The Word Yayasan

THE

WORD

JULY, 1915.


Copyright, 1915, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Naon kasakit jeung naon sambungan gaduh baktéri kalayan eta?

Panyakit awak mangrupikeun kaayaan dimana konstitusi jaringan hiji atanapi seueur organ awak teu normal ka tingkat sarjana anu fungsina organ atanapi organ cacad atanapi fungsi hiji organ dialungkeun tina normal hubunganana sareng organ atanapi sanés. Hasilna nyaéta unsur-unsur di alam henteu deui hubungan anu rukun sareng unsur manusa - nyaéta, sareng koordinasi, prinsip formatif awak.

Panyakitna disababkeun ku tuangeun anu teu leres, nginum, ngambekan, polah sareng pamikiran anu pantes. Panyakit mangrupikeun halangan pikeun ngerjakeun normal tina unsur-unsur anu nyusun sareng ngerjakeun organ-organ awak.

Bakteri mangrupikeun jamur, pepelakan mikroskopis, kalolobaan tina batang, sapertos lance, bentuk-bentuk tali. Bakteri disababkeun mangrupikeun cukang pikeun seueur pisan kasakit tepa sareng panyakit konstitusi.

Sanaos baktéri gaduh seueur hubungan kalayan panyakit, baktéri sanés anu nyababkeun panyakit. Bakteri berkembang pas kaayaan pikeun dikalianna, sareng kaayaan ieu dilaksanakeun ku pamikiran anu salah, lakonan, engapan, tuang sareng nginum. Bakteri dina jumlah anu cekap pikeun ngahasilkeun panyakit teu tiasa aya dimana manusa henteu ngalangkungan aranjeunna subur pikeun rambatan dina awakna. Sacara umum, ampir saragam, putrefaction sareng férméntasi dina sistem pencernaan sareng ékskrési janten sumber primér anu nyababkeun kaayaan kaayaan baktéri anu mendakan panginepan sareng pangwangunan.

 

 

Naon kanker sarta bisa eta diubaran, sarta lamun eta bisa diubaran, naon cageur?

Kanker mangrupikeun nami anu dipasihkeun kana sakumpulan tumbuh-tumbuhan énggal dina awak manusa, anu ngembangkeun kalayan ngaluarkeun jaringan normal, sareng biasana dibuktikeun parah. Kanker mangrupikeun salah sahiji kasakit anu aya dina paningkatan sareng kamajuan peradaban. Peradaban breed panyakit, sanajan pancegahan pencegahan sareng perlakuan kuratif anu ngaganggu bentuk panyakit anu kapungkur baheula. Langkung caket kahirupan manusa mangrupikeun modeu sato sareng alami hirup anu langkung sateuacana bakal janten panyakit; tapi ari awak anu langkung luhur sareng langkung tebih dikaluarkeun tina kaayaan saderhana, éta langkung gampang kana panyakit. Kalayan sateuacanna waktos, bentuk panyakit anu teu sateuacan dipikanyaho, sareng panyakit anu aya kalana janten langkung sering. Langkung luhur perkembangan pamikiran langkung rentan kana panyakit bakal awak janten dina kaayaan anu sami atanapi sapertos fisik. Dina abad puluhan abad ka-hiji panyakit anyar, anu katelah janten la grippe, ngadamel penampilan na nyebarkeun gancang-gancang ku bagean-bagian ageung dunya anu beradab. Dina cara anu sami kasus kanker disarioskeun kanaékan.

Aya sél kanker sacara fisik. Aya seueur hal ieu dina unggal manusa, tapi biasana dikedalkeun deui, sahingga tetep teu dipikanyaho. Aya kuman kanker salajengna, sareng éta henteu fisik, tapi astral. Kuman biasana aya dina awak astral, tapi éta laten; nya, henteu ngabalukarkeun kamekaran sél kanker. Kaayaan tangtu diperyogikeun kanggo kagiatan sareng pingalian kuman kanker. Dua kaayaan ieu anu sering dibuktikeun nyaéta kaayaan awak fisik matured, anu karakteristik umur opat puluh taun sareng ka luhur, sareng kaayaan mental anu paling hadé dipidangkeun ku kasieun. Kukituna, kasieun sareng umur sakitar kirang langkung opat puluh langkung milih produksi kuman kanker sareng kamekaran sareng pengembangan sél kanker.

Kanker tiasa diubaran sareng parantos diubaran. Jawaban pikeun patarosan ieu sareng pengobatan kanker parantos aya "Moments with Friends" dina ngaluarkeun THE WORD, Séptémber, 1910, Vol. XI., No.6.

HW Percival