The Word Yayasan

THE

WORD

Désémber, 1906.


Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Teu Natal ngagaduhan harti nu tangtu mun theosophist hiji, sareng lamun kitu, naon?

Nu hartosna Natal diantarana pikeun saurang miosofis gumantung kana kapercayan ras atanapi agama. Theosophists henteu dibebaskeun tina prasangka, aranjeunna tetep fana. Theosophists, nyaéta hartosna, anggota Theosophical Society, mangrupikeun unggal bangsa, balap sareng akidah. Kitu deui gumantung pisan kana naon prasangka kana theosophist tinangtu. Aya sababaraha urang, kumaha, anu pendapatna henteu ngalegaan ku pamahaman doktrin teosofis. Bangsa Ibrani ngartos Kristus sareng Natal dina lampu anu jauh béda tibatan sateuacan anjeunna janten ahli téosopis. Kitu ogé jalma-jalma Kristen, sareng anu sanésna unggal ras sareng akidah. Maksud tinangtu anu napel Natal ku saurang ahli téosopis nyaéta yén Kristus mangrupikeun prinsip tinimbang hiji jalma, prinsip anu ngabebaskeun batin tina ilusi anu hébat kapisah, nyababkeun manusa langkung caket sareng jiwa manusa sareng ngahijikeun anjeunna kana prinsip. asih ilahi sareng hikmah. Srangéngé nyaéta simbol cahaya sajati. Srengenge pas kana tanda capricorn dina dinten 21 kaping 1 Désémber dina tungtung kidul na. Teras aya tilu dinten nalika teu ningkat tina panjangna teras dina 25 kaping 10 Désémber panonpoé panonna dimimitian di kalér sareng anu didieu saurna dilahirkeun. Tiheula masarakat ngagungkeun kasempetan ieu ku festival sareng bingah, terang yén kalayan datangna panonpoé usum tiris bakal sirep, siki dibentuk ku sinar Cahaya sareng yén bumi dina pangaruh sinar panonpoé bakal ngahasilkeun buah. Aosofis Wasalam Natal ti seueur sudut pandang: sakumaha kalahiran panonpoé dina tanda capricorn, anu bakal berlaku pikeun dunya fisik; di sisi sanésna sareng anu langkung truer mangrupikeun lahirna panonpoé anu teu kawih, nyaéta Prinsip Kristus. Al Masih, salaku prinsip, kedah lahir jero lalaki, dina hal ieu manusa disimpen tina dosa tina jahiliah anu nyababkeun maot, sareng kedah dimimitian periode hirup ngarah kana kalanggengan.

 

 

Éta probable yen Isa éta hiji jalma nu sabenerna, tur yén anjeunna dilahirkeun dina Poé Natal?

Éta langkung ti kamungkinan yén aya anu muncul, naha nami anjeunna Yesus atanapi Apolonius, atanapi nami sanésna. Kanyataan ayana di dunya jutaan jalma anu nyauran diri urang Kristian nyaksian kanyataan, yén pasti aya jalma anu ngajarkeun hal-hal anu hébat-contona, aranjeunna dina Khutbah di Gunung — sareng anu disebut Kristen doktrin.

 

 

Mun Yesus éta hiji lalaki nu sabenerna naha éta yén urang kudu catetan euweuh deui sajarah ti kalahiran atawa kahirupan hiji lalaki sapertos ti pernyataan bibel?

Memang leres yen urang henteu gaduh catetan sajarah boh ngeunaan kalahiran Yesus atanapi tina kahirupanna. Bahkan rujukan di Josephus ka Yesus saur ku panguasa parantos aya interpolasi. Henteuna catetan sapertos pentingna dibandingkeun sareng kanyataan yén sakumpulan ajaran parantos dikelompokkeun dina hiji karakter, naha éta henteu karakter anu fanciful atanapi saleresna. Ajaran-ajaran aya sareng salah sahiji ageman anu pangageungna dunya méré kasaksian pikeun karakterna. Taun anu saleresna dimana Yesus ngalahir, bahkan teolog anu paling ageung tiasa namikeun kapastian. "Penguasa" henteu satuju. Aya anu nyebatkeun éta sateuacan AD 1; batur nyatakeun yén kasep AD AD 6. Padahal pihak otoritas masarakat terus nyekel kana waktos anu ayeuna diakui ku kalender Julian. Yesus meureun parantos janten manusa saleresna sareng henteu dipikanyaho ku jalma-jalma sacara utami, salami hirupna. Nya éta kamungkinan yén Isa nyaéta guru anu ngalatih sababaraha jalma anu janten murid-muridna, anu nampi muridna ngajar sareng ngajarkeun doktrin-doktrinna. Guru sering sumping di antawis lalaki, tapi aranjeunna henteu kanyahoan dunya. Aranjeunna milih sapertos anu paling cocog pikeun nampi doktrin anyar-anyar sareng ngalatih aranjeunna, tapi henteu nyalira kana dunya sareng ngalatih. Upami éta kasus sareng Yesus éta bakal nyarios para sejarawan dina waktos harita teu dikenal anjeunna.

