The Word Yayasan

THE

WORD

Vol. 12 Désémber, 1910. No 3

Copyright, 1910, ku HW PERCIVAL.

HEAVEN.

DENGAN pamikiran manusa aya kana sumber alam sacara alami sareng tanpa taroskeun tina pamikiran anu bakal datang atanapi kaayaan bagja. Pikiran anu parantos diungkabkeun ku sagala rupa. Dina basa Inggris éta diterjemahkeun dina wujud kecap surga.

Papanggihanana aya di gundukan sareng tempat kuburan para penduduk prasejarah Amérika anu kasaksian kana pamikiran langit aranjeunna. Tugu, kuil sareng prasasti dina logam sareng batu di tempat anu karusakan tina peradaban kuno di Amérika ngabuktoskeun kapercayaan di surga, ku tukang tukang peradaban éta. Pamaén di darat Nil Nil ngagedekeun obélis, piramida sareng kuburan, sareng ngantepkeun aranjeunna janten jempé, saksi kajahatan nyatakeun kaayaan kabagjaan pikeun manusa. Balapan Asia nawiskeun kabeungharan kasaksian dina guha sareng tempat suci, sareng hiji literatur anu seueur kalayan déskripsi ngeunaan kaayaan bahagia manusa anu bagja salaku hasil tina amal solehna di bumi. Sateuacan angkatan langit anu nunjukkeun arah agama Kristen diangkat dina taneuh Eropa, bunderan batu sareng pilar sareng crypts parantos dianggo ku manusa pikeun mendorong berkah kahyangan nalika anjeunna nalika di bumi, sareng pikeun nyocogkeun anjeunna ngalebetkeun jagad langit bagja saatosna pupus. Dina cara primitip atanapi terbatas, atanapi kalayan betah atanapi extravagance budaya, unggal bangsa parantos nyatakeun kapercayaan na ka langit anu bakal datang.

Satiap bangsa gaduh mitos sareng legenda anu nyaritakeun cara sorangan tina hiji tempat atanapi kaayaan polos, dimana balapan cicing bagja. Dina kaayaan aslina ieu aranjeunna dibéré ayana ku mahluk anu unggul, anu aranjeunna katingali ku kasieun atanapi takwa atanapi hormat sareng saha aranjeunna dianggap salaku master, hakim atanapi salaku bapa, kalayan amanah barudak. Akun ieu nyarios yén aturan anu disayogikeun ku panyipta atanapi anu unggul, sahingga hirup dumasar kana ieu, lomba kedah tetep hirup dina kaayaan senang anu senang, tapi hasil anu pikasieuneun éta bakal ngaluuhan paminggaran tina kahirupan anu diangkat. Masing-masing carita nyarioskeun cara-cara anu henteu patuh kana lomba atanapi umat manusa, teras tina masalah, kasiksa, sareng bencana, kalayan ngilu sareng kasedihan balukar tina jahiliah sareng anu henteu patuh.

Mitos sareng legenda sareng kitab suci nyatakeun yén balapan manusa kedah hirup dina dosa sareng kasedihan, diserang ku panyakit sareng kasiksa ku umur kolot anu tungtungna maot, kusabab dosa kuno para karuhun. Nanging masing-masing catetan dina cara sorangan, sareng karakteristik masarakat ku saha éta didamel, nyarioskeun waktos anu ku kahadean tina nyipta atanapi ku cara ngaleungitkeun kasalahan anu dilakukeun, lalaki bakal kabur tina impian réalistis kahirupan bumi sareng ngalebetkeun kana tempat anu nyeri sareng kasangsaraan sareng panyakit sareng maotna teu aya, sareng dimana sadaya anu asupkeun bakal hirup kana kabagjaan anu teu kaganggu sareng henteu kaleresan. Ieu janji jangji.

Mitos sareng legenda nyarioskeun sareng naskah anu netepkeun kumaha manusa kedah hirup sareng naon anu kedah anjeunna laksanakeun sateuacan anjeunna tiasa nampi atanapi parantos nyayogikeun kasuburnaan langit. Cocog sareng kahirupan sareng karakter bangsa na, manusa nyarios yén anjeunna bakal nampi surga kalayan kahadean ilahi atanapi kéngingkeun éta ku amal soleh dina perang, ku ngatasi musuh, ku nunduk anu teu masuk akal, ku kahirupan puasa, kasucian, iman doa atanapi dobel, ku amal amal, ku lega penderitaan batur, ku cara nyalira diri sareng kahirupan jasa, ku pangertian sareng nangkep sareng ngontrol nafsu anu teu leres, tendensi sareng inclinations, ku pamikiran leres, tindakan anu leres sareng ku pangaweruh, sareng yén surga aya saluareun saluhureun bumi atanapi anu bakal asup ka bumi di sababaraha kaayaan anu bakal datang.

Kapercayaan Kristen ngeunaan kaayaan awal sareng hareup manusa bénten pisan sareng anu iman. Numutkeun ajaran Kristen manusa dilahirkeun sareng hirup dina dosa, sareng saurna yén hukuman dosa mangrupikeun maot, tapi anjeunna tiasa kabur maot sareng hukuman anu sanés ku iman ka Putra Allah salaku Jurusalamet na.

