Bab I ngeunaan pamikiran jeung takdir


BUBUKA




Ieu bab mimiti Pamikiran jeung takdir dimaksudkeun pikeun ngawanohkeun ka anjeun ukur sababaraha sahiji mata pelajaran yén buku poéna kalawan. Loba sahiji palajaran bakal sigana aneh. Sababaraha di antarana bisa jadi startling. Anjeun bisa manggihan yén maranéhna sagala ajak tinimbangan wijaksana. Anjeun jadi akrab jeung dipikiran, sarta nganggap cara anjeun ngaliwatan buku, Anjeun baris manggihan yén janten beuki jelas, sarta yén anjeun dina prosés ngamekarkeun hiji pamahaman fakta fundamental tapi heretofore misterius tangtu hirup-na utamana ngeunaan diri.

Buku ngécéskeun Tujuan hirup. Tujuan anu henteu saukur pikeun manggihan kabagjaan, boh di dieu atawa akhirat. Ngayakeun nyaeta ka "simpen" jiwa hiji urang. Tujuan nyata hirup, maksud anu bakal nyugemakeun duanana akal jeung alesan, ieu: yen unggal salah sahiji urang bakal progressively sadar dina derajat kantos luhur di mahluk sadar; nyaeta, sadar alam, sarta di na liwat sarta saluareun alam. Ku alam anu dimaksud sagala rupa nu salah bisa dijieun sadar tina ngaliwatan panca indra.

Buku ogé nawarkeun anjeun diri. Ieu brings Anjeun pesen ngeunaan diri: diri misterius anjeun nu inhabits awak anjeun. Sugan geus salawasna dicirikeun diri kalawan jeung salaku awak anjeun; jeung pas coba mikir diri anjeun kituna mikir mékanisme ragana Anjeun. Ku gaya watek geus diucapkeun awak anjeun jadi "Kuring", sakumaha "sorangan". Anjeun biasa ngagunakeun ungkapan kayaning "lamun kuring ngalahir," sarta "lamun kuring maot"; sarta "Kuring nempo sorangan dina kaca," sarta "Kuring rested sorangan," "Kuring motong sorangan," jeung saterusna, lamun kanyataanana éta awak anjeun nu nyarita tina. Ngartos naon anjeun mimiti kudu ningali jelas bedana antara diri jeung awak anjeun hirup di. Kanyataan nu ngagunakeun istilah "awak kuring" salaku gampang anjeun migunakeun salah sahiji jelema ngan dicutat bakal nyarankeun yén anjeun teu sakabehna unprepared sangkan bedana penting ieu.

Anjeun kudu nyaho yén anjeun teu awak anjeun; Anjeun kudu nyaho yén awak anjeun henteu anjeun. Anjeun kudu nyaho ieu kusabab, nalika anjeun ngeunaan eta, Anjeun nyadar yén awak anjeun pisan béda dinten ti naon deui ieu lamun, dina budak leutik, Anjeun mimitina janten sadar tina eta. Salila taun nu geus cicing dina awak anjeun Anjeun geus sadar yen eta geus ngarobah: di lulus na liwat budak leutik sarta rumaja jeung nonoman, jeung kana kaayaan kiwari anak, eta geus robah greatly. Jeung anjeun ngakuan yén salaku awak anjeun geus matured aya geus parobahan bertahap dina pintonan anjeun di dunya sarta dangong anjeun ka arah hirup. Tapi sapanjang parobahan ieu geus tetep anjeun: eta nyaeta, Anjeun geus sadar tina diri salaku mahluk pangatur sarua, idéntik I, sadaya sedengkeun. cerminan anjeun kana bebeneran basajan ieu compels anjeun sadar yén anjeun pasti henteu teu tiasa awak anjeun; rada, yen awak anjeun mangrupakeun organisme fisik nu hirup di; mékanisme alam hirup nu keur operasi; sato nu nyoba ngarti, mun ngalatih na master.

Anjeun terang kumaha awak anjeun sumping ka dunya ieu; tapi kumaha anjeun sumping kana awak anjeun anjeun teu nyaho. Anjeun teu datang kana eta dugi sababaraha waktu sanggeus éta lahir; sataun hiji, sugan, atawa sababaraha taun; Tapi kanyataan ieu anjeun terang sakedik atanapi nanaon, lantaran memori Anjeun tina awak anjeun mimiti ngan sanggeus anjeun kungsi datang kana awak anjeun. Anjeun terang hal ngeunaan bahan nu awak anjeun kantos-ngarobah diwangun; Tapi naon nya nu anjeun teu nyaho; anjeun henteu acan sadar salaku naon anjeun dina awak anjeun. Anjeun terang nami ku nu awakna anjeun dibédakeun ti awak batur; jeung anjeun ieu geus diajar mikir sakumaha ngaran anjeun. Naon penting nyaéta, yén anjeun kudu nyaho, teu nu anjeun sakumaha kapribadian hiji, tapi naon nu jadi hiji individu-sadar tina diri, tapi henteu acan sadar salaku diri, hiji identitas unbroken. Anjeun terang yen awak anjeun hirup, jeung anjeun rada alesan nyangka yén nagara éta bakal maot; keur eta mangrupakeun kanyataan yén unggal tinggal awak manusa mati dina jangka waktu. awak anjeun kungsi awal, sarta eta bakal hiji tungtung; ti mimiti nepi ka ahir éta tunduk kana hukum dunya fenomena, parobahan, waktu. Geus kitu, teu di jalan anu sarua tunduk kana hukum anu mangaruhan awak anjeun. Sanajan awak anjeun ngarobah bahan nu eta diwangun oftener ti Anjeun ngarobah kostum ku nu makekeun baju éta, idéntitas anjeun henteu robah. Anjeun kantos sami anjeun.

Anjeun ponder truths ieu anjeun manggihan yén, kumaha maneh bisa coba, Anjeun teu bisa mikir nu diri bakal kantos datangna ka tungtung, sagala leuwih ti anjeun tiasa pikir nu diri kantos kagungan awal a. Ieu kusabab idéntitas anjeun téh beginningless na sajajalan; nu kuring nyata, nu Self nu ngarasa, anu abadi sarta changeless, salilana saluareun jangkauan sahiji fenomena perubahan, waktu, tina pupusna. Tapi naon ieu identitas misterius anjeun, anjeun teu nyaho.

Lamun anjeun nanya ka diri, "Naon anu kuring terang yen Kami?" Ayana idéntitas anjeun pamustunganana bakal ngabalukarkeun anjeun ngajawab sababaraha ragam kayaning kieu: "Naon bae éta yén Kami, abdi terang yen sahenteuna Kami sadar; Kami sadar sahenteuna keur sadar. "Jeung neraskeun tina kanyataan ieu anjeun bisa ngomong:" Ku sabab eta Kami sadar yen Kami. Kami sadar, komo deui, éta Kami I; na yén Kami henteu séjén. Kami sadar yen ieu identitas kuring nu Kami sadar tina-kieu béda I-ness na selfness yén kuring jelas ngarasa-henteu robah sapanjang hirup abdi, najan sagalana sejenna yen Kami sadar tina sigana dina kaayaan robah konstan. "lajengkeun tina ieu anjeun bisa ngomong:" kuring teu acan terang naon unchanging I misterius ieu; Tapi Kami sadar yen dina awak manusa ieu, ti mana Kami sadar salila jam bangun kuring, aya hiji hal nu sadar; hal anu karasaeun jeung kahayang na nyangka, tapi anu henteu robah; a hal sadar yén Wills na impels awak ieu meta, acan écés henteu awak. Jelas hal sadar ieu, naon éta, nyaéta sorangan. "

Ku kituna, ku pamikiran, anjeun datang ka hal diri euweuh salaku badan bearing ngaran na fitur distinguishing lianna tangtu, tapi salaku diri sadar dina awak urang. Pangatur sadar dina awak disebutna, dina buku ieu, nu migawe-di-nu-awak. migawe-di-nu-awak subjek jeung nu buku sabagian prihatin. Anjeun kituna baris manggihan eta mantuan, anjeun baca buku, mun dipikir tina diri salaku hiji migawe embodied; kasampak kana diri salaku hiji migawe abadi dina awak manusa. Anjeun diajar mikir diri salaku migawe hiji, salaku migawe dina awak anjeun, anjeun bakal nyokot hiji hambalan penting nuju pamahaman misteri tina diri jeung batur.

Anjeun sadar awak anjeun, sarta sadaya sejenna nu aya di alam, ku cara maké panca indra. Ieu ukur ku cara maké awak anjeun itungan nu aya bisa pisan alat anu fungsina dina dunya fisik. Anjeun fungsina ku pamikiran. pamikiran anjeun dipenta ku rarasaan anjeun sarta kahayang Anjeun. rarasaan anjeun sarta desiring na pamikiran invariably manifest dina aktivitas ragana; aktivitas fisik anu saukur babasan, exteriorization nu, tina kagiatan jero anjeun. awak anjeun ku pancaindera nyaeta alat, mékanisme nu geus impelled ku rarasaan anjeun sarta kahayang; éta mesin alam individu Anjeun.

indra anjeun téh makhluk hirup; Hijian halimunan alam-masalah; ieu ngamimitian pasukan nu permeate sakabéh struktur awak anjeun; aranjeunna entitas anu, sanajan unintelligent, anu sadar salaku fungsi maranéhanana. indra Anjeun ngawula salaku puseur, anu pamancar sahiji tayangan antara objék alam jeung mesin manusa nu keur operasi. Panca indra anu duta alam urang ka pangadilan Anjeun. awak anjeun jeung itungan na boga kakawasaan fungsi sukarela; euweuh leuwih ti sarung Anjeun liwat mana anjeun bisa ngarasakeun sarta Ajip Rosidi. Rada, kakuatan anu aya anjeun, operator, pangatur sadar, nu migawe embodied.

