The Word Yayasan

Takwa, kajembaran, assiduity dina bakti, kamurahan, ngendalikeun diri, takwa, sareng almsgivings, diajar, mortification, sareng rectitude; teu ngarugikeun, veracity, sareng kabébasan tina amarah, mundur, kasepanan, sareng sanés nyarios kalepatan batur, welas asih, kasederhanaan, sareng katenangan; kasabaran, kakuatan, ketahanan, sareng kasucian, budi, martabat, kabébasan, sareng kabébasan tina nyababkeun — ieu mangrupikeun tanda-tanda anjeunna anu kabiasaan mangrupikeun karakter dewa, O putra Bharata.

-Bhagavad-Gita. ch xvi.

THE

WORD

Vol. 1 Désémber, 1904. No 3

Copyright, 1904, ku HW PERCIVAL.

KRISTUS.

Dina dua puluh mimiti dina bulan Désémber, panonpoé, anu dintenna parantos langkung pondok saprak dua puluh hiji bulan Juni, dimimitian solstis usum tiris, dina tanda capricorn, tanda kasapuluh tina zodiak. Tilu dinten saatos ditumpes ku jaman baheula pikeun upacara kaagamaan. Dina tengah wengi ka dua puluh kaopat, anu mangrupikeun awal dua puluh lima, sakumaha rasi lintang anu katelah Délectric Virgin or Virgo, tanda kagenep zodiak, timbul di luhur cakrawala, aranjeunna ngahari lagu-lagu pujian sareng éta harita ngumumkeun yén Tuhan Poé lahir; yen Anjeunna bakal janten Juru Salamet dunya ti gelap, kasusahan sareng maot. Dina dua puluh lima bulan Désémber, urang Romén ngayakeun péstasi kabungah - festival surya-séwang-séwang-séwangan pikeun ngahormatan lahirna Poé Dinten, sareng kaulinan di sirkuit mimiti di tengah-tengah girang.

Allah Poé ieu, Jurusalamet dunya, mangrupikeun anak anu parawan Isis nyebat dirina ibuna dina prasasti anu aya di Bait Allah Saïs anu nyarios - "Buah anu parantos kuring lahir nyaéta Sun." Musim ieu (Natal -tide) dirayakeun teu ngan ukur ku urang Romawi, tapi ku jaman baheula tina sadaya waktos, nalika anu suci anu suci-Alam-Isis-Maya-Mare-Mary disaur bakal ngalahirkeun Matahari Kaadilan, Déwa Dinten. Juru Salamet dunya.

Tempat lahirna dijelaskeun sacara béda ku jalma-jalma anu béda. Urang Mesir nyarioskeun hal ieu salaku guha atanapi keranda, urang Persia nyarioskeun yén ieu grotto, urang Kristen ngaku yén éta sanés. Dina sagala misteri, kumaha, ideu masing-masing dilestarikan, sabab éta ti tempat suci atanapi guha keramat anu Initiate, Dua kali Lahir, Maha Suci, lahir, sareng éta kawajiban kaluar ka dunya pikeun ngahutbah sareng ngajar sareng ku terang kaleresan anu aya dina anjeunna pikeun kanyamanan anu sedih sareng sangsara; pikeun nyageurkeun anu gering sareng pincang, sareng nyalametkeun jalma tina gelap ku jahiliah maot.

Lentuh dina komersialisme, skolastik, sareng teologi materialisme dunya ngajantenkeun kapercayaan kuno ieu.

Panonpoé mangrupikeun simbol Kristus, tengah, spiritual, sareng Ghaib anu teu katingal, anu ayana dina awak nyaéta nyalametkeun tina ngabubarkeun sareng maot. Planét mangrupikeun prinsip-prinsip anu muncul kana penampilan awak katingali salaku alam jasmani, sedengkeun samentawis jasmani atanapi alam ieu bakal tahan tina Rohani anu bakal janten ayana ayana. Fenomena solar harita, nunjukkeun indikasi jaman sareng musim nalika prinsip Kristus ieu pangsaéna pikeun nunjukkeun kahadéan manusa; sareng usum Natal janten salah sahiji waktos penting nalika upacara-upacara suci dilaksanakeun di Mysteries.

Teu aya anu parantos masihan topik ieu panginten tiasa gagal ningali kanyataan yén carita ngeunaan lahirna Yesus, Zoroaster, Buddha, Krishna, Horus, Hercules, atanapi salah sahiji Saviors dunya, nyaéta karakteristik sareng déskriptif tina lalampahan panonpoé ngalangkungan dua welas tanda zodiak. Saperti dina perjalanan matahari, kitu ogé sareng unggal Juru Salamet: anjeunna ngalahir, dikaniaya, ngajarkeun Injil kasalametan, ningkatkeun kakuatan sareng kakuatan, kenyamanan, heals, ngareuah-émikeun sareng terang dunya, disalib, maot sareng dikubur , anu bakal dilahirkeun sareng dibangkitkeun deui dina kakuatan sareng kakuatan sareng kamulyaan na. Nolak kanyataan ieu nyaéta ngumumkeun jahiliah urang sorangan atawa pikeun nyatakeun diri urang henteu sopan sareng dibédol.

