna parantos janten maksiat sareng gering mental jeung anjeunna moal tiasa gagal ngocokkeun pasiénna kalayan panyakit nyalira. Ieu peryogi waktos anu lami, tapi kuman tina panyakitna bakal parantos akar dina pikiran pasien-Na, sareng panyakit éta bakal kasir di sisi lemah pang lemahna. Janten éta henteu saé pikeun anu bakal mangaruhan pangubaran permanén pikeun nampi artos, sabab anjeunna henteu tiasa ngubaran permanén upami anjeunna nampi artos, tapi hasilna muncul dina permukaan barang. Di sisi anu sanés, upami kahayang budi nyiptakeun kauntungan batur sanés artos ngaleungitkeun artos éta alam bakal nyayogikeun anjeunna.

 

 

Kumaha sifat bisa nyadiakeun hiji anu bener kahayang kauntungan batur, tapi anu boga sarana ngarojong dirina?

Dina nyarios yén alam bakal nyayogikeun kami henteu hartosna yén anjeunna bakal nyéwa artos kana pangkonan atanapi éta kakuatan anu ghaib bakal ngasuh anjeunna atanapi manuk nyayogikeun anjeunna. Aya sisi ghaib, tur aya sisi anu katingali. Alam ngajantenkeun karyana nyata di sisi ghaib tina domain dirina, tapi hasil padamelan na katingali dina permukaan di dunya anu katingali. Teu mungkin pikeun unggal manusa janten dukun, tapi upami salah diantara seueur anu kedah ngaraos yén anjeunna ngagaduhan dosen alam sareng mutuskeun yén anjeunna hoyong ngadamel karya hirupna, maka saurang jalma sapertos kitu bakal ngalakukeun pagawéan sacara spontan. Dina ampir unggal kasus sapertos anjeunna bakal mendakan yén kauanganana moal ngijinkeun anjeunna bakti sadaya waktosna pikeun nyageurkeun upami anjeunna nampi artos. Upami anjeunna nampi artos alam henteu bakal nampi anjeunna. Anjeunna bakal gagal dina ujian anu kahiji. Upami anjeunna nampik artos sareng ngan ukur nyalurkeun pikeun nyageurkeun sakumaha kaayaan-Na bakal ngijinkeun, maka upami anjeunna ngagaduhan kamampuan alami sareng tugasna pikeun dunya sareng kulawargana henteu nyegah, anjeunna bakal mendakan jabatanana dina kahirupan janten bertahap-laun. Kalayan cita-cita neraskeun pikeun nyiptakeun waktosna pikeun damel pikeun umat manusa, kaayaan sareng hubunganana sareng umat manusa bakal terus-terusan robih dugi ka anjeunna mendakan dirina dina posisi sapertos, kauangan sareng sanésna, sakumaha anu ngamungkinkeun anjeunna masihan waktosna pikeun karyana. Tapi, tangtosna, upami anjeunna ngagaduhan pamikiran dina pikiran yén alam ieu ku kituna badé nyayogikeun anjeunna, éta panginten pisan bakal disingkirkan anjeunna pikeun karyana. anjeunna pangaweruh kedah tumbuh laun kalayan kamekaran na. Sapertos mangrupikeun kanyataan, anu tiasa katingali dina kahirupan seueur menteri alam. Nanging pikeun ningali cara ngagawe alam pikeun ngembangkeun kanyataan, saurang kedah tiasa damel sareng alam sareng nitenan pagawéan dirina di handap beungeut.

 

 

Aya nu élmuwan Kristen jeung méntal teu lakukeun alus lamun aranjeunna pangaruh cures mana médis gagal?

