The Word Yayasan

THE

WORD

Séptémber, 1913.


Copyright, 1913, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Éta pangalusna anu lalaki kudu ngurangan kahayang seksual na, sarta kedah anjeunna narékahan pikeun hirup hiji kahirupan kawin?

Éta kedahna gumantung kana motif sareng hakekatna manusa. Éta pangsaéna pikeun nyoba naksir atanapi maéhan kana kahayang seksual; tapi tetep pangsaéna pikeun ngendalikeun jeung ngontrol. Upami jalma henteu ngagaduhan objék atanapi idéal langkung luhur ti jinis séks; upami manusa diparéntah ku alam sato; sareng upami salah hirup nampi sareng kéngingkeun, teras-terasan mikiran kana kenikmatan séks, mustahil anjeunna tiasa nyobian ngabantosan atanapi maéhan kahayang seksual-najan anjeunna tiasa "hirup hirup celibacy."

Numutkeun kana "Standar Kamus," celibacy hartosna, "kaayaan jalma anu teu kawin atanapi kawin, utamina ti anu henteu nikah; pantang ti kawin; salaku, anu teu kawastanan imamat. "A celibate cenah," anu tetep teu kawin; khususna, saurang lalaki anu kabeungkeut pikeun hirup tunggal kalayan sumpah agama. "

Hiji jalma anu mumpuni sacara fisik sareng mental pikeun kawin, tapi anu hirup kacilakaan pikeun ngoleksi hubungan, tanggung jawab sareng akibat kawin, sareng anu henteu gaduh wasiat atanapi kahayang pikeun ngontrol sipat séksina, biasana nyiksa. kamanusaan, naha anjeunna atanapi henteu bébas tina sumpah, naha anjeunna parantos henteu nyandak paréntah sareng di handapeun panyumputan sareng perlindungan gareja. Kasucian sareng kasucian pamikiran penting pikeun hirup teu kawin dina hiji anu bakal asupkeun sumanget hirup éta. Aya sababaraha celibates, anu teu kawin, anu kirang kecanduan kana pikiran sareng kalakuan séks dibanding jalma anu hirup dina kaayaan kawin.

Jalma anu rumasa di bumi di dunya sareng anu sacara jasmani, jasmani, mental teu kawin, sering teu ngantunkeun tugas sareng syirik tanggung jawab ku tetep teu kawin. Alesan pikeun hirup hiji jalma anu hirup teu kawin jadi henteu: pengecualian tina hubungan, tugas, tanggung jawab, hukum atanapi sabalikna; sumpah, pamalsuan, tarekat agama; pikeun kéngingkeun istighfar; meunang hadiah; pikeun ngahontal kamekaran dina kakuatan temporal atanapi spiritual. Alesan pikeun hirup hirup celibate kedahna: yén hiji moal tiasa ngajalankeun tugas anu dilakukeun ku anjeunna nyalira sareng ngaharepkeun ngalaksanakeun, sareng dina waktos anu sami setia kana tugas anu dikepung ku kaayaan kawin; maksudna, yén kahirupan nikah bakal pantes pikeun anjeunna pikeun naon anu dijantenkeun. Ieu henteu hartosna yén sababaraha karya mewah atanapi légis mangrupikeun alesan pikeun ngajaga hiji anu teu kawin. Henteu aya padamelan atanapi profésional mangrupikeun jaminan pikeun kawin. Nikah henteu ngahalangan hirup anu biasana disebut kahirupan "religius" atanapi "spiritual". Kalungguhan ageman anu moral ogé tiasa dieusi ogé ku anu dikawin ku anu teu kawin; sareng sering langkung aman kanggo anu ngonfirmasi sareng diangkut tibatan nalika pamanén anu teu kawin. Sing saurang anu nikah biasana langkung kompeten pikeun masihan naséhat tibatan hiji anu henteu parantos ngetik kana kaayaan kawin.

Celibacy dipikabutuh pikeun hiji jalma anu nekad dugi ka kalanggengan. Tapi motifna di hirup sapertos kedah, nyaéta ku sabab kitu anjeunna langkung saé ngajantenkeun jinis manusa na. Confessional henteu mangrupikeun tempat pikeun anu bade lebet jalan anu abadi; sareng nalika anjeunna nuju sapanjang jalan anjeunna bakal gaduh padamel anu langkung penting. Sing saha anu cocog pikeun hirup anu teu kawin, teu pasti bakal terang naon tugasna. Salah saurang anu cocog pikeun hirup celibate henteu bébas tina kahayang séks; tapi anjeunna henteu nyoba naksir atanapi maéhan éta. Anjeunna diajar kumaha carana ngandalikeun sareng ngontrol éta, Ieu anjeunna diajar sareng hungkul ku intelektual sareng pangersa. Hiji kedah hirup kacau dina mikir dina pikir, sateuacan anjeunna tiasa kanyataanna. Maka anjeunna hirup pikeun sadayana, tanpa kacilakaan pikeun dirina atanapi anu sanés.

HW Percival