The Word Yayasan

THE

WORD

MUNGKIN, 1906.


Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Dina surat anu katampi, balad naroskeun: Naha éta hadé pikeun mibanda awak ngaben saatosna tinimbang sanggeus éta dikubur?

Aya seueur alesan maju dina kahadean pembakaran. Diantarana salah sahiji yén kremasi mangrupikeun langkung bersih, langkung bérés, ngabutuhkeun sakedik kamar, sareng henteu aya panyakit, sapertos biasana asalna tina kuburan, diantara anu hirup. Tapi anu paling penting nyaéta anu dikembangkeun ku Theosophists, nyaéta, yén pupusna mangrupikeun kaluar tina prinsip anu langkung luhur, sareng hartosna ninggalkeun awak kosong. Saatos jiwa manusa parantos ngahambat sorangan tina sésa-sésa, aya anu tinggaleun awak astral, anu masihan sareng ngajaga fisik dina bentuk, sareng awak kahayang. Awak astral atanapi ngabentuk cicing, sareng salami, fisik, ngudag salaku fisik decomposes. Kahayang awakna, kumaha, mangrupikeun hiji kakuatan aktip anu tiasa ngadamel karusakan saimbang sabalikna kahayangna jahat atanapi inimical nalika hirup. Awak kahayang ieu tiasa salami ratusan taun upami kénginganana anu kalangkungan cekap cekap, padahal awak jasmani tahan sababaraha taun. Awak kahayang ieu mangrupikeun vampir anu ngagambar kakuatanna, mimiti ti sésa-sésa sareng kadua sarat tina naon waé anu hirupna anu bakal masihan panongton, atanapi ngakui ayana na. Awak anu nyayogikeun rezeki tina bentuk paéh sareng awak astral, tapi upami awak fisik dikeremasi anu ngahindarkeun sagala anu kapungkur. Éta ngancurkeun kakuatan dina awak fisik, ngabébaskeun awakna astralna, ngabéréskeun ieu kana unsur-unsur ti mana aranjeunna ditarik sateuacan kalahiran nalika cicing di dunya, sareng ngamungkinkeun pamikiran pikeun nyebarkeun diri langkung gampang tina kahayang awak sareng ngalangkungan kana sesa mana nu nyebut agama-agama sawarga. Kami moal tiasa ngalakukeun jasa anu langkung ageung pikeun jalma anu urang dipikacinta sareng anu tos maot dina kahirupan ieu dibanding badanna dirumuskeun sahingga ngirangan aranjeunna diperyogikeun tina coil fana sareng terrors kubur.

 

 

Nyaeta aya bebeneran dina carita yen urang baca atanapi ngadangu ngeunaan, ngeunaan vampires na vampirism?

Urang hirup dina umur pisan ilmiah pikeun ngawenangkeun aya kabeneran dina dongéng pabinihan mediaeval sapertos anu vampir. Tapi, kumaha oge, kabeneran masih aya, sareng seueur lalaki ilmiah, anu langkung alim taun goib, parantos janten langkung goib tibatan anu paling dipercaya nalika aranjeunna ngalaman pangalaman sareng vampir; maka éta mangrupikeun gilirannana pikeun ngalaman pikasieuneun sareng jibes sasama ilmuwan. Salah sahiji kauntungan anu luar biasa ngeunaan kapendirian materialistik ngeunaan eksistensi sub-mundane sareng super-mundane, nyaéta nyangka pamikiran populér tina dongéng goblins, ghouls, sareng vampir, ku cara nyolok-oléh. Alatan éta kurang vampirisme tibatan dina Zaman Pertengahan nalika sadayana percanten kana sihir sareng sihir. Vampir tetep aya sareng bakal teras ngawujud sareng tetep hirup salami manusa hirup anu hirup piara, dimana aranjeunna ngalakukeun pikiran jeung kahayang maehan musuh-musuhna, ngarusak jalma miskin sareng teu upaya, ngarusak kahirupan réréncanganana, sareng ngorbankeun batur pikeun égois diri sareng bestial. Nalika manusa anu gaduh kahayang anu kuat sareng kakuatan intelektual kalayan nurani anu kerdil atanapi ngadorong, hirup kahirupan egois, henteu weléh kagagas pikeun batur nalika kahayangna prihatin, nyandak unggal kauntungan anu mungkin dina bisnis, teu ngaleungitkeun rasa moral, sareng mata pelajaran anu sanésna. hawa nafsuna dina sagala cara anu kapinteran tiasa mendakan: maka nalika maotna pikeun jalma sapertos kitu parantos sumping aya anu kabentuk saatos maot anu disebat ku badan anu mikahayang, tina kakuatan sareng kakuatan pikasieuneun. Ieu rada béda tina bentuk astral anu hover sakitar sésa-sésa fisik. Kitu kahayang awak leuwih kuat tibatan jalma rata-rata sareng langkung kuat, sabab pikiran nalika hirup dina museurkeun kana hawa nafsu. Kahayang awak ieu janten vampir dina yén éta ngarobih sadaya jalma anu bakal muka panto ku kahirupan, pikiran, sareng kahayang, sareng anu cekap lemah dina bakal ngantepkeun bampira pikeun ngatasi rasa moralna. Dongengna pikareueus tiasa nyarioskeun seueur pangalaman anu seueur kenging tina vampir. Awak sapertos kitu anu hirup dina kahirupan vampir ieu bakal sering dipendakan seger, utuh, sareng dagingna bakal langkung haneut taun saatosna. Ieu ngan ukur hartosna yén badan awak kadang cukup kuat pikeun jaga sareng jasmani ngalangkungan awak astral, sareng tetep bentuk fisik sacara utuh, ngalangkungan kahirupan anu disayogikeun sareng kahirupan anu digambar tina awak mayit hirup ku bampir atanapi kahayang awak. Kaduruk tina awak ku pembakaran mayunan teu jauh kalayan kamungkinan vampir manusa ngajaga awak fisikna ku kahirupan anu digambar tina kahirupan. Awak manusa, sakumaha pisan kana waduk atanapi wadah imah, parantos musnah sareng awak kahayang henteu tiasa langsung nyandak kahirupan jalma anu hirup sareng dicegah dugi ka ampir hubungan sareng aranjeunna.

