The Word Yayasan

THE

WORD

Séptémber, 1909.


Copyright, 1909, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Bisa hiji kasampak jero awakna tur ningali workings sahiji organ béda, jeung lamun kitu carana bisa kieu dilakukeun?

Hiji tiasa tingali di jero awakna sareng ningali aya organ anu béda-béda di operasi. Hal ieu dilakukeun ku fakultas tetempoan, tapi henteu payuneun anu dugi ka hal-hal fisik. Panon dilatih ningali obyék fisik. Soca henteu ngadaptarkeun geter di handap atanapi saluhureun oktét fisik, sareng pikiran janten teu tiasa narjamahkeun kalayan terang naon anu henteu tiasa ku ngirimkeun panon éta. Aya geter anu aya dina handapeun oktét fisik, sareng anu sanés-sanésna ogé di luhureun éta. Pikeun ngarekam geter ieu panon kedah dilatih. Éta dimungkinkeun pikeun ngalatih panon supados tiasa ngarékam objék anu teu katingali ku tetempoan biasa Tapi anu béda metoda pikeun ningali hiji jalma ningali organ salaku obyek fisik dina awakna nyalira. Fakultas batin tinimbang visi luar kedah dikembangkeun. Kanggo saurang anu henteu berbakat sareng dosen sapertos kitu, perlu dimimitian ku ngamekarkeun fakultas introspeksi, nyaéta prosés mental. Kalayan pamekaran introspeksi ogé bakal mekarkeun kakuatan analisis. Ku palatihan ieu, pikiran ngabédakeun dirina tina organ-organ anu aya dina kaayaan anu diperhatoskeun. Teras, pikiran bakal tiasa mendakan hiji organ sacara mental sareng, ku cara ngagentoskeun pamikiran dina éta, karasa pumanna. Salian tina rasa perasaan kana persepsi méntal ngamungkinkeun pamikiran pikeun ningali langkung getol teras ngembangkeun visi mental ngeunaan organ. Mimiti organ na teu katingali, ogé barang-barang fisik, tapi mangrupikeun konsepsi méntal. Teras, kitu, organ panginten sakumaha anu katempona salaku hal anu fisik. Cahaya anu katingali sanés mangrupikeun geter lampu fisik, tapi mangrupikeun lampu anu dipasihan ku pikiran sorangan sareng dialungkeun ka organ anu ditaliti. Padahal organna katingal sareng fungsina anu kahartos ku akal, ieu sanés katingalina sacara fisik. Ku tetempoan jero ieu organ katempona langkung jelas tur kahartos langkung jero tibatan objék fisik biasana.

Aya hartosna sanés ningali organ dina awak hiji, anu sanés, dugi ka palatihan méntal. Cara ieu sanés mangrupikeun kursus pangembangan psikis. Éta disababkeun ku cara ngarobah kaayaan sadar tina fisikna ka awak psikis na. Nalika ieu dilakukeun, paningali astral atanapi clairvoyant janten operative, sareng dina kasus ieu awak astral biasana ngantep sacara fisik samentawis atanapi sacara ayeuna nyambungkeun sareng éta. Dina kaayaan ieu organ fisik katempona ti pasangan astralna dina awak astral salaku saurang anu ningali kana eunteung henteu ningali beungeutna tapi pantulan atanapi saling rupa. Ieu dipangku ku cara ilustrasi, sabab awak astral nyaéta desain awak fisik, sareng unggal organ dina awak ngagaduhan modél khusus dina detil dina awak astral. Unggal gerak awak fisik mangrupikeun tindakan atanapi réaksi atanapi ekspresi fisik awak astral; kaayaan awak fisik dituduhkeun saé dina awak astral. Kukituna, salah saurang dina kaayaan clairvoyant ningali awakna astral nyalira, sapertos dina kaayaan fisik anjeunna tiasa ningali awak jasmani sareng dina kaayaan éta anjeunna tiasa ningali sadaya bagian dina jero sareng tanpa awakna, kusabab dosen astral atanapi leres visi clairvoyant henteu dugi ka luar tina hal-hal sakumaha anu fisik.

Aya seueur cara ngembangkeun fakultas clairvoyant, tapi ngan ukur disarankeun pikeun pamiarsa

Moments sareng rerencangan.

Padika nyaéta yén pikiran kudu dikembangkeun heula. Saatos pikiran janten dewasa, fakultas clairvoyant bakal, upami hoyong, asalna alami salaku mekar tangkal dina musim semi. Upami kembang dipaksa sateuacan usum ditangtoskeunna, ibun bakal maéhan aranjeunna, moal aya buah anu bakal nuturkeun, sareng sering tangkal téa maot. Clairvoyant atanapi fakultas psikis anu sanésna tiasa kaaku sateuacan pikiran parantos dugi kana kematangan na sareng wawakil awakna, tapi aranjeunna bakal dianggo sakedik sakumaha pancaindera pikeun jelema bodo. Satengah ngembangkeun clairvoyant moal terang kumaha ngagunakeun éta sacara intelektual, sareng aranjeunna tiasa janten hartosna ngabalukarkeun kasusah tina pikiran.

Salah sahiji seueur hartos pikeun pamekaran pikiran nyaéta ngalakukeun tugas hiji riang sareng ungrudgingly. Ieu mangrupikeun awal sareng sadayana anu tiasa dilakukeun dina mimitina. Kapanggih upami tiasa diusahakeun, yén jalur tugas mangrupikeun jalan kana pangaweruh. Salaku saurang migawé kawajiban anjeunna nampi ilmu, sareng bakal dibébaskeun tina kabutuhan kana kawajiban éta. Masing-masing tugas nyababkeun tugas anu langkung luhur sareng sadaya tugasna ditungtut ku élmu pangaweruh.

HW Percival