The Word Yayasan

THE

WORD

APRIL, 1906.


Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Teu Theosophist a percanten tahayul? ditanyakeun salah sahiji pesta babaturan henteu lami.

A Theosophist nampi sadaya kanyataan, sareng henteu leungiteun alesanana. Tapi hiji Teosofis henteu lirén sareng ngeusian eusi kanyataan; anjeunna ngusahakeun ngalacak na asal na ningali akibatna. Takhayul nyaéta kapercayaan dina atanapi ngalaksanakeun sababaraha hal tanpa sabenerna terang naha. Dina lampu anu langkung lega, goib mangrupikeun idin tina pikiran kana naluri atanapi kacenderungan ngeunaan sababaraha prakték tanpa alesan sanés pikeun kapercayaan. Takdir ti hiji jalma mangrupikeun refleksi kanyaho anu lali. Pangetahuan anu sirna, sareng jalma anu ngagaduhan ilmu, jalma-jalma neraskeun prakték-wujud éta; sareng janten wujud sareng kapercayaan diserahkeun ku tradisi ti generasi ka generasi. Nalika aranjeunna langkung tebih dikaluarkeun tina kanyaho, aranjeunna langkung caket kana tahayul aranjeunna sareng bahkan janten panatik. Prakték tanpa kawéntar mangrupikeun goib. Didatangan gereja-gereja di kota gedé dina dinten Minggu. Tingali kana formalitas ibadah; lalajo prosesi pendeta; perhatikeun insignia kalungguhan jalma-jalma anu ngaladénan; nengetan patung, ornamén suci, instrumen, sareng simbul; ngadangukeun ulangan sareng formula ibadah ka-naon? Naha urang tiasa nyalahkeun hiji anu teu biasa dina sadaya hal ieu pikeun nyebut yén goib, sareng paribasa yén urang khurafat? Ku sabab kitu urang condong mertahankeun kapercayaan batur anu jarang langkung khayul ti urang sorangan. Nu tahayul anu diayakeun ku jalma anu urang sebut "anu goblog" sareng "anu teu sopan," pasti ngagaduhan asalna. Jalma anu bakal terang kedah ngalacak tradisi atanapi tahyul ti tempat asalna. Upami aranjeunna bakal ngalakukeun ieu aranjeunna bakal kéngingkeun ilmu, anu sabalikna tina pantulan anu teu pati jelas - goib. Panaliti anu teu kauduh tina tahyul nyalira nyalira bakal ngungkabkeun teu kaliru ngeunaan diri sorangan. Teruskeun pangajaran sareng éta bakal ngakibatkeun pangaweruh diri.

 

 

dasar naon anu aya pikeun goib nu salah dilahirkeun ku "caul" bisa mibanda sababaraha dosen paranormal atawa kakuatan gaib?

Kapercayaan ieu turun ngaliwatan jaman kuno ti jaman kuno, nalika umat manusa ngayakeun hubungan sareng makhluk anu aya di jeroeun bumi. Teras paningalian manusa, dédéngéan sareng panca gémplat sanésna, kalaparan ku tumbuh kana kahirupan anu langkung sensalna sareng material. Teu aya bagian awak manusa anu henteu aya hubunganana sareng kakuatan sareng kakawasaan dina hiji atanapi langkung tina alam kawih alam. Anu disebut "caul" aya hubunganana sareng jagat astral. Upami, nalika manusa dilahirkeun kana dunya jasmani ieu, caul tetep aya kalayan anjeunna ngiringan atanapi ngingetkeun awak astral sareng tendensi-indikasi anu tangtu sareng nambut ka dunya astral. Dina kahirupan saterusna, tendensi ieu tiasa diatasi, tapi henteu pernah digentoskeun, sapertos linga sharira, badan desain astral, ditampi nampi kesan ti lampu astral. Takhayul anu lalaki laut ngalambatkeun kana relik ieu, sakumaha anu kabiasaan tina "nasib baik" atanapi salaku pangawét ngalawan lemas, didasarkeun kana kanyataan yén éta mangrupikeun panyalindungan cikal tina unsur-unsur parah dina pra-natal dunya, janten ayeuna di dunya jasmani ngajagaan tina bahaya cai anu pakait sareng lampu astral sareng unsur-unsur anu, sanaos disebut fisik, henteu aya anu kirang gaib sareng asalna di dunya astral.

