The Word Yayasan

THE

WORD

NULIS, 1906.


Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Kumaha urang tiasa ngabejaan naon we geus di nitis panungtungan kami? naros ka sémah wengi sanés saatos kuliah.

Hiji-hijina cara pikeun nyaritakeun nyaéta terang positip salaku anu urang tinggal sateuacan. Fakultas anu dianggo sareng ilmu ieu mangrupikeun mémori, tina raraga anu langkung luhur. Upami teu aya, masing-masing tiasa perkiraan perkawis naon anu anjeunna sateuacan ku naon anu anjeunna bener-bener resep ayeuna. Ngan ukur munasabah yén, upami urang ngagaduhan pilihan dina masalah ieu, urang moal milih salaku kaayaan atanapi lingkungan dimana urang badé sumping, sapertos anu henteu dicandak kana raos atanapi kamekaran urang, sareng anu sanésna, upami urang teu gaduh pilihan, teras, hukum anu ngatur reinkarnasi henteu bakal nempatkeun urang kana kaayaan anu henteu cocog pikeun pamekaran.

Urang ngarasa simpati sareng atanapi sabalikna kana cita-cita, karakter, kelas jalma, jinis jalma, karajinan, profesi, seni sareng padamelan, sareng ieu bakal nunjukkeun naha urang parantos damel atanapi ngalawan ieu sateuacan. Upami urang kaseueus di bumi atanapi gering-saé dina komunitas anu saé atanapi anu saé, éta bakal nunjukkeun kana anu kami kantos biasa. Sampah, biasa sareng panonpoe biasa di darmaga kuno atanapi sapanjang jalan debu, henteu bakal karasaeun di masarakat sopan, laboratorium kimiawan, atanapi dina rostrum. Atuh moal saurang ogé anu parantos janten jalma sing rajin, sacara mékanis atanapi filosofis condong, rumasa teu nyaman sareng betah nyalira, teu kabeungkeut, dina baju anu kasar.

Urang tiasa kalayan katepatan anu adil langkung seueur kumaha anu kapungkur di jaman urang sanés ku kakayaan atanapi kalungguhan di jaman ayeuna, tapi kumaha dorongan, cita-cita, resep, teu resep, ngontrol karep, tarik kami ayeuna.

 

 

Dupi urang ngabejaan sabaraha kali kami dilahirkeun saméméh?

Awak dilahirkeun sareng awak maot. Jiwana henteu dilahirkeun atanapi maot, tapi janten jelmaan kana awak anu lahir sareng ngantunkeun awak maotna.

Pikeun terang sabaraha jiwa jiwa parantos nyalira di dunya ieu, jauhan dina balap anu sanés ayeuna di dunya. Pertimbangkeun pamekaran moral, mental jeung spiritual hiji Afrika, atawa Kidul Laut Islander; sareng sa Newton, Shakespeare, Plato, Buddha, atanapi Kristus. Diantara ekstrem ieu nyangka tingkat-tahap pamekaran anu béda-béda anu dipidangkeun ku manusa. Saatos ieu tanyakeun dimana "Kuring" nangtung antara ekstrim ieu.

Saatos ngahontal posisi ieu tingali sabaraha "Kuring" parantos diajar tina pangalaman kahirupan ayeuna-manusa biasa diajar tapi sakedik-na kumaha "kuring" ngalaksanakeun naon anu "kuring" parantos diajar. Saatos patarosan anu pikaresepeun ieu, urang panginten tiasa ngabentuk sababaraha ideu jumlahna waktos éta kedah diperyogikeun pikeun cicing dugi ka kaayaan ayeuna.

Teu aya deui jalan pikeun hiji jalma pikeun nyarios sabaraha kali anjeunna parantos hirup sateuacan kecuali ku pangaweruh anu saleresna sareng hiji sadar eling ti kapungkur. Upami anjeunna nyarios anjeunna cicing dua kali atanapi lima puluh rébu kali inpormasi henteu bakal nguntungkeun anjeunna, sareng anjeunna moal tiasa pariksa deui kecuali ku ilmu anu asalna tina jiwa sorangan. Tapi ku ilustrasi anu dipasihkeun, panginten tiasa ngabentuk sababaraha ideu jutaan taun dimana urang pasti tos ngahontal kaayaan ayeuna.

 

 

Urang sadar antara reincarnations kami?

Kami. Kami henteu sadar dina cara anu sami sareng nalika urang hirup dina awak. Dunya ieu mangrupikeun bidang tindakan. Dina éta manusa hirup sareng ngaléngkah sareng mikir. Lalaki mangrupikeun komposit anu diwangun atanapi diwangun ku tujuh lalaki atanapi prinsip. Dina maotna bagian ketuhanan manusa misahkeun dirina tina bagian material anu kasar, sareng prinsip-prinsip ketuhanan atanapi lalaki maka tinggal dina kaayaan atanapi kaayaan anu parantos ditangtukeun ku pamikiran sareng lampah ngalangkungan sadayana kahirupan. Prinsip ketuhanan ieu mangrupikeun pikiran, jiwa, sareng sumanget, anu mana anu langkung luhur, dilaksanakeun kana kaayaan anu cocog anu dipiharep ku kahirupan di bumi. Kaayaan ieu henteu langkung saé tibatan pamikiran atanapi cita-cita salami hirup. Kusabab prinsip-prinsip ieu dipegatkeun tina bagian material anu kasar aranjeunna henteu sadar kana jahat kahirupan. Tapi aranjeunna sadar, sareng hirup cita-cita anu parantos dibentuk nalika kahirupan nembe bérés. Ieu mangrupikeun waktos istirahat, anu diperyogikeun pikeun kamajuan jiwa salaku sesa wengi diperyogikeun kanggo cocog sareng awak sareng kagiatan pikeun dinten-dinten anu datang.

