Harold W. Percival



Sakumaha Harold W. Percival nunjukkeun dina Panulis Pengantar ngeunaan Pamikiran jeung takdir, anjeunna langkung resep ngajaga panulisanana di tukang. Kusabab ieu anjeunna henteu hoyong nyerat otobiografi atanapi nyerat biografi. Anjeunna miharep tulisan-tulisan na nangtung dina jasa sorangan. Maksad na nyaéta validitas pernyataanna henteu dipangaruhan ku kapribadianana, tapi diuji numutkeun tingkat élmu diri dina unggal pamaca. Nanging, jalma-jalma hoyong terang naon-naon ngeunaan panulis catetan, utamina upami aranjeunna kalebet kana tulisanana.

Janten, sababaraha kanyataan ngeunaan Pak Percival disebatkeun di dieu, sareng langkung seueur detilna aya di na Panganteur Pangarang. Harold Waldwin Percival lahir di Bridgetown, Barbados tanggal 15 April 1868, di kebon milik kolotna. Anjeunna katilu tina opat murangkalih, teu aya anu salamet anjeunna. Kolotna, Elizabeth Ann Taylor sareng James Percival mangrupikeun urang Kristen anu taat; sanaos seueur anu anjeunna nguping salaku budak leutik pisan sigana henteu wajar, sareng teu aya jawaban anu nyugemakeun pikeun seueur patarosan na. Anjeunna ngaraos kedah aya anu terang, sareng dina yuswa alit pisan ditangtukeun yén anjeunna bakal mendakan "Anu Bijaksana" sareng diajar ti aranjeunna. Mangtaun-taun lilana, konsépna ngeunaan "Jalma Anu Wicaksana" robih, tapi tujuanana pikeun kéngingkeun Pangetahuan nyalira tetep.

(1868 - 1953)

Nalika anjeunna yuswa sapuluh taun, bapakna maot sareng indungna ngalih ka Amérika Serikat, netep di Boston, sareng engké di New York City. Anjeunna ngarawat indungna sakitar tilu belas taun dugi ka pupusna dina 1905. Percival janten resep kana Theosophy sareng ngiringan Theosophical Society di 1892. Éta masarakat dibagi kana faksi saatos pupusna William Q. Hakim dina 1896. Mr. Percival teras ngatur Theosophical Society Independent, anu ngariung pikeun diajar tulisan Madame Blavatsky sareng Wétan "kitab suci".

Dina 1893, sareng dua kali deui salami opat welas taun ka payun, Percival janten "sadar kana Sadar," Cenah yén nilai pangalaman éta nyaéta yén anjeunna ngamungkinkeun anjeunna terang perkawis naon waé ku prosés méntal anu disebatna pamikiran nyata. Anjeunna nyatakeun, "Sadar sadar ngeunaan Kasadaran ngungkabkeun 'kanyahoan' ka jalma anu parantos sadar pisan."

Dina taun 1908, sareng salami sababaraha taun, Percival sareng sababaraha réréncangan ngagaduhan sareng ngoperasikeun sakitar lima ratus hék kebon kebon, lahan pertanian, sareng tempat mariem ngeunaan tujuh puluh mil kaléreun New York City. Nalika éta harta dijual Percival diteundeun sakitar dalapan puluh hektar. Éta aya, caket Highland, NY, dimana anjeunna cicing nalika usum panas sareng bakalan waktosna pikeun karya kontinyu dina naskahna.

Dina 1912 Percival mimiti nyusun bahan pikeun buku pikeun ngandung sistem mikir lengkep. Kusabab awakna kedah tetep bari panginten, anjeunna nandeskeun kapan bantosan sayogi. Dina 1932 draf anu munggaran réngsé sareng dipanggil Hukum Panginten. Anjeunna henteu masihan opini atanapi nyandak kasimpulan. Sabalikna, anjeunna ngalaporkeun yén anjeunna sadar ku cara tetep, mikir fokus. Judulna dirobah jadi Pamikiran jeung takdir, sareng buku akhirna dicitak dina 1946. Sareng kitu, karya sarébu halaman ieu anu nyayogikeun detil penting ngeunaan manusa sareng hubungan urang sareng kosmos sareng sajabina dihasilkeun salami tilu puluh opat taun. Salajengna, dina 1951, anjeunna nyebarkeun Lalaki jeung Woman na Child sareng, dina 1952, Masonry sareng Simbolna—Dina Cahaya na Pamikiran jeung takdir, jeung Démokrasi Nyaéta Pamaréntahan Diri.

Ti 1904 mun 1917, Percival diterbitkeun majalah bulanan, Firman, anu ngagaduhan sirkulasi sadunya. Seueur panulis terkenal sadidinten nyumbang kana éta, sareng sadaya masalah aya tulisan ku Percival ogé. Redaksi ieu diulas dina masing-masing 156 edisi sareng ngagaduhan anjeunna tempat di Saha Saha di Amérika. Word Foundation ngamimitian séri kadua tina nu kecap di 1986 salaku majalah triwulanan anu sayogi pikeun anggotana.

Tuan Percival pupus sabab alamiah dina 6 Maret 1953 di New York City. Awakna dikrémasi numutkeun kahoyongna. Éta parantos nyatakeun yén teu aya anu tiasa pendak sareng Percival tanpa ngaraos yén anjeunna parantos pendak sareng manusa anu saéstuna, sareng kakuatan sareng wibawa na tiasa karaos. Pikeun sagala hikmahna, anjeunna tetep genteel sareng sopan, saurang jalma anu jujur ​​teu sampurna, sobat anu marahmay sareng simpatik. Anjeunna teras-terasan siap ngabantosan saha waé anu milari, tapi henteu kantos nyobian maksa filsafatna ka saha waé. Anjeunna mangrupikeun pamiarsa anu gemet kana mata pelajaran anu beragam sareng ngagaduhan seueur kapentingan, kalebet acara, politik, ékonomi, sajarah, fotografi, hortikultura sareng géologi ayeuna, Di sagigireun bakat nyeratna, Percival ngagaduhan kacenderungan pikeun matématika sareng basa, khususna Yunani klasik sareng Ibrani; tapi disebatkeun yén anjeunna teras-terasan dicegah tina ngalakukeun naon-naon tapi anu jelas anjeunna di dieu pikeun dilakukeun.

Harold W. Percival dina bukuna sareng tulisan sanésna ngungkabkeun kaayaan leres, sareng poténsial manusa.