The Word Yayasan

THE

WORD

APRIL 1915.


Copyright, 1915, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Naon hubunganna antara magnetism jeung gravitasi, sarta kumaha aranjeunna bénten, upami pisan? Sarta naon hubunganna antara magnetism na magnetism sato, sarta kumaha aranjeunna bénten, upami pisan?

Élmu anu positif henteu nyatakeun naon anu sacara gravitasi, sareng ngaku yén éta henteu terang. Kanyataanna, kitu, anu dititénan ku élmuwan, sareng anu disebut gravitasi, sacara ringkes nyatakeun, yén aya tarik anu unggal awak ngagaduhan dina unggal awak sanésna jisimna, sareng yén kakuatan tarikna ngirangan ku kanaékan jarak antara badan sareng ningkat kalayan caket dieu. Urut kanyataan, disebut gravitasi, nunjukkeun sorangan tanpa hormat ka susunan partikel dina awak. Kusabab sadaya jisim fisik, disauran bakal silih tarik silih.

Magnetisme mangrupikeun kakuatan anu misterius ngeunaan sipat élmu anu saacanna dibéré sakedik inpormasi, sanaos sababaraha fakta anu dibawa ku kakuatan magnét terkenal ku élmuwan. Magnetisme nyaéta kakuatan anu nunjukkeun dirina ngalangkungan magnet. A magnet mangrupakeun awak dimana sadaya atanapi sababaraha partikel sapertos polaritasna, sareng dimana paksi antara kutub dina partikel-partikel sami paralel. Tihang positif partikel kalayan kurang sumbu paralel nunjuk dina hiji arah, kutub négatip tina partikel ieu nunjukkeun arah anu henteu jelas. Awak mangrupakeun magnet, numutkeun kana préparasi partikel anu ngagaduhan poros paralel atanapi kira-kira polaritasna. Magnet ngadeukeutan kasampurnaan salaku magnet, saimbang kana jumlah partikelna anu sapertos polaritasna sareng sumbu paralel, dibandingkeun sareng jumlah partikel anu teu ngagaduhan sumbu paralel sareng teu siga polaritasna. Magnetisme nyiptakeun hiji awak dumasar kana saimbang partikel dina massa awak anu magnét, nyaéta sapertos polaritas sareng sumbu paralel. Magnetisme nyaéta kakuatan anu aya di unggal tempat di dunya, tapi ngan ukur ngalangkungan badan sareng susunan magnét partikel na. Ieu manglaku ka objék anu teu hirup.

Gaya anu sami ditimbulkeun ka kakuatan anu langkung luhur dina awak sato. Magnetisme sato mangrupikeun operasi kakuatan ngaliwatan awak sato, nalika awak sipatna struktural tinangtu. Struktur anu kudu magnetik kedah yén partikel dina sél sareng sél awak sato mangrupikeun struktur sahingga gaya magnét universal bakal ngalir ka aranjeunna. Pikeun tujuan éta struktur kedah sami sareng magnet anu henteu hirup. Sumbu awak sato nyaéta tulang tonggong, sareng sato sato magnét nalika partikel dina sél disaluyukeun saluyu sareng bagian anu aya dina tulang tonggong sareng sumsum dina tulang. Lampah tina kutub awak nyaéta ku jalan saraf. Mandi magnét atanapi médan nyaéta suasana sakitar awak. Sakur badan sato anu asalna tina pangaruh médan ieu, ngalaman pangaruh tina kakuatan magnét universal anu ngalir liwat awak sato magnét anu salajengna disebut magnetisme sato.

Magnetisme sato henteu magnetisme pribadi, sanaos éta bagian dina ngahasilkeun anu disebut magnetisme pribadi. Gagaman magnet henteu hipnotisme, sanajan jalma anu gaduh magnetisme sato tiasa nganggo éta pikeun ngahasilkeun épék hipnotik.

Lira sharira, atanapi anu teu katingali bentuk jasmani fisik, mangrupikeun batré panyimpen pikeun kahirupan. Salah sahiji modeu dimana usaha nyaéta magnetisme. Upami sharinga linga dina awak manusa gaduh pasangan fisikna anu diwangun sapertos anu dinyatakeun, nyaéta, partikel dina alignment magnét, maka éta tiasa nahan sareng nyimpen kahirupan sareng tiasa ngirimkeun kahirupan dina kaayaan anu disebut sato magnetisme.