Tanpa anjeun, migawe, mesin bisa ngalengkepan nanaon. Kagiatan involuntary awak-nu Anjeun karya wangunan, diropéa, perbaikan jaringan, jeung saterusna-aya dibawa kana otomatis ku mesin engapan individu salaku eta fungsi pikeun sarta ditéang ku mesin alam agung robah. Ieu pagawean rutin alam dina awak anjeun keur terus ngahambat kalawan kitu, ku pamikiran henteu saimbang jeung teratur anjeun: karya ieu marred na nullified kana gelar nu ngakibatkeun tegangan ragana destructive na unbalancing ku sahingga parasaan anjeun sarta kahayang meta tanpa anjeun kontrol sadar. Ku alatan éta, dina urutan anu sipat bisa jadi diwenangkeun recondition mesin Anjeun tanpa gangguan pikiran anjeun sarta emosi, eta disadiakeun nu wajib périodik hayu balik tina eta; alam dina awak anjeun nyadiakeun yén beungkeut nu nahan maneh jeung itungan babarengan téh di kali rileks, sawaréh atawa lengkep. rélaxasi atanapi letting Ieu lebet tina pancaindera anu sare.

Bari awak anjeun saré anjeun kaluar ti touch ku eta; dina rasa nu tangtu anjeun jauh ti eta. Tapi unggal waktos Anjeun awaken awak anjeun anjeun geuwat sadar keur di selfsame "Kuring" anu anjeun saméméh anjeun ditinggalkeun awak anjeun dina sare. awak anjeun, naha ngahudangkeun atawa saré, teu sadar nanaon, kantos. Yén nu sadar, yén nu nyangka, nyaeta anjeun diri, anu migawe anu aya dina jero awak anjeun. Ieu janten katempo mun anjeun nganggap yén anjeun teu pikir bari awak anjeun geus saré; sahenteuna, lamun pikir salila periode sare anjeun teu nyaho atawa inget, mun anjeun awaken itungan awak anjeun, naon geus mikir.

Saré boh jero atawa ngimpi. Jero sare teh kaayaan dina nu mundur kana diri, sarta nu anjeun kaluar ti touch ku panca indra; eta teh kaayaan nu indra geus dieureunkeun fungsi salaku hasil tina sanggeus geus dipegatkeun tina kakuatan ku nu aranjeunna fungsina, nu dayana anjeun, migawe. Ngimpi nyaéta kaayaan detachment parsial; kaayaan nu itungan anjeun nu ngancik tina objék luar alam alat anu fungsina inwardly di alam, akting dina hubungan jeung subjék tina objék nu katarima salila wakefulness. Nalika, sanggeus jangka waktu saré jero, anjeun ngalebetkeun deui awak anjeun, anjeun sakaligus awaken indra sareng ngawitan fungsi ngaliwatan éta deui salaku operator calakan tina mesin anjeun, kantos pamikiran, diomongkeun, sarta akting salaku rarasaan-and- kahayang nu anjeun. Ti watek lifelong anjeun geuwat nangtukeun diri salaku tur mibanda awak anjeun: "Kuring geus sare," anjeun carioskeun; "Kiwari Kami ngahudangkeun."

Tapi dina awak anjeun sarta kaluar awak anjeun, ganti jagjag tur saré dinten saatos dinten; ngaliwatan kahirupan tur ngaliwatan maot, sarta ngaliwatan nagara saatosna; ti hirup jeung kahirupan liwat sagala nyawa-anjeun anjeun identitas na rarasaan anjeun identitas persist. idéntitas anjeun ngarupakeun hal pisan nyata, sarta salawasna ayana sareng anjeun; tapi mangrupakeun misteri anu intelek salah urang moal bisa ngarti. Padahal eta teu bisa apprehended ku panca indra anjeun Tapi sadar ayana na. Anjeun sadar tina eta sakumaha rarasaan a; anjeun gaduh rasa jati; rasa kuring-ness, tina selfness; Anjeun ngarasa, tanpa sual atanapi rationalizing, nu mangrupakeun diri idéntik béda nu persists ngaliwatan kahirupan.

rarasaan ieu ayana idéntitas anjeun geus jadi definite nu teu bisa pikir yén anjeun dina awak anjeun kantos bisa jadi naon baé lian ti diri; anjeun terang yen anjeun salawasna sami anjeun, terus pangatur sarua, migawe anu sarua. Lamun anjeun iklas awak anjeun keur sésana jeung bobo anjeun moal bisa mikir nu idéntitas anjeun bakal datangna ka tungtung sanggeus anjeun bersantai ditahan anjeun dina awak anjeun sarta ngantep buka; Anjeun pinuh nyangka yén nalika deui jadi sadar dina awak anjeun sareng ngawitan poé anyar aktivitas di dinya, anjeun tetep bakal sami anjeun, pangatur sarua, migawe anu sarua.

Salaku kalawan sare, kitu jeung pati. Pupusna aya tapi kulem berkepanjangan, a pangsiun samentara ti dunya manusa ieu. Mun di momen maot anjeun sadar tina rarasaan anjeun I-ness, tina selfness, anjeun bakal di waktu nu sami janten sadar yén sare lila maot moal mangaruhan kontinuitas idéntitas anjeun sagala leuwih ti sare nightly Anjeun mangaruhan eta . Anjeun bakal ngarasa yen ngaliwatan masa depan kanyahoan Anjeun bade neraskeun, sanajan anjeun geus dituluykeun dinten saatos dinten ngaliwatan kahirupan anu ngan tungtung. Ieu diri, anjeun ieu, nu sadar sapanjang hirup anjeun hadir, nya diri nu sami, sami anjeun, anu sarupa sadar poé neraskeun sanggeus dinten liwat unggal urut nyawa anjeun.

Sanajan geus kaliwat lila anjeun téh misteri ka anjeun ayeuna, kahirupan saméméhna anjeun di bumi anu teu heran gede ti anu hirup kiwari ieu. Unggal isuk aya anu misteri of datang deui ka awakna saré anjeun ti anjeun-do-teu-nyaho-mana, jadi meunang eta ku cara anjeun-do-teu-nyaho-carana, sarta deui jadi sadar tina dunya ieu kalahiran na maot jeung waktu. Tapi ieu geus lumangsung jadi mindeng, geus lila jadi alam, éta teu sigana janten misteri hiji; eta mangrupakeun lumangsungna lumrah. Acan éta ampir euweuh béda ti prosedur nu ngaliwat lamun, dina awal unggal ulang ayana, anjeun asupkeun awak anyar nu geus kabentuk pikeun anjeun ku alam, dilatih jeung dijieun siap ku kolotna atawa wali sakumaha anyar Anjeun tinggal di dunya, masker anyar salaku kapribadian hiji.

A kapribadian teh persona, topeng, ngaliwatan nu aktor, migawe, speaks. Éta kituna langkung ti awak. Janten kapribadian awak manusa kudu dilakukeun ngahudangkeun ku ayana migawe dina eta. Dina drama kantos-ngarobah hirup migawe nu dicokot sarta ageman kapribadian hiji, tur ngaliwatan eta tindakan sarta speaks sakumaha eta muterkeun bagian na. Salaku kapribadian hiji migawe nu nyangka téa sakumaha kapribadian nu; nyaeta, masquerader nu nyangka téa salaku bagian anu eta muterkeun, sarta mangrupakeun pohoan téa salaku diri abadi sadar dina topéng.

Perlu ngarti ngeunaan ulang ayana sarta takdir, lain mustahil pikeun akun keur béda alam jeung karakter manusa. Pikeun ngeceskeun yen inequalities kalahiran sarta stasiun, kabeungharan jeung kamiskinan, kaséhatan sarta panyakit, hasil tina kacilakaan atanapi kasempetan mangrupa affront kana hukum jeung kaadilan. Leuwih ti éta, mun atribut intelegensi, genius, inventiveness, hadiah, fakultas, kakuatan, kahadéan; atanapi, jahiliah, ineptitude, kalemahan, sloth, wakil, jeung hebat pisan atanapi smallness tina karakter dina ieu, sakumaha datang ti turunan fisik, ieu sabalikna disada akal jeung alesan. Turunan geus ngalakonan kalawan awak; tapi karakter ieu dijieun ku pamikiran hiji urang. Hukum sarta Undang-kaadilan do aturan dunya ieu kalahiran jeung pati, lain eta teu bisa nuluykeun di kursus na; jeung hukum jeung kaadilan lumaku dina urusan manusa. Tapi pangaruh teu salawasna geuwat nuturkeun ngabalukarkeun. Sowing henteu langsung dituturkeun ku Panén. Kitu ogé, hasil hiji kalakuan atawa pamikiran nu teu muncul dugi sanggeus periode panjang intervening. Simkuring teu tiasa ningali naon kajadian antara pamikiran na hiji kalakuan jeung hasil maranéhanana, sagala leuwih ti urang tiasa ningali naon anu lumangsung dina taneuh diantara waktos seeding sarta panén; Tapi tiap diri dina awak manusa ngajadikeun hukum sorangan sakumaha takdir ku naon eta nyangka na naon hancana, sanajan eta moal bisa jadi sadar keur resep hukum; na teu nyaho ngan lamun resép bakal dieusi, sakumaha takdir, dina hadir atawa dina kahirupan nu bakal datang di bumi.