 

 

Mun pamikiran hiji bisa jadi dikirimkeun ka pikiran sejen, naha ieu henteu dipigawé saperti akurat tur kalawan salaku loba kecerdasan sakumaha paguneman biasa dibawa on?

Éta henteu réngsé kusabab urang henteu "ngobrol" dina pikir; atanapi urang henteu acan diajar basa pamikiran. Tapi tetep, pikiran urang dialihkeun ka pikiran batur anu leuwih sering ti anu urang anggap, sanaos henteu dilakukeun sacara intelektual sapertos urang bakal ngawangkong kusabab urang henteu dipaksa ku kabutuhan pikeun komunikasi sareng silih saling mikir, sareng, sabab urang moal nyandak kasulitan pikeun ngadidik pikiran sareng pancaindera pikeun ngalakukeunana. Hiji dilahirkeun diantara jalma berbudaya anu diasuh, dilatih, disiplin sareng dididik kana cara sepuh atanapi bunderan anu anjeunna dilahirkeun. Ngeureunkeun tapi mikir, sareng éta bakal langsung ningali anu meryogikeun kasabaran salami sababaraha taun dina guru sareng usaha pengkuh dina bagian murid diajar seni nyarios sareng maca sareng nyerat hiji basa, sareng diajar kabiasaan, adat, sareng modeu pamikiran dina basa éta. Upami peryogi usaha sareng palatihan sapertos kieu di dunya fisik ieu pikeun ngajantenkeun hiji basa, henteu anéh yén sababaraha jalma anu tiasa mindahkeunkeun pikiran kalayan leres tanpa ngagunakeun kecap-kecap. Henteu deui ghaib pikeun mindahkeun pamikiran tanpa kecap tibatan nya éta mindahkeun pamikiran ku cara ngagunakeun kecap-kecap. Bédana mangrupikeun kami parantos diajar kumaha ngalakukeun éta dina dunya omongan, tapi tetep tetep teu jahil sapertos barudak henteu nyarios di dunya pamikiran. Transferensi pamikiran ku kecap peryogi dua faktor: hiji anu nyarios, sareng anu ngadangukeun; pangiriman nyaéta hasilna. Ieu urang terang kumaha anu dilakukeun, tapi cara anu saleresna anu nyarios sareng urang ngartos mangrupikeun gaib ka urang sapertos mangrupikeun transépsi pamikiran tanpa kecap. Kami henteu terang kumaha sareng kumaha rupa organ-organ anu béda dina awak beroperasi pikeun ngahasilkeun sora anu diucapkeun; kami henteu terang ku naon prosés anu diucapkeunkeun sora sacara ngalangkungan rohangan; kami henteu terang kumaha sora ditampi ku tympanum sareng saraf auditory; atanapi ku naon prosés éta diinterpretasi kana intelijen jeroeun anu ngartos pamikiran anu dikirimkeun ku sora. Tapi urang terang yén sagala hal ieu dilakukeun, sareng yén urang saling ngarti sanggeus sababaraha busana sapertos kitu.

 

 

Gaduh kami nanaon nu analog kana proses pamikiran transference?

Leres. Proses telegraphic sareng fotografik sami sareng yén panyisipan pamikiran. Teu kedah operator anu ngirim pesenna, kedah aya panampi anu paham éta. Janten maka kedah aya dua jalmi anu disiplin, terlatih atanapi dididik pikeun ngirimkeun sareng nampi pamikiran masing-masing upami aranjeunna bakal ngalakukeun sacara intelektual sareng akurasi anu sami sareng paguneman intelektual anu biasa dilaksanakeun, sakumaha dua jalma kedah tiasa nyarios. bahasa anu sami upami aranjeunna bakal ngawangkong. Disebutkeun yén seueur jalma anu tiasa ngalakukeun ieu, tapi maranéhna ngan ukur dilakukeun ku cara anu teu pati jelas, sabab henteu sanggup ngalebetkeun pikiran kana kursus latihan anu kaku. Latihan tina pikiran ieu kudu sakumaha tertib, sareng dilakukeun kalayan langkung perawatan, sakumaha kahirupan sarjana di sakola anu disiplin anu hadé.

