The Word Yayasan

Aya opat rupa psikologi. Psikik fisik ngahontal ka jiwa jiwa-salaki sareng jiwa-istri, pikeun sapatemon sareng incubi sareng succubi sareng ka awakna obsesi. Fisik psikis dibeberke sareng ngagunakeun fakultas psikis anu handap. Psikik jiwa ngahontal kana alam psikis anu langkung luhur, tapi psikis spiritual nyalira sareng gaduh kakuatan tina nabi sareng kakawasaan bakal.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 7 Juni, 1908. No 3

Copyright, 1908, ku HW PERCIVAL.

KENDIRIKAN PSYCHIC AND PERKEMBANGAN.

EPIDEMIK tina sababaraha jinis muncul dina unggal umur. Seueur wabah parantos nganjang di urang, antawisna wirangan psikis. Wabak psikis tetep aya nalika jalma-jalma di masarakat méré manéh kana sisi alam manusa anu condong kana misterius sareng aranjeunna ngarobih hal-hal sapertos kabantosan, kabingahan, impian, visi, komunikasi sareng makhluk alam kawih, sareng komunikasi sareng sareng ibadah para paéh. Kasakit ieu, sapertos gerak sanés, datangna dina siklus atanapi gelombang. Nalika aranjeunna didamel sacara lancar muncul kacenderungan umum di masarakat pikeun ngembangkeun salaku olah raga atanapi salaku diajar psikisme sareng psikologi. Béda bangsa, kaayaan iklim béda, lingkungan sareng siklus atanapi waktosna anu ngaluarkeun fase psikisme anu béda.

Kusabab tina giliran materialistik modern tina pamikiran ilmiah, ngulik psikologi, élmu jiwa, parantos diskriminasi sareng sagala saran ngeunaan anu gaduh, mekarkeun atanapi kéngingkeun pangajaran fakultas psikik anu parantos dibuang ku akal ilmiah. kalayan oléh-oléh sareng hinaan. Upami aya anu gaduh fakultas psikis, atanapi percanten kana kamekaranana, anjeunna dianggap ku para pamikir susah janten salah saurang impostor, munafik, atanapi henteu saimbang mental atanapi bodo. Sareng sababaraha pamikir anu getol anu gumbira bakal nalungtik psikologi sareng psikologi acan cekap cekap ngalawan senjata hinaan sareng hinaan, sakumaha anu dianggo ku baturna.

Tapi siklus parantos ngancik. Pikiran ilmiah parantos kalayan parah serius mimiti nalungtik fakultas psikis dina diri manusa. Éta fashion ayeuna pikeun jalma janten psikis: ningali, ngambeu sareng ngadangu hal anéh, sareng ngaraos bérés sareng spooky. Ieu mangrupikeun réaksi gancang ti materialisme modern, tapi utamina kusabab usum, siklus atanapi waktos waktos anu urang lebet. Daur ieu nyababkeun organisme fisik manusa janten langkung rentan kana pangaruh ti alam ghaib anu ngurilingan sareng mereskeun dunya fisik urang, sanaos alam ieu sapertos aranjeunna sateuacan organisme manusa janten responsif pisan.

Salila jaman kapungkur pikiran manusa parantos cita-cita kana cita-cita sareng objék-objék anu ngagaduhan bahan dina hakékatna; tapi ti saprak bagian akhir abad XIX pikiran geus diarahkeun kana garis pamikiran énggal, pikeun cita-cita anyar sareng cita-cita anyar. Eta parantos nunjukkeun yén aya alam-dunya anu teras-terasan moal dibuka dugi ka manusa. Ieu parantos ditingalikeun aya kamungkinan pangwangunanna jauh teuing tina naon waé anu dianggap dirina nyobian ngusahakeun atanapi ngahontal.

Salaku hasil tina pamikiran sapertos kitu, seueur masarakat parantos ngawangun pikeun ulikan sareng panalungtikan kana perkara psikis. Sababaraha komunitas ieu ngajar sareng ngadorong pamekaran fakultas psikik. Sababaraha anu ngadamel bisnis éta, sareng sababaraha kenging ku kaaslianana jalma ku pura-pura gaduh sareng masihan kakuatan kakuatan sareng pangaweruh anu aranjeunna henteu.

