The Word Yayasan

THE

WORD

OGOS, 1908.


Copyright, 1908, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Anjeun percanten astrologi salaku élmu? Lamun kitu, kumaha tebih éta bisa dianggap salaku anu patali jeung kahirupan tur kapentingan manusa?

Upami astrologi, maka astrologi mangrupikeun élmu. Sakumaha kecap anu nunjukkeun, astrologi mangrupikeun élmu ngeunaan béntang. Kami yakin yén astrologi mangrupikeun salah sahiji élmu anu saé, tapi urang ogé percaya yén mayoritas jalma anu nyarioskeun ngeunaan astrologi, anu nyebat horoskop atanapi ngaduga kajadian-kajadian anu bakal datang, terang langkung seueur tibatan anu paling saeutik tina sababaraha aspék fisik astrologi. . Kami yakin pisan kana karya astrologi sareng sakedik dina para ahli nujum kanyahoan. Ahli nujum mangrupikeun saha anu terang hukum-hukum anu ngatur badan-badan dina rohangan, dina kamampuan batin sareng luar, pangaruh-pangaruh anu asalna sareng ngalaksanakeun awak ieu dina hubungan anu saling hubungan, sareng undang-undang anu ngatur sareng ngontrol pangaruh ieu di hubungan silih, sareng tindakanna pikeun manusa.

Ahli nujum mangrupikeun saha anu terang sadayana, tapi hiji ahli nujum teu aya anu ngabahas naon anu anjeunna terang. Anjeunna terang yén anjeunna moal tiasa tetep ahli nujum sareng ngawartosan kajadian dina jaman baheula atanapi kajambaran sareng ngaduga kajadian anu bakal datang, sareng, pikeun palayanan, nampi artos. Ahli nujum, dina artos nyatana kecap, kedah ngalangkungan hal-hal saalam dunya sareng ningkat di luhur dunya supados janten terang bintang sareng sadayana anu dimaksud ku "bintang." Kanggo kami percanten béntang henteu. bener-bener dikenal, komo ku para pengikut na sains janten sains salaku astronomi. Astronomi ngurus pola, magnitudo, jarak sareng konstitusi fisik mayit. Astrologi mangrupikeun élmu ghaib atanapi élmu rahasia. Kami yakin yén jalma-jalma éta poék anu terang dina naon anu kami sebut langit hartosna langkung jauh pikeun urang tibatan anu mana waé anu disarioskeun ku astronomer atanapi ahli nujum.

Béntang nyaritakeun kahirupan sareng kapentingan manusa dugi ka urang tiasa ngahargaan sareng ngartos. Aranjeunna bakal teras-terusan narik minat pamikiran manusa.

 

 

Naha teu momen kalahiran kana dunya fisik pangaruh takdir ti ego keur nitis eta?

"Moment" kalahiran penting pikeun masa depan ego kusabab dina waktos éta dina kaayaan anu paling kritis, sareng sadaya kesan anu ditampi bakal gaduh pangaruh anu langgeng. Anu salajengna dilakukeun henteu tiasa dibatalkeun. Pangaruhana aya dina waktos lahir kedah gaduh pangaruh anu aneh dina kahirupan anu bakal datang kusabab hutang ka preponderansi pangaruh éta bakal mangaruhan awak astral sénsitip. Sateuacanna sumping ka dunya, layon gumantung kanggo rezekina dina kahirupan fisik indungna. Éta hirup di dunya ku proxy hungkul. Éta hirup di dunya anu aya dina dunya fisik. Éta teu acan tiasa ngambekan napas sorangan, anu mangrupikeun awal kahirupan sentien mandiri. Dina momen lahir awakna dipisahkeun ti indungna sareng henteu ngambekan deui ku proksi, tapi éta narik nafasna sorangan tina égo indungna sorangan. Awak ieu henteu deui aya citakan atanapi taméng ti luar sareng dipangaruhan ku awak indungna; eta hirup di dunya dina awak sorangan, tanpa panyalindungan fisik sanés atanapi sanésna. Kabéh pangaruh anu aya dina waktos éta ngémutan diri sacara teu langsung dina awak astral anu nembé lahir, anu teras sapertos pilem beresih atanapi piring, siap nampi sagala kesan sareng pangaruh, anu dilaksanakeun kana kahirupan, bahkan salaku awak fisik meureun mawa parut atanapi merek anu ditanggung dina kahirupan awal. Alesan ieu anu dilahirkeun lahir penting sareng bakal ngaruh pangaruh saatos kahirupan di dunya.

 

 

Kumaha carana sangkan momen kalahiran nangtukeun takdir hiji di dunya?

