The Word Yayasan

THE

WORD

Juni, 1912.


Copyright, 1912, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Di opat suku na satengah suku tina bunderan dina Masonic Keystone of Royal Arch Bab nu hurup HTWSSTKS Dupi maranéhna sagala hubungan tina zodiak, sarta naon anu posisi maranéhanana sabudeureun bunderan nunjukkeun?

Huruf H. T. W. S. S. T. K. S. dibaca ti kénca ka katuhu, tapi aranjeunna ogé kedah giliran ti katuhu ka kénca. Sakumaha urang terang kana zodiak, hurup anu kahiji H. nyaéta di tempat aries, nyaéta T munggaran. di akuarius, W. di capricorn, S. pangheulana. di scorpio, S kadua di libra, anu kadua T. di leo, K. di Kanker, sareng S. katilu. di taurus. Hurupna tiasa dipendakan dina buku Mason, tapi sanés kecap-kecap anu nangtung, atanapi hartosna, dirumuskeun dina buku naon waé. Ku sabab kitu, kedah disimpulkeun yén tegesna mangrupikeun rahasia sareng penting sareng henteu dimaksudkeun pikeun instruksi sareng katerangan jalma anu henteu nyandak gelar Royal Arch Chapter. Panulis sanés mangrupikeun anggota Fraternity Masonic, henteu nampi arahan ti mana-mana Fraternity perkawis Masonry, sareng henteu pura-puri pangaweruh naon waé Rahasia Kraf Mason. Tapi simbolisme mangrupikeun basa universal. Saha waé anu ngartos leres-leres kedah maca hartos batu konci ku cahaya Masonry, anu kalebet dina zodiak, sareng dijelaskeun ku cahaya anu dipasihkeun ku zodiak, sareng dumasar kana gelar anu nampi kana anu nampi. Opat tanda tina zodiak, gemini, virgo, sagittary sareng pisces, dipeungpeuk salaku henteu diperyogikeun kana padamelan, atanapi sanés yén éta kalebet dina tanda, taurus, leo, scorpio sareng aquarius. Kaurus, leo scorpio sareng akuarius ditandaan ku huruf S. T., S. T., anu disimpen di tengah-tengah tanda aries, kanker, libra sareng capricorn. Upami tanda-tanda atanapi aksara sabalikna saling nyambung ku jalur, dua salib bakal kabentuk. Salib anu dibentuk ku garis nangtung H. S. sareng garis horizontal K. W. nyaéta salib pegun tina zodiak, aries-libra andcancer-capricorn.The cross anu dibentuk ku jalur S. S. sareng T. T. nyaéta salib anu dipindahkeun tina zodiak, dibentuk ku tanda-tanda taurus-scorpio sareng leo-aquarius. Tanda-tanda anu dicobakeun sareng salib ieu dicirikeun ku opat sato suci: banténg atanapi sapi, taurus, dituduhkeun ku hurup S .; anu singa, leo, anu nyaéta hurup T .; garuda atanapi scorpio, di tempat anu nyaéta hurup S.; eta manusa (sakapeung malaikat) atanapi akuarium, di tempatna nyaéta hurup T. Hiji glance hubungan sareng posisi hurup sareng tanda dina dua crossses ieu: Surat H. sareng tibalikna S. éta, ngawakilan sirah tonggong sareng dasarna, sareng pakait sareng aries sareng libra. Hurup K. sareng W. ngawakilan dua sisi tina nonoman, anu pakait sareng tanda-tanda kanker-capricorn. Ieu mangrupikeun cross tina zodiak. Hurup luhur S. sareng hurup anu handap S. ngawakilan pojok luhur sareng sudut handap na sabalikna ti handap batu sareng pakait sareng tanda taurus-scorpio tina zodiak. Hurup luhur T. sareng hurup handap T. pakait kana pojok luhur sanésna sareng sudut handap anu handap tibalik tina konci, sareng tanda-tanda aquarius-leo zodiak, anu ngabentuk salib tina zodiak. Hurup ieu tina keystone, atanapi tanda zodiak, tiasa dianggo dina pasangan dina sababaraha cara. Bakal perhatikeun hurup sirah sareng basa sareng sisi batu dasarna béda sareng hurup tibalik (S. S. sareng T. T.) pojok anu pakait sareng salib zodiak anu dipindahkeun, dicirikeun ku opat sato anu disebatkeun di luhur, sami. Upami hurup batu dasar sareng kalungguhanana, sareng tanda-tanda zodiak éta ngan ukur teka-teki pikiran sareng mistik jalma anu ngan ukur, éta bakal saeutik dianggo sareng anu matak dibuang. Tapi aranjeunna gaduh, kanyataanna artos anu jero, a fisik sareng nilai spiritual.