Hiji beurang hirupna anu dasarna sami; aranjeunna ngulang deui période a ayana kontinyu nu migawe jalan kaluar takdir sarta balances akun manusa na kalawan hirup. Wengi jeung pati, teuing, aya pisan sapuk: mun anjeun dieunakeun jauh ka ngantep sésana awak anjeun sarta saré, anjeun ngaliwat hiji pangalaman pisan sarua jeung nu nu ngaliwat mun anjeun ninggalkeun awak dina maot. impian nightly anjeun, komo, anu bisa dibandingkeun jeung nagara sanggeus-pati ngaliwatan nu rutin lulus: duanana aya fase aktivitas subjektif tina migawe; boh nu hirup leuwih pikiran anjeun bangun sarta tindakan, itungan anjeun masih fungsi di alam, tapi di nagara bagian interior alam. Jeung jaman nightly sare jero, nalika indra euweuh fungsi-nagara forgetfulness nu euweuh memori nanaon-pakait jeung periode kosong di nu ngantosan dina bangbarung di dunya fisik dugi momen Anjeun re- connect with itungan anjeun dina awak nu anyar daging: orok awakna atawa anak awakna nu geus kolot pikeun anjeun.

Lamun anjeun ngamimitian hiji kahirupan anyar anjeun sadar, saperti dina halimun a. Anjeun ngarasa yén anjeun téh hiji hal nu béda jeung definite. rarasaan ieu abdi-ness atanapi selfness ieu meureun nu hijina hal nyata nu aya sadar pikeun waktos considerable. Kabéh nu sejenna mangrupakeun misteri. Bari anjeun bewildered, sanajan sugan distressed, ku awak anyar aneh anjeun sarta sakuliling biasa. Tapi anjeun neuleuman kumaha carana beroperasi awak anjeun sarta ngagunakeun itungan na maneh condong laun pikeun ngaidentipikasi diri kalawan eta. Leuwih ti éta, anjeun dilatih ku manusa sejen ngarasa yen awak anjeun diri; Anjeun dijieun ngarasa yén anjeun téh awak.

Sasuai, anjeun datangna beuki loba dikadalikeun ku pancaindera awak anjeun, anjeun jadi kurang na kirang sadar yen anjeun hiji hal nu béda ti awak nu ngeusian. Tur anjeun tumuwuh kaluar ti budak leutik anjeun bakal leungit touch ku praktis sagalana nu teu atra ka itungan, atawa conceivable dina watesan indra; Anjeun bakal mental ditawan di dunya fisik, sadar ukur tina fenomena, tina ilusi. Dina kaayaan ieu anjeun merta hiji misteri lifelong kana diri.

A misteri gede nyaeta Timer anu nyata Anjeun Self gede nu teu dina awak anjeun; moal atawa tina dunya ieu kalahiran jeung pati; tapi nu, sadar abadi dina Realm sadaya-pervading of Permanence, nyaéta ayana sareng anjeun ngaliwatan sagala lifetimes anjeun, ngaliwatan sagala interludes anjeun sare jeung pati.

pilarian lifelong manusa pikeun hal anu bakal nyugemakeun aya dina kanyataanana quest pikeun Self nyata na; identitas, anu selfness na I-ness, nu masing-masing hiji nyaeta dimly sadar tina, sarta karasaeun jeung kahayang uninga. Lantaran kitu Self nyata bisa diidentifikasi minangka Timer pangaweruh, nyata najan gawang unrecognized of néangan manusa. Ieu téh mangrupa permanence, kasampurnaan, nu minuhan, nu keur kokotéténgan pikeun tapi pernah kapanggih dina hubungan manusa jeung usaha. Salajengna, dina Self nyata teh pembimbing kantos-hadir jeung hakim nu speaks dina haté salaku hate nurani jeung tugas, salaku rightness jeung alesan, saperti hukum jeung kaadilan-tanpa anu lalaki bakal jadi saeutik leuwih ti sato.

Aya Self kitu. Éta tina Triune Self, dina buku disebut sabab hiji Unit indivisible tina hiji trinitas individual: tina bagian knower, bagian thinker, sarta bagian migawe. Ngan nyangkokkeun sahiji bagian migawe bisa ngasupkeun awak sato jeung nyieun éta manusa awak. Yén bagian embodied téh naon didieu disebut nu migawe-di-nu-awak. Dina masing-masing manusa keur migawe embodied mangrupa bagian leupas tina sorangan Triune Self, nu mangrupakeun Unit béda diantara séjén Triune Selves. The thinker na knower bagian unggal Triune Self aya dina abadi, anu Realm of Permanence nu pervades ieu dunya manusa kami kalahiran jeung pati jeung waktu. The migawe-di-nu-awakna dikawasa ku panca indra jeung ku awak; kituna teu bisa jadi sadar tina realitas nu kantos-hadir thinker na knower bagéan na Triune Self. Ieu misses aranjeunna; objék tina pancaindera buta éta, nu coils daging tahan eta. Teu ningali saluareun bentuk obyektif; eta takwa jang ngosongkeun diri tina coils fleshly, sarta nangtung nyalira. Lamun migawe embodied ngabuktikeun sorangan daék tur siap dispel kana kakuatan keur narik ati tina illusions rasa, thinker sarta knower sok siap masihan eta Lampu di jalan ka Timer pangaweruh. Tapi nu migawe embodied dina pilarian keur thinker na knower Sigana mancanagara. Identitas, atawa Self nyata, geus sok geus misteri keur mikir manusa di unggal peradaban.

Plato, meureun paling illustrious sarta wawakil ti filsuf Yunani, dipaké salaku precept ka pengikut na di sakola na filsafat, Akademi: "Nyaho thyself" seauton -gnothi. Ti tulisan na eta bakal muncul anu manéhna hiji pamahaman ti Self nyata, najan euweuh kecap anu anjeunna dipake geus rendered kana basa Inggris salaku nanaon deui nyukupan ti "jiwa". Plato dipake metoda panalungtikan ngeunaan Pananjung ti Self nyata. Aya seni hébat dina exploiting tina karakter na; dina ngahasilkeun éfék dramatik Na. Metoda Nya dialectics téh basajan tur profound. The maca kedul mental, nu bakal rada jadi entertained ti diajar, paling dipikaresep moal pikir Plato tedious. Jelas metode jembar nya éta ngalatih akal, sangkan bisa nuturkeun kursus penalaran, sarta janten teu pohoan nu patarosan na jawaban di dialog; sejenna salah bakal jadi bisa nangtoskeun nu conclusions ngahontal dina alesan. Pasti, Plato teu maksudna nampilkeun learner nu mibanda massa pangaweruh. Éta leuwih gampang yén anjeunna dimaksudkeun pikeun mendisiplinkan pikiran dina pamikiran, supaya ku pamikiran hiji urang sorangan anjeunna bakal jadi enlightened na ngarah ka pangaweruh poko-Na. Ieu metoda Socratic, nyaéta sistem dialectical tina patarosan calakan sarta jawaban anu lamun dituturkeun pasti bakal mantuan hiji pikeun neuleuman kumaha carana pikir; sarta di latihan akal mun dipikir jelas Plato geus dipigawé leuwih sugan tinimbang guru lianna. Tapi euweuh tulisan geus turun ka urang di mana manéhna ngabejaan naon pamikiran téh, atawa naon pikiran téh; atanapi naon nu Self nyata, atawa cara pikeun pangaweruh éta. Hiji kudu kasampak salajengna.

Ajar kuna India geus dijumlahkeun up dina pernyataan cryptic: "yén seni thou" (tat tvam asi). modél pangajaran henteu nyieun jelas, kumaha oge, naon anu "anu" téh atanapi naon nu "thou" nyaeta; atanapi di jalan naon nu "eta" jeung "thou" nu patali, atawa kumaha aranjeunna bisa dicirikeun. Acan lamun kecap ieu boga harti maranéhanana kudu dipedar di istilah anu kaharti. Zat sadaya India filsafat-nyandak tempoan umum tina poko sakola-sigana nu di lalaki aya hiji hal abadi nu na salawasna geus mangrupa bagian individu of a hal komposit atawa universal, teuing salaku serelek ngeunaan laut cai téh bagian tina sagara, atawa sakumaha narik hiji hiji jeung seuneu nu mibanda asal sarta mahluk; na, salajengna, éta hal ieu individual, ieu embodied migawe-atawa, sabab disebut di sakola poko, atman, atanapi purusha nu, -is dipisahkeun tina hal universal saukur ku jilbab tina rasa ilusi, Maya, anu ngabalukarkeun migawe di manusa pikeun mikir sorangan salaku misah tur salaku hiji individu; padahal, guru dibewarakeun, euweuh individuality da eta hal universal hébat, disebut Brahman.

modél pangajaran nya, salajengna, yén popotongan embodied tina Brahman universal aya kabeh tunduk kana ayana manusa jeung sangsara coincident, pingsan tina sakuduna dituju identitas maranéhanana jeung Brahman universal; kabeungkeut kana kabayang kalahiran sarta maotna sarta ulang embodiments di alam, dugi, sanggeus umur panjang, sakabeh popotongan laun bakal geus ulang ngahiji dina Brahman universal. Ngabalukarkeun atawa kabutuhan atawa nu desirability of Brahman urang bade ngaliwatan prosedur arduous tur nyeri ieu popotongan atawa pakait henteu kitu, dipedar. Ngayakeun ieu eta ditingalikeun kumaha Brahman universal presumably sampurna nyaeta atanapi tiasa benefitted ku eta; atanapi kumaha salah sahiji kauntungan popotongan na; atanapi kumaha alam ieu benefitted. Sakabéhna hasil ayana manusa sigana bakal janten hiji cobaan gunana tanpa titik atanapi alesan.

