The Word Yayasan

Sejarah kahirupan sareng maot sareng janji kalanggengan ditulis dina Zodiak. Saha anu bakal maca éta kedah diajarkeun kahirupan anu teu lahir sareng ngiringan pangwangunanna ngaliwatan cita-cita sareng cita-cita nalika ngalangkungan dunya ieu.

THE

WORD

Vol. 3 APRIL, 1906. No 1

Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

THE ZODIAC.

Sateuacan jaman sajarah urang, lalaki wicaksana maca sajarah nyiptakeun sagala hal dina zodiak, sabab éta henteu didaptarkeun sareng dirékam ku waktos - éta anu paling implacable sareng henteu kaditu teu terang ti sejarawan.

Ngaliwatan seueur waktos sareng sababaraha kali deui dina roda rebirth di dunya ieu, lalaki janten wicaksana; aranjeunna terang yén awak manusa mangrupakeun duplikat miniatur mayapada hébat; sabab maca sajarah ciptaan universal sabab parantos deui di na genesis unggal manusa; aranjeunna diajar yén zodiak di langit ngan ukur tiasa kahartos sareng diinterpretasi ku cahaya kana zodiak dina awak; aranjeunna diajar yén jiwa manusa asalna tina anu teu dipikanyaho sareng slumber sareng impian sorangan kana anu kanyahoan; sareng anu kedah terjaga sareng teras sadar kana eling tanpa wates upami bakal ngalengkepan jalan zodiak.

Zodiak hartosna "bunderan sato," atanapi "bunderan kahirupan." Zodiak disarioskeun ku astronomi janten sabuk imajinér, zona, atanapi bunderan langit, dibagi dua belas rasi atanapi tanda-tanda. Unggal konstelasi atanapi tanda nyaéta tilu puluh derajat, dua belas ngahiji damel sadayana bunderan tilu ratus genep puluh derajat. Dina jero bunderan ieu atanapi zodiak mangrupikeun jalur panonpoé, bulan, sareng planét. Rasi lintang kasebut dibéré Aries, Taurus, Gemini, Kanker, Leo, Virgo, Libra, Scorpio, Sagittarius, Capricornus, Aquarius, sareng Pisces. Simbol-simbol rélasi ieu nyaéta ♈︎ ♉︎, ♊︎, ♋︎, ♌︎, ♍︎, ♎︎, ♏︎, ♐︎, ♑︎, ♒︎, ♓︎. Zodiak atanapi bunderan konstélasi diperyogikeun ngalegaan sakitar dalapan derajat dina unggal sisi katulistiwa. Tanda kalér nyaéta (atawa rada 2,100 taun ka tukang) ♈︎ ♉︎, ♊︎, ♋︎, ♌︎, ♍︎. Tanda kidul nyaéta ♎︎, ♏︎, ♐︎, ♑︎, ♒︎, ♓︎.

Pikeun dijaga dina pikiran jalma-jalma, sareng dipasihankeun ka kami ti aranjeunna ku tradisi, zodiak kedah ngagaduhan anu praktis dina kahirupan. Zodiak mangrupikeun pituduh pikeun sadayana jalma primitip. Éta kalender kahirupanna - ngan ukur kalénder pikeun panduan aranjeunna dina usaha tatanén sareng ékonomi séjén. Nalika masing-masing dua belas rasial zodiak giliran muncul di bagian anu tangtu di langit, aranjeunna terang yén éta mangrupikeun tanda waktu tinangtu sareng aranjeunna ngatur pamaréntahanana sareng ngahadiran kana padamelan sareng tugas anu dipikabutuh ku usum.

Motif sareng cita-cita kahirupan modéren béda pisan ti jalma-jalma jaman baheula yén hésé pikeun manusa ayeuna pikeun ngahargaan padamelan industri sareng profésional, bumi, sareng kahirupan religius ti masarakat kuno. Bacaan sajarah sareng mitologi bakal nunjukkeun minat anu dipikaresep ku jalma-jalma dina période awal dina sagala fénoména alam, sareng khususna fenomena langit. Salian tina hartos fisikna, aya seueur hartos anu kedah dicandak tina unggal mitos sareng simbol. Pentingna sababaraha sababaraha rasi anu parantos dipasihkeun dina buku. Éditorial ieu bakal nyobian nunjuk sababaraha sababaraha maksud tina zodiak — sabab aya hubunganana sareng manusa. Aplikasi di handap ieu tiasa dipendakan disebarkeun ngaliwatan karya-karya jalma anu parantos nyerat dina subjek.