Pernyataan dina Perjanjian Anyar ngeunaan surga leres sareng éndah. Pernyataan teologis ngeunaan soré teologis mangrupikeun jisim tina irasionalitas, kontradiksi sareng kaseueuran anu kawates. Aranjeunna ngusir pikiran sareng ngiringan panca indra. Sawarga teologis mangrupikeun tempat anu disalurkeun ku lampu anu sarwa, sareng seueur pisan kdu sareng dihias ku barang-barang bumi anu mahal pisan; tempat dimana lagu-lagu pujian ditembangkeun sacara gembleng ka galur musik; dimana jalan ngalir kalayan susu sareng madu sareng tempat dahareun ambrosial seueur; hawa diangkut ku seungit parfum manis sareng dupa balmy; dimana kabagjaan sareng kasenangan ngaréspon tiap sentuhan sareng dimana para warga buni atanapi pikiran jalma nyanyi sareng nari sareng nari sareng thrill sareng thrannana doa sareng pujian, salamina abadi.

Saha anu hayang surga sapertos kitu? Naon pamikiran lalaki anu bakal narima sapertos anu cetek, pikasieuneun, surga upami aya tikét ka anjeunna? Jiwa manusa kedah sapertos jelema bodo, lauk jeli atanapi mummy, pikeun nahan sareng karukunan sapertos kitu. Henteu aya anu hoyong langit teologis ayeuna sareng henteu kurang ti teolog, anu ngajarkeun éta. Anjeunna hoyong cicing di dieu di bumi anu dilaknat ieu tinimbang angkat ka langit anu mana anu parantos direncanakeun sareng ngawangun sareng kasa di langit anu tebih.

Naon langit? Teu aya atanapi henteu aya? Upami éta henteu, naha anjeun ngiringan waktos dina ngahadiran diri sareng fancies sapertos nganggur sapertos kitu? Upami éta aya sareng anu cekap samentawis, maka langkung saé yén saurang kedahna paham sareng damel pikeun eta.

Pikiran hoyong ngarep kabahagiaan sareng ngarepkeun tempat atanapi kaayaan dimana kabagjaan bakal kalaksanakeun. Ieu tempat atanapi kaayaan dinyatakeun dina istilah surga. Kanyataan yén sadaya ras umat manusa kudu ngalangkungan sadaya waktos diémutan sareng percaya kana sababaraha rupa surga, kanyataan yén sadaya terus mikir sareng ngarepkeun langit, mangrupikeun bukti yén aya dina pikiran anu ngiringan pamikiran. sareng yén hal ieu kedah sami sareng anu mana éta didorong, sareng yén éta bakal terus ngiringan sareng ngabantosan pamikiran anu hadé dugi ka tujuan anu cita-cita dugi ka cita-cita.

Aya énergi hébat dina pikir. Ku mikir sareng ngarepkeun sawarga saatos maot, hiji nyimpen kakuatan sareng ngawangun numutkeun idéal. Kakuatan ieu kedah ekspresiana. Kahirupan bumi biasa henteu ngagaduhan kasempetan pikeun babasan sapertos kitu. Cita-cita sareng cita-cita sapertos mendakan ekspresi saenggeus maot di dunya sawarga.

Pikiran urang asing ti hiji bumi anu bahagia, dunya batin, dimana kasedih, pertengkaran sareng panyakit teu kanyahoan. Datangna di basisir dunya fisik anu pikasieuneun, pengunjung didesain, dibuakan, kaget ku pereputan, panyelewengan sareng tipu daya bentuk sareng warna sareng sensasi. Ngaleungitkeun kaayaan bagja nyalira sareng milari kabagjaan ngalangkungan panca indra, anjeunna nyobian sareng bajoang teras duka pikeun mendakan kana obyék, bahagia henteu aya. Saatos rombongan barter sareng tawar, konflik, kasuksésan sareng kuciwa, saatos ngamajukeun tina nyeri sareng lega ku kabungahan dangkal, sémah angkat ti dunya fisik sareng wangsul deui ka nagara pribumi bagja, nyandak pangalaman dirina.

Pikiran na datang deui sareng akherat sareng pas ti dunya fisik nepi ka dirina, dunya batin. Pikiran janten musafir waktos anu sering dilongok, tapi henteu kantos nyarioskeun jerona atanapi ngarengsekeun masalah-masalah hirup mundur. Lalaki parantos ngalaman seueur pangalaman sareng kauntungan saeutik. Anjeunna asalna ti bumi abadi-na pikeun nyéépkeun sadunya di dunya, teras kasasar deui kanggo sésana, ngan ukur sumping deui. Hal ieu teras dugi ka anjeunna bakal mendakan dina dirina, panyalamaran, anu bakal ngalilampah sato galak anu ngadamel anjeunna, anu bakal ngaleungitkeun rasa nyesakeun anu anjeunna méntal, anu bakal nungtun anjeunna ngalangkungan nikmat peuntaseun gurun ngalamun di dunya sareng ka alam. dimana anjeunna sadar, teu katarik ku panca indra sareng teu kenging ku cita-cita atanapi panggoda sareng teu hasil ka hasil. Dugi ka anjeunna manggihkeun panyalamana sareng terang dunungan kasalametan manusa tiasa ngarepkeun surga, tapi anjeunna moal terang éta atanapi lebet surga nalika anjeunna kedah sumping teu sadar ka dunya fisik.

Pikiran henteu mendakan barang-barang penting sawarga di bumi, sareng henteu sakedap pikeun waktos anu pas kalayan sampurna kalayan sakulilingna sareng emosi sareng panca indra sareng sensasi. Dugi ka pikiran bakal janten uninga sareng master sadayana ieu, éta moal tiasa terang langit di bumi. Janten batin kedah dibébaskeun ku maot ti dunya jasmani, ngalebetkeun kana kabagjaan salaku pahala, pikeun hirup kana cita-cita anu parantos diarepkeun, sareng dibébas tina kasangsaraan anu parantos diabaran, sareng kabur godaan sareng anu parantos bajoang, sareng pikeun nikmati amal anu saena teras dilakukeun sareng union anu cocog.