 

 

Naha maranéhna nelepon ieu, nu 25th Désémber, Christmas tinimbang Jesusmass atanapi Jesusday, atawa ku sababaraha ngaran séjén?

Teu dugi ka abad kaopat atanapi kalima mangrupikeun gelar Natal anu dipasihan ka upacara-upacara anu dilakukeun dina 25th Désémber. Natal artos jisim Kristus, jisim anu dilakukeun, kanggo, atanapi ka Kristus. Alatan éta kecap anu langkung pas nyaéta jisim Yesus, sabab jasa anu diayakeun sareng upacara anu disebat "massa" anu dilakukeun dina subuh 25 kaping Désémber ka jabatan, nyaéta orok anu lahir. Ieu dituturkeun ku kabungahan hébat jalma, anu ngajadwalkeun log Yule ngahargaan sumber seuneu sareng cahaya; anu kentel plum, betokening rempah sareng kado anu di bawa wicaksana ti Wétan ka Yesus; anu ngaliwat mangkok wassail (sareng anu sering matak pikaresepeun mabok) salaku simbol dina prinsip kahirupan anu hirup tina panonpoé, anu ngajangjikeun ngiringan és, ngalir walungan, sareng awal geutah dina tangkal di cinyusu. Tangkal Natal sareng evergreens anu dijantenkeun janji pikeun pembaharuan pepelakan, sareng hadiah umumna disilihtukeurkeun, ngiringan raos parasaan anu hadé diantara sadayana.

 

 

Dupi aya cara esoteric sahiji pamahaman kalahiran sarta hirup Yesus?

Teu aya, sareng éta bakal muncul salaku anu paling lumrah pikeun saha waé anu bakal nganggap éta tanpa prasangka. Kalahiran, kahirupan, panyaliban, sareng kebangkitan Yesus ngawakilan prosés dimana unggal jiwa kedah ngalangkungan anu datang kana kahirupan sareng anu dina kahirupan éta dugi ka kalanggengan. Ajaran garéja ngeunaan sajarah Yesus ngaleungitkeun tina bebeneran ngeunaan anjeunna. Tafsiran teosofis tina carita Alkitab dijelaskeun. Mary aya salira awakna. Kecap Mary sami sami dina seueur sistem agama anu hébat, anu parantos ngaku mahluk ilahi salaku pendiri na. Kecap asalna tina Mara, Mare, Mari, sareng sadayana hartosna pait, laut, huru-hara, ilusi anu hébat. Sapertos nyaéta unggal awak manusa. Tradisi diantara urang Yahudi dina waktos éta, sareng sawaréh aya kénéh anu tetep dugi ka ayeuna, nyaéta yén hiji Mesias bakal sumping. Konon yén Al Masih kedah lahir tina parawan dina cara anu suci. Ieu pikasieuneun tina sudut pandang mahluk tina jinis, tapi dina tetep sampurna sareng bebeneran esoterik. Kanyataanna nyaéta nalika awak manusa dilatih kalayan leres sareng dikembangkeun janten murni, parawan, beresih, suci beresih. Nalika awak manusa parantos ngahontal kana kamurnian sareng éta beresih, maka saurna janten Mary, parawan, sareng siap hamil sacara teu sampurna. Konsepsi anu suci henteu hartosna yén dewa nyalira, ego ketuhanan, ngarobih awak anu parantos janten parawan. Fruktifikasi atanapi konsepsi ieu mangrupikeun katerangan batin, anu mangrupikeun konsepsi nyata munggaran kalanggengan sareng ketuhanan. Ieu sanés métaforis, tapi sacara harfiah. Éta saleresna leres. Kasucian awak dijaga, aya kahirupan anyar dina jero wujud manusa. Kahirupan anyar ieu bertahap laun, sareng bentuk anu anyar disebut janten. dikandung ku Sang Roh Suci, terang ego, sareng lahir tina parawan Mary, awakna fisik. Sakumaha Yesus lulus taun-taun na anu teu jelas, janten jalma sapertos kitu anu teu jelas. Ieu awak Yesus, atanapi Anjeunna anu sumping pikeun ngahemat. Layon ieu, awak Yesus, nyaéta bagian anu abadi. Isa disauran tos sumping pikeun nyalametkeun dunya. Janten anjeunna henteu. Awak Yesus henteu maot sapertos ogé fisik, sareng anu sadar salaku mahluk fisik ayeuna dialihkeun ka awak anyar, awak Yesus, anu ngahémat tina maot. Awak Yesus henteu abadi sareng hiji anu parantos mendakan Yesus, atanapi kanggo saha anu parantos sumping Yesus, henteu deui parantos ngarobih atanapi sela dina kenangan, sabab anjeunna teras-terasan sadar dina sadaya kaayaan sareng kaayaan naon waé. Anjeunna tanpa mémori dina mémori teras-terasan, wengi, ngalangkungan maot, sareng kahirupan ka hareup.