Éta anu ningali hasil saharita tanpa terang prinsip anu terlibat sacara alami bakal nyarios, leres. Tapi kami nyarios, henteu! Kusabab teu aya anu tiasa pangaruh anu hadé permanén tanpa aya akibat anu jahat upami enggonna henteu beres sareng upami anjeunna henteu terang prinsipna aub. Kumisan ti sual artos, panyawat méntal atanapi panyawat sanés deui sering dimimitian operasionalna sareng enggonna salah, sareng tanpa terang prinsipna kababaran dina operasi méntalna. Kanyataan yén aranjeunna ngubaran kasakit tangtu ngabuktikeun yén aranjeunna terang teu aya dina operasi pamikiran, sareng ngabuktikeun yén aranjeunna henteu pantes nganggo judul "élmuwan" anu dituntut. Upami aranjeunna tiasa nunjukkeun yén aranjeunna terang kumaha pamikiran ngoperasikeun panyakit anu tangtu, aranjeunna sacara méntal tiasa mumpuni pikeun ngubaran batur, sanaos henteu mumpuni sacara moral.

 

 

Naon kriteria kudu urang salaku naon syarat méntal hiji élmuwan mental kudu boga?

Pikeun méntal mumpuni pikeun ngubaran méntal anu sanés salah kedah tiasa nyetél nyalira masalah atanapi ngagaduhan sababaraha masalah anu dibéré anjeunna anu anjeunna teraskeun sareng méréskeunana. Anjeunna kedah tiasa ningali operasi méntalna dina prosés pamikiran nalika ngabéréskeun masalah na, henteu ngan ukur ningali prosés méntal ieu écés sakumaha gerakan-gerakan manuk dina hiber lengkep, atanapi lukisan kanal ku seniman , atanapi ngararancang rencana ku arsiték, tapi anjeunna ogé kedah ngartos prosés méntalna sanajan anjeunna bakal ngémutan sareng terang kana sensasi manuk sareng anu nyababkeun penerbanganna, sareng ngaraos émosi seniman sareng terang kana idéal. gambar na, tur turutan pamikiran ngeunaan arsiték sareng terang tujuan desain na. Upami anjeunna tiasa ngalakukeun ieu, pikiran na tiasa lakonan salain ku pikiran sanés. Tapi aya kanyataan ieu: Upami anjeunna tiasa ngalakukeun anjeunna moal nyobian ngaberesihan ku prosés méntal panyakit fisik anu ngagaduhan sabab fisik, atanapi anjeunna henteu kantos nyobian pangobatan fisik ku "ngarawat pikiran anu sanés," kusabab alesan anu henteu hiji tiasa nambihan pikiran sanés. Masing-masing pikiran kedah janten dokter sorangan upami éta pikeun pangaruh cageur méntal. Sadaya anu anjeunna tiasa laksanakeun nyaéta pikeun ngajelaskeun kabeneran sifat anu gering kana pikiran anu sanés, sareng nunjukkeun asal-usulna panyawat sareng cara panyawatna tiasa dilaksanakeun. Ieu tiasa dilakukeun ku kecap tina sungut sareng henteu peryogi perlakuan méntal atanapi pura-pura misterius. Tapi upami kabeneran katingali aya serangan dina akar Mental sareng Ilmu Kristen pikeun ngiringan téori-épasi pikeun duanana.

 

 

Dina cara naon teu kamampuhan pikeun nuturkeun hiji urang sorangan atawa nu sejen nu operasi mental, jeung ka sabenerna ningali sabab, ngabantah klaim élmuwan méntal sarta Kristen?

