The Word Yayasan

THE

WORD

MANGSA 1915.


Copyright, 1915, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Dupi magnetism sato, mesmerism, sarta hypnotism patali, sarta lamun kitu, kumaha keur maranéhna patali?

Magnetisme sato mangrupikeun kakuatan anu aya hubunganana sareng magnétisme anu katingali dina awak teu waras, sapertos lodestones sareng magnet beusi. Gaya anu sami ditimbulkeun ka kakuatan anu langkung luhur dina awak sato. Magnetisme sato mangrupikeun operasi kakuatan liwat awak sato anu sifatna struktural tinangtu, anu aya hubunganana polarisasi, ku kituna struktur tiasa didorong teras janten saluran anu ngalir kakuatan magnét ka awak fisik anu sanés.

Mesmerism mangrupikeun nami anu dipasihan ku aplikasi magnetisme sato, saatos Mesmer (1733-1815), anu mendakan deui teras diajar sareng nyerat perkawis kakuatan di dieu anu disebut magnetisme sato.

Mesmer, sakapeung, magnetisme sato dianggo sacara alami; dina waktos anjeunna nganggo pikiran na hubungan sareng magnetisme. Cara na disebut mesmerism. Anjeunna ngarahkeun magnetisme salaku kakuatan cairan pikeun ngaliputi ramo-ramo na kana awak pasien, ku kituna nyababkeun kadang sare, disauran sina sare mesmeric, sareng sering diobrolkeun. Anjeunna sering nempatkeun sabar, nalika sabar dina kaayaan pangaruh mesmer, kana kaayaan anu béda, anu nyatakeun Mesmer masihan nami béda. Métode sareng variasi-na disebut ku seueur panulis ngeunaan subjek éta.

Hipnotisme nyaéta, sakumaha nami nunjukkeun, anu ngabalukarkeun bobo sare. Hipnotisme mandiri mangrupikeun nyababkeun sare ku tindakan hiji pikiran sorangan nalika hiji sacara lengkep atanapi sabagian ngalihkeun prinsip sadar tina sambungan sareng puseur sadar dina uteuk na. Hipnotisme umum nyaéta operasi hiji pikiran kana anu sanés, kalayan atanapi tanpa bantosan magnetisme sato, ku kituna saré subjek hipnotik disababkeun ku lampah operator nalika anjeunna campur tangan sadayana atanapi sabagian sareng sambungan tina prinsip sadar pusat nu ngalaksanakeun éta sadar dina utek subjek. Saré hipnotik, nyababkeun tina gangguan sareng sambungan tina prinsip sadar sareng pusat anu ngalaksanakeun éta sadar, béda tina sare normal.

Dina sare normalna intelektual atanapi prinsip sadar mindahkeun tina puseur sadar kana otak, ku sabab alam tiasa ngalereskeun awak sareng mulangkeun kasatimbangan antara sél. Prinsip sadar bisa berlegar di pusat-pusat saraf saraf dina uteuk, atanapi bakal ngajantenkeun saluareun pusat ieu. Nalika prinsip sadar tetep sakitar salah sahiji pusat atanapi ngahubungkeun sareng ningali, pangrungu, bau, pangecapan, teras impian sare, sareng impianna nyaéta persepsi anu sensalna, boh tina fisik atanapi tina dunya batin anu dihubungkeun sareng fisik. Dina bobo impian prinsip sadar sadar, tapi kusabab anjeun dikaluarkeun tina panca indera, manusa henteu terang kumaha cara napsirkeun naon anu sadar.

Ngahasilkeun saré hipnotik mangrupikeun gangguan sareng prinsip sadar tina anu sanés, anu henteu tiasa atanapi moal nolak gangguan. Nalika prinsip sadar kana subjek dihalau tina pusat sadar, dimana waé dihubungkeun nalika bangun, poko tumiba kana bobo hipnotis, anu sare ku sepuh atanapi sadayana sadar, dumasar kana jarak anu langkung ageung atanapi langkung alit. hipnotizer parantos hasil dina nyetir prinsip sadar kana subjek. Salami sare hipnotis hipnotis tiasa nyababkeun subjekna ningali atanapi ngadangu atanapi raos atanapi bau atanapi ngaraoskeun sensasi anu tiasa dialaman dina hudang, atanapi anjeunna tiasa nyababkeun subjekna pikeun ngalaksanakeun atanapi nyarios naon anu ditepukeun ku hipnotisis. pangecualian tunggal, kitu, anjeunna henteu tiasa meksa matuh pikeun ngalakukeun kalakuan maksiat anu bakal matak pikaresepeun kana raos moral subjek dina kaayaan hudang.

Pikiran operator nyandak tempat tina prinsip sadar tina subjekna, sareng subjekna bakal ngabales sareng nurutkeun pamikiran sareng arah hipnotizer, numutkeun kajelasan sareng kakuatan pamikiran hipnotizer sareng darajat anu anjeunna pikahoyong jeung organisme otak tina subjek.

Jawaban patarosan ngeunaan hubungan magnetisme sato, mesmerisme, sareng hipnotisme nyaéta magnetisme sato, salaku kakuatan alami anu beroperasi ti awak ka awak, gaduh hubungan sareng awak manusa; mesmerisme mangrupikeun cara nerapkeun magnét sato; hipnotis mangrupikeun akibat tina panggunaan kakawasaan hiji pikiran anu lain kana pikiran anu sanés. Bisa waé pikeun pikiran ngahasilkeun efek magnét ku ngarahkeun aliran magnetisme sato. Hipnotis tiasa ngiringan subyek ka poko hipnotis ku munggaran damel sareng magnetisme sato dina subjek; tapi ku magnetisme alam sareng kakuatan hipnotis béda antara silih.

 

 

Kumaha tiasa magnetism sato jadi diaktipkeun, sarta naon pamakéan tiasa eta jadi nempatkeun?

Magnetisme sato hiji manusa tiasa dibudidaya ku nyiptakeun awakna salaku magnet anu hadé sareng pusat anu gaya hirup universal, sapertos magnetisme katarik. Saurang jalmi tiasa ngajantenkeun awakna salaku magnet anu saé pikeun kahirupan universal ku nyababkeun organ-organ dina awakna ngalaksanakeun fungsina sacara alami jeung normal sareng ku nyegah lebaran dina tuang, nginum, sare, sareng ku kadali alam sensual. Lebihan ieu nyababkeun ngarobih batré neundeun, anu teu kawih tina awak fisik, anu sok disebut awak astral, nyaéta. Absence kaleuwihan ngamungkinkeun awak ngabentuk janten kuat sareng nyababkeun polarisasi sareng bertahap tina molekul anu pernah disebatkeun sateuacan. Nalika diwangun jadi raga bentuk janten wadah kakuatan magnét.

Sababaraha anu nyababkeun magnetisme sato nyaéta pikeun ngawangun magnetisme pribadi, ngajantenkeun awak kuat sareng séhat pikeun ngubaran panyakit sanés, ngahasilkeun sare magnét-anu henteu kalepatan bobo hipnotis clairaudience sareng clairvoyance, sareng ucapan kenabian, sareng ngahasilkeun épék anu gaib, sapertos ngecas talismans sareng jimat kalayan kakuatan magnét. Salah sahiji anu pangpentingna kagunaan yén magnetisme sato tiasa nempatkeun nyaéta pikeun nguatkeun penguatan sareng polarisasi awak bentuk halimunan ku éta bakal diwangun deui sareng dibentuk deui sareng kamungkinan teu diabenerkeun.

HW Percival