Jawaban pikeun patarosan nyaéta yén teu aya hubungan langsung antara gravitasi sareng magnetisme sato sapertos anu dijelaskeun. Béda-béda éta, sajauh gravitasi, unggal jisim narik unggal jisim anu sanés, sareng gaya anu disebut gravitasi aktip unggal waktos; tapi gaya anu disebut magnetisme sato henteu ngan ukur dilakukeun, tapi aktip dina instansi-instansi kasebut ngan ukur nalika aya struktur sato, ciri-ciri anu sapertos polarisasi partikel sareng paralel anu leres atanapi perkiraan paralelisme anu leres atanapi perkiraan.

 

 

Kumaha anu cures effected ku magnetism sato?

Magnetisme sato mangrupikeun kakuatan universal pikeun awak manusa, dimana sél kasebut polarisasi sareng teratur dina cara anu tangtu, anu polarisasi sareng susunan nyurung kahirupan universal ka jero awak sareng ngantepkeun mindahkeun kahirupan langsung ka awak sato anu sanés.

Awak fisik anu berpenyakit mangrupikeun salah sahiji susunan partikel anu leres, atanapi mangrupikeun halangan pikeun aliran kahirupan, atanapi dimana parobihan parantos dilaksanakeun kusabab teu kedah napas biasa sareng sirkulasi kahirupan. Saha waé anu ngagaduhan magnetisme sato, sareng hiji jalma anu ngirimkeun magnetisme sato, tiasa nyageurkeun panyakit sanés. Anjeunna tiasa dudung ku payuneun nyalira tanpa kontak ragana, atanapi anjeunna tiasa nyageurkeun ku ngahubungan ragana anu bakal disageurkeun. Nalika penyembuhan dilakukeun ku ayana penyembuhan anu dilakukeun ku ngalangkungan anu sakit dina atmosfir sakitar anu nyageurkeun. Atmosfir nyaéta mandi magnét, anu dieusi ku kahirupan universal janten magnetisme sato. Magnetisme sato mangrupikeun nami anu saé pikeun kakuatan universal, tapi kami nganggo di dieu pikeun tetep aya dina panggunaan waktos anu teu biasa. Mandi ngalir dina suasana jalma anu gering sareng condong malikeun deui peredaran kakuatan kahirupan universal, kalayan ngaleungitkeun halangan, nyusun ulang sirkulasi, sareng nyusun ulang molekul dina sél, ku kituna gaya hirup tiasa hirup ngalir teu kendat sareng organ dina awak diidinan ngalakukeun fungsina alami.

Penyembuhan ngaliwatan magnetisme sato, nalika dilakukeun ku kontak langsung tina awak penyembuhan, saé dipaénkeun nalika panangan panyembuhan hiji, anu janten polah positip sareng négatip, disimpen dina awak atanapi bagian anu kapangaruhan. Bautisme kasebut tiasa muncul tina bagian mana waé, sapertos panon, dada, tapi cara anu paling alami pikeun nerapkeun éta nyaéta ku cara leungeun. Fitur penting pikeun ngahasilkeun ubar nyaéta pikiran yén dukun henteu kudu ngaganggu pangiriman magnetisme. Biasana pikiran mangaruhan sareng ngaganggu pangaruh penyembuhan, sabab dukun sering fancies yén anjeunna kedah ngiringan aliran magnetisme dina pikiran na. Dina unggal kasus dimana dukun tindakan sareng pikiran na aya hubunganana sareng magnétisme, bari anjeunna nyobian dudung, anjeunna bakal cilaka, sabab pikiran teu aya pangaruhna, sanaos tiasa ngarahkeun sareng warnana magnétisme. Pikiran campur jeung ngaganggu tindakan alami magnétisme. Bautisme kasebut bakal sacara alami lamun henteu ngahambat ku akal. Alam, sareng sanés pikiran, épék tamba. Pikiran manusa henteu terang ka alam, sareng teu terang sorangan nalika aya dina awak. Upami éta terang téa dina awak maka pikiran moal ngaganggu alam.

HW Percival