Saatos maot henteu sadaya manusa asup ka surga. Jalma anu pamikiran sareng padamelan dibahas kanggo hal-hal kahirupan fisik, anu henteu pernah mertimbangkeun atanapi prihatin dirina ngeunaan kaayaan masa depan saatos maot, anu henteu gaduh cita-cita selain tina kasenangan fisik atanapi padamelan, anu teu ngagaduhan pamikiran atanapi cita-cita kana ketuhanan saluareun atawa dina jero dirina, jalma-jalma éta moal aya surga saatosna. Sawatara pikiran anu kagolong kana kelas ieu, tapi anu henteu janten musuh pikeun umat manusa, tetep dina kaayaan panengah sapertos dina sare santai, dugi ka badan jasmani disusun deui sareng siap; teras aranjeunna ngalahirkeun kana ieu sareng ka payunna teraskeun kahirupan sareng padamelan sapertos anu ditungtut ku kahirupan saacanna.

Pikeun asup swarga, saurang kedah mikir sareng ngalakukeun anu ngajadikeun surga. Sawarga henteu dilakukeun saatos maot. Sawarga henteu dilakukeun ku hoream méntal, ku teu ngalakukeun nanaon, ku lingsir, ku ngalamun waktos, atanapi ngalamun hoream bari hudang, sareng tanpa tujuan. Surga dilakukeun ku cara mikiran karaharjaan spiritual sareng moral batur sareng batur sareng didamel ku usaha séhat dugi ka tujuan kitu. Hiji jalma tiasa menikmati surga ngan ukur anjeunna parantos diwangun; langit sanés lain sanés budakna.

Saatos pupusna awak fisikna, pikiran ngamimitian prosés éliminasi anu ku nyababkeun kotor sareng nafsu sensual, kebiasaan, nafsu, sareng nafsu anu kabur atanapi dibuang. Ieu mangrupikeun hal-hal anu nyéépkeun sareng dibobékeun sareng dibobodo sareng ngabingungkeun sareng nyababkeun éta sareng nyababkeun éta nyeri sareng sangsara nalika éta aya dina kahirupan fisik anu dicegahna tina nyaho kabagjaan nyata. Hal-hal ieu kedah diasingkeun sareng dipisah tina ku kituna pikiran parantos ngagaduhan istirahat sareng kabahagiaan, sareng tiasa hirupkeun cita-cita anu parantos diarepkeun, tapi henteu tiasa ngahontal dina kahirupan fisik.

Sawarga sapertos diperyogikeun pikeun kalolobaan pikiran sakumaha saré sareng istirahat nyaéta pikeun awak. Nalika sagala hawa nafsu sareng pikiran anu parantos dipareuman sareng dipasihan ku akal, maka asup ka surga anu saacanna siap pikeun dirina sorangan.

Sawarga ieu saatos maot teu tiasa disarioskeun dina tempat anu khusus atanapi lokalitas di bumi. Bumi anu dipikanyaho pikeun manusa dina kahirupan fisik teu tiasa katingali atanapi diraos di surga. Sawarga henteu dugi ka dimensi anu diukur bumi.

Hiji jalma anu asup ka sawarga henteu diatur ku hukum anu ngatur gerakan sareng tindak-tanduk jasad fisik di bumi. Saha anu aya di sawarga henteu ngaléngkah, sareng anjeunna ngalayang, atanapi anjeunna ogé mindahkeun ku usaha muslim. Anjeunna henteu ngirangan tuangeun anu enak, sareng nginum potion anu amis. Anjeunna henteu ngadangu atanapi ngahasilkeun musik atanapi bising dina alat-alat senar, kai atanapi logam. Anjeunna henteu ningali batu, tangkal, cai, imah, kostum, sabab ayana di bumi, atanapi anjeunna henteu ningali bentuk fisik sareng ciri naon waé di bumi. Gerbang mutiara, jalan jamban, tuangeun amis, inuman, méga, tahta bodas, kecapi sareng kerub tiasa aya di bumi, aranjeunna henteu kapendak di sawarga. Saatos maot masing-masing ngawangun langit sorangan sareng janten agén sorangan. Teu aya anu ngagaleuh sareng jual barang atanapi produk tina bumi, sapertos ieu henteu diperyogikeun. Urus niaga usaha henteu dilaksanakeun di sawarga. Sagala bisnis kedah dihadiran di bumi. Puseur acrobatic sareng pagelaran spektakuler, upami disaksian kedah disaksian di bumi. Teu aya anu ngalaksanakeun sapertos anu diatur dina ngokolakeun surga, sareng teu aya anu bakal resep dina acara sapertos kitu. Henteu aya pagawean pulitik di surga, sakumaha henteu aya posisi pikeun ngeusian. Teu aya sekte atanapi agama di sawarga, sakumaha masing-masing aya anu ninggalkeun garéja di bumi. Teu aya ogé anu tiasa ditepokkeun modél sareng elit masarakat ekslusif, sabab éta lebar, sutera sareng laces anu diasupan masarakat teu diidinan di surga, sareng tangkal kulawarga henteu tiasa dipotong. Sapi sareng kaos sareng pembalut sareng sadaya perhiasan sapertos kitu kedah dipiceun sateuacan hiji asup ka surga, pikeun sadaya di sawarga sami sapertos sareng aranjeunna katelah sapertos aranjeunna, tanpa tipu daya sareng nyamar palsu.