 

 

Anjeun spoke Kristus salaku prinsip nu. Anjeun ngadamel bedana antara Yesus, sarta Kristus?

Aya bédana antara dua kecap sareng anu dimaksudkeun pikeun ngagambarkeun. Kecap "Yesus" sering dianggo salaku judul panghormatan sareng dikintunkeun ka anjeunna anu pantes pisan. Kami parantos nunjukkeun naon maksudna Esoteric ngeunaan Yesus. Ayeuna kanggo kecap "Kristus," asalna tina basa Yunani "Chrestos," atanapi "Christos." Aya bédana antara Chrestos sareng Christos. Chrestos mangrupikeun hiji neophyte atanapi murid anu aya dina panyobaan, sedengkeun nalika disobaan, nyiapkeun kana panyaliban simbolik, anjeunna disebat Chrestos. Saatos inisiasi anjeunna diurutan sareng nyebat Christos, anu kasurupan. Janten hiji anu parantos ngalangkungan sadaya uji coba sareng inisiasi sareng nampi kanyahoan atanapi kersatuan sareng Gusti disebat "a" atanapi "Christos." Ieu manglaku ka hiji jalma anu ngahontal kana prinsip Kristus; tapi Kristus atanapi Christos tanpa tulisan anu pasti mangrupikeun prinsip Kristus sareng sanés jalma anu ngagaduhan. Salaku hubungan sareng judul Yesus, Kristus, hartosna yén prinsip Kristus parantos dioperasikeun atanapi nyandak tempatna sareng awak Yesus, sareng awak Yesus teras disauran Yesus Kristus pikeun nunjukkeun yén hiji anu tos janten abadi ku gaduh awak Yesus henteu ngan ukur abadi salaku hiji individu, tapi yén anjeunna ogé welas asih, dewa, ilahi. Salaku Yesus anu bersejarah, urang bakal émut yén Yesus henteu disauran Kristus dugi ka anjeunna dibaptis. Nalika anjeunna naek ti walungan Yordan eta nyarioskeun sumanget tumurun dina anjeunna sareng hiji sora ti surga nyarios: "Ieu putra anu dipikacinta, anu kuring karasaeun pisan." Teras sareng salajengna Yesus disebut Yesus Kristus, atanapi Al Masih Yesus, ku kituna hartosna dewa-dewa atanapi dewa-manusa. Sakur manusa tiasa janten Kristus ku ngahijikeun dirina kana prinsip Kristus, tapi sateuacan union tiasa lumangsung anjeunna kedah ngagaduhan kalahiran kadua. Nganggo kecap Yesus, "Kudu dilahirkeun deui sateuacan anjeun tiasa milari Karajaan Sawarga." Ieu mangrupikeun, awakna sanésna henteu ngarobih orok, tapi anjeunna, salaku manusa, kedah lahir salaku makhluk anu abadi ti atanapi ngalangkungan awakna fisik, sareng yén kalahiran sapertos lahirna Yesus, Yesus na. Teras ngan ukur mungkin pikeun anjeunna ngawariskeun Karajaan Sawarga, sabab sanaos Isa dibentuk dina jero parawan, henteu mungkin prinsip Kristus dibentuk, kusabab jauh teuing dipiceun daging sareng peryogi badan anu langkung évolusi atanapi dimekarkeun pikeun nembus. Ku sabab éta kedah janten awak anu abadi disebut Jesus atanapi ku nami sanésna dikembangkeun sateuacan Kristus salaku Logos, The Word, tiasa terang ka manusa. Hal éta bakal émut yén Paulus ngajabat batur sapagawean atanapi murid-murid supados damel sareng ngadoakeun dugi ka Kristus kedah kabentuk dina jeroeun aranjeunna.

 

 

Naon alesan nu tangtu nyaéta aya pikeun celebrating dinten 25th Désémber salaku mahluk anu ti kalahiran Yesus?