Anu sakedap lahirna ka dunya tiasa nangtoskeun takdir urang anu ku urang percanten, tapi yén éta salawasna mutuskeun takdir anu urang henteu percanten. Takdir ditangtukeun nalika ngalahirkeun ngan ukur nalika daék cicing persisna saluyu sareng dorongan anu katarima nalika lahir. Dina momen ngalahirkeun awak astral orok sapertos lempeng fotografik anu sensitip pisan. Langsung parantos kakeuna kana dunya jasmani pangaruh anu kagum kana éta. Pernafasan munggaran orok nyatakeun pangaruh sareng kesan dina awak anu sensitip anu épés, sareng tayangan ieu dikuatkeun dina awak astral tina orok anu nembé lahir dilahirkeun ku cara anu sami sareng kesan anu katampi sareng ditahan dina piring fotografik. Hirup nurutkeun takdir saurang ku kituna nuturkeun kaluar saran anu dituduhkeun sareng hirup numutkeun kesan anu katampi nalika dilahirkeun. Tayangan ieu dikembangkeun kalayan kamekaran awak sareng panggunaan pikiran. Balukar ieu nangtung di latar tukang sareng maledog gambarna dina pikiran jeung pikiran boga takdir anu dipasihan ku gambar-gambar ieu. Éta, pikiran, bisa polah numutkeun dorongan sareng saran anu datang ti kesan atanapi éta tiasa nyetél jalan anu rada béda ti kesan anu katampi. Ieu sadayana gumantung kana pikiran atanapi ego, sakumaha naha éta kuat sareng wasiat ngalakukeun padamelan di dunya salain ti anu disarankeun ku pangaruh natal.

 

 

Kumaha éta pangaruh dina kalahiran, atanapi takdir hiji urang, cooperate jeung karma ti ego teh?

Karma mangrupikeun hasil tina naon anu parantos dipikiran sareng dilakukeun; naon anu panginten sareng dilakukeun mangrupikeun takdir na, tapi tindakan sareng takdirna ngan manglaku ka hiji jaman anu tangtu. Mangsa dieu disarankan nyaéta hirupna. Maka, takdir, pikeun période éta, nyaéta karma hiji pikeun periode; periode ieu mangrupikeun kahirupan awak anu lahir ka alam dunya. Salah sahiji pikiran sareng laku dina hiji kahirupan nyababkeun sareng nyababkeun kaayaan pikeun kahirupan suksés salajengna; pangaruh anu aya nalika kalahiran mangrupikeun indikasi naon anu parantos dilakukeun dina jaman baheula sareng panginten anu tiasa diarepkeun dina jaman ayeuna. Jaman Kalahiran, janten, kedah saluyu sareng kolaborasi sareng karma tina kahirupan éta, sabab éta karma, atanapi hasil tina lampah.

 

 

Naha pangaruh planét pangangguran pikeun ngurus karma manusa, atanapi nasib. Upami kitu, kamana haratis tiasa sumping?

Leres, pangaruh planét sareng sadaya pangaruh sanésna dianggo dina ngalaksanakeun sareng dina nangtukeun nasib. Tapi nasib lalaki nyaéta naon anu anjeunna parantos nyayogikeun. Naon nasibna ayeuna sigana henteu tiasa ditampi ku anjeunna; sanajan kitu anjeunna parantos nyayogikeun sareng kedah nampi. Ieu tiasa nyarios yén lalaki moal masihan hal anu anjeunna henteu resep sareng, ku sabab éta, yén anjeunna henteu bakal nyayogikeun takdir anu henteu anjeunna karsa. Bantahan sapertos kitu pondok. Anu dipilih ku manusa pikeun dirina sorangan atanapi batur kedah gumantung kana kamampuan pikeun milih sareng hartosna pikeun nyayogikeun. Pamuda anu teu jahil ku seueur hartos, atanapi lalaki kolot kalayan sakedik hartosna, masing-masing pilih sareng masihan béda, numutkeun kanyaho sareng hartosna. Naon anu dipilih sareng ngajantenkeun salaku budak lalaki dirina moal sesah dihargaan dina taun-taun engké, sabab éta budak lalaki maju dina umur kanyaho sareng dina ngahargaan hal-hal, sareng kaulinan bubudakeun atanapi trinket nampi pertimbangan sakedik hasilna. Saha anu parantos ngagunakeun saeutik kaputusan dina ngadamel kontrak, padahal kontrak na, sanaos seueur penyesalan nya éta pikeun diajar sifat kontrak. Anjeunna tiasa protés, tapi protés moal ngémutan anjeunna tina kawajiban éta. .

Boh dina kahirupan ayeuna atanapi anu baheula parantos aya kontraksi pikeun anu anjeunna nyauran nasibna. Ieu karma nyalira, atanapi kontrak anu didamel anjeunna. Pas éta waé. Luang hiji bakal gumantung kana naon anu anjeunna hoyong laksanakeun, atanapi panjangna diperyogikeun, tapi naon anu anjeunna mutuskeun. Lalaki anu jujur ​​henteu ngaluarkeun énérgi pikeun ngarencanakeun kumaha pikeun méréskeun kontrak atanapi ngagentos tina tanggung jawabna. Lalaki anu jujur ​​ngagem diri kalayan kumaha pikeun ngeusian kontrak sareng nyanggakeun tanggung jawabna. Dina waktos anu sami, upami kontrak atanapi tanggung jawab dirina janten teu pikaresepeun anjeunna moal ngadamel kontrak sanés sapertos kitu, atanapi anjeunna moal ngorbankeun dirina resep kana tanggung jawab. Kontrak sareng tanggung jawab sapertos mangrupikeun nasib atanapi karma, anu parantos dilakukeun pikeun dirina.

Luang na bakal datang nalika anjeunna mutuskeun kumaha anjeunna bakal nungkulan nasib atanapi karma. Bakal anjeunna nyoba kabur éta, atanapi anu anjeunna bakal ngadangukeun sareng nyayogna? Di dieu perenahna wasiat bébas. Nalika anjeunna ngalaksanakeun ku pilihan, maka anjeunna bakal nangtoskeun nasibna anu bakal datang sareng dibeungitkeun éta nalika anjeunna kabeungkeut ka ayeuna.

HW Percival