Tapi, ku cara hiji dituduhkeun ku nu hiji individu mumpuni leres, néangan "isolasi," atawa "pembebasan" ti tindakan ngajadikeun babu méntal hadir kana alam, jadi ku usaha heroik narik jauh ti massa, atawa alam ilusi, jeung buka dina nyanghareupan ngewa umum ti alam. Kabebasan nyaeta bisa attained, mangka ngomong, ngaliwatan praktek yoga; pikeun ngaliwatan yoga, mangka ngomong, mikir bisa jadi sangkan disiplin nu atman nu, purusha-nu embodied migawe-learns pikeun ngurangan atawa ngancurkeun parasaan tur kahayang na, sarta dissipates nu illusions rasa nu pamikiran na geus lila entangled; sahingga keur dibébaskeun tina kabutuhan tina ayana manusa salajengna, mangka pamustunganana reabsorbed kana Brahman universal.

Dina sakabéh ieu aya vestiges bebeneran, sarta ku kituna tina teuing alus. Nunung nu learns memang ngadalikeun awakna jeung ka disiplin parasaan tur kahayang Na. Anjeunna bisa diajar pikeun ngadalikeun indra na ka titik di mana anjeunna tiasa, di will, janten sadar nagara zat interior maranéhanana ordinarily katarima ku panca indra manusa untrained, sarta mungkin sahingga jadi diaktipkeun ngajajah sarta jadi acquainted jeung nagara di alam anu mysteries mun paling manusa. Nya meureun, salajengna, attain ka gelar luhur ti penguasaan leuwih sababaraha pasukan alam. Sakabéh nu unquestionably susunan individu sajaba ti massa agung doers undisciplined. Tapi sanajan sistem yoga purports ka "ngabebaskeun" atawa "ngasingkeun," pangatur embodied ti illusions sahiji pancaindera, sigana jelas yen eta sabenerna pernah ngabalukarkeun salah saluareun confines alam. Ieu plainly alatan hiji paham ngeunaan akal.

Pikiran anu dilatih dina yoga mangrupa rasa-pikiran, akal teh. Éta nu alat husus tina migawe anu digambarkeun dina kaca engké salaku badan-pikiran, ka dieu dibédakeun ti dua pikiran séjén heretofore teu dibédakeun: pikiran pikeun rarasaan jeung kahayang migawe. Awak-pikiran anu hijina hartosna ku nu migawe embodied bisa boga fungsi ngaliwatan panca indra na. Fungsi awak-pikiran anu dugi mastikeun ka itungan, jeung ku kituna mastikeun ka alam. Ngaliwatan éta manusa nu geus sadar tina semesta dina aspék fenomenal na wungkul: dunya waktu, tina illusions. Mangkana, sanajan murid nu teu ngasah akal-Na, éta di waktu nu sami dibuktikeun yén manéhna téh masih silih gumantung itungan-Na, tetep entangled di alam, moal dibébaskeun tina kabutuhan of terus ulang existences na awak manusa. Dina pondok, kumaha mahér migawe hiji bisa jadi salaku operator mesin awak na, eta teu tiasa ngasingkeun atanapi ngabebaskeun diri ti alam, teu bisa mangtaun pangaweruh sorangan atawa tina Self nyata na, ku pamikiran jeung awak-pikiran na wungkul; pikeun subjék sapertos nu kantos mysteries kana akal, sarta bisa dipikaharti ukur ngaliwatan fungsi rightly ngagabung awak-pikiran jeung pikiran rarasaan jeung kahayang.

Teu sigana yén pikiran rarasaan jeung kahayang geus dibawa kana rekening dina sistem Eastern pikiran. Bukti ieu bisa kapanggih dina opat buku ngeunaan Aphorisms Yoga Patanjali urang, sarta dina sagala rupa commentaries on yén karya kuna. Patanjali meureun wakil paling esteemed na tina filosof India. tulisan na téh profound. Tapi sigana probable yén pangajaran leres na geus boh leungit atawa diteundeun rusiah; keur sutras delicately halus nu tega ngaranna bakal sigana ngagagalkeun atawa nyieun mungkin pisan Tujuan pikeun nu sipatna pura dimaksudkeun. Kumaha paradoks kitu bisa persist unquestioned ngaliwatan abad téh bisa dipedar ukur di lampu naon anu nempatkeun mudik dina ieu sareng engké bab ngeunaan rarasaan jeung kahayang dina manusa teh.

Ajar Wétan, kawas philosophies sejen, nyaeta prihatin jeung misteri ti diri sadar dina awak manusa, jeung misteri tina hubungan antara nu mandiri jeung awak na, sarta alam, jeung alam semesta sakabéhna. Tapi guru India teu némbongkeun yén maranéhna terang naon ieu sadar timer ka atman, purusha, nu embodied migawe-ieu, sakumaha dibédakeun ti alam: euweuh bedana jelas dijieun antara migawe-di-nu-awak jeung awak nu alam. Kagagalan ningali atawa nunjuk kaluar bedana ieu evidently alatan misconception universal atawa salah paham ngeunaan rarasaan jeung kahayang. Ieu diperlukeun rarasaan jeung kahayang jadi dipedar dina titik ieu.

Hiji tinimbangan ngeunaan rarasaan jeung kahayang nawarkeun salah sahiji mata pelajaran pangpentingna sarta tebih ngahontal nempatkeun mudik dina buku ieu. Na significance sarta nilai teu bisa overestimated. Pamahaman sarta pamakéan rarasaan jeung kahayang bisa hartosna dina titik balik dina kamajuan individu jeung tina manusa; eta bisa ngabebaskeun doers tina pamikiran palsu, aqidah palsu, gol palsu, ku nu maranéhna geus diteundeun dina diri gelap. Ieu disproves kapercayaan palsu nu geus lila katampa ambing; kapercayaan yen ayeuna jadi deeply rooted dina pamikiran manusa anu tétéla henteu salah geus panginten questioning eta.

Éta ieu: Everybody geus diajarkeun ka yakin yén itungan awak lima di angka, sarta rarasaan nu mangrupa salah sahiji pancaindera. Panca indra, sabab nyatakeun di buku ieu, nyaéta hijian alam, mahluk unsur, sadar salaku fungsi maranéhanana tapi unintelligent. Aya ngan opat indera: tetempoan, dédéngéan, rasa, jeung bau; jeung masing-masing dipedar aya organ husus; tapi euweuh organ husus pikeun rarasaan lantaran rarasaan-najan asa ngaliwatan awak-henteu awak, teu alam. Ieu salah sahiji dua aspék migawe. Sasatoan oge boga rarasaan jeung kahayang, tapi sato nu modifikasi ti manusa, sakumaha dipedar engké on.

Sami kudu ngomong tina kahayang, aspék séjén tina migawe. Rarasaan jeung kahayang kudu salawasna dianggap babarengan, pikeun aranjeunna leupas; ngayakeun bisa aya tanpa séjén; aranjeunna kawas dua kutub tina hiji arus listrik, dua sisi koin a. Kituna ieu buku ngajadikeun pamakéan istilah sanyawa: rarasaan-na-kahayang.

Perasaan-na-kahayang migawe mangrupa kakuatan calakan ku nu alam jeung panca indra anu dipindahkeun. Ieu dina énérgi kreatif nu geus madhab hadir; tanpa eta kabeh hirup bakal cease. Rarasaan-na-kahayang teh beginningless sarta seni kreatif sajajalan ku nu sagala hal anu katarima, katimu, kabentuk, dibawa mudik, sarta dikawasa, naha ngaliwatan agénsi of doers na awak manusa atawa jelema anu The Pamaréntah dunya, atanapi tina Intelligences hébat. Rarasaan-na-kahayang anu aya dina sakabéh aktivitas calakan.

Dina awak manusa, rarasaan-na-kahayang teh kakuatan sadar nu ngoperasikeun mesin alam individu ieu. Teu salah sahiji opat indera-karasaeun. Perasaan, aspék pasip tina migawe, nyaéta yén dina awak nu karasaeun, nu karasaeun awak sarta karasaeun dina tayangan nu dikirimkeun ka awak ku opat indera, sakumaha sensations. Salajengna, mémang dina varying derajat ngarasa tayangan supersensory, kayaning hiji wanda, hiji suasana, hiji alamat; eta bisa ngarasa naon katuhu na naon salah, sarta bisa ngarasakeun warnings nurani. Kahayang, aspék aktip, nyaeta kakuatan sadar yén ngalir awak dina prestasi tina maksud migawe urang. Fungsi migawe sakaligus dina duanana aspék na: sahingga unggal kahayang timbul tina rasa, sarta unggal rarasaan ngakibatkeun naékna kahayang.

