The Word Yayasan

THE

WORD

Nopémber, Xnumx.


Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Dina nyarioskeun hal clairvoyance sareng gaib, sobat naroskeun: Éta bener mungkin keur salah ningali ka lembur?

Leres. Éta tiasa. Waktos dibagi ku jaman baheula, ayeuna sareng pikahareupeun. Urang ningali ka tukang, nalika urang émut kana hiji hal ku ningali dina panon émutan naon anu parantos kajantenan. Ieu ningali dina jaman baheula sadayana tiasa dilakukeun, tapi henteu sadayana tiasa ningali ka pikahareupeun, sabab sakedik anu nganggo elmu jaman baheula bijak pikeun ningali masa depan. Upami urang nyandak sadaya faktor sareng bantalan tina kajadian anu kapengker janten pertimbangan élmuna na bakal ngamungkinkeun anjeunna pikeun ngaduga kajadian anu bakal datang, sabab sanajan pikahareupeun nyaéta ngabagi waktos anu henteu acan kanyataanna, tetep, tindakan ti jaman baheula , pantun, nangtoskeun, ngawatesan pikahareupeun, sareng, ku sabab éta, upami urang sanggup, sapertos eunteung, ngeunteung élmu jaman baheula, anjeunna tiasa ngaduga kajadian anu bakal datang.

 

 

Éta moal mungkin keur salah ningali kajadian anu lumangsungna sabenerna geus kaliwat jeung kajadian anu lumangsungna sabab bakal di mangsa nu bakal datang salaku jelas tur distinctly sakumaha anjeunna nilik jaman kiwari?

Éta tiasa, sareng seueur anu parantos ngalaksanakeunana. Pikeun ngalakukeun ieu ngagunakeun naon anu disebat clairvoyance, jelas ningali, atanapi tetempoan kadua. Pikeun ningali anu jelas, sapasang kadua fakultas atanapi rasa ningali tina jero dipaké. Soca tiasa dianggo, sanaos henteu penting pikeun clairvoyance, pikeun fakultas anu fungsina ngalangkungan rasa paningal tiasa mindahkeun tindakanana tina panon kana sababaraha organ atanapi bagian awak anu sanés. Objék teras tiasa ditingali, contona, tina ujung ramo atanapi surpléks panonpoe. Dimana clairvoyant ningali kana naon anu urang sebut objék jauh anu parantos kalangkung atanapi dina kajadian anu bakal datang, bagian awak anu mana ieu dilakukeun biasana dina tangkorak anu aya di luhur alis. Aya sapertos dina layar panorama adegan atanapi obyék némbongan anu sering ditingali jelasna siga anu clairvoyant aya di tempat éta. Anu kedah diperyogikeun pikeun komunikasi anu ditingali, nyaéta fakultas biantara.

 

 

Kumaha mungkin keur salah ningali clairvoyantly lamun manéh sapertos ieu sabalikna sakabeh pangalaman urang?

Ningali sapertos kitu sanés dina pangalaman sadayana. Éta aya dina pangalaman sababaraha urang. Seueur jalma anu henteu ngagaduhan pangalaman henteu percanten kana kasaksian jalma anu parantos ngalaman. Éta henteu ditentang ku hukum alam, sabab éta lumrah lumrah, sareng mungkin pikeun jalma-jalma anu lingga sharira, awak astral, henteu kuat teuing dirait kana sél fisikna. Hayu urang nimbangkeun objék anu urang tingali, sareng naon anu urang tingali dina obyék éta. Visi éta sorangan mangrupikeun misteri, tapi hal-hal anu matak aya visi urang henteu nganggap misteri. Janten, urang gaduh panon fisik anu mana urang ningali kana hawa sareng di dinya ningali objék fisik. Kami pikir ieu lumrah, sareng anu kitu. Hayu urang perhatoskeun karajaan anu béda-béda anu tiasa ditingali. Upamana waé urang aya di bumi salaku cacing atanapi serangga; urang kedahna aya rasa paningal, tapi fakultas urang bakal terbatas pisan. Organ anu urang kenal salaku panon henteu tiasa dianggo ningali jarak anu jauh, sareng paningali fisikna bakal dugi ka rohangan anu pondok pisan. Maju hiji tahap sareng anggap yén kami lauk. Jarak anu tiasa urang tingali dina cai bakal langkung saé pisan sareng panon bakal atos ngadaptar geter cahaya anu nembus cai. Nanging salaku lauk, urang kedah nolak kamungkinan ningali ku cara anu sanés tibatan ngalangkungan cai atanapi, nyatana, aya unsur sapertos hawa. Upami perchance urang ngodokkeun irung urang sareng panon urang diluhur cai kana hawa maka urang henteu kedah tiasa ngarénghap, sareng panon moal tiasa dianggo kusabab kaluar tina unsur na. Salaku sato atanapi manusa urang salah sahiji tahap sateuacanna tina lauk. Kami ningali ngalangkungan atmosfir urang sareng sanggup ningali objék ngalangkungan panon dina jarak anu jauh langkung ageung tibatan ngalangkungan cai. Tapi urang terang yén suasana urang, anu kandel sareng ngagurubug, ngawatesan paningali urang. Sadayana terang yén dina atmosfir Chicago, objék Cleveland sareng Pittsburg tiasa ditingali dina jarak sababaraha mil hungkul. Di kota-kota anu sadayana langkung jelas, urang tiasa ningali tilu puluh atanapi opat puluh mil, tapi ti gunung Arizona sareng jarak Colorado sababaraha ratus mil tiasa ditutupan, sareng sadayana ieu ku panon fisik. Sakumaha hiji jalma tiasa ningali langkung jelas ku naék kana atmosfir anu langkung jelas, kitu ogé urang tiasa ningali sacara jelas ku naék kana unsur séjén anu langkung luhur tibatan hawa. Unsur anu dianggo ku juru carios ningali kana éter. Pikeun anu terang anu ningali dina éter, ideu kami jarak jauh bakal kaleungitan nilaina bahkan sakumaha ideu jarakna cacing atanapi lauk bakal kaleungitan hartosna pikeun anu cicing di tempat luhur, anu panonna sénsitip tiasa mendakan objék anu henteu katingali ku anu cicing dina lapisan handap dina dataran.