Alesanna nyaéta usum alami éta sareng tiasa dirayakeun dina waktos anu sanés; kanggo naha dicandak tina sudut pandang astronomis, atanapi nalika lahirna awak fisik manusa, atanapi salaku kalahiran awak anu abadi, tanggalna kedah aya dina dinten 25th Désémber, atanapi nalika matahari pas kana tanda capricorn. Tiheula masarakat terang ieu, sareng ngrayakeun milangkala para penyelamat maranéhna dina atanapi ngeunaan 25th Désémber. Urang Mesir ngagungkeun ulang taun Horus dina dinten 25 kaping 10 Désémber; urang Persia ngagungkeun ulang taun Mithras maranéhna dina dinten 25 ka-10 Désémber; bangsa Romay ngagungkeun Saturnalia, atanapi jaman emasna, dina dinten 25 kaping 10 Désémber, sareng dina tanggal ieu panonpoé lahir sareng mangrupikeun putra srengéngé kawih; atanapi, sakumaha aranjeunna nyarios, "maot natalis, invicti, solis." atanapi ulang taun panonpoé anu teu tiasa dimeunangkeun. Hubungan Yesus ka Kristus dipikanyaho ku sajarah dugaan sareng fenomena surya, sabab anjeunna, Yesus, dilahirkeun dina 25th Désémber, anu mangrupikeun dinten nalika matahari ngamimitian perjalanan kalér na dina tanda capricorn, mimiti tina solstis usum tiris; tapi teu dugi anjeunna parantos ngalangkungan ekuinoks vernal dina tanda aries yén cenah parantos ngahontal kakuatan sareng kakuwatanana. Teras bangsa-bangsa kuno kuno bakal nyanyi lagu-lagu maranéhna pikeun bungah sareng pujian. Ieu dina waktos ayeuna Yesus janten Kristus. Anjeunna dibangkitkeun tina maot sareng ngahiji sareng dewa na. Ieu alesan naha urang ngagungkeun ulang taun Yesus, sareng kunaon "kafir" ngagungkeun ulang tahun dewa masing-masing dina dinten 25 kaping Désémber.

 

 

Lamun kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun manusa mahluk pikeun jadi Kristus, kumaha eta dilakonan tur kumaha anu eta disambungkeun jeung dinten 25th Désémber?

Pikeun saurang dibawa di bumi Kristen ortodok sapertos pernyataan sapertos sigana kawajiban; pikeun mahasiswa anu kenal sareng agama sareng filsafat sigana moal mustahil; sareng Émuwan, sakedik sadaya, kedah nganggap hal éta henteu mungkin, sabab éta perkara évolusi. Kalahiran Yesus, kalahiran kadua, dihubungkeun sareng 25th Désémber ku seueur alesan, di antawisna nyaéta yén awak manusa diwangun dina prinsip anu sami sareng bumi sareng saluyu sareng hukum anu sami. Bumi bumi sareng raga saluyu sareng hukum panonpoé. Dina dinten 25 kaping 10 Désémber, atanapi nalika srengenge asup kana tanda capricorn, awak manusa, nyayogikeun éta parantos ngalangkungan sadaya latihan sareng pamekaran anu saencana, paling cocog pikeun upacara sapertos kitu. Persiapan anu diperyogikeun sateuacanna nyaéta yén kahirupan murni murni, kedah hirup, sareng yén pikiran kudu dilatih pisan sareng terampil, sareng tiasa neraskeun garapan kerja pikeun panjang waktosna. Kahirupan murni, awakna sora, kahayang anu dikawasa sareng pikiran anu kuat ngaktifkeun yén anu disebut bibit Kristus nyandak akar dina taneuh parawan awak, sareng dina awak jasmani ngawangun hiji awak ethereal batin -divine alam. Dimana ieu dilakukeun prosés anu dipikabutuh dialirkeun. Waktosna parantos sumping, upacara na lumangsung, sareng pikeun pertama kalina awak abadi anu ngagaduhan kanggo waktos anu lami parantos ngembang dina jero awak jasmani dina akhirna kaluar tina awak fisik sareng dilahirkeun. Layon ieu, anu katelah awak Yesus, sanes badan astral atanapi linga sharira anu diucapkeun ku para ahli téosofis, sareng teu aya badan anu ditingali atanapi seuri anu mana waé. Aya seueur alesan pikeun ieu, diantarana nyaéta yén linga sharira atanapi awak astral dihubungkeun sareng awak fisik, ku tali benang atanapi umbilik, sedengkeun anu abadi atanapi awak Yesus henteu nyambung. Lira sharira atanapi awak astral tina médium henteu cerdas, sedengkeun Isa atanapi awak anu abadi henteu ngan ukur béda sareng béda tina awak jasmani, tapi wijaksana sareng kuat sareng cukup sadar sareng cerdas. Éta henteu pernah leungit leungiteun, atanapi teu ngagaduhan istirahat dina kahirupan atanapi ti hirup ka hirup atanapi celah dina ingetan. Proses anu dipikabutuh pikeun ngagaduhan kahirupan sareng ngahontal lahir kadua nyaéta sapanjang garis sareng prinsip-prinsip zodiak, tapi detailna panjang teuing sareng teu tiasa dipasihkeun di dieu.

HW Percival