 

 

Kumaha urang tiasa ngawangkong ku pamikiran intelligently?

Upami saurang bakal ati-ati ati-ati sareng pikiran batur, anjeunna bakal sadar yén pikirna dikirim ku batur ku sababaraha prosés misterius. Hiji anu bakal ngawangkong ku pikir tanpa ngagunakeun kecap-kecap kedah diajar ngontrol fungsina pikeun pikirna. Nalika fungsi-fungsi pikiran dikendali, sareng salah sahiji anu tiasa nahan pikiran sacara ajeg dina hiji-hiji matéri, éta bakal dipikiran yén pikiran ngukir bentuk, nyandak bentuk sareng karakter dina subjek anu dipertimbangkeun, sareng dina sakali ngirimkeun topik ieu atanapi panginten kana obyék anu diarahkeun, ku daék waé di dinya. Upami ieu dilakukeun leres, jalmi anu parantos diarahkeun, pasti bakal nampi éta. Upami éta henteu dilakukeun leres bakal aya gambaran anu teu jelas ngeunaan naon anu dimaksud. Salaku maca atanapi terang kana pamikiran, fungsi ménu ogé kedah dikendali upami dipikiran anu sanésna bakal katampa sareng kahartos. Hal ieu dilakukeun dina cara anu sami yén jalma anu biasa calakan ngadangukeun kecap-kecap sanés. Pikeun ngartos leres kedah kedah ngadangukeun perhatian ka kecap-kecap anu diucapkan. Pikeun ngadangukeun perhatian sacara utuh kudu dipikiran sabisa-gancang. Upami pikiran teu saleresna asupkeun pikiran pamireng perhatian anu diperyogikeun henteu diperhatoskeun, sareng kecap-kecap, sanaos kapirengna, teu dipikahartos. Upami aya anu maca pamikiran sanés pikiran kedah dipidamel dina tempat anu atos kosong supados gambaran pamikiran anu dikirimkeun tiasa dilestarikan sacara jelas sareng jelas. Teras upami éta panginten jelas sareng béda moal aya kasusah naon waé anu dina pamahamanna. Ku kituna urang tingali yén pamikiran pemancar tina pamikiran sareng pikiran tina panampi pamikiran kedah duanana dilatih kana prakna, upami panginten transparan kedah dilakukeun sacara akurat sareng intelektual.

 

 

Geus eta katuhu maca pikiran batur naha maranéhna ngalakukeunana nu urang kedah atanapi henteu?

Pastina henteu. Kalayan ngalakukeun ieu mangrupikeun sakumaha anu teu kalebaran sareng henteu jujur ​​nalika éta ngalebetkeun pangajaran sareng ngabantosan sanés sareng maca tulisan pribadi-Na. Iraha waé dikirimkeun hiji pamikiran éta dicap ku individualitas pangirim sareng ngiringan pangaruh atanapi tandatangan. Upami panginten mangrupikeun sifat anu pangirimna teu dipikanyaho dipikanyaho, pangaruh atanapi tanda tangan pangirimna nyirikeun hal anu sami sareng urang bakal nyirian amplop "pribadi" atanapi "pribadi." Hal ieu nyababkeun halimunan ka meddler bakal-jujur ​​kecuali pamikiran éta leupas dina pembentukanna sareng aya hubunganana sareng meddler. Ku ghaib anu leres, pamikiran sapertos kitu moal dibaca atanapi diganggu. Upami henteu pikeun halangan ieu sadayana guru bakal kakawasaan gaib bakal tiasa janten jutawan sapeuting, sareng, panginten, aranjeunna bakal ngaleungitkeun kabutuhan pikeun milarian artos pisan per pelajaran atanapi linggih. Aranjeunna bakal ngaganggu pasar saham, ngabentuk kapercayaan gaib sareng pasar-pasar dunya, teras silih serang sareng silih ujug-ujug, sapertos "ucing Kilkenny."

HW Percival