Zodiak ngagambarkeun manusa di jagat raya sareng alam semesta di manusa; tukang éléhu nyaéta wawakil manusa. Penjelasan posisi dimana manusa disimpen di dunya sareng budidaya kabiasaan anu ngalangkungan kabiasaan anu nyiksa anjeunna, sateuacan naék kana makuta sareng kamulyaan hirupna, panjang teuing dicobian. Mung garis anu paling ringkes tiasa disawang di dieu. Salaku lalaki fisik disimpen dina dunya fisik dina zodiak na, ku kituna manusa salaku roh disimpen dina manusa fisik, awakna fisik. Salaku lalaki anu dilahirkeun awéwé kedah timbul tina kaayaan lemahna pikeun masalah fisik, ngerjakeun alam sato-na, sareng timbul kamulyaan intelektual inténsitas di dunya, janten manusa salaku sumanget kedah nguasaan sareng naek tina dasar sato dasar na. naek sareng ngalengkepan manusa kapinteran salaku makuta spiritual sareng kamulyaan na. Siga Ixion dina mitologi bangsa Yunani kabeungkeut sareng dihurungkeun salib, ngabebaskeun pikeun kasalahanana, maka jalma ditempatkeun di dunya pikeun nyiptakeun takdirna; sareng, janten manusa salaku roh anu disimpen dina awak jasmani pikeun ngalaman tés hakekat fisikna, disiksa ku, dugi ka anjeunna bakal ngatasi, hakekat sato, teras teras ngalangkungan sareng dimurnikeun ku sadaya jinis ujian. uji coba, ku kituna anjeunna bakal pas sareng ngabuktikeun dirina pantes kanggo ngeusian tempatna anu pantes di jagat raya. Tanda zodiak nunjukkeun tahapan sareng hukum anu numutkeun lalaki fisik sareng psikis sareng mental sareng spiritual damel di zodiak masing-masing, dina jero zodiak sadaya-inklusif. Huruf dina juru konci kudu nunjukkeun jalan sareng sarana dimana roh salaku manusa damel dina jero awak jasmani dina zodiak dimana anjeunna nempatkeun, supados anjeunna tiasa janten konci anu leres anu ngalengkepan lengkungan karajaan. Karya Royal Arch Bab tiasa masihan simbolisme hurup sareng konci; tapi éta ngan saukur simbolisme. Jaman sapertos sumanget tiasa ngawangun arch na, tapi anjeunna henteu ngalengkepan-henteu leres-leres eusian dina hiji kahirupan. Anjeunna anu diungkulan; anjeunna dipaehan ku musuhna. Salaku sering anjeunna maot anjeunna diangkat sareng sumping deui, sareng bakal neraskeun karyana dugi ka naék na parantos ngeusian tempatna sareng ngalengkepan arca na di kuil. Bunder hirupna, Arch, bakal lengkep. Anjeunna bakal teras angkat kaluar henteu deui.

Batu sulit tina unggal Mason anu nyandak Royal Arch Bab ngalambangkeun dirina nalika anjeunna pantes sareng siap ngalengkepan sareng ngeusian busana kahirupanna - di kuil éta henteu diwangun kalayan tangan. Lalaki salaku Mason, batu cikal kuil, ayeuna perenahna di bagian panghandapna. Anjeunna, éta, mangrupikeun tempat anu jinis, libra, tina zodiak na. Anjeunna kedah hudang, kedah naék nyalira. Saatos nyandak posisi anu dituduhkeun ku hurup anu aya dina konci, atanapi ku tanda-tanda zodiak, sareng ngalaksanakeun padamelan anu dibutuhkeun ku unggal serat atanapi tanda, anjeunna kedah naékkeun ku sia nyalira sareng dianggo kana sirah - anu makuta sareng kamulyaan tina manusa. Nalika batu naék tina tempat séks ka sirah, anjeunna, manusa, témplat, bakal janten abadi. Anjeunna teras bakal janten sadayana anu disarios tina Batu Bodas anu aya nami énggal, namina énggal, anu ku anjeunna nyalira minangka tanda dina batu éta, batu anu kalanggengan.

HW Percival