Tapi tendensi psikis henteu dibatesan pikeun komunitas anu dikelompokeun sacara khusus pikeun diajar sareng prakték na. Gelombang psikis parantos mangaruhan kana badan-badan kaagamaan, sabab éta henteu resep anu nganut agama. Kanyataanna, agama sok gumantung kana sifat psikik sareng tendensi manusa pikeun kakuatan sareng kakuatanana dina batinna. Saatos ajaran anu munggaran aya pendiri hiji agama sareng baturna di dinya parantos ngembangkeun aturan sareng aturan anu saé sareng gancang, anu ditumpukeun ka umat. Para pendukung agama tinangtu parantos mundur tina ajaran leresna pikeun kénging para pengikut, ngawangun garéja sareng ningkatkeun kakawasaan garéja. Jang ngalampahkeun ieu aranjeunna ngantunkeun alesan sareng ngarayu ka alam emosi psikologis manusa. Aranjeunna mimitina ngocok sipat psikis-na sareng meradang simpati na, teras dikawasa sareng ngalambatkeun manahna. Ieu langkung hese ngadalikeun manusa ku prosés intelektual. Pikiran sanés tiasa didamel ku banding alesan. Hiji agama sok ngatur manusa ku ngalunjangan alam psikis -na.

Nalika aya gerakan spiritual dimimitian biasana biasana kacenderungan para pengikutna turun ku prakték psikis. Upami prakték sapertos kasebut diarahkeun sateuacan anggota awak éta mumpuni sacara fisik, moral sareng mental pikeun ngalaksanakeun prakték, gangguan sareng kabingungan sareng kajadian anu sanés anu pasti bakal nyababkeun akibatna. Ayeuna tiasa nyarios ngucapkeun sababaraha kecap perkawis datangna tendensi psikis sareng cita-cita spiritual ayeuna dibuktikeun.

Gelombang psikis ayeuna nembus jagat mimiti di akhir abad ka-19. Dina bagian salah sahiji Amérika Serikat Newest aya kajadian wabah anu ghaib anu teras janten urusan lokal. Tapi spiritisme ngan ukur salah sahiji tahapan tendensi psikis. Kacenderungan psikik parantos diresmikeun di New York ku Madam Blavatsky, anu ngawangun Theosophical Society, dina 1875. Theosophical Society dibentuk ku Madame Blavatsky salaku alat anu nyiptakeun mana Theosophy dipasihan ka dunya. Theosophical Society tangtosna diwangun ku lalaki sareng awéwé dina jaman ayeuna, sedengkeun Teosofi mangrupikeun hikmah ti jaman. Ngaliwatan Masyarakat Theosophical diwakilan ku Madam Blavatsky ajaran teosofis tertentu. Ajaran ieu dilarapkeun kana mata pelajaran anu nyakup sakabéh pamikiran, sareng diwanohkeun ka masalah dunya Kulon anu teu kapertimbangkeun. Aranjeunna dilarapkeun kana urusan dunya anu saderhana ogé pikeun cita-cita sareng kamampuan spiritual. Nanging, enigmatical hiji individu Madam Blavatsly tiasa parantos katingali ku sababaraha jalma, ajaran anu dibawa anjeunna pantes ditimbang-timbang sareng pamikiran anu paling serius.

Seueur komunitas anu ayeuna kalibet dina masalah psikis, sareng pamekaran méntal sareng spiritual tina manusa, nampi dorongan anu nyata na ngaliwatan Theosophical Society. Theosophical Society ngajantenkeun perwakilan bangsa sareng agama anu sanés dugi ka dunya Kulon sareng nampilkeun doktrin anu béda-béda pikeun masarakat. Jalma-jalma barat anu teu bakal ditolerir atanapi masihan telinga kana agama-agama sanés, nya éta, kusabab aosophical anéh anéh anéh, kabetot sareng siap mertimbangkeun nanaon tina "kafir." Bangsa wétan sumping, aranjeunna mendakan dédéngéan di Kulon. Naha éta pikeun kaunggulan Kulon tiasa gumantung kana integritas guru Wétan, kajujuran dina presentasi doktrin-doktrinna, sareng kana kamurnian kahirupan.