Anjeun bakal nyokot hiji hambalan penting dina jalan ka pangaweruh ngeunaan diri sadar dina awak mun anjeun mikir diri salaku calakan rarasaan hadir ngaliwatan sistim saraf sukarela anjeun, sakumaha béda ti awak nu ngarasa, sarta sakaligus salaku kakuatan sadar giji surging ngaliwatan getih anjeun, acan nu teu getih. Rarasaan-na-kahayang kedah nyintésis éta opat indera. Hiji pamahaman ti tempat sarta fungsi tina rasa-na-kahayang téh titik miang tina aqidah nu keur loba umur geus ngabalukarkeun doers di manusa mikir sorangan saukur jadi mortals. Kalawan pamahaman ieu rarasaan-na-kahayang di manusa, filsafat India bisa kiwari jadi dituluykeun kalawan pangajén anyar.

Ajar Eastern sadar ku kanyataan yén guna attain kana pangaweruh ngeunaan diri sadar dina awak, salah kudu dibébaskeun tina illusions sahiji pancaindera, sarta ti pamikiran palsu sarta aksi anu hasil tina kagagalan ngadalikeun parasaan tur kahayang salah urang sorangan . Tapi teu transcend nu misconception universal anu rarasaan téh salah sahiji pancaindera awak. Sabalikna, guru nangtang yen touch atawa rarasaan téh rasa kalima; kahayang nu oge awak; tur kadua rasa jeung kahayang hal alam dina awak urang. Numutkeun hipotesa kieu eta pamadegan yén purusha, atawa atman-nu migawe embodied, rarasaan-na-kahayang-kedah ditumpes ngurangan rasa, sarta utterly kudu ngancurkeun "maéhan kaluar," kahayang.

Dina lampu tina naon geus ditémbongkeun di dieu ngeunaan rarasaan-na-kahayang, eta bakal sigana yén pangajaran ti Wetan geus advising nu teu mungkin. Pangatur abadi indestructible dina awak moal bisa ngancurkeun sorangan. Lamun éta mungkin pikeun awak manusa mun balik kana hirup tanpa perasaan-na-kahayang, awak bakal janten mere karasa engapan-mékanisme.

Kumisan ti salah paham maranéhanana rarasaan-na-mikahayang guru India masihan euweuh bukti gaduh pangaweruh atanapi pamahaman ti Triune Self. Dina pernyataan unexplained: "thou seni anu," eta kudu disimpulkeun yén "thou" anu geus kajawab teh atman, anu purusha-individu embodied diri; na yén "anu" jeung nu "thou" ieu sahingga dicirikeun mangrupakeun pangatur universal, Brahman. Aya bedana dijieun antara migawe jeung awak na; sarta ogé aya hiji kagagalan saluyu keur ngabedakeun antara Brahman universal jeung alam universal. Ngaliwatan doktrin a Brahman universal sakumaha sumber na tungtung sadaya selves individu embodied, jutaan untold of doers geus diteundeun di jahiliah tina Selves nyata maranéhna; tur komo geus datang ka nyangka, sanajan keur aspire, mun leungit dina Brahman universal nu nu hal paling mulia anu saha tiasa gaduh: identitas nyata salah urang, salah sahiji urang sorangan Self hébat individual, diantara Selves abadi individu séjén.

Sanajan eta jelas yén filsafat Eastern condong tetep dina migawe napel alam, sarta di jahiliah tina Self nyata na, sigana alesan na saperti teu mirip nu ajaran ieu bisa geus katimu dina jahiliah; yen aranjeunna bisa geus perpetuated kalawan niat ngajaga jalma ti kaleresan, sarta jadi di subjection. Rada, eta pisan probable yén bentuk aya, kumaha kuna maranéhna bisa jadi, aya saukur sésa vestigial tina sistem teuing heubeul nu kungsi diturunkeun ti peradaban hiji wibawa jeung ampir poho: a pangajaran anu bisa geus sabenerna enlightening; yén conceivably dipikawanoh rarasaan-na-kahayang salaku abadi migawe-di-nu-awak; anu némbongkeun migawe jalan mun pangaweruh Self nyata na sorangan. Fitur umum tina bentuk aya nyarankeun probability saperti; na yén dina kursus umur ajar aslina imperceptibly masihan jalan ka doktrin a Brahman universal jeung doctrines paradoxical nu bakal ngalakukeun jauh jeung abadi rarasaan-na-kahayang salaku hal objectionable.

Aya harta nu teu sagemblengna disumputkeun: The Bhagavad Gita, paling mulia di jewels India. Éta mutiara India saluareun harga. The truths imparted ku Kresna ka Arjuna anu luhur, geulis, tur langgeng. Tapi jaman sajarah nu tebih-off nu drama tos disetel na aub, sarta doctrines Weda kuna nu truths na anu veiled na shrouded, nyieun teuing hésé pikeun urang ngartos naon nu karakter Kresna jeung Arjuna nu; kumaha aranjeunna nu patali jeung silih; naon kantor unggal nyaeta kana sejen, atawa leutik awak. Ajar di garis ieu justly venerated pinuh makna, sarta bisa jadi sahiji nilai hébat. Tapi nya kitu dicampur jeung obscured ku teologi kolot na doctrines scriptural yén significance na ampir sagemblengna disumputkeun, sarta nilai nyata na ieu sasuai depreciated.

Owing kana kurangna umum clearness dina filsafat Wétan, sarta kanyataan yén nembongan janten timer kontradiktif salaku panungtun pikeun pangaweruh muka diri dina awak jeung dina salah sahiji urang Self nyata, ngajar baheula India sigana diragukeun na undependable . Hiji mulih ka Kulon.

Ngeunaan Kristen: Sasakala sabenerna sarta sajarah Kristen anu jelas. A literatur vast geus dipelak kaluar tina abad sahiji usaha pikeun ngajelaskeun kumaha ajaran anu, atanapi naon maranéhna asalna anu dimaksudkeun pikeun jadi. Ti kali pangheubeulna aya geus loba ngajarkeun ngeunaan doktrin; tapi euweuh tulisan geus turun anu némbongkeun hiji pangaweruh naon ieu sabenerna dimaksudkeun sarta diajarkeun di awal.

The misil tur sayings dina The injil tega bukti grandeur, kesederhanaan, sarta bebeneran. Acan malah jelema ka saha pesen anyar munggaran dibéré némbongan teu geus dipikaharti eta. Buku nu langsung, teu dimaksudkeun pikeun mislead; Tapi dina waktos anu sareng aranjeunna nangtang yen aya hiji harti jero nu keur milih teh; a pangajaran rusiah dimaksudkeun teu for everyone tapi pikeun Tangtu bae, buku nu pinuh ku mysteries "whosoever bakal yakin".; na eta kudu sakuduna dituju anu aranjeunna cloak hiji pangajaran anu ieu dipikawanoh ka sababaraha ngagagas. Rama, Putra, anu Pocong Suci: ieu mysteries. Mysteries, teuing, nu suci beresih konsepsi jeung kalahiran sarta hirup Yesus; Kitu ogé Crucifixion-Na, pupus, sarta jadian. Mysteries, undoubtedly, aya surga jeung naraka, jeung setan, sarta Karajaan Allah; pikeun ieu scarcely dipikaresep yén subjék ieu anu dimaksudkan bisa dipikaharti dina watesan indra, tinimbang jadi simbol. Leuwih ti éta, sapanjang buku aya frasa barang jeung istilah anu plainly teu bisa dicokot teuing sacara harfiah, tapi rada di rasa mistis; jeung nu lianna jelas bisa mibanda significance ukur keur grup dipilih. Salajengna, teu lumrah jeung anggap yén misil tur miracles bisa geus patali jadi truths literal. Mysteries sakuliah-tapi nowhere anu mysteries wangsit. Naon kabeh misteri ieu?

Tujuan pisan dibuktikeun The injil nyaeta ngajar pamahaman sarta hirup tina hiji kahirupan batin; hiji hirup interior nu bakal baranahan awak manusa jeung kukituna nalukkeun maot, malikkeun awak fisik kana hirup langgeng, anu kaayaan ti mana eta anu ceuk geus fallen-na "turun" keur "dosa aslina." Dina hiji waktu aya pasti kudu geus sistem definite pangajaran nu ngawujud jelas persis sabaraha hiji bisa hirup hiji hirup interior misalna: sabaraha hiji bisa, ngaliwatan jadi lakukeun, datangna kana pangaweruh hiji urang Self nyata. Ayana hiji pangajaran rusiah sapertos anu ngusulkeun di tulisan Christian mimiti ku rujukan pikeun Rahasia na mysteries. Leuwih ti éta sigana atra yén misil anu allegories, similes: carita homely sarta inohong tina biantara, porsi sakumaha kandaraan pikeun conveying teu saukur conto moral jeung ajaran etika, tapi ogé batin, truths langgeng tangtu salaku bagian sistem definite pangajaran. Sanajan kitu, The injil, sabab aya kiwari, kakurangan sambungan nu bakal jadi diperlukeun pikeun ngarumuskeun sistem hiji; naon geus turun ka urang teu cukup. Na, ngeunaan mysteries nu ajaran sapertos konon anu concealed, teu konci atawa kode dipikawanoh geus dibikeun ka urang ku nu urang bisa muka konci atanapi ngajelaskeun aranjeunna.