Saatos awak fisik disisahkeun, pikiran anu nitis mimiti maledog sareng ngabebaskeun diri tina coils hawa-nafsu na. Nalika éta hilap sareng janten teu sadar aranjeunna, pikiran laun-laun bangun sareng asup ka dunya swarga na. Anu penting pikeun surga nyaéta kabagjaan sareng pikir. Teu aya anu ngaku anu bakal nyegah atanapi ngaganggu kabahagiaan. Teu aya konflik atanapi gangguan ka unggal jenis anu tiasa lebet surga. Bumi kabahagiaan, dunya langit, henteu pinunjul, écés mereun atanapi luhur sakumaha anu nyababkeun pikiran ngarasa teu pati penting atanapi teu aya tempat. Sareng teu sawarga teu acuh, biasa, teu pikaresepeun atanapi monoton pikeun ngawenangkeun akal pikeun ngahargaan diri salaku langkung unggul sareng henteu katelah nagara. Surga aya kana pikiran anu asup, sagala anu bakal mampuh pikiran (sanés indra) kabagjaan anu paling hébat sareng paling lengkep.

Kabagjaan surga anu ngalangkungan pikir. Panginten mangrupikeun panyipta sareng tukang fashion sareng pembina surga. Panginten suplai sareng nyusun sadayana janji surga. Pamikiran ngaku sadaya jalma anu nyandak bagian di sawarga hiji. Pamikiran nangtukeun naon anu dilakukeun, sareng cara anu dilakukeun. Namung ngan ukur pikiran anu kabahagiaan tiasa dianggo dina ngawangun surga. Panca indera tiasa asup ka langit tina hiji pikiran ngan nepi ka darajat anu didamel aranjeunna pikeun kabagjaan ku pikir. Tapi panca anu dianggo dianggo langkung alami tinimbang indra hirup bumi sareng aranjeunna tiasa padamelan nalika aranjeunna henteu padu kalayan pamikiran sorga. Rasa atanapi indra anu museur kana daging henteu ngagaduhan bagian atanapi tempat di sawarga. Teras naon panca indra ieu? Éta panca indra dilakukeun ku pikiran samentawis sareng pikeun kasempetan éta, sareng henteu tahan.

Sanaos bumi henteu katingali atanapi diraoskeun sapertos di bumi, tapi bumi sanés tiasa sareng katarima ku akal nalika pikiran anu gaduh pikiran, pikeun ngagedekeun idéal, parantos kabahas ku bumi. Tapi bumi di surga éta janten bumi anu idéal sareng henteu katuhuan ku akal dina kaayaan fisik anu saleresna sareng dina kasulitan anu dikuatkeun dina awak fisik. Upami pamikiran manusa parantos prihatin kalayan ngajantenkeun tiasa ngamudahkeun sareng ngajantenkeun lokalitas bumi, kalayan ningkatkeun kaayaan alam bumi sareng péngkolan aranjeunna pikeun kauntungan pikeun kabiasaan umum dirina sareng batur, atanapi ku ningkatkeun fisik. kaayaan moral sareng mental dina sagala cara, maka bumi atanapi lokalitas bumi anu dipilampah dirina, bakal, di kahyanganna, direalisasikeun dina kasampurnaan anu paling, ku pamikiran-Na, sareng tanpa halangan sareng halangan dimana anjeunna kedah contended dina kahirupan fisik. Panginten ngalaksanakeun tempat na iteuk ukur sareng jarak na ngaleungitkeun pamikiran. Numutkeun panginten idéalna sareng bumi, janten bakal ngémutan sadunya di sawarga; tapi tanpa kuliatan anu damel sareng tanpa usaha mikir, sabab pamikiran anu ngalaksanakeun realisasi dibentuk di bumi na ukur hirup sorangan di sawarga. Pamikiran di surga mangrupikeun kasenangan sareng hasil tina pamikiran anu dilakukeun di bumi.

Pikiran henteu prihatin kana masalah lokomosiasina kecuali matuh ieu aya hubunganana sareng idéalna nalika di bumi sareng dianggap henteu langkung dipikaresep pisan. Hiji panemu anu panginten di bumi prihatin kalayan sababaraha kendaraan atanapi alat lokomosiasi kanggo ngajantenkeun artos kaluar tina penemuan-Na, upami anjeunna asup swarga, parantos hilap sareng henteu sadar pisan dina karyana di bumi. Dina hal panemu anu idéal nyaéta nyampurnakeun kendaraan atanapi alat pikeun tujuan ningkatkeun kaayaan masarakat atanapi pikeun ngaleungitkeun kasusah, kalayan motif kamanusaan, bahkan dina kasus anjeunna anu panginten nya éta nyiptakeun. sareng nyampurnakeun penemuan nganggo obyék anu nunjukkeun sababaraha dalil anu abstrak — salami pamikiran na upami teu aya kepala lulugu atanapi pamikiran ngadamel artos-karya anu disangka bakal ngagaduhan bagian dina surga panimukeun sareng anjeunna bakal ngalengkepan kalayan lengkep. parantos teu tiasa sadar di bumi.

