The Word Yayasan

THE

WORD

MUNGKIN, 1912.


Copyright, 1912, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Naha elang nu dipaké salaku lambang rupa-rupa bangsa?

Éta kamungkinan yén rupa-rupa motif nyababkeun nyandak elang salaku lambang ku seueur bangsa anu angkatna. Acan sigana anu disangka éta dicandak sabab paling ngawakilan hakekat sareng kabijakan, cita-cita, idéal bangsa-bangsa anu ngagaduhan anu janten standar.

Garuda nyaéta raja manuk sareng hawa, sapertos anu disauran singa kaasup sato. Éta téh manuk mangsana, tapi ogé tina kameunangan. Éta manuk anu tahan pisan, sanggup gancang sareng penerbangan panjang. Éta gancang gancang dina mangsanana, naék gancang, sareng soars kamulyaan di jangkung hébat.

Hiji bangsa mikahoyong kakuatan, daya tahan, wani, bantosan, panguasaan, kakuatan. Helang ngagaduhan sadayana pikeun tingkat tinggi. Ieu wajar pikeun nyangka yén ieu mangrupikeun sababaraha alesan anu nyababkeun bangsa atanapi suku atanapi pamaréntahan ngadopsi helang sapertos standarna. Mémang nyatana yén éta mangrupikeun simbol tina nagara-nagara anu nalukkeun tina jaman sajarah urang, sareng khususna anu ngalaksanakeun perang dina jarak anu saé.

Ieu mangrupikeun ciri-ciri elang. Tapi bangsa-bangsa anu ngadopsi manuk ieu sapertos simbolna, biasana ngalambangkeun atanapi mumpuni sifat-sifat atanapi maksud tinangtu atanapi idéal boh ku hiji motto anu aya anu marengan elang atanapi ku cara nempatkeun simbol dina dongéng garam atanapi di beak na, sapertos cabang, panah. hiji bandéra, tameng, setip, petir, masing-masing nyalira atanapi dihijikeun sareng lambang sanésna ngalambangkeun karakter bangsa atanapi ciri bangsa anu disukai sareng tujuanana.

Sadaya ieu tina sudut pandang praktis sareng bahan. Aya simbolisme anu sanésna kanggo elang anu mana anu sami karakterna tiasa ditingali tina sudut pandang anu langkung spiritual.

Ieu mangrupikeun salah sahiji opat "Beings Living" anu disebatkeun dina Wahyu anu disaur nangtung di sabudeureun tahta Allah. Garuda ditugaskeun kana tanda Scorpio of Zodiak. Éta perlambang kakuatan spiritual dina manusa. Elang nyaéta kakuatan spiritual, kakuatan spiritual manusa anu meureun naékna luhur. Bangsa atanapi jalmi anu nyandak elang janten lambang dina rohani kasukupan pikeun ngahontal dina cara spiritual anu sadayana dilambangkan ku garuda dina simbolisme bahanna. Anjeunna ngarepkeun kameunangan kana sagala hal anu aya di handapna sareng nganggo kakuatanana naék ka dunya anu langkung luhur. Ku ngarahkeun kakuatan ieu anu diwakilan ku garuda, anjeunna mangrupikeun panakutan, hasil panguasa di daérah awakna ngalangkungan anjeunna naék, sapertos elang, janten bumi di luhur gunung awak di luhur vertebrae serviks. Janten anjeunna naék tina tanda Scorpio, anu tungtung tungtung panghandapna, kana bagian luhur, anu ngabalukarkeun sirah.

 

 

Teu elang dipingpin kana ganda ayeuna dipaké salaku lambang nasional sababaraha nagara, sarta mana anu kapanggih dina monumen tina Hittites kuno kali Alkitabiah, allude kana kaayaan androgynous manusa?

Nalika manuk garudag dua kali dianggo salaku lambang nasional kadang-kadang dimaksudkeun pikeun nandakeun diantara hal-hal sanés anu dimaksud, yén dua nagara atanapi nagara ngahiji sapertos hiji, sanaos aya dua sirah pikeun pamaréntah. Kacuali simbol-simbol sanés anu ngabarengan manuk garudag anu dua kali dina monumen Hétit kuno, simbol ieu henteu bakal ningali ka manusa androgynous. Lalaki Andogynous atanapi lalaki duaan anu gaduh hubungan seks, kedah kalebet dua fungsi, dua kakuatan tina sipat tibalik. Garuda sirah anu dua kali sami kana sipat, sapertos duanana sirah garuda. Pikeun manusa androgynous kedah diwakilan ku elang, elang kudu dibarengan atanapi dihubungkeun sareng singa, anu, sanaos di alam anu béda, ngagambarkeun diantara sato naon manuk garudang anu diantara manuk. Rosicrucians kuno nyebatkeun "Getih tina Singa Merah," anu hartosna éta kahayang, atanapi sato sato pikeun manusa. Aranjeunna ogé nyarios ngeunaan "The Gluten of White Eagle," anu aranjeunna hartosna kakuatan psiko-spiritual dina manusa. Dua ieu, getih singa beureum, sareng gluten elang bodas, aranjeunna nyarios, kedah nyumponan sareng ngayakeun pernikahan, sareng ti ngahijina ngalaksanakeun kakuatan anu langkung ageung. Ieu hurung sapertos seungit kosong bari ngalambangkeun simbolisme. Nalika éta, éta bakal direalisasikeun yén maranéhna ngartos langkung seueur ngeunaan prosés fisiologis ti aranjeunna dibéré kiridit kanggo.

Darah singa beureum nyaéta kahayang aktip anu hirup dina getih awak. The gluten elang bodas aya dina aspék kahijina na limfa dina awak. Limfa asup kana manah sareng janten ngahiji sareng getih. Ti union ieu aya lahir kakuatan anu sanés anu ngadorong ka generasi. Upami dorongan ieu dipuasaan, saur Alchemists, yén singa bakal parantos lemah sareng garuda bakal leungit kakuatan naek. Upami kitu, gluten elang bodas sareng getih singa beureum kedah terus ngahiji sareng henteu masihan jalan anu ngadorong, singa bakal kuat sareng garuda kuat, sareng kakawasaan anu nembe dilahirkeun ti kakuatanana bakal masihan nonoman pikeun awak sareng kakuatan pikeun batin.

Dua ieu, singa sareng garuda, ngalambangkeun dua prinsip, nyaéta aspék maskulin sareng feminin manusa tina sudut pandang psiko-fisik. Androgyne mangrupikeun hiji anu gaduh fungsi sareng fungsional maskulin sareng feminin. Singa sareng garuda, getih sareng limfa, dina awak anu sami sareng ngalaksanakeun fungsina pikeun ngahasilkeun kakuatan anu anyar dina awak éta sareng tanpa masihan dorongan pikeun éksprési ka luar, nyiptakeun kakuatan awak anu anyar ti mana lahir mahluk anyar anu, sapertos elang, tiasa naek tina bumi sareng soar kana alam anu langkung luhur.

HW Percival