The expositor ablest na paling definite tina doctrines mimiti nu urang kenal sahiji nyaéta Paul. Kecap anjeunna dipaké anu dimaksudkeun sangkan harti na jelas ka maranéhanana pikeun saha maranéhanana kajawab; tapi kiwari tulisan na perlu diinterpretasi dina watesan dinten hadir. "The First Epistle of Paul ka Korinta," bab fifteenth, alludes ka na reminds tina ajaran tangtu; parentah definite tangtu ngeunaan hirup hiji hirup interior. Tapi éta bisa dianggap yen jalma ajaran boh teu komitmen ka tulisan-mana bakal muncul kaharti-atawa nu sejenna anu maranéhanana leungit atawa geus ditinggalkeun kaluar tina tulisan anu datangna ka handap. Pisan acara, "The Jalan" henteu ditémbongkeun.

Naha anu di truths dirumuskeun dina wangun tina mysteries? alesan nu bisa geus yén hukum periode dilarang teh nyebarna doctrines anyar. The sirkulasi of a pangajaran aneh atawa doktrin bisa geus dihukum ku pati. Memang legenda teh nya eta Yesus ngalaman maot ku Crucifixion pikeun pangajaran na tina bebeneran jeung jalan na hirup teh.

Tapi kiwari, eta ngomong, aya kabebasan ucapan: salah bisa nangtang tanpa sieun maot naon salah percaya ngeunaan mysteries hirup. Naon saha nyangka atawa weruh ngeunaan konstitusi jeung fungsi awak manusa sarta tina diri sadar yén inhabits dinya, kabeneran atanapi pamanggih nu salah bisa jadi geus ngeunaan hubungan antara diri embodied na Self nyata, sarta ngeunaan cara nepi ka knowledge- ieu teu perlu kapanggih disumputkeun, kiwari, dina kecap tina misteri merlukeun hiji konci atawa kode pikeun pamahaman maranéhanana. Dina jaman moderen sadayana "petunjuk" jeung "blinds," kabéh "Rahasia" jeung "initiations," dina basa misteri husus, kedah bukti jahiliah, egotism, atawa commercialism sordid.

Notwithstanding kasalahan jeung bagean sarta sectarianism; notwithstanding rupa agung tafsir tina doctrines mistis na, Kristen geus sumebar ka sagala penjuru dunya. Sugan leuwih ti sagala iman sejen, ajaran na geus mantuan pikeun ngarobah dunya. Kedah aya truths dina ajaran, kumaha aranjeunna bisa jadi disumputkeun, anu, keur ampir dua sarébu taun, geus ngahontal kana hate manusa sarta awakened manusa dina aranjeunna.
truths langgeng anu alamiah dina manusa, di manusa nu totalitas tina sagala doers na awak manusa. truths ieu teu bisa diteken atanapi sagemblengna poho. Dina umur naon, dina falsafah atanapi iman naon, anu truths bakal muncul jeung datang deui, naon bentuk maranéhanana ngarobah.

Hiji formulir nu tangtu truths ieu téh tuang téh Freemasonry. Urutan Masonic nyaeta sakumaha heubeul salaku lomba manusa. Cai mibanda ajaran nilai hébat; tebih gede, kanyataanna, ti keur ngaapresiasi ku tukang batu anu custodians maranéhanana. urutan geus dilestarikan bit kuno informasi dihormat ngeunaan wangunan hiji badan langgeng pikeun hiji saha sadar abadi. drama misteri sentral na Ulikanana museur dina rebuilding of a kuil nu ancur. Ieu pisan signifikan. Candi mangrupakeun lambang awak manusa nu kudu nyieun lalaki, baranahan, kana badan jasmani anu bakal langgeng, langgeng; awak anu bakal habitation pas keur migawe lajeng sadar abadi. "Kecap" nu ieu "leungit" nyaeta migawe, leungit dina awak-manusa na ruruntuhan anu kuil sakali hébat; Tapi nu bakal manggihan sorangan salaku awak dihasilkeun sarta migawe nyokot kadali eta.

buku brings anjeun beuki Lampu, beuki Lampu on pamikiran anjeun; Lampu pikeun manggihan anjeun "Jalan" ngaliwatan kahirupan. The Lampu nu eta brings kitu, lain lampu alam; eta mangrupakeun Lampu anyar; anyar, sabab, najan geus ayana sareng anjeun, anjeun teu dipikawanoh éta. Dina kaca ieu eta disebut di Lampu Sadar dina; eta teh Lampu nu bisa némbongkeun Anjeun hal sakumaha aranjeunna, anu Lampu ti AKAL keur nu aya patalina. Ieu alatan ayana Lampu ieu anu anjeun bisa pikir dina nyieun pikiran; pikiran meungkeut anjeun objék alam, atawa jang ngosongkeun anjeun ti objék alam, anjeun milih tur bakal. pamikiran nyata nu nyepeng ajeg tur focussing tina Lampu Sadar aya dina dina subyek mikir. Ku pamikiran anjeun anjeun nyieun takdir anjeun. pamikiran katuhu nyaéta cara pikeun pangaweruh diri. Yén nu bisa némbongkeun Anjeun jalan, tur nu bisa diterangkeun anjeun dina jalan anjeun, teh Lampu ti AKAL, anu Lampu Sadar dina. Dina bab engké mangka ngawartoskeun kumaha Lampu ieu kudu dipake dina raraga mibanda leuwih Lampu.

Buku nunjukeun yen pikiran hal nyata, mahluk nyata. Hijina hal nyata nu nyiptakeun lalaki téh pikiran na. buku nembongkeun prosés mental ku nu pikiran nu dijieun; na yén loba pikiran nu leuwih langgeng ti awak atawa otak liwat mana maranéhna téh dijieun. Ieu nunjukeun yen pikiran lalaki nyangka nu potentials, anu prints biru, anu desain, model ti mana anjeunna ngawangun kaluar hal bahan tangible jeung nu manehna geus robah nyanghareupan alam, jeung dijieun naon nu disebut jalan hirup na nya peradaban. Pikiran anu pamendak atanapi bentuk kaluar tina nu na kana nu peradaban nu diwangun jeung diropea tur ancur. Buku ngécéskeun kumaha pikiran ghaib manusa exteriorize salaku meta jeung objék jeung kajadian kahirupan individu jeung koléktif Na, nyieun takdir na ngaliwatan kahirupan sanggeus hirup di bumi. Tapi ogé nempokeun sabaraha lalaki bisa diajar pikir tanpa nyieun pikiran, sahingga ngatur takdir sorangan.

Kecap pikiran jadi ilahar dipaké nyaéta istilah nu sagala-inklusif nu dijieun pikeun dilarapkeun ka sagala jinis pamikiran, pandang bulu. Hal ieu umumna sakuduna dituju anu lalaki boga ngan hiji pikiran. Sabenerna tilu pikiran béda jeung béda, nyéta, cara pikeun mikir jeung Lampu Sadar, anu dipake ku migawe embodied. Ieu, disebutkeun saméméhna, nyaéta: awak-pikiran, rarasaan-pikiran, jeung kahayang-pikiran. Pikiran téh fungsi tina calakan-jirim. A pikiran kituna henteu boga fungsi bebas tina migawe. Fungsi unggal tina tilu pikiran téh silih gumantung embodied rarasaan-na-kahayang, migawe.

Awak-pikiran éta nu ilahar dipaké salaku pikiran, atawa akal éta. Ieu fungsi tina rasa-na-kahayang salaku mover alam fisik, salaku operator tina mesin awak manusa, jeung ku kituna ieu di dieu disebutna awak-pikiran. Ieu hiji-hijina pikiran nu geus geared ka na eta tindakan dina fase jeung na ngaliwatan panca indra awak. Ku sabab kitu eta teh alat ku cara maké nu migawe anu sadar tur bisa meta kana na jeroeun tur ngaliwatan zat tina dunya fisik.

Rarasaan-pikiran jeung kahayang-pikiran anu fungsi tina rasa na kahayang irrespective of atanapi di sambungan jeung dunya fisik. Dua pikiran nu ampir sakabéhna submerged di na dikawasa jeung subordinated ku awak-pikiran. Kituna praktis sagala pamikiran manusa geus dijieun pikeun akur jeung pamikiran awak-pikiran, nu dasi migawe ka alam jeung nyegah pamikiran na téa sakumaha hal béda ti awak.

Nu mana kiwari disebutna psikologi teu sains a. psikologi modern geus dihartikeun salaku ulikan ngeunaan kabiasaan manusa. Ieu kudu dibawa ka hartosna yén éta ngarupakeun ulikan ngeunaan tayangan ti objék jeung pasukan alam nu dilakukeun ngaliwatan panca indra kana mékanisme manusa, sarta respon ti mékanisme manusa kana tayangan sahingga nampa. Tapi nu teu psikologi.

