The Word Yayasan

THE

WORD

Juni, 1916.


Copyright, 1916, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Teu doktrin Theosophical tina sangsara urang di bumi sakumaha retribusi karmic, dina tara jeung pernyataan Téologi tina sangsara urang salaku retribusi di naraka, dina éta duanana assertions kudu ditarima dina iman saukur; na, salajengna, salah nyaeta ngeunaan sakumaha alus salaku séjén pikeun ngahasilkeun aduh moral?

Duanana doctrines aya di tara a, sarta kudu dicokot di iman wungkul bari pikiran aya dina hiji unreasoning atawa anak kaayaan. The doctrines anu ditarima, kitu sakumaha hurup na tabel multiplication nu dicokot ku anak-on iman.

Lamun pikiran penalaran examines nu doctrines, éta manggih nu nalangsara di bumi ieu dumasar kana hukum jeung kaadilan tur dibuktikeun ku pangalaman dina hirup, sarta yén naraka doktrin mangrupa edict sawenang dipiguraan ku kawijakan teologis. pikiran bisa manggihan euweuh alesan keur sangsara langgeng di naraka sakumaha retribusi pikeun wrongs dipigawé sakitu legana ngaliwatan jahiliah dina hiji kahirupan pondok di bumi, utamana lamun anu wrongs sigana jadi dipaksa sering ku gaya kaayaan jeung lingkungan nu teu disababkeun ku sufferer nu.

Reinkarnasi, sarta nalangsara di bumi sakumaha retribusi karmic, nalika dilarapkeun ka ngajelaskeun fakta kahirupan, nu kapanggih pikeun digawe nurutkeun hukum, kitu sakumaha tabel multiplication jeung arithmetic. Sangsara katempona hasil tina sanggeus acted ngalawan hukum, sarta henteu hukuman, tapi pangalaman perlu learning nu teu jadi meta. Éta leuwih creditable kana intelegensi yén dunya sarta tempat lalaki di dinya téh hasil tina hukum tinimbang hasil tina whim of despot a.

Doktrin teologis naraka teu bisa sabenerna jadi bisa disebutkeun ngeunaan sakumaha alus salaku doktrin theosophical tina retribusi karmic, ngahasilkeun aduh moral, pikeun pernah bisa ngajentrekeun moral jadi dilahirkeun sieun servile. Apan doktrin téh mun compel aduh ngaliwatan sieun hukuman. Gantina eta breeds cowardice moral tur nunjukkeun aksi adil.

Doktrin retribusi karmic ngaliwatan reinkarnasi, mantuan pikiran pikeun manggihan tempatna sorangan jeung karya di dunya, sarta nembongkeun eta jalan leres ngaliwatan kahirupan. aduh moral téh hasilna.

Aya bukti apan teologis. Rasa pemberontak kaadilan ngalawan tur dispels nu sieun salaku pikiran tumuwuh di putus jeung pamahaman. The bukti karma nyaeta rasa kaadilan alamiah di lalaki. Kamampuh ningali na ngarti éta, gumantung kana kahayang na ningali dosa na jeung ka katuhu deui ku ngan Peta.

HW Percival