The Word Yayasan

THE

WORD

OKTOBER, 1906.


Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

Dina nyarioskeun unsur-unsur réncang naroskeun: Naon hartina pasti nu elementals istilah, dipaké dina loba sambungan ku theosophists na occultists?

Unsur dasar nyaéta éntitas di handapeun tahapan manusa; awak unsur anu diwangun ku salah sahiji tina opat unsur. Lantaran éta kecap dasar. makna atanapi kagolong kana unsur-unsur. Ahli filsafat média anu dikenal salaku Rosicrucians ngabagi unsur kana opat kelas, ngaitkeun unggal kelas ka salah sahiji tina opat unsur anu dirawat ku aranjeunna sapertos bumi, cai, hawa, sareng seuneu. Tangtos éta émut yén unsur-unsur ieu henteu sami sareng unsur kasar urang. Bumi, contona, sanes naon anu urang tingali di sabudeureun urang, tapi unsur pangpentingna di bumi dumasar kana padet urang. Rosicrucian urang ngaranan unsur bumi, gnomes; jalma-jalma tina cai, teu ditangtukeun; barang tina, hawa, sylphs; sareng anu tina seuneu, salamanders. Kapan sawaréh bagian tina salah sahiji unsur dirumuskeun arah ku pamikiran anu nyababkeun hiji manusa, pamikiran ieu ngabentuk dina unsur karakteristik sifatna sareng katémbong salaku lembaga anu misah tina unsur, tapi badanna tina unsur éta. Unsur-unsur anu henteu diciptakeun ku pamikiran manusa dina mangsa évolusi ieu dianggap kabiasaan, kusabab pangaruhna dina jaman baheula evolusi. Nu nyiptakeun unsur dasar nyaéta kusabab pikiran, manusa atawa universal. Unsur-unsur anu katelah unsur bumi nyaéta masing-masing tina tujuh kelas, sareng nyaéta anu cicing di guha sareng gunung, di tambang sareng sadaya tempat bumi. Aranjeunna mangrupikeun tukang bumi kalayan mineral sareng logam na. Undines cicing di cinyusu, walungan, laut, sareng di hawa hawa, tapi peryogi gabungan cai, hawa sareng unsur seuneu pikeun ngahasilkeun hujan. Sacara umum butuh kombinasi dua atanapi langkung kelas elemen pikeun ngahasilkeun fenomena alami naon waé. Janten kristal dibentuk ku kombinasi bumi, hawa, cai, sareng unsur seuneu. Tah éta ku batu mulia. The sylph cicing dina hawa, dina tatangkalan, kembang di sawah, dina semak, sareng sadaya karajaan sayur. The salamanders tina seuneu. Lampu seuneu aya dina eksistensi salamander. Seuneu ngajantenkeun salamander katingali. Nalika aya seuneu urang ningali hiji bagian tina salamander. Unsur-unsur seuneu nyaéta paling henteu pantes. Opat ieu ngagabung sareng unggal séjén dina ngahasilkeun kahuruan, badai, banjir, sareng gempa.

 

 

Naon anu dimaksud ku 'elemen manusa?' Naha aya bédana antara éta sareng pikiran anu handap?

Unsur dasar manusa nyaéta badan anu dipilampah nalika manusa munggaran nandatanganan sareng mana anjeunna ngahubungkeun sareng unggal nitis dina ngawangun awakna. Éta terus-terusan ngaliwat sadaya jelmaan pikiran dugi ka éta, ngalangkungan hubungan anu panjang sareng batin, nampi kamiratan atanapi sinar diri sadar. Éta lajeng henteu deui elemen manusa, tapi pikiran handap. Tina unsur manusa asalna tina linga sharira. Unsur dasar manusa nyaéta naon anu aya dina "Madid Blavatsky" Doktrin Rahasia "anu disebut" bharishad pitri, "atanapi" karuhun lunar, "sedengkeun manusa, Ego, mangrupikeun pitri aglandyanta pitri, tina keturunan surya, putra Sun.

 

 

Dupi aya unsur ngadalikeun kahayang, lian ngadalikeun gaya vital, sejen ngadalikeun pungsi ragana, atanapi teu kontrol unsur manusa kabeh ieu?