Aya teu kaci nanaon psikologi salaku élmu, dugi aya sababaraha jenis pamahaman naon psyche kasebut, sarta naon pikiran téh; sarta realisasi tina prosés pamikiran, kumaha fungsi pikiran, jeung tina sabab jeung hasil fungsi na. Psikolog ngaku yén maranéhna moal nyaho naon hal ieu. Sateuacan psikologi tiasa jadi elmu leres kedah aya sababaraha pamahaman fungsi sasambungan tina tilu benak migawe. Ieu yayasan kana nu bisa ngembangkeun hiji elmu leres pikiran jeung hubungan manusa. Dina kaca ieu mangka ditémbongkeun kumaha rarasaan jeung kahayang nu langsung patali jeung sexes, dijelaskeun yén di lalaki hiji aspék rarasaan didominasi ku kahayang jeung nu di awéwé hiji aspék kahayang didominasi ku rarasaan; na yén dina unggal manusa fungsi tina kiwari dominan awak-pikiran anu leuwih ampir attuned kana salasahijina tina ieu, nurutkeun kelamin awak nu sipatna fungsi; sarta biasa ditémbongkeun, salajengna, éta kabéh Hubungan manusa nu silih gumantung fungsi awak-pikiran lalaki jeung awewe dina hubungan maranéhna pikeun tiap lianna.

psikolog modern resep teu nganggo jiwa Kecap, sanajan geus di pamakéan umum dina basa Inggris keur loba abad. Alesan keur ieu nu sagala rupa nu geus ngadawuh ngeunaan naon jiwa nu geus atanapi naon hancana, atawa kaperluan anu eta fungsi, geus teuing eces, teuing diragukeun sarta ngabingungkeun, mun ngajamin ulikan ilmiah ngeunaan subjek. Gantina, nu psikolog geus kituna dilaksanakeun salaku subyek ulikan maranéhanana éta mesin sato manusa jeung kabiasaan na. Ieu geus lila dipikaharti sarta sapuk ku jalma umum, kumaha oge, lalaki nu diwangun ku hiji No mamang yen awak organisme sato "awak, jiwa, sarta sumanget".; tapi ngeunaan roh na jiwa aya geus loba kateupastian sarta spekulasi. Dina ieu subjék vital buku ieu eksplisit.

Buku nunjukeun yen jiwa hirup mangrupa kanyataan nu sabenerna sarta literal. Ieu nunjukeun yen tujuanana jeung fungsi na nu tina pentingna hébat dina rencana universal, sarta yén éta téh indestructible. Ieu dipedar yen eta nu geus disebut jiwa mangrupa Unit-hiji alam unsur, hiji unit unsur; na yén lembaga sadar tapi unintelligent ieu teh canggih furthest sadaya unit alam dina make-up awak: éta unit unsur senior di organisasi awak, sanggeus ngembang ka fungsi éta sanggeus magang panjang dina fungsi Lesser myriad Wanadri alam. Keur sahingga jumlah sakabéh hukum alam urang, Unit ieu mumpuni meta salaku umum manajer otomatis alam dina mékanisme awak manusa; sakumaha sapertos eta ngagaduhan migawe abadi ngaliwatan sagala ulang existences na ku périodik ngawangun badan fleshly anyar pikeun migawe anu datangna kana, sarta ngajaga tur repairing awak nu keur salami éta takdir ti migawe bisa merlukeun, sakumaha ditangtukeun ku migawe urang pamikiran.

Unit ieu disebut dina napas-formulir. Aspék aktif tina napas-formulir mangrupa napas nu; napas téh hirup, sumanget, awak; eta permeates sakabéh struktur. Aspék séjén tina napas-formulir, aspék pasip, nya éta wangun atawa modél, pola, kapang, nurutkeun nu struktur fisik anu diwangun kaluar kana ditingali, ayana tangible ku aksi tina napas nu. Kituna dua aspek tina napas-formulir ngagambarkeun kahirupan jeung formulir, ku nu struktur aya.

Ku kituna pernyataan yén lalaki diwangun ku awak, jiwa, sarta roh bisa gampang dipikaharti saperti harti yén awakna fisik diwangun ku matéri kotor; yén sumanget teh hirup awak, anu napas hirup, nu napas tina kahirupan; na yén jiwa mangrupa formulir batin, modél imperishable, ngeunaan struktur ditingali; sahingga yén jiwa hirup teh poverty napas-formulir nu wangun, mertahankeun, perbaikan, sarta rebuilds awak fleshly manusa.

The napas-formulir, dina fase tangtu fungsi na, kaasup nu mana psikologi geus disebut pikiran subconscious, sarta pingsan. Ieu manages sistim saraf involuntary. Dina karya ieu eta fungsi nurutkeun kana tayangan nu eta ditampa ti alam. Ogé mawa kaluar ti gerakan sukarela awak, saperti prescribed ku pamikiran tina migawe-di-nu-awak. Ku sabab kitu eta fungsi salaku panyangga antara alam jeung sojourner abadi dina awak; hiji automaton ambing ngarespon kana tabrakan objék jeung pasukan alam, jeung ka pamikiran tina migawe.

awak anjeun sacara harfiah hasil tina pamikiran anjeun. Naon eta bisa némbongkeun tina kaséhatan atawa panyakit, Anjeun nyieun kitu ku pamikiran anjeun sarta rarasaan sarta desiring. awak anjeun hadir daging sabenerna mangrupa ekspresi jiwa imperishable anjeun, napas-formulir anjeun; éta sahingga hiji exteriorization tina pikiran loba lifetimes. Ieu mangrupakeun catetan ditingali tina pamikiran anjeun sarta doings sakumaha migawe hiji, nepi ka jaman kiwari. Kanyataanna ieu perenahna di germ of perfectibility awak na kalanggengan.

Aya nanaon kitu pisan aneh kiwari dina gagasan yén lalaki baris hiji poé attain ka kalanggengan sadar; yén anjeunna antukna bakal meunangkeun deui kaayaan kasampurnaan tina anu anjeunna asalna murag. Saperti pangajaran di bentuk varying geus umum ayeuna di Jabar pikeun ampir dua rébu taun. Dina mangsa éta geus nyebarkeun ngaliwatan dunya supaya ratusan jutaan doers, ulang aya di bumi ngaliwatan abad, geus dibawa ka kontak kumat jeung gagasan salaku hiji bebeneran inwardly apprehended. Padahal aya kénéh pisan saeutik pamahaman eta, sarta masih kirang pamikiran ngeunaan eta; najan geus menyimpang kana nyugemakeun perasaan jeung kahayang jalma béda; sarta sanajan bisa jadi dianggap rupa dinten kalayan indifference, levity, atawa angen séntiméntal, ide mangrupakeun bagéan tina pola pamikiran umum hadir dinten manusa, sarta ku kituna aya deserving tina tinimbangan wijaksana.

Sababaraha pernyataan di buku ieu, kumaha ogé, bakal rada kamungkinan sigana aneh, malah hebat, dugi pamikiran cukup geus dibikeun ka maranehna. Contona: pamanggih yén awakna fisik manusa bisa dijieun incorruptible, langgeng; bisa jadi dihasilkeun na dibalikeun kana kaayaan kasampurnaan jeung hirup langgeng ti mana migawe nu lila pisan ngabalukarkeunna tumiba; na, salajengna, pamanggih yén éta nagara kasampurnaan jeung hirup langgeng anu bisa massana, moal sanggeus maot, moal sababaraha akhirat jauh nebulous, tapi dina dunya fisik bari salah nya hirup. Ieu memang mungkin sigana pisan aneh, tapi lamun nalungtik intelligently dinya moal muncul janten alesan.

Naon alesan éta awak fisik lalaki kedah maot; masih beuki alesan teh dalil yén éta téh ukur ku dying nu salah bisa hirup salawasna. Elmuwan geus telat geus nyebutkeun yen taya alesan naha kahirupan awak teu kudu ngalegaan salamina, sanajan maranehna teu nyarankeun cara ieu bisa dilakonan. Tangtu bae, awak manusa sok geus matuh pati; Tapi aranjeunna maot saukur kusabab euweuh usaha lumrah geus dijieun pikeun baranahan aranjeunna. Dina buku ieu, dina bab The Great Jalan, mangka nyatakeun kumaha awak bisa dihasilkeun, bisa disimpen nepi ka kaayaan kasampurnaan sarta dilakukeun hiji kuil keur lengkep Triune Self.

kakuatan kelamin mangrupa misteri sejen nu lalaki kudu ngajawab. Ayeuna kudu berkah. Gantina, lalaki pisan mindeng ngajadikeun musuh dinya-Na, setan-Na, yen anu kantos ku anjeunna ti mana anjeunna teu tiasa kabur. buku nempokeun sabaraha, ku pamikiran, ngagunakeun eta salaku kakuatan gede pikeun alus nu kudu; na kumaha ku akal jeung timer kontrol pikeun baranahan awak sarta ngalengkepan boga tujuan jeung cita hiji di derajat kantos kutang tina prestasi.

Unggal mahluk manusa téh misteri ganda:. Nu misteri dirina, jeung misteri awak manehna aya dina Anjeunna boga na geus konci na konci kana misteri ganda. awak konci, sarta anjeunna anu tombol di konci. A Tujuan buku ieu nyaritakeun maneh kumaha ngarti diri salaku konci kana misteri tina diri; kumaha carana manggihan diri dina awak; kumaha carana manggihan sarta nyaho Self nyata anjeun sakumaha Timer pangaweruh; kumaha ngagunakeun diri salaku konci pikeun muka konci nu awak anjeun; na, ngaliwatan awak anjeun, kumaha ngarti jeung nyaho kana mysteries alam. Anjeun di, jeung anjeun anu operator of, anu mesin awakna individu alam; eta tindakan sarta meta kalawan sarta dina hubungan alam. Lamun anjeun ngajawab misteri tina diri salaku migawe Timer pangaweruh anjeun sarta operator mesin awak anjeun, anjeun bakal terang-di unggal jéntré tur sakabehna-yén fungsi unit awak anjeun nu hukum alam. Anjeun lajeng bakal nyaho dipikawanoh ogé hukum kanyahoan alam, sarta bisa dianggo dina harmoni jeung mesin alam hébat ngaliwatan mesin awakna individu na nu anjeun.

misteri sejen waktos. Waktos anu kantos hadir salaku hiji topik biasa paguneman; acan lamun salah nyoba mikir ngeunaan eta sarta ngabejaan naon bener téh, janten abstrak, teu biasa; eta teu bisa dilaksanakeun, salah gagal pikeun nangkep eta; eta eludes, escapes, sarta mangrupakeun saluareun salah. Naon éta teu acan dipedar.