 

 

Naon organ dipaké dina clairvoyance, sarta kumaha ieu visi hiji urang dibikeun ti objék deukeut di leungeun pamadegan di jarak hébat, sarta ti ditingali dipikawanoh jeung siluman kanyahoan?

Sagala organ dina awak tiasa dianggo pikeun kaperluan clairvoyant, tapi bagian-bagian atanapi organ awak anu sacara insting atanapi sacara cerdas dianggo ku clairvoyant mangrupikeun pusat visual dina korteks otak, sinus frontal, thalami optik, sareng awak hipofisis. Objek fisik anu caket kagambar ku gelombang cahaya atmosfir dina panon, anu ngarobah gelombang cahaya ieu atanapi geter kana saraf optik. Geter ieu ditanggung dina saluran optik. Sababaraha hal ieu ditepikeun ka thalami optik, sedengkeun anu sanés dialungkeun kana korteks otak. Ieu kagambar dina sinus frontal, nyaéta galéri gambar pikiran. Awak hipofisis mangrupikeun organ anu ngalangkungan ego dina gambar ieu. Aranjeunna henteu langkung fisik nalika aranjeunna aya ditingali, tapi langkung saé gambar astral tina fisik. Éta objék fisik kagambar kana dunya astral ego, pikeun ningali mana geter handap obyék fisik parantos diangkat kana tingkat geter anu langkung luhur. Sisi visi tiasa ditransfer tina jasmani ka dunya astral ku sababaraha cara. Paling fisik nyaéta ku fokus panon. Dunya éteric atanapi astral nembus, nembus, sareng ngalangkungan dunya fisik urang. Soca fisik diwangun pisan anu ngan ukur ngadaptarkeun geter sapertos ti dunya fisik sabab laun upami dibandingkeun sareng dunya éter atanapi astral. Soca fisik henteu tiasa nampi atanapi ngadaptar geter éteric kecuali dilatih atanapi upami henteu aya anu alamiah. Di mana waé hal éta dimungkinkeun pikeun salah saurang pikeun ngarobih fokus panon tina dunya fisik kana dunya éter atanapi astral. Upami ieu dilakukeun, organ atanapi bagian awak sateuacan disebatkeun dihubungkeun sareng dunya éter sareng nampi geter ti dinya. Nalika jalma ningali objék anu dipikahoyongna ku malikkeun panon ka obyék éta, maka anu jelas ningali obyek anu jauh ku hoyong atanapi diarah ningali éta. Ieu sigana tiasa saé pikeun sababaraha, tapi heranna lirén nalika kanyataanna dipikaterang. Ku prosés anu sampurna alami jalma anu ningali sacara jelas naék atanapi diangkat ka dunya anu langkung jelas jarakna langkung ageung, bahkan nalika penyelam laut jero tiasa diangkat tina pandanganana anu kawates dina cai kana visi dina suasana anu halimun, teras ka luhurna ti mana anjeunna ningali objék dina jarak anu masih langkung ageung. Hiji anu parantos diajar ningali sacara clairvoyantly ku kursus anu panjang pikeun diajar sareng latihan henteu kedah nuturkeun metode ieu. Anjeunna kedah mikiran tempat sareng ningali éta upami anjeunna hoyong. Sifat pamikiranana ngahubungkeun anjeunna sareng lapisan éter anu saluyu sareng pamikiran, bahkan nalika panon ningali kana obyék anu bakal anjeunna tingali. Pamahaman pikeun obyék anu katingali gumantung kana kacerdasanana. Seseorang tiasa mindahkeun paningali na tina anu tiasa ditingali ku anu henteu kanyahoan sareng ngartos naon anu anjeunna tingali ku hukum analogi.