Klaim duanana jenis "ilmuwan" aya dina bentuk panolakan sareng negeskeun. Nyandak kalungguhan guru sareng juru panyawat aranjeunna negeskeun kamampuan pikeun ngajar misteri dunya pamikiran salaku élmuna. Aranjeunna negeskeun ayana non-zat sareng kaunggulan batin, atanapi aranjeunna nampik ayana jahat, panyakit sareng maot. Acan aranjeunna netepkeun diri salaku pamimpin di dunya fisika pikeun ngabuktikeun yén masalah henteu aya, yén teu aya anu jahat, sareng teu aya panyakit, teu aya maot, yén panyakit éta kasalahan, maot bohong. Tapi tanpa ayana masalah, panyakit sareng kasalahan, aranjeunna moal tiasa hirup sapertos aranjeunna nampi kalayan nampi biaya pikeun pengobatan panyakit anu henteu aya, sareng henteu tiasa ngadegkeun garéja sareng sakola anu mahal pikeun ngajarkeun henteu ayana panyakit, masalah sareng jahat. Ngaran sains, anu élmuwan parantos kéngingkeun sareng nerapkeun hukum anu diverifikasi dina kaayaan anu parantos ditangtukeun, aranjeunna nyandak, teras aranjeunna nolak hukum ieu. Ngahudangkeun sorangan, aranjeunna nyababkeun batur, sareng janten hirup dina dunya khianat, diciptakeun ku diri sorangan. Kamampuh ningali operasi méntal, disillusions ménu tina fiksi sabab nunjukkeun turunan épék fisik tina sabab méntal, sapertos tindakan sumirat, kasieun, amarah, atanapi nafsu. Kamampuh ningali pagawéan hiji pikiran sorangan ogé mawa dosen pikeun nguji awak fisik hiji salaku hal anu terpisah tina pikiran, sareng sadaya ieu ngabuktikeun kanyataan dina unggal pesawat tina aksi sareng aksi pikiran dina pesawat naon waé. Pikiran anu dikembangkeun henteu pernah tiasa ngaku klaim ilmuwan méntal atanapi kristian sabab klaim-klaim kasebut bakal dipikanyaho salah, sareng upami salah sahiji "ilmuwan" kedah ningali kanyataan dina unggal pesawat anjeunna henteu tiasa deui tetep " élmuwan "sareng dina waktos anu sami ningali kanyataan.

 

 

Naon hasilna nu ditampa jeung prakték ngeunaan ajaran élmuwan Kristen atanapi mental?

Hasilna, kanggo hiji waktos, katingalina aya mangpaatna pikeun seuseueurna kasus sabab khayalan anu nyiptakeun énggal sareng kahirupan khayalan tiasa salami ngan ukur kanggo hiji waktos. Tapi kedah aya réaksi ti unggal hapunten, anu bakal mawa éta hasil anu musibah. Ajaran sareng praktekna doktrin mangrupikeun salah sahiji kejahatan anu paling dahsyat sareng jangkauan ngalawan umat manusa sabab ngalaksanakeun pikiran pikeun mungkir kanyataan sabab dina pesawat naon waé. Pikiran anu dirawat nyababkeun henteu tiasa ngabédakeun kanyataan tina kanyataan, sahingga henteu sanggup pikeun ningali kabeneran dina pesawat naon waé. Pikiran janten négatip, henteu pasti, sareng bakal mungkir atanapi negeskeun naon waé anu ditawar sareng épolusina saéna dicekel, éta tiasa janten kabungkus.

 

 

Naha kunaon seueur dukun mupang raharja upami henteu mangaruhan panyembuhan, sareng upami henteu aranjeunna anu ngawakilan dirina, janten penderita henteu mendakan kanyataanna?

Kabeh panyembuhan teu dihaja panipuan. Sababaraha di antarana percaya yén maranéhna ngalakukeun hadé, sanaos henteu nguji teuing kana motifna. Penyembuhan méntal anu suksés nyaéta makmur sabab anjeunna parantos ngahimpang dirina sareng janten hamba Roh Bumi anu saé pisan, sareng Roh Bumi ngabales anjeunna. Anu aranjeunna mangaruhan pangaruh henteu aya anu terang aranjeunna atanapi padamelan anu bakal mungkir. Tapi hartos sareng prosés anu diubaran ku ngobati, para dukun nyalira henteu terang. Ditranser sacara alami henteu bakal diperkirakeun ngawakilan dirina dina lampu anu teu nguntungkeun pikeun hiji pasien, tapi sadaya pasien henteu ningali panyawat na anu terang anjeunna bakal ningali aranjeunna. Upami urang percanten sababaraha pasién anu parantos dirawat ku dukun, ieu bakal katingal dina lampu anu teu nguntungkeun. Salah sahiji patarosan anu timbul pikeun pangobatan pasien, nyaéta naon anu panyawat anu teu pikasieuneun tiasa nunjukkeun ka pasienna nalika pasien éta aya dina kontrol mental atanapi sahenteuna cekap pikeun nampi saran na. Éta moal matak pérésan terang yén aya jalma anu teu jujur ​​dina profésional méntal, sapertos anu aya dina unggal perdagangan atanapi profesi. Kasempetan sareng godaan anu ditawarkeun ka manusa anu sanés saé pisan, yén ku saran méntal atanapi ngontrol éta mangrupikeun masalah anu gampang mangaruhan pikiran jalma anu sabar sareng nganuhunkeun pikeun ngaharepkeun panampi anu nampi bayaran anu ageung atanapi hadiah, utamina nalika pa-tient yakin yén anjeunna parantos nguntungkeun.