Unsur dasar manusa ngawasaan sadayana ieu. Lira sharira mangrupikeun automaton anu ngalaksanakeun kahayang manusa. Bharishad pitri henteu maot ku awak mayit, sapertos ogé linga sharira. Sharira linga, anakna, diproduksi ti dinya pikeun unggal nitis. Bharishad mangrupikeun basa indung anu digarap ku reincarnating pikiran atanapi Ego, sareng tina tindakan ieu ngahasilkeun tina linga sharira. Unsur dasar manusa ngatur sagala fungsi anu disebatkeun dina pertanyaan, tapi unggal fungsi dilaksanakeun ku unsur anu misah. Unsur dasar unggal awak awakna ngan ukur ngawasaan sareng kahirupan anu nyiptakeun organ éta, sareng ngalaksanakeun fungsina, tapi henteu terang naon-naon fungsi tina organ séjén, tapi unsur manusa ningali yén sadaya fungsi ieu dilaksanakeun. sareng pakait sareng silih rukun. Sagala lampah anu henteu laksanakeun awak sapertos napas, nyerna, meresihan, sadayana dikawasa ku unsur manusa. Ieu mangrupikeun fungsi buddhic dina awak fisik unsur dasar manusa. Dina éta Redaksi pikeun "eling," Kecap, Vol. Kuring, halaman 293, saurna: "Kaayaan masalah kalima nyaéta pamikiran manusa atanapi kuring-am-I. Dina jaman umur teu kaétang, atom anu teu kabeungharan anu ngalunjukkeun atom-atom anu sanés kana mineral, ngalangkungan sayur, sareng dugi kana sato, tungtungna ngahontal kaayaan anu luhur dina éta ngagambarkeun salah sahiji eling. Salaku hiji lembaga anu individu sareng gaduh refleksi Kasadaran dina jero, éta nyangka sareng nyarios sorangan salaku kuring, sabab kuring mangrupikeun simbol Dzat. Éntitas manusa ngagaduhan di handapeun pituduh na awak sato anu teratur. Entitas sato ngadorong masing-masing organ-organ pikeun ngalakukeun fungsi anu tangtu. Éntitas unggal organ ngarahkeun unggal sél na ngalakukeun pagawean anu tangtu. Kahirupan unggal sél nungtun tiap molekulna ka kamekaran. Rarancang unggal molekul netepkeun unggal atom-atomna kana bentuk anu teratur, sareng Kesadaran ngingetkeun unggal atom kalayan tujuan janten sadar. Atom, molekul, sél, organ, sareng sato, sadayana aya dina arah pikiran-kaayaan masalah-kapikiran. Tapi pikiran henteu ngahontal kesadaran diri, nyaéta pamekaran lengkep, dugi ka ngalahirkeun sareng ngontrol sagala hawa nafsu sareng tanggapan anu katampi ku panca indra, sareng dipuseurkeun sadaya pamikiran kana Eling sapertos dibayangkeun dina dirina. "Bharishad mangrupikeun jiwa benang tina. awakna sapertos agriswatta pitri agri nyaéta benang jiwa pikiran. "Naha aya elemen anu ngatur hawa nafsu?" Henteu aya kama rupa ngiringan hubungan anu sareng Ego sapertos panggounan linga shareh ka unsur manusa. Ngan sedengkeun sharira linga nyaéta automaton awak, kama rupa téh automaton tina hawa ngagalura anu mindahkeun dunya. Kahayang dunya mindahkeun kama rupa. Satiap ngalangkungan elemen anu ngagempur kana kama rupa. Janten sharinga linga dipindahkeun sareng ngagerakkeun awak numutkeun dorongan atanapi paréntah tina unsur manusa, nyaéta kama bentuk, atanapi Ego.

 

 

Teu kontrol unsur anu sarua boh meta sadar jeung fungsi pingsan awak?

Henteu aya hal sapertos fungsi atawa sadar sadar. Kusabab sanaos manusa tiasa henteu sadar kana fungsina atanapi perbuatan awakna, unsur anu nyatakeun unsur organ atanapi fungsina pasti sadar, lain deui henteu tiasa fungsina. Élemén anu sami henteu salawasna ngalakukeun sadaya fungsi atanapi tumindak awak. Salaku conto, unsur manusa ngatur diri dina awak sacara gembleng sanaos teu sadar kana aksi anu misah sareng individu tina mayit getih beureum.

 

 

Dupi elementals sacara umum ngembang badan, sarta bakal aranjeunna sadayana atawa di antarana dina kursus évolusi jadi lalaki?

Dina jawabanna enya pikeun duanana patarosan. Awak manusa nyaéta imah sakola pikeun sagala elemen. Dina awak manusa sadaya kelas sadaya elemen nampi pelajaran sareng piwulang; sareng awak manusa mangrupikeun universitas anu hébat ti mana sadayana elemen lulusan numutkeun derajatna. Unsur dasar manusa nyandak tingkat sadar diri sareng giliranna, salaku Ego, nyayogikeun unsur anu sanés anu janten manusa, sareng sadaya elemen handap, sapertos Ego dina awak ayeuna.

HW Percival