 

 

Tiasa hiji occultist katingal kana masa depan iraha manehna jadi Wills, sarta henteu anjeunna ngagunakeun dosen clairvoyant ngalakukeun hal eta?

A clairvoyant sanés ahli gaib, sareng sanaan ahli gaib tiasa janten tukang bajingan, anjeunna henteu kedah kitu. Ahli gaib nyaéta jalma anu ngagaduhan élmu ngeunaan hukum alam, anu hirup saluyu sareng hukum-hukum éta, sareng anu dipandu ti jero ku kapinteran luhurna. Pakasulton bénten-bénten tingkat élmu sareng kakuatan sanaos kuli anu bénten-bénten ngartos sareng kamampuan ti insinyur atanapi astronom. Salah sahiji tiasa janten ahli gaib tanpa ngembangkeun kabiasaan, tapi ahli gaib anu parantos ngembangkeun fakultas ieu ngan ukur nganggo anjeunna nalika anjeunna urusan sareng mata pelajaran anu aya di dunya astral. Anjeunna henteu nganggo éta pikeun pelesir atanapi pikeun nyugemakeun kahoyong nyalira atanapi anu sanés. Henteu diperyogikeun pikeun ahli gaib ngagunakeun fakultas anu jelas pikeun ningali ka hareup, sanaos anjeunna tiasa ngalakukeun éta, upami anjeunna mikahayang, ku sacara ati-ati ngayakeun pamikiranana dina waktos anu khusus di pikahareupeun sareng kersa ningali sareng terang naon anu dirobih ku waktos éta.

 

 

Mun hiji occultist tiasa Pierce jilbab naha teu occultists, individual atanapi koléktif kauntungan tina pangaweruh maranéhanana acara datang?

Ahli gaib anu bakal ningali ka hareup sareng nguntungkeun sacara pribadi tina élmuna bakal lirén janten ahli gaib dina hartos anu sajati. Sawiji okultis kedah damel saluyu sareng hukum alam sareng henteu ditentang ku alam. Alam ngalarang nguntungkeun hiji jalma pikeun ngarugikeun sadayana. Upami ahli gaib, atanapi saha waé anu damel sareng kakuatan anu langkung luhur tibatan anu dipiboga ku jalma biasa, ngagunakeun kakuatan éta ngalawan anu sanésna atanapi pikeun kapentingan masing-masing anjeunna nentang hukum anu kedahna dianggo, sanés ngalawan, sareng maka anjeunna janten ngabantah ka alam sareng mahluk egois atanapi anu sanés kaleungitan kakawasaan anu anjeunna panginten tiasa ngembangkeun; dina dua hal éta anjeunna lirén janten ahli gaib anu sajati. Ahli gaib ngan ngagaduhan hak-hak anu diperyogikeun salaku individu sareng padamelanana, sareng perasaan egois atanapi cinta kauntungan bakal ngabutakeun hukum. Anjeunna janten buta, anjeunna teras teu tiasa ngartos sareng paham kana hukum-hukum anu ngatur sareng ngendalikeun kahirupan, anu ngalangkungan maot, sareng anu ngahubungkeun sareng ngabeungkeut sagala rupa kana hal anu saé pikeun kahadéan sadayana.

 

 

Naon anu 'panon katilu' sareng naha anu terangeun sareng ahli gaib nganggo éta?

"Mata katilu" anu dimaksud dina sababaraha buku, khususna "Rusiah Doktrin," nyaéta organ leutik di tengah sirah anu disebat fisiologis kelenjar pineal. Clairvoyant henteu nganggo panon katilu atanapi kelenjar pineal ieu pikeun ningali objék anu jauh atanapi ningali masa depan, sanaos sababaraha ahli budaya anu hirup anu saé sareng murni tiasa sakedap sakedik gaduh panon katilu kabuka. Nalika ieu kajantenan pangalaman aranjeunna rada benten sareng anu sateuacanna. Ahli gaib henteu biasana ngagunakeun kelenjar pineal. Henteu kedah nganggo kelenjar pineal atanapi panon katilu pikeun ningali ka hareup, sabab pikahareupeun mangrupikeun salah sahiji tina tilu babagian waktos, sareng organ-organ sanés kelenjar pineal dianggo pikeun ningali ka jaman baheula, ningali jaman ayeuna, atanapi tara ningali ka hareup. Kelenjar pineal atanapi panon katilu aya di luhur pembagian ngan ukur waktos, sanaos aranjeunna ngartos sadayana. Éta aya hubunganana sareng kalanggengan.

