The Word Yayasan

THE

WORD

Nopémber, Xnumx.


Copyright, 1913, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Naon seuri, sarta naha jalma seuri?

Seuri mangrupikeun ungkapan tina hiji pikiran tina pikiran jeung émosional ngalangkungan sora vokal inarticulate. Ngeunaan ka individu sareng kaayaan anu pikaresepeun seuri, gumantung kana rupa sareng hakekat tawa; salaku nyikikik, titter, gurgle, tina nonoman anu sederhana sareng luar biasa; si sobat, kentel amis, atanapi seuri haté tina sipat bageur anu bageur; seuri ku ejekan, hinaan, hinaan, konyol, moyok-olok, geuleuh. Teras aya tawa anu kejem ku munafik.

Seuri mangrupikeun panunjuk karakter sareng gabungan awak sareng pikiran hiji saha anu seuri, sakumaha ucapan mangrupikeun indéks tina kamekaran pikiran anu méré éta artikulasi. Héran dina sirah, hoarseness, atanapi panyakit ragana sanésna, tiasa mangaruhan halus sareng bulatna seuri, tapi halangan-halangan ragana sapertos kieu henteu tiasa nyamurkeun sumanget sareng karakter anu asup kana seuri éta.

Geter fisik tina seuri disababkeun ku aksi pita vokal sareng laring dina kakuatan hawa anu aya. Tapi sikep ménak dina waktu éta seuri méré sumanget pikeun seuri, sareng akting dina sistem saraf sakumaha pikeun ngadorong kaganggu otot sareng vokal sapertos anu bakal masihan awak sareng kualitas pikeun sora anu dina jajaka tawa na dikedalkeun.

Siga seueur keajaiban kahirupan, seuri jadi biasa anu henteu katingali janten endah. Kageulisan.

Tanpa pikiran teu aya seuri. Pikeun tiasa seuri kedah aya pikiran. Hiji jelema bodo tiasa ngadamel suara, tapi henteu tiasa seuri. Monyét tiasa niru sareng ngadamel cucuk, tapi teu tiasa seuri. Goréng manuk tiasa niru kana sora seuri, tapi moal tiasa seuri. Éta henteu terang naon anu diusahakeun seuri; sareng dulur di tatangga uninga nalika aya manuk beo anu niru tawa. Burung tiasa lumpuh sareng ngepung sareng twitter dina cahaya panonpoe, tapi henteu aya tawa; ucing sareng anak ucing tiasa purr, roll, pounce atanapi paw, tapi aranjeunna henteu tiasa seuri. Anjing sareng anak anjing tiasa prance sareng ngaluncat sareng ngagogkeun dina sukan kaulinan, tapi henteu dirumuskeun aranjeunna. Kadang-kadang nalika anjing neuteup kana pameunteu manusa sareng anu disebat "intelijen sapertos" sareng sareng anu katingalina katingalina ningali, ceuk éta mungkin anjeunna ngartos kasenangan sareng narékahan seuri; tapi anjeunna henteu tiasa. Sato sato henteu tiasa seuri. Sawatara sato sakapeung tiasa niru sora tina sora, tapi éta henteu paham kana kecap. Éta paling-paling ngan ukur gema. Anjing teu tiasa ngartos hartos kecap sareng tina seuri. Pangalusna anjeunna tiasa ngagambarkeun kahayang tuan, sareng dina sababaraha gelar ngabales kahayang éta.

Seuri mangrupikeun ekspresi spontan tina ngahargaan gancang ku pikiran, tina kaayaan anu teu disangka-terangan ngungkabkeun hal anu teu salah, kagok, teu pantes, incongruousness. Kaayaan ieu disayogikeun ku sababaraha kajadian, atanapi tindakan, atanapi ku kecap-kecap.

Pikeun kéngingkeun kauntungan pinuh ku seuri sareng tiasa seuri kalayan gampang akal pasti, salian gancangna pikeun ngartos kagok, incongruousness, teu dihaja. ngagaduhan dosen imajinatifna. Upami teu aya imaginativeness, pikiran moal ningali leuwih tina hiji kaayaan, sareng janten kurang penghargaan leres. Tapi nalika aya imajinasi pikiran bakal gancang gambaran tina éta kajadian kajadian pikaseurieun anu sanés sareng kaayaan nyaritakeun incongruities kalayan harmoni.

Sababaraha jalma anu gancang ngartos kaayaan hiji sareng ningali dina lulucon. Batur tiasa ngartos kaayaan éta, tapi tanpa bayangkeun aranjeunna henteu tiasa ningali naon kaayaan éta bakal nunjukkeun atanapi ngakibatkeun sareng kana naon anu aya hubunganana, sareng aranjeunna alon ningali dina hal anu guyonan atanapi kaayaan pikaseurieun sareng tardy dina ngartos naha jalma séjén mah seuri.