"Tapi," ngeluh séktis kalayan sénsitip sareng kasieuneun, "naha kuring kudu ngaku yén ieu kanyataan éta bakal kaleungitan ku harepan sareng jangji panebusan sareng kasalametan." "Tangkep ieu," saur pengikut anu hébat anu materialisme gagal ningali kana haté saurang anu dianggap lawanna, sareng henteu mikir tina nyeri anu dipasihkeun sareng harepan anu dipiceun tina mukmin éta, "ngaku ieu sareng anjeun ngucapkeun takdir sadaya sekte sareng agama. Aranjeunna bakal runtuh jauh sareng ngaleungit sapertos lapangan salju di handapeun panonpoe anu nyaring. "

Pikeun duanana, séktis sareng materialis, urang ngawaler: Langkung mulya ngaku kaleresan sanajan éta kedah nyababkeun fetish sareng brahala anu urang parantos ngawangun antara cahaya sareng urang janten dihapus sareng ngantepkeun urang gundul, tibatan teras percanten di dunya poék anu ditopak ku monsters halimunan. Nanging sababaraha fase kabeneran dinyatakeun ku agamais sareng ku pengikut materialisme. Masing-masing, kitu, hiji ekstremis; masing-masing mikirkeun tugasna pikeun ngawatesan kasalahan anu sanésna sareng pikeun ngarobih anjeunna kana kapercayaan dirina sorangan. Aya taneuh silih pikeun aranjeunna. Upami masing-masing bakal nempatkeun dirina di tempat anu sanés, anjeunna bakal mendakan yén anu anjeunna kurang méréskeun imanna, anu sanés gaduh.

Kristen teu kedah sieun yén anjeunna bakal leungit agemanna upami anjeunna nampi kanyataan. Bahan materialis henteu kedah sieun yén anjeunna bakal leungit kanyataanna lamun anjeunna nampi agama. Teu aya nanaon anu pantes dijaga tiasa kaleungitan ku saurang anu bener-bener milarian kaleresan. Sareng upami kabeneran leres-leres mangrupikeun tujuan milarian manusa anu agamana sareng jalmi terang naon anu satuluyna tiasa dileungitkeun tina anu sanés?

Upami agamais bakal ngakuan fakta-fakta keras tina materialis, aranjeunna bakal ngancurkeun surga na ku gerbang mutiara na anu aya dina berhala-berhala anu anjeunna parantos dibentuk, ngusir hawa-méja-anu siga anu karep panasna, sareng nenangkeun roh anu ganggu di naraka, api-api anu ngaduruk musuh-musuh anu henteu nampi iman sareng nuturkeun doktrin-doktrin anu anjeunna percanten. Saatos ngaleungitkeun unrealities, anjeunna bakal mendakan yén saatos ngaduruk pujaan-pujaan sareng sampah, tinggal aya ayana kahirupan anu henteu tiasa digambar ku musik pahat atawa sikat.

Upami materialisna bakal nempatkeun dirina dina tempat anu religius ikhlas, anjeunna bakal mendakan yén sumber-sumber aya dina dirina kakuatan, cahaya, seuneu, anu ngamungkinkeun anjeunna ngalaksanakeun tanggung jawab, ngalaksanakeun tugasna, pikeun ngarobih mesin alam sareng ngartos prinsip-prinsip dimana mesin ieu ngalir, ngabakar prasangka sareng sombong haté anu kanyeri, kanyataanana keras, sareng ngarobih kana perwujudan kutang sareng saksi kabeneran sumanget anu hirup.

Pikeun ngaku yén kahirupan Kristus mangrupikeun duplikat perjalanan matahari, henteu hartosna yén kristian peryogi janten astronom ukur, ngahambat Kristus sareng janten murtad. Sanes gaduh urang Kristen atanapi anu mukmin dina agama anu sanés ngagaduhan hak pikeun ngajuru pasar kasalametan jiwa, ngabentuk amanah sareng monopoli skéma ageman na sareng nyoba ngaleungitkeun kasalametan ka dunya lapar ku cara ngeserkeun mésér barang na.

Ngarobih halangan! Jauh kalayan sagala amanah anu bakal mareuman lampu universal! Sadaya bumi mandi dina lampu soca panonpoe, sareng murangkalih nyandak saratna sakumaha anu sami. Teu aya bangsa atanapi jalma anu tiasa monopoli lampu ieu. Sadaya sadar yén matahari sami sareng sadayana. Tapi panonpoé katingal tina panon fisik ngan ukur. Éta warms awak fisik sareng infuses kahirupan kana sagala hal ngahirupkeun.

