The Word Yayasan

THE

WORD

Nopémber, Xnumx.


Copyright, 1915, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Naon Memori?

Memori mangrupikeun réproduksi ku kualitas, atribut, atanapi fakultas anu aya dina anu mana anu dilakukeun. Memori henteu ngahasilkeun subjek atanapi hal atanapi kajadian. Memori ngahasilkeun deui tayangan anu dilakukeun ku topik atanapi hal atanapi peristiwa. Sadaya proses anu diperyogikeun pikeun réproduksi kesan dilebetkeun dina istilah mémori.

Aya opat jinis memori: mémori rasa, memori batin, memori kosmis, mémori anu teu terbatas. Memori taya wates nyaéta sadar sadaya kaayaan sareng kajadian sapanjang kalanggengan sareng waktos. Memori kosmik mangrupikeun réproduksi sadayana kajadian tina alam semesta di kalanggengan na. Memori pikiran mangrupikeun réproduksi atanapi anu diulas ku pikiran kana parobahan anu parantos aya ti saprak diturunkeun. Teu aya kaunggulan praktis anu diturunkeun tina naroskeun kana hakekat tina pikiran tanpa wates sareng kosmis. Éta didieu disebatkeun demi kasengkepan. Memori raos nyaéta réproduksi ku panca indra anu dilakukeun kana éta.

Ingetan anu dianggo ku manusa mangrupikeun mémori rasa. Anjeunna henteu diajar nganggo sareng henteu terang tilu-memori anu sanés, mémori kosmis, mémori kosmis, sareng mémori anu henteu terbatas — kusabab pikiranna dilatih pikeun nganggo mémori raos wungkul. Memori anu sanés kagungan ku sato sareng pepelakan sareng mineral. Dibandingkeun sareng manusa, jumlah pancaindera anu damel pikeun ngahasilkeun mémori turun sareng sato sareng mineral. Ingetan rasa manusa tiasa disebat mémori kapribadian. Aya tujuh pesenan kenangan anu ngawangun mémori kapribadian lengkep. Aya tujuh pancaindera dina kapribadian lengkep manusa. Ieu tujuh kenangan rasa atanapi pesenan kenangan kapribadian nyaéta: mémori paningalan, ingetan sora, mémori rasa, mémori bau, mémori kabaran, memori moral, "Kuring" atanapi mémori identitas. Tujuh indra ieu mangrupikeun salah sahiji jinis mémori anu parantos aya dina kaayaan ayeuna na. Janten mémori kapribadian dugi ka waktos anu nginget anu ngémutan deui ka dirina tanggapan anu munggaran di dunya ieu, pikeun réproduksi réspon anu dilakukeun dina momen-jalmi ayeuna. Cara ngadaptarkeun tayangan sareng réproduksi réspon anu kadaptar ngaliwatan paningalian, sora, rasa, bau, sentuhan, moral sareng "I" indra, sareng prosés rumit sareng interminglings ieu pikeun nunjukkeun karya anu rinci pikeun "mémori , ”Bakal panjang teuing sareng pikaresepeun. Tapi hiji tinjauan tiasa dilakukeun anu tiasa pikaresepeun sareng masihan pamahaman tina memori kapribadian.

Seni fotografi ngagambarkeun mémori anu katingali — kumaha kesan ti objék ditampi sareng dirékam sareng kumaha kesan anu dikaluarkeun deui ti catetan. Piranti fotografik nyaéta aplikasi mékanis tina indéks paningalian sareng tindakan ningali. Ningali mangrupikeun operasi mékanisme panon sareng sambunganna, pikeun ngarékam sareng mroduksi tayangan anu kaungkap sareng dilakukeun ku cahaya. Dina difoto hiji obyék, lénsa henteu katutup, sareng péngkolan ka arah obyék, kaseup diafragma diatur kanggo pangakuan jumlah cahaya anu tepat, fokusna ditangtukeun ku jarak lénsa tina objék anu bakal dipoto; wates waktu paparan - tina pilem atanapi piring sénsitip anu siap nampi tanggapan obyék sateuacanna — dirumuskeun, sareng kesan, gambar, dicandak. Muka kelopak mata ngabongkar lénsa panon; iris, atanapi diafragma panon, sacara otomatis nyaluyukeun diri kana inténsitas atanapi henteuna cahaya; murid panon nganjang atanapi kontrak pikeun museurkeun kana visi tina tempat anu caket atanapi jauh; sareng obyékna katempona, gambarna dicandak ku akal, sedengkeun fokus diayakeun.

Proses panempoan sareng fotografi sami-sami. Upami obyék gerak atanapi upami lensa mindahkeun atanapi pokus dirobih, bakal aya gambar kabur. Rasa panempo sanés salah sahiji aparat mékanis tina panon. Rasa paningal mangrupikeun hal anu béda, anu béda tina mékanisme panon ukur piring atanapi pilem jauh ti kaméra. Ieu raos paningal, béda ti sanaos dihubungkeun sareng mékanisme panon, anu nyatakeun tayangan atanapi gambar barang-barang anu katampi dina aparat mékanis panon.