Nalika maotna, pamisahan ketuhanan ti prinsip-prinsip fana ngamungkinkeun bahagia tina hirup anu kaluar tina cita-cita anu dialaman. Ieu mangrupikeun kaayaan sadar antara reinkarnasi.

 

 

Naon anu pintonan theosophical Adam sarta reincarnations Hawa urang?

Iraha patarosan ieu ditaros ku saurang ahli téosopis éta nyababkeun seuri, kusabab sanaos ideu Adam sareng Hawa mangrupikeun dua manusa anu munggaran anu cicing di dunya ieu parantos ditingalikeun ku pimanaeun ku panyelidikan ilmiah modéren, padahal pananya lumayan sering sumping up.

Lalaki anu sanés terang ogé bakal nyarios yén évolusi nunjukkeun dongéng ieu janten dongéng. Theosophist satuju sareng ieu, tapi nyatakeun yén sajarah awal bangsa manusa parantos dilestarikan dina mitos ieu atanapi fabel. Rusiah Doktrin nunjukkeun yén kulawarga manusa dina kaayaan awal na primér henteu sapertos ayeuna, diwangun ti lalaki sareng awéwé, tapi dina kanyataanna henteu aya jinis kelamin. Anu sacara bertahap dina kamekaran alam sacara duaan seks atanapi hermaphroditism, dikembangkeun dina unggal mahluk manusa. Éta teras engké dikembangkeun jinis-sexes, dimana umat manusa ayeuna kabagi.

Adam sareng Hawa henteu hartosna hiji lalaki sareng hiji awéwé, tapi sadayana umat manusa. Anjeun sareng kuring parantos Adam sareng Hawa. Reinkarnasi Adam sareng Hawa nyaéta reinkarnasi jiwa manusa dina seueur badan anu béda-béda, di sababaraha nagara, sareng seueur balapan.

 

 

Naon panjang waktos diangkat antara reincarnations, upami aya wae ditangtukeun?

Parantos aya nyarios yén jaman antara jelmaan, atanapi ti saprak maotna hiji awak dugi ka jiwa nyandak tempatna anu sanés dilahirkeun kana dunya, sakitar lima belas ratus taun. Tapi ieu sanés hartosna kanggo sadayana jalma, sareng khususna henteu aktif anu mikiran aktip barat lalaki.

Manusa anu alus anu ngarepkeun surga, anu ngalakukeun karya-karya anu saé di dunya ieu sareng ngagaduhan cita-cita sareng imajinasi anu jelas, saurang anu ngarepkeun kalanggengan di sawarga, tiasa ngagaduhan sawarga pikeun hiji waktos anu hébat, tapi aman pikeun nyatakeun yén kitu nyaéta teu rata-rata manusa dina ayeuna.

Kahirupan di dunya ieu mangrupikeun bidang tindakan dimana siki kasebar. Sawarga mangrupikeun kaayaan atanapi kaayaan istirahat dimana pamikiranna istirahat tina hasil karyana sareng damel dina kahirupan anu kitu deui bakal kajagaan deui. Jaman dimana fikiran anu ditarik deui gumantung kana naon anu parantos dilakukeun dina kahirupan sareng tempat parantos dipasang pamikiranna, pikeun dimana waé pamikiran atanapi cita-cita nyaéta ka tempat éta atanapi kaayaan pikiran bakal angkat. Jaman kasebut henteu tiasa diukur ku taun-taun urang, tapi ku kapasitas batin kanggo kasenangan dina kagiatan atanapi istirahat. Sakedap dina hiji waktu sigana aya kalanggengan. Moment séjénna pas kawas lampu kilat. Ku sabab waktu urang, waktos, henteu aya dina dinten sareng taun-taun anu dugi sareng lebet, tapi dina kapasitas pikeun nyusun dinten-dinten ieu atanapi taun panjang atanapi pondok.

Waktosna ditunjuk pikeun urang tetep di sawarga antara reinkarnasi. Tiap anu nunjuk dirina. Masing-masing manusa hirupna nyalira. Sapertos masing-masing béda sacara rinci ti unggal anu sanés aya pernyataan anu pasti sakumaha kana waktosna tiasa didamel sanés ti unggal anu ngajantenkeun waktos na nyalira ku pikiran sorangan sareng tindakan, sareng panjang atanapi pondok sakumaha anjeunna ngadamel. Hal ieu dimungkinkeun pikeun saurang reincarnate kurang tina sataun, sanaos ieu mahiwal, atanapi pikeun ngalegaan mangtaun rébuan taun.

 

 

Urang ngarobah kapribadian urang lamun urang balik deui ka bumi?

Kami ngalakukeun dina cara anu sami yén kami ngarobih jas baju nalika éta ngagaduhan tujuanana sareng henteu kedah diperyogikeun. Kapribadian diwangun ku unsur dasar anu digabungkeun kana wangun, dihidupkeun ku prinsip kahirupan, diarahkeun sareng diwanohkeun ku kahayang, kalayan fase handap pikiran anu bertindak kana lima panca indra. Ieu mangrupakeun kombinasi anu urang nyebat kapribadian. Éta ukur aya pikeun istilah taun ti saprak lahir dugi ka maot; porsi salaku instrumen sareng anu dianggo dimana pikiran, hasil hubungan sareng dunya, sareng ngalaman kahirupan anu aya. Dina pupusna, kapribadian ieu dipisahkeun sareng wangsul kana unsur ghaib bumi, cai, hawa, sareng seuneu, ti mana éta digambar sareng digabungkeun. Pamikiran manusa teras angkat kana kaayaan istirahat saatos teras dinikmati teras ngawangun kapribadian anu sanés pikeun neraskeun pendidikan sareng pangalaman di dunya.

HW Percival