Saatosna nyampurnakeun Madam Blavatsky, Theosophical Society mangrupikeun waktos anu didakukeun sareng dibingungkeun ku anu disarankan ku Madam Blavatsky ngalawan: pamisahan sareng pamisahan. Sanaos harita, sanaos Masyarakat kabagi ngalawan dirina, ajaran anu sami. Tapi sakumaha waktu maju, sababaraha ajaran rada robah. Kalayan pamisahan parantos aya, ogé parantos pamitan ti nada filosofis sareng spiritual tina ajaran sareng kacenderungan kana praktik psikis. Persatuan Theosophical henteu tiasa ngabéda ku hukum: upami anggotana terus masihan jalan kana tendensi psikisna, aranjeunna, sapertos badan-badan anu sami dina jaman baheula, bakal ngiringan sacara moral, mental sareng fisik sareng tungtungna teu mirip sareng nyiksa. Aya kamungkinan anu sanés: upami sababaraha kakawasaan inimical kedah ngontrol salah sahiji komunitas Theosophical anu parantos aya ayeuna anjeunna ku kakuatan-kakuatanna bakal nganggo ajaran filosofis kalayan perobihan sapertos anu cocog sareng genahna, sareng, ngadominasi awak éta, ngawangun nepi gereja atanapi hirarki anu kuat. Kursus sapertos kitu paling dipikaresep pikeun umat manusa salaku kakawasaan, ngalangkungan hirarki, bakal nyepeng sareng ngadominasi sareng ngalambatkeun pikiran manusa bahkan langkung seueur ti agama-agama jaman baheula atanapi ayeuna parantos dilakukeun. Theosophical Society parantos kéngingkeun karya anu saé dina nyayogikeun bagian tina Theosophy ka dunya, tapi langkung saé janten tiap tina komunitasna dicap kalebet wujudna ti gaduh sadayana atanapi bagian tina éta janten kutukan pikeun umat manusa sakumaha pikeun ngadegkeun hierarki spiritual anu disebut ti antawis anggotana sareng sadaya kalemahan manusa sareng kakurangan.

Dina peradaban anu sanés, éta, sapertos Yunani, Mesir, sareng India, psikis parantos dianggo ku para imam. Psikikna digunakeun salaku orak, pikeun tujuan katurunan, pamanggihan, dina pengobatan panyakit sareng komunikasi sareng kakuatan kawih. Psikologi peradaban urang parantos dianggo pikeun tujuan anu sami, tapi langkung-langkung khususna pikeun padamelan ngarasa panasaran, pikeun ngahasilkeun sensasi, sareng pikeun ngaharepkeun hawa nafsu pemburu nguji sareng anu mikaresep.

Tapi kacenderungan psikis dina peradaban urang, upami dihurungkeun arah anu leres sareng dikendalikan, bakal ngabantosan urang ngawangun peradaban anu langkung ageung sareng langkung luhur sareng bangsawan ti batan anu baheula. Di sisi anu sanés, kecenderungan psikis tiasa nyegerkeun karusakan urang sareng nyampurnakeun sajarah urang ku kahayang anu teu waras artos, ku cinta méwah, atanapi ku pikasieuneun sensual sareng nyembah jalma anu maot. Peradaban ieu kedah langkung ageung tibatan batur kusabab organisme fisik jalma, adaptasi ka kaayaan, kamampuan pikeun ngarobih kaayaan, inventiveness, kesiapan pikeun nangkep sareng nyiptakeun pangsaéna tina hiji situasi, kabentukna sami sareng darurat, akun kakuatan saraf maranéhanana jeung aktivitas méntal.

Aya kalemahan, ogé kauntungan, anu tiasa ngahasilkeun karep psikis sareng pangwangunanana. Naha urang bakal manfaatkeun tibatan ngarugikeun tina tendensi psikis gumantung ka individu sapertos anu aya dina bangsa. Pangaruhna anu mangaruhan kana psikis asalna tina alam anu katingali sareng ghaib. Ngaliwatan dunya anu katingali aya urang teras-terasan maén sareng berinteraksi sareng kakuatan sareng kawasa ti alam kawih. Saban dunya, katingali atanapi henteu katingali, gaduh ras sareng mahluk anu béda-béda. Éntitas ti alam halimunan tiasa hubungan sareng manusa ngalangkungan sipat psikis-na, sareng, dumasar kana kacenderungan psikis na, pangaruh kawih sareng éntitas bakal ngajantenkeun anjeunna sareng merangsang anjeunna beraksi. Makhluk sareng kakawasaan anu ayeuna teu parah lakukeun ka manusa ngaliwatan sipat psikis émosional na. Visi méntal sareng sora imajinér sareng parasaan anu anéh sering disababkeun ku ayana kakuatan sareng mahluk ieu. Nalika manusa dipisahkeun ti aranjeunna ku tetempoan fisik terbatas, sareng dipasang dina sareng dijagaan ku aranjeunna ku awak fisik anu kuat, anjeunna aman, pikeun awak fisikna pikeun anjeunna salaku bénténg. Nanging upami tembok bénténg tiasa ngaleungit, sabab éta tiasa ku amalan bodo, maka makhluk inimis kawih alam anu bakal ngarobih sareng ngajantenkeun tawanan anjeunna. Kakuatan unsur alam anu bakal ngusir anjeunna kana sagala jinis kaleuwihan jeung anjeunna moal tiasa nahan serangan naon waé. Aranjeunna bakal ngorotan anjeunna tina kakuatan, ngajantenkeun anjeunna henteu tiasa ngontrol awak fisikna, ngalambatkeun anjeunna kana nafsu-Na, obsess awakna, sareng hinaan sareng nurunkeun anjeunna di handap tingkat sato.