Teu aya anu sanés, nyaéta Panah Ghaib, anu panonpoe tapi simbolna. Teu aya manusa anu tiasa katingali dina Panonpoé Kawih sareng tetep fana. Ku lampu ieu mangrupikeun eling tina bahan anu dikirimkeun kana eling spiritual. Ieu mangrupikeun Al Masih anu nyalametkeun tina jahiliah sareng maot, mantenna anu nampi sareng tungtungna bakal sadar Lampu.

Jalma ayeuna janten cekap terang dina élmu astronomi kanggo terang yén panonpoé ngalaksanakeun kalungguhanana sanés ku pangorbanan sareng doa anu bakal ditawarkeun ku lomba anu leuleus atanapi goblog, tapi dina nurut kana hukum kosmis. Numutkeun hukum ieu sadaya badan anu sanés dina rohangan ngerjakeun harmoni. Guru-guru anu muncul ti jaman ka jaman di dunya ngan saukur hamba-hamba hukum ieu anu mana teu kahartos tina pamikiran terhingga.

Kanyataanna yén urang ngalahir dina kulawarga anu iman Kristen henteu masihan hak pikeun nyauran diri urang Kristen. Henteu urang ogé ngagaduhan monopoli atanapi hak khusus atanapi hak istimewa Kristus. Urang gaduh hak nyarios nyalira diri urang salaku urang Kristen ngan ukur nalika sumanget Kristus, anu mangrupikeun prinsip Kristus, ngumumkeun diri ngalangkungan urang dina pamikiran sareng ucapan sareng tindak tanduk. Éta ngumumkeun sorangan, éta henteu diumumkeun. Urang terang éta sanés tina panca indera, tapi urang ningali, ngupingkeun teras ngarampa éta, sabab nembus, mereskeun sareng nyayogikeun sagala hal. Éta deukeut pisan sapertos anu jarakna. Éta ngadukung sareng nyiar sareng nalika urang nuju di jerona aya anu naékkeun urang. Éta henteu tiasa dijelaskeun acan muncul dina unggal pamikiran sareng perbuatan anu saé. Éta mangrupikeun iman anu kuat, kanyaah welas asih, sareng tiiseun para wijaksana. Éta mangrupikeun sumanget pangampura, anu panjurung dina sagala kalakuan henteu mandiri, rahmat sareng kaadilan, sareng dina sadaya makhluk anu cerdas, ngahijikeun sareng Prinsip.

Sakumaha sagala hal di jagat raya ieu tiasa dirobih sacara harmoni sareng numutkeun hukum umum, maka kahirupan urang anu ngalantarankeun nuju aya tungtungna anu ditangtukeun. Nalika urang leungit tina prinsip dasarna, hal-hal di permukaan sigana sadayana muncul dina kabingungan. Tapi lamun balik kana prinsip urang ngartos efekna.

Kami henteu, sakumaha urang mewah, hirup di dunya anu réalitas. Kami saré dina dunya bayangan. Duka urang ayeuna janten bungah atanapi kaganggu ku sababaraha impian atanapi ngimpina anu disababkeun ku bayangan anu parobihan. Tapi jiwa henteu tiasa bobo. Teu kedah hudang di bumi bayangan. Aya waktos sababaraha utusan sumping, sareng nganggo sentuhan anu kuat, ngabantosan urang ngahudangkeun sareng terlibat dina kahirupan hirup urang nyata. Ku kituna jiwa roused tiasa timbul sareng ngalaksanakeun tugasna atanapi, dipikasieun ku jampé impénan, éta tiasa uih deui ka bumi bayangan sareng sare. Éta slumber on sareng impian. Acan impianna bakal kaganggu ku mémori kebangkitan dugi bayangan dirina bakal ngahijina kakuatan kana kakuatan sorangan, teras, kalayan nyeri sareng gemet bakal ngamimitian pagawéanna. Kawajiban anu drudgingly dilaksanakeun mangrupikeun pagawéan sareng ngabulag jiwa ka pangajaran anu ngajar. Kawajiban kalayan rela dilaksanakeun mangrupikeun karya cinta sareng ngungkabkeun ka anu ngalaksanakeun bebeneran pelajaran anu di bawa.

Satiap manusa mangrupikeun utusan, putra anu teu Kawih, anu Juru Salamet saalam dunya anu ku jalanna prinsip Al Masih ditiliti, dugi ka anjeunna ngartos sareng sadar eling anu kantos aya. Ti hiji jalma anu sadar kana eling ieu urang tiasa ngagaduhan kado Natal anu leres upami ieu mangrupikeun anu kami pikahoyong. Presensi Natal mangrupikeun lawang anu nuju ka kahirupan abadi anu pikaresepeun. Hadir ieu tiasa sumping nalika urang masih dina kalangkang-darat. Éta bakal awaken anu saré ti impian na ngaktifkeun anjeunna janten sieun tina bayangan sakurilingna. Nyaho bayangan janten bayangan anjeunna henteu sieun iraha aranjeunna sigana bakal meunteun sareng ngalegaan anjeunna.