 

 

Teu bogoh jeung loba para wali cageur ills fisik ku cara méntal sarta lamun kitu éta eta salah?

Dinten anu ngaku, sareng kami yakin yén mungkin sareng leres, yén Isa sareng seueur umat suci ngabudangkeun kasiksa fisik ku cara mental sareng urang henteu gaduh ragu dina nyarios yén éta henteu salah, upami aranjeunna terang naon anu aranjeunna lakukeun. Anu Yesus terang naon anu anjeunna laksanakeun dina pangubaran urang henteu gaduh ragu, sareng seueur para wali ogé ngagaduhan seueur ilmu sareng kasaimbangan anu hadé pikeun umat manusa, tapi Yesus sareng para wali nampi teu aya artos pikeun pangubaranana. Nalika patarosan ieu disangkut ku anu milihkeun padamelan para dukun-aranjeunna henteu salawasna ngeureunkeun mikir kanyataan ieu. Kumaha béda sareng Yesus sareng unsaintly sigana pikeun Yesus atanapi murid-murid atanapi salah sahiji umat suci pikeun ngeusi artos pisan per kunjungan ka unggal pasien, tamba atanapi henteu aya tamba, atanapi pikeun ngeusi batin ti lima dugi ka saratus pérak pangajaran, dina kelas , ngajarkeun murid-murid kumaha carana pikeun ngaruwat. Kusabab Yesus nyageurkeun seueur panyakit mangrupikeun ijin kanggo hiji jalma pikeun netepkeun dirina dina usaha penyembuhan méntal. Saha waé anu daék hirup hirupna ampir sami sareng Yesus sakumaha anjeunna tiasa, bakal gaduh hak pikeun dudung, tapi anjeunna bakal cageur sareng sasama pikeun sasama, sareng moal nampi ganjaran. Yesus diubaran ku kanyaho. Nalika anjeunna nyarios "Dosa anjeun dihampura," éta hartosna yén sangsara parantos mayar hukuman na ngalanggar. Nyaho ieu Yesus ngagunakeun pangaweruh sareng kakuatan-Na pikeun nulungan anjeunna tina sangsara sanésna, sahingga damel saluyu sareng hukum. Yesus, sareng anu sanés aya pangaweruh, moal bakal nyarios sadayana anu sumping ka anjeunna, tapi ngan ukur jalma anu tiasa diubaran dina hukum. Anjeunna, nyalira, henteu sumping handapeun hukum. Anjeunna di luhur hukum; sareng anu saluhureun éta anjeunna tiasa ningali sadaya jalma anu sumping handapeun hukum sareng kakurangan tina eta. Anjeunna tiasa nolak panyakit fisik, moral, atanapi méntal. Pelaku moralna diubaran ku Mantenna nalika aranjeunna parantos nyantoskeun sangsara anu perlu supados aranjeunna ningali anu salah, sareng nalika aranjeunna leres-leres badé ngalakukeun anu langkung saé. Saha jalma anu kaserang tina sabab méntal tiasa diubaran ngan ukur nalika tungtutan sipat fisik parantos katuhanan, nalika kabiasaan moralna parantos dirobih, sareng nalika aranjeunna sanggup nanggung tanggung jawab masing-masing sareng ngalaksanakeun tugas masing-masing. Nalika sapertos kieu dugi ka Yesus anjeunna ngagunakeun kanyaho sareng kakawasaanna pikeun ngagentoskeun aranjeunna tina sangsara sanés kusabab aranjeunna parantos mayar hutang ka alam, henteu tobat tina anu salah-leres, sareng di lingkungan internal maranéhna sanggup nganggap sareng ngalaksanakeun kawajiban. Saatos ngobati aranjeunna anjeunna bakal nyarios: "Pergi, sareng dosa henteu langkung."