Dina tahapan pamekaran manusa biasa, kecenderungan psikis sapertos teu aya gunana kanggo anjeunna salaku wiski sareng instrumen astronomi ka hiji India Amérika. Kauntungan kecenderungan psikis sareng fakultas psikis nyaéta aranjeunna ngajantenkeun manusa responsif kana alam, sareng nempatkeun anjeunna dina simpati sareng sasama lalaki. Éta mangrupikeun alat anu tiasa dianggo pikeun ningali sareng ngartos wincik alam sareng sagala fénoména alam. Sipat psikis, upami dilatih leres, bakal nyababkeun manusa beuki gampang ngarobah sareng ningkatkeun awak fisikna sareng ngadalikeun éta dina kontrol. Sipat psikis, nalika dikawasa sareng berbudaya, bakal tiasa nyandak manusa kana dunya jasmani khazanah anu anjeunna tiasa kumpul tina alam kawih, pikeun nyangking kahirupan fisik sadaya cita-cita anu dipikahoyong sareng bentuk idéal anu disimpen dina dunya pamikiran, nyaéta dunya méntal, sareng ngadamel dunya jasmani siap pikeun pangaweruh ti dunya spiritual.

Éta kacenderungan jalma anu kabetot dina psikologi sareng pamekaran psikis nyaéta ngantunkeun alesan atanapi ngadamel fakultas nalarna éta ilmiah ka fakultas psikologi anyar sareng alam anu dibukaan ku aranjeunna. Ieu abandonment alesan sakaligus unfits aranjeunna pikeun kamajuan. Pikeun ngadamel fakultas anu énggal, mangpaat, kagunaanana kedah ngartos sareng perawatan dilarapkeun, dugi ka fakultas énggal dikenal sareng dikadalikeun ku ayana pamikiran nalar. Alesanna henteu kedah ditinggalkeun.

Jalma-jalma di dunya Kulon, khususna di Amérika Serikat, bakal teras-terasan ngembangkeun tendensi psikis, tapi aranjeunna kedah ngahargaan sareng gaduh pamahaman anu langkung hadé ngeunaan kagunaan sareng nyalahgunakeun tendensi psikis sareng pangwangunanna, tibatan ayeuna nuju ngamungkinkeun alam psikisna pikeun. terang sareng ngajalankeun kaributan.

Dina kaayaan anu ayeuna, manusa anu séhat normal nyaéta sél awak-awak (♎︎) anu jero dina hubungan awak-molekul astral (♍︎) - prinsip desain bentuk dimana jaringan fisik awak diwangun.

Umum make-up sareng ciri psikik biasana béda ti jalma anu séhat normal. Psikik nyaéta salah sahiji anu bentukna awak astral tubél sacara bébas dikaluarkeun ku sél awak-sél fisik, sareng bentuk astral, kusabab hubunganana leupas sareng jaringan sél fisik, langkung gampang pisan dibere pangaruh-pangaruh di alam dunya éta anu pakait sareng hakekatna.

Aya psikologi lahir-alam sareng psikologi anu janten sapertos ngembangkeun. Psikik lahir sapertos kitu, kusabab kaayaan fisiologis sareng psikologi sepuhna atanapi kaayaan umum anu aya sateuacan na di waktu kalahiran. Sadayana kalayan kecenderungan psikis kedah janten kenal sareng filsafat ngeunaan sifat psikis sateuacan nyobian prakték psikis. Cara anu paling hadé pikeun merangan bahaya psikisme nyaéta ngulik filsafat sareng kahirupan anu bersih.