Gerak atanapi perjalanan pikiran dina dunya kahyangan henteu dijalankeun ku jalan leumpang atanapi ngalayang atanapi ngalayang, tapi ku dipikiran. Panginten mangrupikeun cara anu dipikiran tina hiji pikiran pikeun hiji tempat anu sanés. Éta panginten tiasa ngalakukeun ieu ngalaman dina kahirupan fisik. Saurang manusa tiasa diangkut panginten ka bagian-tempat pangpanjangna bumi. Awak jasmani tetep aya dimana waé, tapi pamikiranna ngumbara di mana waé karep sareng rasa gancang. Éta gampang pikeun anjeunna ngangkut dirina dina pikir ti New York ka Hong Kong, sabab éta ti New York ka Albany, sareng henteu lami deui diperyogikeun. Saurang lalaki anu calik dina korsi-na tiasa ngaleungitkeun dirina dina pamikiran sareng ningali deui tempat-tempat anu jauh di tempat anjeunna parantos kantos hirup deui deui kajadian anu penting. Késang tiasa nangtung di manik dina dahi na sabab ngalakukeun kuli otot anu hébat. Beungeutna tiasa disiksa ku warna sabab anjeunna, balik deui ka jaman baheula, nyababkeun sababaraha préparasi pribadi, atanapi éta bakal janten padi ashen nalika ngalangkungan sababaraha bahaya anu hébat, sareng sakali-kalina anjeunna bakal teu sadar kana awak fisikna. sareng sakurilingna kacuali anjeunna diganggu sareng diélingkeun, atanapi dugi ka parantos dipikir deui ka awak jasmani dina korsi.

Salaku manusa tiasa ngalaksanakeun sareng paréntah dina panginten hal-hal anu anjeunna parantos ngalaman ngalangkungan awak jasmani tanpa sadar awakna fisikna, pikiran ogé, tiasa kalakuan sareng hirup deui idéal di surga luyu sareng perbuatan sareng pikiran pangsaéna. bari di bumi. Tapi pamikiran bakal teras parantos dibeungitkeun tina sagala anu nyegah pikiran pikeun bagja saé. Awak anu dianggo ku akal pikeun ngalaman kahirupan bumi mangrupikeun awak fisik; awak anu dianggo ku akal pikeun ngalaman kabagjaan di surga nyaéta awak pamikiran na. Awak jasmani cocog sareng kahirupan sareng tindakan di dunya fisik. Ieu pamikiran anu didamel ku pikiran nalika hirup sareng nyandak bentuk saatos maot sareng tahan teu langkung lami tibatan jaman surga. Dina pikirna salira ieu mikiran cicing nalika di sawarga. Awak panginten dianggo ku akal pikeun cicing di dunya sawarga sabab dunya sawarga mangrupikeun sifat pamikiran, sareng dijantenkeun tina pamikiran, sareng awak panginten bertindak sacara alami di dunya sawarga sapertos ogé awak fisik dina jasmani dunya. Awak jasmani butuh katuangan, pikeun dijaga dina dunya fisik. Pikiran ogé butuh dahareun pikeun ngajaga awak pamikiranna di dunya sawarga, tapi dahareun henteu tiasa fisik. Kadaharan anu digunakeun didinya nyaeta tina pamikiran sareng mangrupikeun pikiran anu dihibur nalika pikiran aya dina awak nalika di bumi. Nalika manusa parantos maca sareng mikiran sareng ngalamar karyana nalika di bumi, anjeunna parantos ngajantenkeun, nyiapkeun katuangan surga na. Karya sareng pikiran swarga mangrupikeun hiji-hijina jinis katuangan anu tiasa dianggo ku pikiran di dunya swarga na.

Pikiran mungkin sadar ucapan sareng musik di sawarga, tapi ngan ukur ngalangkungan pamikiran. Lagu kahirupan bakal dibarengan ku musik beheran. Tapi lagu bakal disusun ku pamikiran sorangan sareng nurut kana cita-cita sorangan bari di bumi. Musik ieu bakal aya tina lingkungan sawarga tina dunya sanés pamikiran sanés, sabab nuju harmoni.

Pikiran sanés nyabak pikiran sanés atanapi obyék di sawarga, sabab hal-hal fisik ngahubungi awak fisik sanés di bumi. Di surga na awak akal, nyaéta awak pikiran, nyabak awak-awak sanés ku pikir. Saha anu terang ukur ngahubungan ukur daging sareng bahan sanés atanapi ku nyabak daging sareng daging, moal ngahargaan kabagjaan anu tiasa dipayunkeun tina pikiran tina pikiran tina pamikiran. Kabagjaan direalisasikeun, ampir, ku nyabak pikiran ku pikir. Kabagjaan sanés tiasa kajantenan ku ngahubungi daging sareng daging. Sawarga henteu tempat anu lucu atanapi kaayaan dimana unggal pikiran dipasrahkeun dina kasurupan hiji sawarga anu henteu aya ogé. Hermits, solitér nyiptakeun sareng metafisis anu panginten mimitina prihatin sacara ekslusif dina pamikiran diri nyalira atanapi nganggo masalah anu abstrak, tiasa mikaresep langit masing-masing, tapi jarang hiji pikiran tiasa atanapi henteu ngaluarkeun sagala makhluk atanapi pikiran sanés tina dunya-Nya.

Sawarga anu didiulkeun manusa saatosna aya dina suasana jiwa manusa nyalira. Ku kitu anjeunna dikurilingan sareng di jerona anjeunna parantos hirup salami hirupna. Lalaki teu sadar kana suasana méntal na, tapi janten sadar deui sanggeus maot, teras henteu sapertos suasana, tapi sapertos surga. Anjeunna kedah ngalangkungan heula, tumbuh kaluar, suasana psikis na, nyaéta ngalangkungan naraka, sateuacan anjeunna tiasa asup ka sawarga. Salila kahirupan fisik, pikiran anu ngawangun kahyangan saatos maot tetep aya dina suasana méntalna. Éta, nepi ka anu ageung, henteu tinggaleun. Sawarga na diwangun dina pangwangunan, hirup kaluar sareng édisi tina pamikiran idéal ieu; tapi sepanjang waktos, émut tiasa, anjeunna aya dina swasana nyalira. Kaluar tina suasana ieu kuman kuman ti mana awakna salajengna diwangunna.