Nalika panonpoé lulus equinox vernal, lalaki terang yén éta awal musim semi. Aranjeunna nyebat rélasi anu pangheulana, sareng namina éta "Aries," domba, sabab éta usum usum domba atanapi domba.

Konstelasi anu ngiringan, sareng anu panonpoe nyampurnakeun perjalanan na, nomerna dirobih sareng namina berturut-turut.

Nalika panonpoé lulus kana rasi kadua, aranjeunna terang waktuna pikeun mojak taneuh, anu dipidamel ku sapi, sareng sapertos éta bulan nalika anak sapi dilahirkeun, aranjeunna nyebat rasi lintang "Taurus," banteng.

Nalika panonpoé naék leuwih luhur usum naék langkung panas; manuk sareng sato parantos dieusian; pikiran jalma ngora alamiah ngancik kana pikiran cinta; pencinta janten sentimental, diwangun ayat sareng panangan leumpang dina panangan ngalangkungan kebon héjo sareng diantara kembang semi; sareng janten rasi katilu katilu disebat "Gemini," kembar, atanapi pencinta.

Dinten-dintenna langkung panjang nalika panonpoé terus naek langkung luhur di langit, dugi ka anjeunna ngahontal titik paling luhur dina lalampahanana, nalika anjeunna meuntas kana usum panas usum panas sareng asup kana rujun kaopat atanapi tanda zodiak, saatosna dinten-dintenna ngirangan panjang sakumaha panonpoe mimiti deui mundur. Diserang gerak panon anu serong sareng mundur, tanda disebat "Kanker," keuyeup, atanapi lobster, janten disebat sabab gerak retrograde serong tina ngeueut ngajelaskeun gerakan panonpoé saatos anjeunna ngalangkungan tanda éta.

Panas usum panas ningkat nalika panonpoé ngaliwat perjalanan na ngaliwatan tanda kalima atanapi rasi. Aliran di leuweung éta sering garing sareng sato galak sering ngetik desa pikeun cai sareng milarian mangsana. Tanda ieu disebat "Leo," singa, sabab ramé singa sering kapireng wengi, sareng ogé kusabab keali sareng kakuatan singa nyarupaan panas sareng kakawasaan panonpoé dina usum ieu.

Usum panas naék nalika matahari aya dina tanda kagenep atanapi rasi. Teras jagong sareng gandum mimiti ror di sawah, sareng sapertos adat pikeun budak awéwé ngempelkeun beuk, tanda kagenep atanapi rasiel anu disebat "Virgo," parawan.

Usum panas ayeuna nuju caket, sareng nalika panonpoé meuntas jalur di na equinox gugur, aya kasaimbangan anu sampurna antawis dinten sareng wengi. Tanda ieu, janten, disebat "Libra," timbangan, atanapi timbangan.

Kira-kira wanci panonpoe parantos asup kana rasiapan dalapan, frosts sigana ngegel sareng nyababkeun pepelakan pepelakan maot sareng bosok, sareng, kalayan angin beracun ti sababaraha daerah, bakal nyebarkeun panyakit; sahingga tanda kadalapan disebut "Scorpio," asp, naga, atanapi kalajengking.

Tangkal éta ayeuna ditolak tina daunna sareng kahirupan sayur parantos angkat. Lajeng, nalika srengenge asup kana rasiang kasalapan, usum moro mimiti, sareng tanda ieu disebat "Sagittarius," panahan, centaur, ruku sareng panah, atanapi panah.

Dina waktos solstis usum tiris panonpoé ngintunkeun rasiang kasapuluh sareng ngumumkeun yén anjeunna parantos ngahontal titik panghandapna dina perjalanan na anu saé, sareng, saatos tilu dinten, dinten-dinten mimiti beuki lila. Panonpoé tuluy ngamimitian perjalanan kalér na dina gerak anu maju, sareng tanda kasapuluh disebut "Capricorn," embe, sabab nalika nyéh domba terus-terasan naék gunung-gunung dina arah anu serong, anu paling hadé ngalambangkeun gerak panonpoé anu seru.

Nalika panonpoe parantos kalebet dina rasi welas, biasana biasana hujan turun sareng cair anu hébat, éta jengkel dilebur sareng sering nyababkeun freshets anu bahaya, ku kituna tanda sawelas disebut "Aquarius," cai-man, atanapi tanda cai.