Jalma anu henteu lahir psikis tiasa ngembangkeun organisme psikis sareng janten psikis ku nyerahkeun karsa sareng janten négatip sareng masihan jalan ka sadaya pangaruh anu diraoskeun, atanapi ku ngaruksak sareng ngarobih kakuatan-kakuatan anu nolak awak sato ngalangkungan diet vegetarian. Ieu mangrupakeun psikologi anu henteu tanggung jawab. Tapi organisme psikis ogé tiasa dikembangkeun ku ngarahkeun hiji lampah numutkeun akal, ku cara ngadalikeun nafsu sareng nafsu hiji, ku ngalaksanakeun tugas hiji, atanapi ku kamekaran pikiran ngaliwatan kontrol fungsina. Upami kursus pangiring dituturkeun, fakultas psikis bakal ngembang sacara alami sapertos tangkal anu nempatkeun daun, kuncup, mekar sareng buah dina musim anu leres. Ieu mangrupikeun psikik anu dilatih. Aya sababaraha pisan.

Make-up psikik nyaéta sapertos kaleavycope. Awak jasmani sapertos sarung atanapi sarung, rupa-rupa sisi anu sanés sapertos pancaindera anu dianggo; objék anu warnana sareng teu warnaan anu digolongkeun dina kaca dina unggal péngkolan éta sapertos pamikiran sareng hawa nafsu anu dialungkeun sareng dibayangkeun dina gelas atanapi awak astral, soca anu ngalambangkeun pola anu sapertos pikiran dina awak. sareng intelijen anu ngabédakeunana ngeunaan naon anu katingali sapertos manusa nyata. Kusabab kaleidoskop béda, ogé psikologi henteu bénten kualitasna sareng salaku individu anu ngadamel kaleidoskop béda bénten, ogé jalma anu ngagunakeun sipat psikikna.

Istilah "psikik," "psikisme" sareng "psikologi" sering dianggo, tapi bedana henteu ditarik sakumaha anu leres pisan. Kecap psikik asalna tina kecap Yunani Psyche, budak awéwé anu geulis, jiwa manusa, anu ngalaman seueur uji coba sareng kasusah, tapi tungtungna janten abadi ku ngahijikeun nikah sareng Eros. Psyche sorangan hartosna jiwa, sareng sadaya kecap anu nganggo prefix ieu aya hubunganana sareng jiwa; sahingga psikisme mangrupikeun anu tina jiwa. Tapi psikisme sakumaha biasa pikeun dinten ieu ngagaduhan seueur hubungan sareng fisiologis saraf kapribadian ti batan jiwa leres. Psikologi nyaéta elmu jiwa, atanapi élmu jiwa.

Dina rasa anu langkung khusus, teras, dumasar kana mitos Yunani, Psyche di manusa nyaéta molekul astral-awak, atanapi prinsip desain (linga-sharira). Psyche disauran janten fana kusabab awak molekal astral ngabentuk ngan ukur salami awak fisik, tara ogé. Bapana, oge Psyche mangrupikeun fana sabab salaku kapribadian anu baheula anjeunna ogé maot. Awak molekular astral anu wangun kahirupan ayeuna mangrupikeun jumlah total tina hasil tina hiji kahirupan dina kahirupan anu sateuacanna - dina waktos anu sami, dina kahirupan ayeuna hiji kahayang sareng pikiran ngawangun pikeun kahirupan salajengna anjeunna bentuk molekular astral. sareng numutkeun masalah fisikna bakal dibentuk. Psyche dipikacinta ku Eros, anu namina dianggo dina panca indera. Eros anu mimiti mikacinta Psyche mangrupikeun prinsip hasrat anu, henteu katingali ku Psyche, ngahiji sareng anjeunna. Nyusahkeun awak bentuk molekular astral nyaéta awak anu ngalangkungan sadaya sensasi sapertos ridho sareng nyeri panca indra; mangrupikeun pemberi karesep kana kahayang. Tapi janten bentuk fana, maot. Upami kitu, Psyche, badan molekular astral, jiwa fana, tiasa ngalangkungan sadaya kasusah sareng percobaan anu dilaksanakeun, éta ngalangkungan métamorfosis sami sareng Psyche sareng simbol dirina, kukupu, sareng ngarobih janten mahluk anu béda: tina fana jadi abadi. Ieu lumangsung nalika awak molekul astral dirobih tina fana samentawis janten abadi permanén; éta teras henteu lami deui maot, sabab éta parantos naék tina kaayaan larva awak fisik. Eros sakapeung dianggo pikeun netepkeun bagian éta tina pikiran anu langkung luhur, kana individualitas, anu asup kana awak molekular astral (linga-sharira) sareng henteu janten badan fisik. Éta kusabab cinta haté pikeun bentuk fana na, Psyche, dina awak fisik, yén Psyche, jiwa manusa pribadi, antukna disimpen, digedékeun tina maot sareng dijantenkeun abadi ku ngahijikeun sareng pikiran. Béda anu dianggo didamel tina nami Psyche sareng Eros sareng misteri hubungan Eros ka Psyche, jiwa pribadi manusa anu fana, bakal langkung dipangaruhan nalika aya kenal sareng sifat na nyalira sareng diajar ngabédakeun antara sareng ngahubungkeun konstituén anu béda. bagian sareng prinsip anu ngajantenkeun anjeunna mangrupikeun kompleks anu anjeunna. Ulikan psikologi bakal ngabuktikeun ka manusa yén anjeunna diwangun ku seueur jiwa, atanapi jiwa.