Seuri mangrupikeun kabutuhan dina kamekaran manusa, sareng khususna dina kamekaran pikiran pikeun nyumponan sagala kaayaan kahirupan. Aya sakedik seuri dina ngadadak tekanan monoton sareng kasulitan. Nalika hirup butuh perjuangan anu tetep pikeun ngahasilkeun wujud bulistir, nalika perang sareng nyeuseup pes-tiluan di bumi, nalika pupusna ngancik panenuhan ku seuneu sareng banjir sareng gempa, maka ukur teror sareng kasusah sareng kasusah hirup anu katingal. Kaayaan sapertos kitu nyangking daya tahan sareng kakuatan kakuatan sareng tindakan gancang. Kualitas hakekat ieu dikembangkeun ku cara nangkep sareng ngarobih kaayaan sapertos kitu. Tapi pikiran ogé kedah betah sareng kénging. Pikiran mimiti ngamekarkeun poise, betah, rahmat, ku seuri. Tawa dipikabutuh kanggo betah sareng rahmat batin. Pas anu diperyogikeun kabutuhan hirup bulistir dipasihan, sareng mimiti masihan tempat pikeun seueur, tawa datang. Seuri ngajadikeun pikiran teu beueus sareng ngaleungitkeun heurasna. Seuri ngabantuan pikiran ningali cahaya sareng surak dina kahirupan, kitu ogé poék sareng tiis. Ketawa melegkeun pikiran tina galur saatosna perjuangan ku hal-hal anu serius, kasar, sareng anu pikasieuneun. Seuri pas dina pikiran pikeun usaha anyar. Ku nyandak kakuatan pikeun seuri, pikiran bisa nganyatakeun kakuatanana sareng ngatasi kasusah, nyegah melankolitik sareng pupuh, sareng sering nyababkeun panyakit atanapi panyakit. Nalika lalaki masihan seueur perhatian pikeun seuri, maka cinta seuri nyegah anjeunna tina ngahargaan serius, tanggung jawab, tugas sareng padamelan hirup. Lalaki sapertos kieu tiasa gampang sareng senang sareng bageur, tiasa ningali sisi lucu hal, sareng janten rolakan, sasama anu alus. Tapi nalika anjeunna terus ngajawa tawa pelesir, anjeunna janten lemes sareng henteu pantes pikeun nyatana kanyataan-kanyataan kahirupan. Anjeunna meureun karunya sareng seuri lalaki anu anjeunna pikirkeun nyandak kahirupan teuing, tapi anjeunna ngartos sareng ngahargaan hirup anu henteu langkung saé tibatan jalma anu ngalangkungan hirup mawa jantung anu beurat sareng dibebas ku berkah.

Langkung seueur karakter lalaki tiasa dipikanyaho dina waktu anu singget ku seuri ku anjeunna tina kecap-kecap, sabab anjeunna nyobian kirang nyumput tur tiasa nyumput kirang dina seuri. Kalayan kecap-kecap anjeunna tiasa sareng sering hartosna sabalikna tina naon anu dicarioskeun.

Aya anu jarang-jarang aya anu moal ngabagéakeun jalma anu beunghar, pinuh, ngagemkeun seuri penghargaan tina gancang gancang sareng humor anu saé dina nada sareng tempatna, sareng anu bakal gagal ngahindarkeun korup kosong atanapi karét tina a. jalma anu sacara teguh terus-terusan dina kurungan atanapi tuang laluna, naha aya kajadian atanapi henteu. Naha aya jalma atanapi henteu kabebog, éta kaseueuran atanapi perasaan teu édisi atanapi émosina tiasa dipikanyaho ku seuri. Jalma anu ngagaduhan kacenderungan saraf, pas atanapi histeria, bakal nunjukkeun aranjeunna ku jerky pondok, gas spasmodic, atanapi panjangna, seukeut, anu nembak jeritan tawa. Gandéng, rasping, sora logam, pangéran, joko, nunjukkeun indikasi karakter pasti pasti karakter anu bulat diturunkeun ku harmoni di seuri. Harmony dina seuri nunjukkeun pangwangunan karakter dina balukarna, euweuh masalah naon waé kajadian anu seuri. Saringan dina seuri nunjukkeun kurangna kamekaran dina hiji tokoh, euweuh masalah kumaha saurang waé nyobian nyumput naon anu kakurangan. Saringan nempatkeun tempat harmoni di seuri, sakumaha karakterna dikembangkeun. Nada, pitch sareng volume perpisahan dina seuri, nunjukkeun kakurangan atanapi pulas dina kamekaran karakter.

Hiji anu gaduh magnetisme dina seuri biasana mangrupikeun salah sahiji sifat anu alamiah sareng sensuous. Éta licik sareng licik sareng henteu resep sareng anu kejem bakal ngusir tawa ku aranjeunna, sanaos aranjeunna ngarobih atanapi ngabobodo ku kecap-kecap na.

HW Percival