Kalayan peténgan panonpoe janten kana rujuh dua belas, és na walungan-walungan mimiti roré. Usum lauk mimiti, sareng janten tanda dua belas zodiak disebut "Pisces," lauk-lauk éta.

Janten zodiak tina dua belas tanda atanapi rasi lintang ieu dipasihan ti turun ka unggal generasi, tiap tanda muncul pikeun lumangsung sateuacanna dina unggal periode taun 2,155. Parobihan ieu disababkeun kusabab srengenge mundur sababaraha detik dina unggal taun 365 1-4 dinten, anu diperyogikeun anjeunna ngalangkungan sadaya dua belas tanda, sareng anu terus-teru mundur nyababkeun anjeunna dina taun 25,868 muncul dina sagala taun tanda yén anjeunna kantos di 25,868 taun sateuacanna. Mangsa ieu hébat-disebut taun sidereal - kusabab presesi ekuinoks, nalika kutub khatulistiwa digeréngkeun sakali dina kutub ecliptic.

Tapi sanaos unggal tanda muncul pikeun ngarobih kalungguhanana pikeun hiji sateuacan éta dina unggal taun 2,155, ideu sami tina unggal tanda anu disebatkeun di luhur bakal dijaga. Balapan anu hirup di tropis badé ngagaduhan tanda cocog pikeun musimna, tapi di antara unggal jalma ideu anu sami bakal aya. Urang tingali ieu dina waktos urang sorangan. Srengenge parantos dina pisang salami taun 2,155, siklus mesianik, sareng ayeuna nuju ka aquarius, tapi urang tetep nyarios yén aries minangka tanda ekuinoks vernal.

Ieu mangrupikeun dasar fisik pikeun tanda-tanda zodiak anu namina sakumaha aranjeunna. Teu anéh sabab ti mimiti sigana yén ideu anu sami ngeunaan zodiak kedah digunakeun diantara jalma-jalma anu dipisahkeun sacara lega sareng sapanjang jaman, sabab éta mangrupikeun hal alam na, sapertos anu parantos nunjukkeun, zodiak janten kalénder pikeun panduan. jalma-jalma dina usaha-usaha na, sapertos anu ayeuna ngagaduhan pituduh pikeun ngalaksanakeun urang kalénder. Tapi aya seueur alesan sanésna pikeun ngabéréskeun ideu anu sami diantara balapan anu béda-béda, ngeunaan konstelasi, anu panginten munculna sababaraha tanda sareng simbol anu henteu aya gunana.

Ti jaman pangheulana, aya sababaraha jalma wijaksana anu dugi ka kanyahoan ketuhanan, sareng hikmah, sareng kakuatan, ku cara sareng prosés anu henteu biasa dipikanyaho atanapi gampang dituturkeun. Lalaki ketuhanan ieu, ditarik tina unggal bangsa sareng ti unggal bangsa, ngahiji jadi persaudaraan umum; tujuan persaudaraan nyaeta damel pikeun kapentingan barayana manusa. Ieu mangrupikeun "Masters," "Mahatmas," atanapi "Elder Brothers," anu nyarios Madame Blavatsky dina nyarios "Doktrin Rahasia," sareng ti saha, diklaim ku anjeunna, anjeunna nampi ajaran anu aya dina buku anu luar biasa. Ieu persaudaraan lalaki wijaksana henteu dikenal ka dunya saéstu. Aranjeunna milih tina unggal lomba, salaku muridna, sapertos sacara fisik, mental sareng moral pas nampi instruksi.

Ku terang naon jalma-jalma dina unggal waktos anu sanggup kaharti, persaudaraan anu wijaksana ieu ngawenangkeun murid-muridna - salaku utusan sareng guru jalma anu aranjeunna dikirim - masihan ka jalma-jalma penjelasan zodiak sapertos anu bakal ngalayanan dua kali tujuan ngawalon kabutuhan na sareng dina waktos anu sareng dijagaan nami sareng simbol tanda-tanda. Ajaran gaib sareng batin ditangtayungan pikeun sababaraha anu siap nampi éta.

Nilai pikeun jalma-jalma pikeun ngawétkeun pangaweruh tanda-tanda zodiak ngalangkungan sagala tahapan pamekaran ras dina kanyataan yén tiap tanda henteu ngan ukur ditugaskeun sareng pakait sareng bagian awak manusa, tapi kusabab rasi lintang, salaku kelompok tina béntang, nyaéta pusat ghaib anu leres dina awak; sabab rasi lintang ieu sami sareng penampilan sareng fungsina. Salajengna, perlu pikeun ngawétkeun ilmu zodiak dina pikiran jalma-jalma sabab sadayana kedah dina prosés pamekaran janten sadar ieu, anu masing-masing, nalika siap, bakal mendakan bantuan anu diperyogikeun sareng di tangan dina zodiak.