 

 

Naon alesan nu maot ngadadak di urang naha ngora atawa di perdana tina kahirupan, nalika eta bakal muncul nu loba taun usefulness sarta kamekaran, méntal sarta fisik, anu saméméh éta?

Nalika jiwa kana kahirupan, éta gaduh pelajaran anu pasti pikeun anu dilakukeun, dina pangajaran di mana waé éta bakal maot upami hoyong. Jaman dimana pangajaran hirup anu tangtu, tiasa dipasihkeun, sababaraha taun atanapi diperyogikeun langkung ti saratus, atanapi pangajaran ieu tiasa henteu diajar deui; sareng jiwa mulih ka sakola deui sareng deui dugi ka ngajarkeun pelajaran anu. Hiji mungkin langkung seueur diajar dina dua puluh lima taun tibatan sanés léngkah diajar dina saratus. Kahirupan di dunya mangrupikeun tujuan pikeun ngenalkeun pengetahuan anu saé tina verifikasi anu langgeng. Masing-masing kahirupan kedah ngamajukeun jiwa hiji gelar anu langkung caket kana diri pangaweruh. Anu biasana disebut kacilakaan ngan saukur ngalaksanakeun sacara rinci hukum umum. Kacilakaan atanapi kajantenan ngan ukur salah sahiji lengkah alit leutik siklus. Kacilakaan anu disebat atanapi katingal, mangrupikeun tutugan sareng parantos ngalangkungan sabab kawih tina tindakan. Aneh sigana, sigana kacilakaan ampir disababkeun ku pamikiran anu dibangkitkeun hiji. Pamikiran, tindakan, sareng kacilakaan ngabentuk siklus lengkep sabab jeung akibat. Éta bagian tina siklus anu nyababkeun sareng pangaruh anu ngahubungkeun sabab nyaéta akibat nyaéta tindakan, anu katingali atanapi henteu katingali; jeung éta bagian tina siklus ngabalukarkeun sareng pangaruh anu mangrupikeun pangaruh sareng akibat tina sabab, nyaéta kacilakaan atanapi anu kajantenan. Unggal kacilakaan bisa disusud kana cukang lantaranana. Upami urang mendakan panyabab saharita kacilakaan sacara langsung hartosna yén panyababna nembe nembé dibangkitkeun, anu hartosna éta ngan ukur siklus pamikiran, tindakan, sareng pangaruh, anu nembé édisi; tapi nalika kacilakaan atanapi pangaruh nangtung terasing sareng salah sahiji henteu tiasa langsung ningali éta dimimitian ku sabab, ieu ngan ukur nunjukkeun yén siklus pamikiran sanés siklus leutik, teras ayeuna, tapi diperpanjang kana siklus anu langkung ageung, pamikiran sareng tindakan anu tiasa dipendakan dina sateuacan atanapi kahirupan sateuacanna.

 

 

Lamun astral panangan, leg, atawa anggota sejenna awak teu severed nalika anggota fisik anu Utung, naha nya awak astral teu bisa baranahan panangan fisik sejen atawa leg?

Patarosan ieu bakal ditaros dina anggapan yén badan astral henteu aya, saolah-olah aya sabab éta bisa ngahasilkeun deui anggota fisik nalika leungit, khususna diklaim ku sadayana Theosophists yén masalah fisik diwangun kana awak manusa nurutkeun kana rarancang batin atanapi astral. Tapi panjelasan basajan pisan. Kedah aya médi fisik anu ngajantenkeun masalah fisik janten bahan fisik anu sanés sareng aya ogé awak janten masing-masing tina pesawat anu fungsina. Sedeng fisikna mangrupikeun getih, anu ngalereskeun tuangeun kana awak. Sharira linga mangrupakeun molekular dina struktur, sedengkeun awak fisik diwangun ku jaringan sélulér. Ayeuna sanaos panangan astral henteu biasana dipegatkeun nalika anggota fisik dirawat, henteu aya médium fisik anu sacara jasmani tiasa dihubungkeun sareng diwangun dina masalah fisik. Kukituna, sanaos panangan astral nyampak, éta moal tiasa nyebarkeun masalah fisik kana diri kusabab henteu aya deui médium fisik pikeun nransferkeun jasmani. Janten spalial molekular tina panangan fisik sélulér anu tos di amputasi henteu hartosna ngawangun hal fisik. Pangalusna anu tiasa dilakukeun nyaéta ngawangun jaringan anyar dina nungtungan tunggulna sahingga nutup tatu. Ieu ogé bakal ngajelaskeun kumaha luka anu kasembuhan, sareng kunaon parut anu jero tetep upami daging teu acan dihiihkeun caket pikeun jaringan pikeun ngarajut jaringan.

HW Percival