The Word Yayasan

Dina samentawis laut anu nyumput sorot tengah, spiritual, sareng teu katingal. Alam semesta mangrupikeun awak, roh sareng jiwana; sareng saatos modél idéal ieu dipiguraan ALL BASAAN. Tilu emanasi nyaéta tilu kahirupan, tilu darajat tina Pléroma gnostik, tilu "pameunteu Kabalistic," pikeun ANCIENT kuno, suci tina yuswa, hébat En-Soph, ngagaduhan bentuk "teras anjeunna ngagaduhan euweuh wujud. ”

-Siami Terpasang.

THE

WORD

Vol. 1 Nopémber, Xnumx. No 2

Copyright, 1904, ku HW PERCIVAL.

KULITAN.

Ieu mangrupikeun kabutuhan pikeun majalah halaman anu bakal dibuka pikeun presentasi filosofi, ilmiah, sareng agama, dumasar kana étika. WORD dimaksudkeun pikeun nyayogikeun kabutuhan ieu. Etika didirikeun dina persaudaraan.

Ieu mangrupikeun tujuan urang pikeun masihan rohangan pikeun tulisan anu disalabarkeun ku gerakan naon waé salami obyék poko mangrupikeun padamelan pikeun kadaulatan umat manusa.

Kamanusaan mangrupikeun salah sahiji kulawarga anu hébat, sanaos dipisahkeun ku préparasi balapan sareng syahadat. Kami ngagaduhan kapercayaan anu tulus dina ide anu ngan ukur ditepikeun ku kecap, "persaudaraan." Makna tina kecap ieu dugi ka unggal jalma, ku kecenderungan, kecenderungan, pendidikan, sareng pamekaran. Aya sakumaha pinunjulkeun bédana pendapat ngeunaan harti kecap kabudayaan sapertos anu aya patalina kana harti kecap Kaleresan. Pikeun murangkalih alit, kecap "kakang" ngalaksanakeun éta pamikiran pitulung sareng panyalindungan ku saurang anu tiasa ngabela ngalawan musuhna. Éta hartosna ka lanceukna yén anjeunna ngagaduhan anu ngajagi. Pikeun anggota gareja, tina komunitas rahasia atanapi klub, éta nunjukkeun kaanggotaan. Sosialis ngahubungkeun éta kalayan ngabagi atanapi damel bareng, dina ékonomi.

Teu sampurna, dibutaan sareng diarkir ku kesan raos di dunya anu matak ngaganggu, jiwa henteu sadar posisi na leres pikeun jiwa sasama.

Persaudaraan mangrupakeun hubungan anu teu kabeungharan anu aya antara jiwa sareng jiwa. Sagala fase kahirupan condong ngajarkeun jiwa kaleresan ieu. Sanggeus lila diajar sareng terus cita-cita, aya waktuna nalika persaudaraan tos kahartos. Lajeng jiwa terangna mangrupikeun kaleresan. Ieu asalna sapertos lampu kilat. Kilat panerangan datang ka sadayana dina waktos-waktos anu hirup dina kahirupan, sapertos hubungan munggaran jiwa sareng awakna, kebangkitan sadar dina dunya salaku murangkalih, sareng dina maotna. Lampu kilatna, teras lebet sareng lali.

Aya dua tahapan panerangan anu béda ti luhur, lampu tina lampu nalika indung, sareng katerangan Saudara Kamanusaan. Urang terang yén bulan-bulan lila nyeri sareng kahariwang sareng ngenes, anu sateuacan kalahiran anak, nyegerkeun raos "indung". Dina momen anu ceurik munggaran anak anu lahir, sareng dina waktosna nalika anjeunna nyangka hirupna bade ka luar, aya misteri anu dikungkabkeun ka manah "indung". Anjeunna ningali ngaliwatan gerbang Kahirupan dunya anu langkung ageung, sareng sakedap aya kedip-ilip kana dirina sadar thrill, pancaran cahaya, dunya pengetahuan, ngungkabkeun ka dirina kanyataan yén aya kaéan sareng mahluk sanés anu mana. sanaos dirina sorangan sanés sanés sanés. Dina momen ieu aya rasa cukuran, rasa persatuan, sareng hubungan anu teu kabeungharan antara hiji mahluk sareng anu sanés. Kitu ungkapan anu paling sampurna tina ka sorangan, kaduhungan, cinta, anu urang gaduh dina pangalaman manusa. Kilatna pas sareng teu hilap. Kanyaah, biasana, engké nyababkeun kana keibuanan sapopoé, sareng tilelep ka tingkat érteritas maternal.

Aya analogi antara kanyaho hubungan anak ka indungna, sareng hubungan manusa anu dua kali ka Atman atanapi Universal Diri. Indung karasaeun kakerabatan sareng cinta ka anakna kusabab, dina waktos anu misterius ieu, salah sahiji langsir hirup ditarik bari aya rapat, silih pangartos, antara jiwa indung sareng jiwa anak,. hiji anu kudu ngajagaan sareng ngajagi, sareng anu sanésna anu kudu dijagi.

Neophyte, ngalangkungan seueur kahirupan cita-cita sareng karasaan kana cahaya spiritual, akhirna ngahontal wanci nalika cahya nyalira. Anjeunna dugi ka tujuan ieu saatos sababaraha dinten di bumi, saatos seueur kahirupan dina sadaya fase, kaayaan, kaayaan, sareng seueur jalma , di seueur nagara, salami seueur siklus. Nalika anjeunna parantos ngalangkungan sadayana, anjeunna terang kana sipat sareng simpati, kabagjaan sareng kasieun, cita-cita sareng cita-cita sasama-lalaki anu sanés-leres. Teu ngalahirkeun ka dunya-Na janten émosi anyar: eling kaduaan. Sora umat manusa ngahudangkeun haténa. Sora kasebut ogé mangrupikeun ceurik orok anu lahir dugi ka ceuli "indung" na. Deui: aya hubungan anu dua kali ngalaman. Anjeunna karasa hubungan na ka Jiwa Indung hébat sapertos budak ka indungna. Anjeunna ogé karasaeun kahayang pikeun taméng sareng ngajagi, sapertos indung bakal ngajagaan anakna. Teu aya kecap anu bakal ngajelaskeun eling ieu. Dunya janten bercahya. Hiji eling tina Jiwa Universal awakening dina hiji éta. Anjeunna Lanceukna. Anjeunna dua kali lahir, hiji anu lahir dua kali.

Sakumaha ceurik orok anu awakna hirup di indung anu hirup deui, kitu ogé pikeun lalaki anu nyegerkeun nyaéta kahirupan anu anyar dibuka. Dina rame-rame di pasar-pasar, di sepi gurun anu teu aya bulan, atanapi nalika nyalira dina semedi jero, anjeunna nguping ceurik umat manusa anu yatim Agung.

Sauran ieu ngabuka anjeunna hirup anyar, tugas anyar, tanggung jawab énggal. Sakumaha anak ka ibuna ogé mangrupikeun umat manusa. Anjeunna ngupingkeun ceurik na sareng nyauran hirupna kaluar. Henteu aya anu bakal nyugemakeun anjeunna kecuali kahirupan anu dibéré nikmat manusa. Anjeunna miharep nyayogikeun éta salaku bapa, pikeun ngalikeun sakumaha indung, pikeun ngabela salaku adi.

Lalaki henteu acan sadar kana pinuh persaudaraan, tapi anjeunna paling sahanteuna teorisasi ngeunaan éta, sareng ngawitan téori-Na na dijalankeun.