Masing-masing pikiran gaduh sareng cicing di kahyangan masing-masing, sakumaha unggal pikiran hirup dina awakna fisik sareng di atmosfirna sorangan di dunya fisik. Sadaya pikiran di langit masing-masing dikandung di jero langit sawarga, sami sareng lalaki anu dikandung dina dunya fisik. Pikiran henteu ayana di surga sabab lalaki nyaéta ku posisi sareng lokalitas di bumi, tapi pikiran aya dina kaayaan éta ku cita-cita jeung kualitas pamikiranna. Pikiran bisa nyérélkeun sorangan di surga sorangan di jero dunya sawarga anu hébat sareng teu tiasa kaluar tina pikiran anu sanés sapertos kualitas atanapi kakawasaan, sami-sami janten manusa ngaleungitkeun diri tina dunya nalika anjeunna ngaleungitkeun dirina tina sakumna masarakat manusa. Masing-masing pikiran tiasa milu ka sawarga anu sanés atanapi sareng sadayana pikiran sanés pikeun tingkat anu cita-cita sami sareng tingkat anu di pikiranna, sami sareng lalaki di cita-cita bumi anu diciptakeun babarengan sareng nikmati hubunganana mental ngalangkungan panginten.

Dunya langit dibina sareng diwangun pikiran, tapi tina pikiran sapertos kitu anu bakal nyumbang kana kabagjaan. Pikiran sapertos: anjeunna parantos ngarampog kuring, anjeunna bakal maéhan kuring, anjeunna bakal fitnah kuring, anjeunna ngabohong ka kuring, atanapi, kuring timburu anjeunna, kuring sirik ka anjeunna, kuring ngéwa ka anjeunna, moal tiasa maén bagian di sawarga. Henteu matak disangka yén sawarga mangrupikeun tempat anu kusam atanapi kaayaan sabab diwangun ku barang anu henteu pasti sareng henteu pas dina pamikiran hiji. Kabagjaan utama manusa di bumi, sanaos sakedik, asalna tina pikir na. Duit raja-raja bumi henteu mendakan kabagjaan ku emas-méja emasna, tapi dina pikirna gaduh aranjeunna, sareng kakuatan akibatna. Wanoja henteu nampi ukuran kabagjaan nya tina seueur potongan finery anu dianggo dina make-up gaun sareng tina ngagem kana gaun éta, tapi kabagjaan asalna tina pamikiran anu ngémutan anjeunna sareng pamikiran anu. éta bakal paréntah reueus ti batur. Pelesir seniman henteu aya dina produk tina karyana. Éta mangrupikeun pamikiran anu nangtung di tukangeun anu anjeunna resep. Hiji guru henteu resep ngan ukur ku kanyataan yén murid tiasa ngémutan rumus anu sesah. Kapuasanna aya dina pikiran yén maranéhna ngartos sareng bakal ngalarapkeun naon anu aranjeunna ngapalkeun. Sakedik kabagjaan anu dimaénkeun manusa di bumi, anjeunna ngan ukur ngalangkungan pamikiran na, sareng henteu tina naon gaduh fisik atanapi kasuksésan. Di bumi pikirkeun sigana teu nyata sareng teu nyata, sareng harta sigana nyata pisan. Di surga objék-objék tina rasa geus ngiles, tapi pikirna nyata. Dina henteuna bentuk akal kasar sareng ayana sareng realitas kana subjek-mikir pamikiran, pikiran henteu pasti leuwih senang tibatan mangrupikeun pikiran manusa biasa ngalangkungan pancaindera bari di bumi.

Sakabéh jalma anu asupkeun kana pamikiran urang nalika di bumi, atanapi anu sareng pamikiran urang diarahkeun ka kameunuhan sababaraha idéal, bakal disangka bakal aya pitulung sareng ngadamel surga urang. Sahingga babaturan henteu tiasa ditutup kaluar tina surga na. Hubungan tiasa diteruskeun ku pikiran di dunya sawarga na, tapi ngan ukur hubunganna anu sifatna idéal sareng henteu dina jarakna sacara fisik sareng daging. Physicality teu kagungan bagian di sawarga. Henteu aya pamikiran séksual atanapi tindakan séks di surga. Sababaraha pikiran bari janten gajih dina awak jasmani, sering ngahubungkeun pamikiran "salaki" atanapi "pamajikan" ku perbuatan sensual, sareng meureun hésé pikeun mikirkeun salaki sareng pamajikan tanpa pamikiran hubungan fisikna. Teu sesah batur pikeun mikirkeun salaki atanapi istri, sakumaha para sahabat dina aktipitas padamelan pikeun idéal anu umum atanapi salaku topik anu teu bogoh sareng teu bogoh. Nalika pikiran anu condong sacara sépis parantos kabagi ti awak jasmani sareng parantos lebet ka swarga dunya, éta ogé, henteu bakal ngagaduhan pamikiran séks sabab bakal parantos kabucal tina réncangna sareng napsu séwang-séwangan na bakal dibersih tina kotorna hawa nafsu.

