The Word Yayasan

THE

WORD

JULY, 1906.


Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Kumaha vegetarian bisa nyegah konsentrasi pikiran nalika vegetarian geus disarankan guna attain konsentrasi?

Vegetarianism parantos disarankan pikeun tahap kamekaran anu tangtu, tujuanana pikeun ngarobih karep, ngontrol hawa nafsu awak sahingga nyegah pikiran teu kaganggu. Dina ngendalikeun hawa nafsu kedah ngagaduhan heula kahayang sareng supados konsentrasi pikiran, hiji kedah ngagaduhan pikiran. Éta bagian tina pikiran anu diangkat dina awak, mangaruhan awak éta ku ayana sareng giliran kapangaruhan ku awak. Pikiran sareng awak silih sanés. Awak diwangun tina dahareun kasar anu dibawa kana awak, sareng awakna ngagaduhan salaku latar tukang atanapi uas akal. Awak mangrupikeun résistansi sareng dimana pikiran dianggo sareng janten kuat. Upami awak mangrupikeun awak sayuran sanes tina awak sato éta bakal diréaksikeun dina pikiran numutkeun sipatna sareng pikiran anu moal tiasa mendakan kakuatan anu resisting atanapi ngungkit perluna damel sareng ngamekarkeun kakuatan sareng fakultasna. Awak anu meresihan bub sareng susu teu tiasa ngagambarkeun kakuatan batin. Pikiran anu damel dina awak anu diwangun dina susu sareng sayuran janten teu sabar, gampang marah, melankolik, pesimis sareng sénsitip kana kajahatan dunya, sabab éta henteu boga kakuatan pikeun nahan sareng ngadominasi, anu kakawasaan awak anu kuat bakal mampuh.

Dahar sayuran pikeun ngaleungitkeun hawa nafsu, leres-leres, tapi henteu ngontrol hawa nafsu. Awak ukur sato, pikiran kedah dianggo janten sato. Dina ngadalikeun sato anu boga éta moal ngaleuleuskeun, tapi bakal, supados tiasa nganggo anu langkung saé tina éta, jaga sareng séhat anu saé. Mimiti kéngingkeun sato anjeun anu kuat, teras kadali éta. Nalika awak sato langkung lemah, pikiran henteu tiasa ngaliwat sistem saraf. Jalma anu terang parantos nyarankeun vegetarianisme pikeun anu ngan ukur anu ngagaduhan awak anu kuat, sehat sareng otak anu séhat, teras, ngan ukur nalika murid éta tiasa nyalira nyalira tina daérah nyicingan puseur.

HW Percival