Waktos teh robah unit, atawa tina beurat unit, dina hubungan maranéhna pikeun tiap lianna. harti basajan ieu manglaku ka unggal madhab sarta kaayaan unggal kaayaan atawa kondisi, tapi kudu panginten tur dilarapkeun sateuacan salah bisa ngarti eta. migawe nu kedah ngartos waktu bari dina awak, ngahudangkeun. Waktos sigana béda di alam séjén sarta nagara. Ka waktos migawe sadar sigana teu janten sami bari ngahudangkeun sakumaha bari di impian, atawa bari di kulem jero, atanapi lamun awak mati, atawa bari ngaliwatan nagara sanggeus-maot, atawa bari ngantosan wangunan jeung kalahiran awak anyar éta bakal inherit di bumi. Unggal salah sahiji perioda waktu ieu boga "Dina awal," kasuksesan, sareng hiji tungtung. Waktos sigana ngorondang di budak leutik, ngajalankeun di nonoman, jeung lomba di kantos ngaronjatkeun kagancangan dugi pupusna awak.

Waktos aya web ngeunaan robah, anyaman tina langgeng pikeun awak manusa ngarobah. The loom on mana web ieu anyaman teh napas-formulir. Awak-pikiran teh maker jeung operator of loom nu, spinner sahiji web, tur Weaver tina veils disebut "kaliwat" atawa "hadir" atawa "ka hareup". Pamikiran ngajadikeun éta loom waktu, pamikiran spins web waktu, pamikiran weaves nu veils waktu; na awak-pikiran teu mikir.

Eling nyaeta misteri sejen, anu greatest na paling profound sadaya mysteries. Kecap eling anu unik; eta mangrupakeun kecap Inggris dikedalkeun; sarimbag na teu muncul dina basa séjén. nilai sadaya-penting sarta harti teu kitu, ngaapresiasi. Ieu bakal katingal dina kagunaan nu Kecap dijieun pikeun ngalayanan. Pikeun masihan sababaraha conto umum tina nyalahgunakeun na: Ieu kadenge dina ungkapan kayaning "eling kuring," na "eling hiji urang"; sarta di kayaning eling sato, eling manusa, fisik, psikis, kosmik, sarta rupa lianna tina eling. Sarta biasa didadarkeun salaku eling normal, sarta gede tur deeper, sarta luhur jeung handap, jero tur luar, eling; jeung eling lengkep sareng parsial. Nyebut ieu ogé ngadéngé beginnings tina eling, tur tina parobahan eling. Hiji hears urang nyebutkeun yén maranéhna geus ngalaman atawa disababkeun tumuwuh, atawa hiji extension, atawa hiji ékspansi, tina eling. A nyalahgunakeun pisan umum kecap aya dina frasa kayaning: mun leungit eling, nyekel kana eling; pikeun meunangkeun deui, ngagunakeun, pikeun ngembangkeun eling. Sarta salah sahiji hears, salajengna, rupa-rupa nagara, sarta planes, sarta derajat, sarta kaayaan eling. Eling teuing hébat janten sahingga mumpuni, kawates, atawa prescribed. Kaluar tina hal keur kanyataan ieu buku ngajadikeun pamakéan frasa:. Janten sadar tina, atanapi sakumaha, atanapi di Pikeun ngajelaskeun: naon nya sadar boh sadar hal nu tangtu, atawa salaku naon éta, atawa geus sadar dina tangtu gelar keur sadar.

Eling teh pamungkas, realitas final. Eling éta ku ayana nu sagala hal anu sadar. Misteri sadaya mysteries, éta saluareun pamahaman. Tanpa eta nanaon tiasa sadar; salah teu bisa pikir; euweuh mahluk, teu éntitas, teu gaya, teu Unit, bisa nedunan fungsi nanaon. Acan eling diri ngalakukeun euweuh fungsi: teu meta dina cara naon baé; éta ayana hiji, ka unggal madhab. Tur éta kusabab ayana na nu sagala hal anu sadar dina gelar naon aranjeunna sadar. Eling henteu ngabalukarkeun hiji. Eta teu bisa dipindahkeun atawa dipaké atanapi di mana wae cara kapangaruhan ku nanaon. Eling teu hasil nanaon, atawa teu eta gumantung kana nanaon. Teu nambahan atawa ngeureunan, dilegakeun, manjangkeun, kontrak, atawa robah; atawa rupa-rupa cara naon baé. Sanajan aya derajat countless dina keur sadar, aya henteu tingkat eling: euweuh planes, teu luhung; euweuh sasmita, bagean, atawa variasi diurutkeun wae; éta sami madhab, sarta dina sagala hal, ti Unit alam primordial jeung AKAL Agung. Eling boga sipat, henteu qualities, teu atribut; teu mibanda; eta teu bisa kasurupan. Eling pernah mimiti; eta teu bisa cease janten. Eling IS.

Dina sagala kahirupan anjeun di bumi anjeun geus indefinably néangan, expecting atanapi pilari batur atawa hiji hal anu leungit. Anjeun vaguely ngarasa yen lamun bisa tapi neangan anu keur nu panjang, anjeun bakal jadi eusi, wareg. kenangan Dimmed tina umur surge up; aranjeunna perasaan hadir tina kaliwat anjeun poho; aranjeunna compel a ngulang deui dunya-weariness tina treadmill kantos-grinding tina pangalaman jeung tina emptiness na futility usaha manusa. Anjeun bisa geus ditéang ka nyugemakeun nu rarasaan kalayan kulawarga, ku nikah, ku barudak, diantara babaturan; atawa, dina bisnis, kabeungharan, petualangan, kapanggihna, kamulyaan, otoritas, tur kakuatan-atawa ku naon rusiah teu kapanggih séjén tina haté anjeun. Tapi euweuh nu itungan bener bisa nyugemakeun longing éta. Alesan ieu nu keur leungit-aya bagian leungit tapi leupas tina hiji sadar abadi Triune Self. Abad ka tukang, anjeun, sakumaha rarasaan-na-kahayang, nu bagian migawe, ninggalkeun thinker na knower bagéan Anjeun Triune Self. Sangkan anjeun leungit ka diri sabab, tanpa sababaraha pamahaman anjeun Triune Self, anjeun moal bisa ngarti diri, longing anjeun, sarta anjeun keur leungit. Kituna anjeun boga di kali ngarasa ngalamun. Geus poho ka réa patempatan geus mindeng dicoo di dunya ieu, sakumaha personalities; anjeun ogé geus poho keindahan nyata jeung kakawasaan nu anjeun sadar bari jeung thinker anjeun sarta knower dina Realm of Permanence. Tapi anjeun, sakumaha migawe, panjang pikeun rugbi saimbang tina rasa-na-kahayang anjeun dina awak sampurna, ku kituna anjeun moal deui jadi kalawan thinker na knower Anjeun bagian, salaku Triune Self, dina Realm of Permanence. Dina tulisan kuna aya geus allusions mun miang nu, dina frasa kayaning "dosa aslina," "tumiba lalaki," salaku ti kaayaan sarta realm nu salah nya wareg. Yén kaayaan jeung realm ti nu undur teu tiasa cease janten; eta bisa regained ku hirup, tapi moal saatosna ku maot.

Anjeun teu perlu ngarasa nyorangan. thinker anjeun sarta knower anu sareng anjeun. Dina sagara atawa di leuweung, di gunung atanapi polos, dina cahya panonpoé atawa kalangkang, dina riungan atawa di katiisan; dimana wae anjeun, anjeun estu pamikiran jeung nyaho Self téh sareng anjeun. Self nyata anjeun bakal ngajaga anjeun, dina kituna sajauh anjeun bakal ngidinan diri bisa kajaga. thinker anjeun sarta knower nu kantos siap pikeun anjeun balik deui, kumaha lila butuh anjeun pikeun manggihan tur turutan jalur tur jadi di tukang deui sadar betah kalayan aranjeunna salaku Triune Self.

Dina Samentara maneh moal jadi, anjeun moal bisa jadi, wareg ku nanaon kirang ti Timer pangaweruh. Anjeun, sakumaha rarasaan-na-kahayang, nu migawe jawab tina Anjeun Triune Self; ti naon nu tos dilakukeun pikeun diri salaku takdir anjeun anjeun kudu diajar dua palajaran hébat nu sagala pangalaman hirup nu ngajar. Palajaran ieu:

Naon anu kedah dilakukeun;

na,

Naon teu ngalakukeun.

Anjeun bisa nyimpen pelajaran ieu kaluar pikeun saloba nyawa anjeun mangga, atanapi neuleuman éta pas anjeun bakal-yén téh pikeun anjeun mutuskeun; tapi kursus waktu anjeun bakal diajar aranjeunna.