Ningali mangrupikeun rékaman anu tiasa disangkut ku mémori paningalian. Memori panglihatan diwangun ku ngalungkeun atanapi nyetak kana layar visi gambar atanapi kesan anu kacatet sareng dibenerkeun ku rasa disawang dina waktos ningali obyék anu diproduksi. Proses mémori ieu ditingali ku percetakan gambar tina pilem atanapi piring saatos éta parantos dimekarkeun. Unggal waktos jalmi atanapi hal émut yén citak énggal didamel, janten saur. Upami saurang henteu émut gambaran anu jelas, sabab éta dina anjeunna anu tetempoan, rasa payuneun, henteu dirobih sareng henteu dirobih. Nalika akal paningalan dikembangkeun sareng dilatih, éta tiasa ngahasilkeun deui pamandangan atanapi obyek anu ku ieu kagum ku sadayana terang sareng realisme dina waktos éta kasawat.

Cetak fotografik sanaos, upami dicandak nganggo warna, bakal janten salinan goréng atanapi ilustrasi tina paningali nalika dilatih langkung. A ékspérimén sakedik ngayakinkeun salah sahiji kamungkinan memori paningal na atanapi tina kenangan anu sanés anu ngajantenkeun memori kapribadian na.

Kéngingkeun hiji tutup panon na sareng kéngingkeun kana témbok atanapi tabel anu seueur objék. Ayeuna anjeunna ngantosan panonna kanggo sekedér teras nutup aranjeunna, anjeunna gaduh dina waktos anu diusahakeun ningali sadayana anu dihurungkeun panonna. Jumlah hal anu anjeunna ningali sareng bedana sareng anjeunna ningali aranjeunna bakal ngawula nunjukkeun cara henteu ngémutan mémang payuneun na. Praktek sakedik bakal nunjukkeun kumaha mungkin pikeun anjeunna pikeun ngémutan kenangan na. Anjeunna tiasa masihan waktos panjang atanapi pondok pendak, ningali naon anu anjeunna tiasa ningali. Nalika anjeunna ngagambar langsir kana panonna sababaraha objék anu anjeunna ningali ku panon na kabuka bakal karasa katingal kalayan panonna ditutup. Tapi barang-barang ieu bakal éntuk ngaleungit teras anjeunna henteu tiasa ningali barang-barang éta sareng paling hadé ngan ukur aya gambaran anu teu dipikanyaho dina pamikiran anu ku anjeunna parantos ningali kana paningalan na. Luntur tina gambar éta kusabab henteu kaseueuhan paningal tina rasa pikeun nahan kesan anu dilakukeun ku obyék. Kalayan latihan memori paningali atanapi gambar pikeun ngahasilkeun deui obyék anu ayeuna katutup ku panon atanapi pikeun ngahasilkeun deui pamandangan atanapi jalma anu baheula, mémori gambar bakal dimekarkeun, sareng janten langkung kuat sareng dilatih pikeun ngahasilkeun feats pikasieuneun.

Garis ringkes ieu memori édisi bakal dilaksanakeun pikeun nandaan naon émutan anu sanésna sareng kumaha cara aranjeunna damel. Salaku fotografi ngagambarkeun gambaran paningalian, ponét ngagambarkeun gambaran tina ngarékam sora sareng réproduksi rékaman janten kenangan sora. Rasa sora sapertos béda tina saraf auditory sareng radar ceuli sapertos raos paningali béda ti saraf optik sareng aparat panon.

Pertandingan mékanik tiasa ngahasilkeun pikeun nyalin rasa sareng rasa raos sareng sentuhan kusabab kaméra sareng phonograf mangrupikeun konténer, sanaos salinan goréng sareng salinan teu disadari-ku organ manusa anu dihubungkeun sareng paningalian sareng panca indra.

Memori rasa moral sareng mémori rasa "I" mangrupikeun dua indra anu unik manusa, sareng disababkeun ku disababkeun ku ayana pikiran anu teu kahadéan anu ngagunakeun kapribadian. Ku akal moral kapribadian diajarkeun hukum-hukum kahirupanna, sareng ngahasilkeun deui salaku mémori moral dimana ditaroskeun anu leres sareng salah. Memori rasa "I" ngamungkinkeun kapribadian pikeun ngidentipikasi dirina sorangan dina hubunganana sareng peristiwa anu aya dina adegan atanapi invironmen dimana éta parantos hirup. Ayeuna pikiran incarnated henteu gaduh memori saluareun mémori kapribadian, sareng kenangan anu sanggup nyaéta jalma-jalma anu ngan ukur namina anu namina sareng anu nyiptakeun kapribadian sacara utuh, anu dibatesan naon anu tiasa katingali, atanapi nguping. atanapi dicium, atanapi raoseun, atanapi keuna, sareng anu raoseun leres atanapi salah sakumaha merhatikeun ka dirina sorangan salaku eksistensi anu kapisah.

In Firman Désémber bakal dijawab pananya, "Naon anu nyababkeun kaleungitan ingetan," sareng "Anu nyababkeun saurang hilap namina sorangan atanapi dimana anjeunna cicing, sanaos pangémutan panginten dina sanés."

HW Percival