Hayu urang ayeuna ngabandingkeun sato atanapi barang sareng simbol zodiak, kalayan bagian fisiologis awak anu tanda sareng simbol ditugaskeun.

Aries, domba, mangrupikeun sato anu ditugaskeun kana sirah sabab sato éta didamel sacara ilaharna ku cara ngagunakeun sirah; sabab tanda tanduk domba, anu mangrupikeun tanda simbol aries, nyaéta inohong anu dibentuk ku irung sareng halis dina unggal pameunteu manusa; sareng sabab simbol aries nangtung pikeun satengah bunderan atanapi hémispheres otak, dihijikeun ku garis jejeg, atanapi, jalur anu serenok ngabagi ti luhur sareng melengkung ka handap, sahingga nunjukkeun yén kakuatan dina awak naék ku jalan pons sareng medulla oblongata pikeun tangkorak sareng uih deui pikeun ngarobih deui awak.

Banténg ditugaskeun kana beuheung sareng tikoro kusabab kakuatan hébat sato éta dina beuheungna; sabab énergi kreatif dihubungkeun sareng tikoro, sabab dua tanduk bula ngalambangkeun jalan ka handap sareng ka luhur sareng dua arus dina awak, nalika turun ti naék kana sirah, ngalangkungan beuheung.

Anu kembar, atanapi anu dipikacinta, diwakilan ku béda sareng almanak sareng almenak anu béda, biasana dikaluarkeun kana dua ide anu bertentangan, positip sareng négatip anu, najan masing-masing béda dina dirina, duanana masih duaan teu kaisahkeun sareng ngahiji. Ieu ditugaskeun kana panangan kusabab, nalika narilep, panangan sareng taktak ngabentuk simbol gemini, ♊︎; sabab pencinta bakal nempatkeun panangan masing-masing; sareng kusabab panangan sareng leungeun kénca sareng dua tihang magnet kuat anu paling kuat sareng négatip dina awak ogé kalebet organ tina palaku sareng palaksanaan.

Yuyu, atanapi lobster, dipilih pikeun ngagambarkeun payudara sareng toraks sabab bagian awakna ngandung bayah anu ngagaduhan gerak ka handap sareng ka handap; sabab suku yuyu paling hadé ngalambangkeun tulang iga thorax; sareng kusabab kanker, ♋︎, sakumaha simbol nunjukkeun dua payudara sareng dua aliranana, sareng ogé émosional sareng arus magnétna.

Singa dibawa salaku wawakil jantung sabab ieu sato dipilih sacara universal pikeun ngagambarkeun kawani, kakuatan, kawani sareng kualitas sanésna anu sok diturunkeun kana haté; sareng sabab simbol leo, ♌︎, digariskeun dina awak ku sternum nganggo iga katuhu sareng kénca di dua sisi, di payuneun manah.

Kusabab alam konservatif sareng réproduksi awéwé, virgo, parawan dipilih pikeun ngagambarkeun yén bagian awak; pikeun ngawétkeun bibit hirup; jeung sabab simbol virgo, ♍︎, ogé simbol matrik generative.

Libra, ♎︎, timbangan atanapi timbangan, dipilih pikeun nunjukkeun pamisah kalapa awak; ngabédakeun unggal awak janten awéwé atanapi masculine, sareng ngalambangkeun ku virgo sareng scorpio boh tina organ kelamin.

Scorpio, ♏︎, kalajengking atanapi asp, ngagambarkeun tanda masculine salaku kakuatan sareng simbol.

Tanda-tandana sagittary, capricorn, aquarius, pisces, anu nangtung pikeun pingping, tuur, suku, sareng suku, sapertos kitu, henteu ngawakilan zodiak sirkular atanapi gaib anu éta mangrupikeun tujuan urang. Ku sabab kitu bakal ditinggalkeun kana redaksi satuluyna dimana éta bakal dipidangkeun kumaha zodiak nyaéta desain universal anu ku kakawasaan universal sareng prinsip-prinsip na kumaha kumaha tindakan ku prinsip-prinsip ieu ditransferkeun ka awak, sareng kana wangunan anyar awak atanapi cikal lalaki, fisik ogé spiritual.