The Word Yayasan

THE

WORD

JANUARI, 1913.


Copyright, 1913, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Boga waktu di bagean na kana taun, bulan, minggu, poé, jam, menit jeung detik wae susuratan jeung fisiologis atawa prosés séjénna dina awak manusa? Lamun kitu, naon anu correspondences?

Aya susuratan anu pas antara ukuran alami waktu ku siklus panonpoé, bulan sareng planét sareng prosés fisiologis anu tangtu dina awak manusa, tapi pembagian anu dilakukeun ku perkelahian mékanis manusa henteu pasti.

Alam semesta sacara sadayana diwakilan ku sadaya anu tiasa katingal atanapi kahartos tina langit atanapi ruang; jagat ieu pakait sareng awak manusa; gugus béntang, contona, pakait sareng saraf sareng ganglia dina awak. Srengéngé, bulan, bumi, sareng béntang disebut planét kalayan satelit atanapi bulan masing-masing, mindahkeun di atmosfir masing-masing.

Nyarioskeun atanapi ngira-ngira waktos janten "kasuksésan fenomena di jagat raya," ditandaan ku gerakan-gerakan anu disebut badan-badan langit di rohangan, sareng parobihan sareng fénoména sahingga ngahasilkeun hubungan ka bumi, aya korespondensi antara ieu fénoména sareng awak manusa normal kalayan prosés fisiologisna sareng parobahan sareng hasil anu ngahasilkeun éta. Tapi henteu saé pikeun kasalametan urang mendakan hal-hal ieu; ningal urang kedah muka kotak Pandora.

Penting sareng cukup pikeun terang aya dua kuman dina awak manusa anu ngagambarkeun sareng pakait sareng panonpoé sareng bulan. Sistem generative dina awak pakait sareng pakait sareng sistem tatasurya. Tapi masing-masing organ dina sistem tatasurya gaduh organ anu pakait dina awak. Cikal sareng taneuh dina sistem generative mangrupikeun hasil tina tindakan organ-organ dina awak anu pakait sareng panonpoe sareng bulan. Intina atanapi ekstrak hasil tina aksi organ-organna, pakait sareng hubungan sareng planét, ngalaksanakeun pagawéanna tina sistem anu béda-béda awak, sareng sadayana damel babarengan dina ékonomi umum awak pikeun période hirup alami na. ku kituna pagawéan anu khusus pikeun kahirupan awak tiasa dikabdi tiasa dilaksanakeun.

Aya kana awak hiji prinsip anu diawakilan sareng pakait sareng panonpoé. Ieu pas turun sareng kaluhureun awak, sakumaha matahari parantos ngadamel hiji bunderan lengkep ngalangkungan dua belas tanda zodiak. Tina tanda-tanda anu aya hubunganana sareng sirah manusa, ka handap ku kanker tanda, pakait sareng payudara atanapi dada, nepi ka tanda libra pakait sareng tempat (sanés bagian organ) jinis, sareng ka arah tanda capricorn. pakait sareng tulang tonggong di daérah jantung, sareng deui pikeun ngahambat sirahna, ngalangkungan kuman atanapi sreng panonna ngalangkungan tanda-tanda zodiak dina waktos hiji perjalanan solar taun. Aya na awak awak kuman wawakil bulan. Kuman lunar kedah ngalangkungan sadaya tanda-tanda zodiak na. Nanging, sapertos kitu teu biasana masalahna. Zodiak bulan sanés mangrupikeun zodiak semesta. Bulan ngajantenkeun révolusi ngalangkungan zodiakna dina awak dina dua puluh salapan sareng dinten fraksi, sami sareng sasih bulan. Nalika bulan purnama eta di aries na zodiak sareng kuman korespondennya dina awak kedah di sirah; kuartal anu terakhir nyaéta kanker zodiak sareng dada awak; poék bulan anu ngarobahna kana bulan énggal nyaéta libra ti zodiak na teras kuman dina awakna aya di daérah jinis. Dina triwulan kahiji bulan éta aya dina capricorn na sareng kuman ragana kedah aya sapanjang tali tulang tonggong sabalikna jantung, sareng ti dinya kuman awak kedah ngalangkungan ka luhur sirah, nalika bulan purnama dina tanda na . Janten taun surya sareng bulan lunar dicirian dina awak ku ngalirkeun kuman wawakil anjeun dina awak.

Minggu ieu sigana ukuran pangpanjangna waktos dina kalender manusa. Hal ieu kacatet dina almenak jalma paling kuno. Jalma modern, kedah, nginjeum ti aranjeunna. Unggal dinten minggon aya hubunganana sareng matahari, bulan, sareng planét, anu ti dintenna namina namina. Kahirupan awak manusa pakait sareng hiji manifestasi sistem tatasurya. Minggu di awak manusa pakait sareng ukuran anu langkung alit.

Dinten, anu mangrupakeun révolusi bumi sakaligus ngurilingan sumbu na, mangrupikeun salah sahiji ti tujuh période saminggu, sareng di jerona periode langkung ageung diwakilan deui. Dina awak manusa, kuman atanapi prinsip anu cocog sareng bumi ngajadikeun hiji babak lengkep ngaliwatan sistem tinangtu, anu pakait sareng revolusi bumi. Surat-surat ieu, taun surya sareng bulan, bulan lunar, minggu, dinten kalayan operasi fisiologis awak manusa, ditungtungan siang. Aya sababaraha ukuran minor sanésna "kasuksésan fénoména di jagat raya" anu pakait pisan sareng zat sareng prosés na awak manusa. Tapi pikeun jam, menit sareng kadua, ngan ukur tiasa diklaim jenis analogi antara universal sareng fisiologis ngaku hiji jinis analogi antara fénologis universal jeung fisiologis. Jam, menit sareng detik tiasa nyarioskeun salaku ukuran modern. Nalika ukuran anu disebut kadua sadetik dikedalkeun yén éta disangka kusabab waktu anu pondok moal kantos peryogi usaha pikeun ngabédakeun éta. Élmu fisik ngalakukeun kasalahan anu sami nalika aranjeunna masihan nami atom ka bagian menit tina anu dianggap anu janten elemen primitip. Salajengna aranjeunna mendakan masing-masing "atom" janten sakedik jagat sakedik, bageanna dingaranan éléktron, ion, sanaos ion na henteu sapertos paméran paméran. Awak manusa diatur sareng kedah tumindak saluyu sareng fénoména di alam semesta, tapi sacara biasa manusa ngaganggu kana prosés alami awak sareng fungsi normal. Lajeng anjeunna ngagaduhan kana masalah. Nyeri, sangsara sareng panyakit mangrupikeun hasil, nyaéta prosés alami awak dina tarékah alam pikeun ngabalikeun kaayaan anu normal. Proses ieu dina awak manusa ngagaduhan hubunganana sareng konflik sareng katekliks di alam, pikeun ngajaga kasatimbangan. Upami manusa dina awakna bakal damel sareng teu seueur teuing ngalawan alam anjeunna tiasa neuleuman koresponden anu pasti antara unggal bagian awak sareng bagian anu aya dina alam semesta sareng prosés bulak balikna.

HW Percival