Aya opat rupa psikis: psikis fisik, psikis astral, psikis mental, sareng psikis spiritual, sakumaha anu diwakilan dina zodiak ku tanda-tanda libra, (♎︎) virgo-scorpio, (♍︎-♏︎), leo-sagittary. (♌︎-♐︎), kanker-capricorn (♋︎-♑︎). Ieu opat jinis dipidangkeun sareng dijelaskeun nu kecap, Vol. 6, No. 3, halaman 4-7. Dina zodiak anu béda dina jero zodiak mutlak, masing-masing zodiak ngagambarkeun manusa.

Hiji tiasa ngembangkeun alam psikis fisikna (libra, ♎︎) ku ngarobih kasehatan fisikna, ku kadaharan anu teu leres, ku puasa, ku perlakuan gering sareng nyiksa awak, sapertos nyandak alkohol, sareng obat-obatan, ku ngirangan nyeri, ku austerities. ku flagellation, atanapi ku indulgence seksual anu kaleuleuwihan.

Sipat psikis astral (virgo-scorpio, ♍︎ – ♏︎) tiasa dikembangkeun ku cara nangtung dina tempat anu terang, atanapi ku nyorangan waé dina poék dina kaayaan pasip pikiran, atanapi ku mencét eyeballs sareng nuturkeun warna anu katingal, atanapi ku pengobatan magnét, atanapi ku di hypnotized, atanapi ku kobong dupa tertentu, atanapi ku ngagunakeun méja ouija, atanapi ku ngadatangan seueurna, atanapi ku cara ngulang sareng nyanyi sababaraha kecap, atanapi ku asumsi tina postingan fisik, atanapi ku asumsi tina postingan fisik, atanapi ku eungap, ngahirup sareng nahan nafas.

Sipat psikis mental (leo-sagittary, ♌︎-♐︎), kudu dikembangkeun ku prakték méntal, sapertos ngawujudkeun gambar méntal, ku masihan bentuk méntal ka warna méntal, sareng ku ngatur sadaya fungsi pikiran ngaliwatan pamikiran semedi.

Pamekaran alam psikis spiritual (kanker-capricorn, ♋︎ – ♑︎) didorong ku kadali fungsi-fungsi pikiran nalika hiji jalma tiasa ngaidentifikasi dirina dina dunya spiritual spiritual, dimana sadayana fase sanésna alam psikis kahartos.

Hasil, kakuatan atanapi fakultas anu dikembangkeun ku kelas-kelas psikologi baheula nyaéta:

Mimiti: kapercayaan sareng prakték salaki spiritual sareng garwa, atanapi hubungan anu diayakeun sareng incubi atanapi succubi, atanapi obsesi awak ku sababaraha éntitas anu anéh.

Kadua: ngembangkeun clairvoyance atanapi clairaudience, minangka mediumization material, atanapi medium trance, atanapi medium curah hujan, atanapi somnambulism.

Katilu: fakultas panampilan kadua, atanapi psikométri, atanapi telepathy, atanapi divisi, atanapi ecstasy, atanapi imajinasi anu kuat — fakultas ngawangun.

Kaopat: kana ngahontal élmu, atanapi dosen ahli nubuat, atanapi kakuatan pikeun nyiptakeun sacara intelektual — kakuatan anu bakal.