Ibu anu sigana parantos dipisahkeun ku maot ti murangkalih tiasa pendak deui di surga, tapi sakumaha langit teu béda ti bumi, maka ibuna sareng anak bakal béda-béda di surga tina naon anu aya di bumi. Indung anu nganggap budakna kalayan ngan ukur kapentingan egois, sareng nganggap yén murangkalih janten milik pribadi sorangan, henteu ngaharepkeun murangkalih sapertos kitu atanapi anjeunna tiasa gaduh nya di sawarga, kusabab pamikiran égois sapertos kapilikan fisik nyaéta asing ka sareng teu kaasup ti sawarga. Indung anu nyumpingan murangkalihna di surga ngasuh sikap anu béda kana mahluk pikeun saha panginten anu diarahkeun, tibatan indung egois ngasuh budak fisikna, sedengkeun anjeunna aya di dunya fisik. Pikiran anu dominan tina indung henteu egois nyaéta ngeunaan asih, bantosan sareng perlindungan. Pikir sapertos kitu henteu dirusak atanapi dicegah ku maot, sareng indung anu ngagaduhan pikiran sapertos kitu pikeun murangkalih nalika di bumi bakal neraskeun gaduh aranjeunna di sawarga.

Henteu aya pikiran manusa dugi ka ogé katutup dina awak fisikna sareng unggal pikiran manusa anu nitis gaduh bapa di sawarga. Éta pikiran anu parantos ngantepkeun kahirupan bumi sareng lebetna swarga, sareng anu panginten panginten anu diarahkeun atanapi prihatin sareng anu saha waé anu terang di bumi, bakal mangaruhan kana pikiran jalma-jalma di bumi upami pikiran-pikiran di bumi cukup tinggi dina pikir.

Panginten ngeunaan anak anu ibu anu di bawa ku surga na henteu bentukna sareng ukuran. Dina kahirupan fisik anjeunna terang anakna salaku orok, salaku murangkalih di sakola, teras engké janten bapa atanapi indung. Ngaliwatan sagala karir awak fisikna mangrupikeun pamikiran idéal putrana teu parantos robih. Di surga, indung indungna budakna teu kaasup awakna fisik. Pikirna mangrupikeun idéal wungkul.

Masing-masing bakal pendak sareng réréncangannya di surga ka tingkat anu anjeunna terang babaturan di bumi. Di bumi sobatna tiasa gaduh jarum atanapi mata bulan, tombol atanapi irung botol, sungut sapertos céri atanapi tukang cucuk, piring atanapi kotak gado, sirah anu bentukna pir atanapi sirah sapertos pelor, rupa sapertos hatchet atanapi tukang jahit. Bentukna tiasa waé pikeun anu sanés sapertos Apollo atanapi satri. Ieu sering nyamur sareng masker anu direncanakeun ku babaturanana di bumi. Tapi nyamar ieu bakal ditindik upami anjeunna terang sobat na. Upami anjeunna ningali sobatna ngalangkungan nyamar di bumi anjeunna bakal terang anjeunna di dunya sawarga tanpa anu nyamar.

Ieu teu munasabah pikeun ngarepkeun yén urang kedah ningali atanapi ngagaduhan hal-hal di sawarga nalika urang gaduh bumi di bumi, atanapi ngaraos yén surga bakal henteu pikaresepeun kecuali ku urang tiasa kitu. Lalaki jarang ningali hal-hal sakumaha aranjeunna, tapi sakumaha anjeunna mikir yén aranjeunna. Anjeunna teu ngartos anu pantes milikana ka anjeunna. Objék salaku hal dina dirina sorangan tina bumi sareng anu katarima ngaliwatan rasa fisik na. Pikiran ngan ukur objék-objék ieu tiasa dibawa ka surga sareng ngan ukur pikiran anu tiasa asup ka surga sakumaha bakal nyumbang kana kabagjaan ménak. Alatan éta pikiran anu sami anu mangrupikeun pemikir di awak di bumi moal sangsara kaleungitan ku nyerah anu henteu tiasa nyumbang kana kabagjaan. Jalma anu urang dipikacinta di bumi, sareng pikeun dipikacinta saha anu dipikabutuh pikeun kabahagiaan urang, moal sangsara kusabab kalepatan sareng kabiasaanna henteu dipasihkeun ka urang sawarga. Kami bakal langkung ngahargaan aranjeunna nalika urang tiasa ngémutan aranjeunna tanpa kalepatan sareng sakumaha anu dianggap salaku cita-cita. Kasalahan réréncangan urang salempang sareng kalepatan urang sorangan di bumi, sareng kabagjaan silaturahim rusak sareng mendung. Tapi silaturahim tanpa cacad langkung saé sadar di dunya sawarga, sareng urang terang aranjeunna langkung leres nalika aranjeunna tibatan nalika muncul bumi.

Henteu mustahil kanggo ménak di sawarga pikeun ngahubung sareng hiji di bumi, atanapi kanggo anu aya di bumi pikeun komunikasi sareng hiji di sawarga. Tapi komunikasi sapertos henteu dilaksanakeun ku cara ngahasilkeun produksi fenomena psikis, sareng henteu tina sumber rohis atanapi anu disebut ahli-ahli spiritual salaku "dunya roh" atanapi "usum panas." Pikiran di surga henteu "roh" anu kaislam nyarios. Dunya langit pikiran teu dunya roh atanapi usum panas tina rohis. Pikiran di langitna henteu ngalebetkeun atanapi nyarios ngalangkungan usum panas, sareng sanés pikiran di surga nyalira sorangan dina cara anu luar biasa ka roh-roh rohani atanapi réréncangan di bumi. Upami pikiran di surga teu lebet ka usum panas atanapi henteu katingali ahli rohis atanapi henteu nunjukkeun diri dina bentuk fisik sareng salaman sareng ucapkeun ka réréncanganna dina awak fisik, maka pikiran éta kedah sadar kana bumi, sareng tina daging sareng ngilu, kasangsaraan atanapi ketidaksempurnaan saha waé anu kuring komunikasi, sareng kontras ieu bakal nganggu sareng ngaganggu kabagjaan sareng syurga bakal ngeureunkeun pikiran éta. Nalika pikiran aya di surga kabagjaan moal diganggu; éta moal édisi naon-naon maksiat atanapi kalepatan atanapi penderitaan di bumi, sareng éta moal ngantunkeun langitna dugi ka wanci surga na di tungtung.