 

 

Upami lepat nampi artos pikeun ngobati kasiksa fisik ku prosés méntal, atanapi pikeun masihan 'ajaran ilmiah,' henteu ogé salah saurang guru sakola nampi artos pikeun ngalatih murid dina cabang cabang naon waé?

Aya sakedik ngabandingkeun anu dilakukeun antara guru atanapi dukun méntal atanapi Élmu Kristian sareng guru di sakola-sekolah diajar. Hiji-hijina titik anu aranjeunna sami sareng pangajaran boh anu aya hubunganna sareng pikiran pasien atanapi muridna. Upami teu kitu aranjeunna beda dina klaim, tujuan, prosés, sareng hasilna. Murid sakola ngajantenkeun yén tokoh ngagaduhan nilai-nilai tertentu; yén pingpingna sababaraha inpormasi pasti sami sareng hasil anu sami, sareng sanés, dina kaayaan naon waé guru nyaritakeun ka murid anu tilu kali opat dua, atanapi anu dua kali hiji dua welas. Sakali murid sina diajar kalikeun anjeunna salawasna tiasa ngabuktikeun kabeneran atanapi salah sahiji pernyataan anu sanés dina ngalambaran angka. Dina henteu bisi aya dukun tiasa ngalatih murid-murid-muridna siga nanaonna. Sarjana diajar grammar sareng matematika pikeun tujuan sareng genah tina susunan anu bener sareng gampang ungkapan tina pamikiran ka batur anu cerdas. Dukun méntal atanapi Élmuwan Kristen henteu ngajar murid-murid ku aturan atanapi conto pikeun ngabuktikeun atanapi ngabantah pernyataan batur, atanapi pikeun ngatur pamikiran na nyalira sareng nganyatakeun aranjeunna dina cara anu teu kapinteran ka batur anu henteu percaya kana, atanapi ngawenangkeun kapercayaan sareng negesna na nangtung pikeun aranjeunna pikeun naon aranjeunna patut. Sekolah-sekolah diajar aya pikeun tujuan ngamungkinkeun murid ngartos kanyataan pesawat dina tempat anjeunna hirup, janten mangpaat, sareng anggota calakan masarakat. Dokter "Ilmuwan" henteu ngabuktikeun atanapi nunjukkeun klaim "ilmuwan" anu sanés ku prosés na, atanapi henteu murid dudung ngabuktikeun kabeneran klaim-Na anu sanés atanapi guru anu sanés leres; tapi murid sakola tiasa sareng ngabuktikeun naon anu Diajar janten leres atanapi salah. Guru sakola henteu pura-pura ngajarkeun kasihatan fisik ku cara mental, tapi "ilmuwan" hungkul, sareng ku kituna henteu dina kelas anu sami sareng guru di sakola. Guru di sakola ngalatih pikir murid-murid pikeun ngartos hal-hal anu dibuktikeun dina panca indra, sareng anjeunna nampi mayar-Na artos anu kabuktian kana panca indra; tapi élmuwan méntal atanapi Kristen ngalatih pikiran murid-murid-Na pikeun ngabantah, kufur, sareng henteu percanten fakta anu dibuktikeun dina panca indra, sareng dina waktos anu sanés ngetréskeun artos na, sareng dumasar kana bukti indra. Janten éta sigana yén henteu aya salah dina guru sakola anu nampi artos salaku bayaran pikeun jasa-Na numutkeun pesawat anu anjeunna hirup sareng ngajar; sedengkeun éta henteu cocog pikeun élmuwan méntal atanapi élmuwan kristian pikeun ngaku ngabutuhkeun atanapi ngajar ngalawan bukti-bukti indra, sareng dina waktos anu sami nyandak atanapi mayar tepat dumasar kana panca india anu anjeunna nampik, tapi anu anjeunna tetep nikmati. Tapi nganggap yén éta salah pikeun guru sakola nampi artos pikeun jasa-Na.

HW Percival