 

 

Anu ngagunakeun kelenjar pineal, sarta naon objek pamakéan na?

Ngan jalma anu maju pisan, ahli gaib tinggi atanapi master, tiasa nganggo "panon katilu" atanapi kelenjar pineal sakahayangna, sanaos seueur wali, atanapi lalaki anu cicing dina kahirupan anu teu mentingkeun diri sareng aspirasina parantos luhur, ngalaman ngalaman pembukaan "Panon" dina momen tina luhurna pangluhurna. Ieu ngan ukur tiasa dilakukeun ku cara alami ieu, salaku lampu kilat dina momen anu langka dina kahirupan aranjeunna sareng salaku hadiah, hasil tina pikiran sareng kalakuan na. Tapi lalaki sapertos kitu teu tiasa muka panon nyalira, sabab aranjeunna henteu acan dilatih, atanapi kusabab aranjeunna henteu tiasa ngajaga kursus anu panjang pikeun latihan awak sareng pikiran anu dipikabutuh pikeun ngahontal. Ahli gaib, terang hukum awak, sareng hukum anu ngontrol pikiran, sareng ku jalan hirup anu murni moral, tungtungna nganggo fungsi awak anu panjang sareng kakuatan pikiran, sareng tungtungna tiasa muka " panon-katilu, ”kelenjar pineal, ku kersa na. Objek panggunaan kelenjar pineal atanapi "panon katilu" nyaéta ningali hubungan sabab aya diantara sadaya mahluk, ningali anu nyata ngalangkungan anu teu nyata, nampi kebenaran, sareng sadar sareng janten hiji anu teu aya watesna.

 

 

Kumaha carana sangkan mata katilu atawa kelenjar pineal kabuka, sarta naon kajadian di lawang misalna?

Ngan ukur gaib anu tartib luhur anu tiasa ngajawab patarosan ieu kalayan pasti. Tanpa pura-pura kanyaho sapertos kitu, urang tiasa nganggo kauntungan, tapi, ngaduga ogé antisipasi cara ngalaksanakeunana, sareng ogé hasilna. Jalma anu hirup di dunya biasa moal tiasa muka atanapi nganggo "panon katilu" na. Organ fisik ieu mangrupikeun jembatan antara awak sareng pikiran. Kakuatan sareng kecerdasan anu ngalir ngalangkunganna nyaéta sasak antara kawates sareng anu teu aya watesna. Anjeunna anu hirup dina wates panginten dina waktos anu terbatas sareng polah dina waktos anu terbatas moal tiasa tumuh sareng ngartos anu teu aya watesna nalika anjeunna hirup sareng mikir sareng polah. Léngkah awal anu kedah dilakukeun pikeun muka "panon katilu" nyaéta ngendalikeun pikiran, pikeun ngabersihan pikiran, sareng ngajantenkeun awak suci. Ieu nyerang kana akar kahirupan, sareng ngaliput sadayana rupa-rupa kamekaran manusa. Sadaya tugas kedah dilaksanakeun sacara satia, sadaya kawajiban kedah dilaksanakeun dugi ka ketat, sareng kahirupan kedah dipandu ku rasa kaadilan anu alami. Jalma kedah ngarobih kabiasaan mikir kana hal-hal anu langkung dasar kana tinimbangan objék luhur kahirupan, sareng anu pangluhurna. Sadaya kakuatan awak kedahna dialihkeun ka luhur dina pamikiran. Sadaya hubungan perkawinan pasti liren. Anu hirup bakal nyababkeun organ gaib anu lami dina awak janten aktip sareng dihudangkeun. Awak bakal gumbira ku kahirupan anyar, sareng kahirupan anyar ieu bakal naék tina pesawat ka pesawat dina awak dugi ka inti awak anu langkung saé nyandak kakuatan dina sirah sareng tungtungna, boh tina dirina sacara alami, atanapi ku usaha bakal, kembang kalanggengan bakal kembangan: Panon Gusti, "panon katilu," bakal kabuka. Cahaya sarébu panonpoé henteu tiasa dibandingkeun sareng cahaya bebeneran anu teras ngeusi sareng ngurilingan awak sareng nembus sadaya rohangan. Objek, salaku objék, ngaleungit sareng direngsekeun kana prinsip anu diwakilanana; sareng sadaya prinsip salaku ngagambarkeun anu nyata dina gilirannana dibéréskeun kana jembar sakujurna. Waktos ngaleungit. Kalanggengan nyaéta anu kantos aya. Kapribadian leungit dina individuality. Individualitas henteu leungit, tapi éta ékspansi janten sareng janten hiji sacara gembleng.

HW Percival