Pikiran di surga tiasa komunikasi sareng hiji di bumi ngalangkungan pamikiran sareng pamikiran wungkul sareng pamikiran sareng komunikasi sapertos kitu bakal janten pikeun ennoblement sareng bageur, tapi henteu pernah mamatahan ka hiji di bumi kumaha kéngingkeun kamampuan, atanapi kumaha nyugemakeun kersaning atanapi mikeun kanyamanan anu ngan ukur sosobatan. Nalika hiji pikiran di surga berkomunikasi sareng hiji di bumi, biasana ngalangkungan pamikiran anu teu sopan anu nunjukkeun sababaraha tindakan anu saé. Mungkin wae, yén usulna tiasa dibarengan ku pikirkeun babaturan anu aya di surga, upami anu disarankeun aya hubunganana sareng karakter atanapi naon padamelan na di bumi. Nalika panginten hiji-hiji di surga kahontal ku pikiran di bumi, panginten bakal moal nunjukkeun dirina sorangan ngaliwatan fenomena anu mana waé. Komunikasi bakal ngalangkungan dipikir waé. Dina momen cita-cita sareng dina kaayaan anu cocog, manusa di bumi panginten tiasa mikiran pamikiran ka hiji di sawarga. Nanging pamikiran sapertos henteu ngagaduhan cita-cita duniawi sareng kedah saluyu sareng idéal sareng pakait sareng kabagjaan pikiran di surga, sareng teu aya hubungan sareng kapribadian almarhum. Nalika komunikasi antara pikiran di surga sareng pikiran di bumi dilaksanakeun, pikiran di surga moal mikiran jalma anu sanés di bumi, moal ogé manusa di bumi mikirkeun anu sanés di sawarga. Komunikasi tiasa ngan ukur aya nalika pamikiran leres-leres dibarengan, nalika tempat, kalungguhan, harta, henteu mangaruhan kana pamikiran sareng nalika pikirna mangrupikeun pikiran. Éta jalma biasa anu henteu nyusun. Upami komuni kitu diayakeun, waktos sareng tempatna henteu katémbong. Nalika komuni kitu dipayunkeun dina pikiran di surga henteu turun ka bumi, atanapi manusa henteu naék ka surga. Konsép pamikiran sapertos kieu nyaéta ngalangkungan pikiran anu langkung luhur hiji di bumi.

Kusabab béda dina cita-cita sareng kualitas atanapi kakuatan tina pamikiran sareng cita-cita lalaki, sawarga henteu sami pikeun anu sadaya anu aya. Masing-masing asup sareng mendakan sareng ngahargaan éta minangka minuhan naon anu dipikahoyong pikeun kabagjaan. Bédana dina pamikiran sareng cita-cita lalaki parantos naékkeun perwakilan panerapan sareng pengumuman tina langit anu béda anu ditingali ku manusa.

Aya saloba langit sapertos anu aya pikiran. Padahal sadayana aya kana hiji dunya langit. Masing-masing hirup di surga-Na kabagjaan tanpa naon waé anu campur jeung kabagjaan batur. Kabagjaan ieu tiasa, upami diukur, dina waktos sareng tina segi pangalaman bumi, sigana sapertos kalanggengan. Dina watesan bumi bumi saleresna tiasa langkung pondok. Pikeun anu di surga période bakal aya kalanggengan, anu mangrupakeun siklus lengkep pangalaman atanapi pamikiran. Tapi wayahna bakal lekasan, sanaos tungtungna moal sigana hiji anu aya di sawarga janten tungtung kabagjaan. Awal langitna teu sigana ngadadak atanapi anu teu disangka-sangka. Tamat sareng awal di surga ngajalankeun saling, hartosna parantosan atanapi minuhan sareng nyababkeun hanjakal atanapi kaget sapertos kecap-kecap ieu kahartos di bumi.

Mangsa syurga sakumaha anu ditetepkeun ku pamikiran idéal sareng dianggo sateuacan maot henteu panjang atanapi pondok, tapi parantos lengkep sareng atos nalika pikiran parantos beristirahat tina hasil karyana sareng parantos ngeureunkeun sareng ngasimilasi pamikiran idéal anu henteu kalaksanakeun di bumi. sareng ti asimilasi ieu dikuatkeun sareng disegerkeun ku jalan lega sareng mopohokeun paduli sareng karesep sareng panyiksa anu dialaman di bumi. Tapi di dunya sawarga mikiran henteu mendakan ilmu anu langkung seueur tibatan anu diperyogikeun di bumi. Bumi mangrupikeun medan perang sareng pasantrén di mana nya éta nimba ilmu, sareng ka bumi kedah dipikiran deui ka bumi pikeun ngarengsekeun latihan sareng pendidikan.

 

Editorial dina masalah Januari bakal ngeunaan Surga di Bumi.