The Word Yayasan

THE

WORD

Juni, 1906.


Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Di gathering a sababaraha soré tukang patarosan ieu nanya: Mangrupakeun vegetarian atawa eater daging a Theosophist?

A theosophist bisa janten eater daging atawa vegetarian, tapi vegetarian atawa dahar daging moal nyieun hiji theosophist a. Hanjakal, loba jalma geus sakuduna dituju yén qua non sinus pikeun kahirupan spiritual nyaeta vegetarian, sedengkeun hiji pernyataan sapertos anu bertentangan jeung ajaran instruktur spiritual leres. "Henteu éta nu goeth kana sungut defileth lalaki hiji, tapi nu mana cometh kaluar tina sungut teh, ieu defileth lalaki hiji," ceuk Yesus. (Matt.xvii.)

'Believe thou moal nu linggih di leuweung poek, di seclusion Reueus tur sajaba ti lalaki; percanten thou moal yén hirup dina akar jeung tutuwuhan. . . devotee .Oh, éta ieu bakal ngabalukarkeun thee ka tujuan pembebasan ahir, "nyebutkeun éta sora tina tiiseun A theosophist kedah nganggo judgment na pangalusna sarta salawasna diatur ku alesan di lembaga anu ngurus kaséhatan paranormal jeung méntal fisik-Na. Salaku Wasalam perkara dahareun sual munggaran nu anjeunna kudu ménta dirina nyaeta "Naon dahareun téh dipikabutuh pikeun kuring tetep awak kuring di kaséhatan?" Nalika anjeunna manggih ieu kaluar ku percobaan lajeng hayu anjeunna nyandak eta dahareun nu pangalaman sarta observasi na nunjukkeun manehna bisa pangalusna diadaptasi sasuai fisik jeung méntal-na. Lajeng anjeunna bakal di henteu ragu salaku naon dahareun anjeunna wajib dahar, tapi anjeunna pasti moal nyarita atanapi mikir meatariasm atawa vegetablearianism salaku mahluk kualifikasi tina theosophist nu.

 

 

Kumaha tiasa a theosophist nyata nganggap dirina theosophist sarta masih tuang daging lamun urang terang yén kahayang sato nu dibikeun ti daging sato kana awak hiji anu eats eta?

A theosophist nyata pernah ngaklaim janten theosophist a. Aya loba anggota Theosophical Society tapi saeutik pisan theosophists nyata; sabab theosophist hiji, sakumaha nami ngakibatkeun, salah saha geus attained kana hikmah ketuhanan; salah anu geus ngahiji jeung Gusti-Na. Lamun urang nyarita ngeunaan hiji theosophist nyata, urang kedah hartosna hiji ngabogaan hikmah ketuhanan. Sacara umum, najan teu akurat, diomongkeun, kumaha oge, theosophist a mangrupakeun anggota Theosophical Society. Hiji anu nyebutkeun anjeunna weruh kahayang sato bisa dibikeun ka awak hiji anu eats eta ngabuktikeun ku pernyataan na yen manehna henteu kitu. Daging sato teh formulir paling singkup jeung ngumpul hirup anu bisa jadi ordinarily dipaké minangka bahan pangan. Ieu ngagambarkeun kahayang, pasti, tapi kahayang sato dina kaayaan alam nyaeta bainful teuing kirang ti kahayang dina mahluk manusa. Kahayang sorangan teu goréng, tapi mung janten goréng lamun hiji pikiran evily disposed unites kalawan eta. Teu kahayang sorangan nu goréng, tapi tujuan jahat nu eta ditunda ku akal jeung nu eta bisa dipicuna pikiran, tapi ngomong kahayang sato salaku hiji éntitas ditransferkeun ka awak manusa mangrupa pernyataan lepat. The éntitas disebut Kama rupa, atawa kahayang-awak, nu actuates awak sato, aya dina no way disambungkeun jeung daging sato anu sanggeus pati. Kahayang sato hirup dina getih sato. Lamun sato anu tiwas, kahayang-awak pas kaluar awak fisik na jeung getih kahirupan, ninggalkeun daging, diwangun ku sél, salaku formulir kentel ngeunaan hirup nu geus digarap up ku sato anu ti karajaan sayur. The eater daging bakal gaduh rada salaku loba katuhu ngomong, sarta jadi leuwih lumrah lamun manehna ngomong, yén vegetarian nu ieu racunan dirina jeung asam prussic ku dahar apu atawa salah sahiji racun séjén nu abound di sayuran, ti vegetarian nu bisa sabenerna sarta neuleu nyebutkeun yén eater daging dahar na ieu nyerep kahayang ti sato.

 

 

Éta teu bener yén yogis India, sarta lalaki ti attainments ketuhanan, hirup dina sayuran, jeung lamun kitu, teu kudu jelema nu bakal ngamekarkeun diri ulah daging jeung ogé hirup di sayuran?

Memang bener, éta paling yogis teu dahar daging, atawa ngalakukeun aranjeunna anu gaduh attainments spiritual hébat, sarta anu biasana hirup sajaba ti lalaki, tapi teu nuturkeun yén kusabab maranehna, sadaya batur kedah abstain tina daging. lalaki ieu gaduh attainments moal spiritual lantaran hirup di sayuran, tapi aranjeunna tuang sayuran lantaran tiasa ngalakukeun tanpa kakuatan daging. Deui urang kudu inget yen jelema nu geus attained téh rada béda ti jelema nu nyoba ngawitan attain, sarta kadaharan tina hiji teu bisa kadaharan tina lianna sabab tiap awak merlukeun kadaharan paling perlu eta pikeun ngajaga kaséhatan. Éta pathetic sakumaha anu kasebut lucu ningali nu momen hiji idéal anu katarima hiji anu perceives éta gampang anggap yén éta téh dina jangkauan Na. Kami kawas barudak nu ningali hiji obyék jauh tapi anu ignorantly ngahontal kaluar pikeun nangkep eta, unmindful sahiji jarak intervening. Éta goréng teuing nu bakal-jadi aspirants mun yogiship atanapi sulpat teu kudu niru kana ciri ketuhanan sarta wawasan spiritual tina lalaki ketuhanan tinimbang aping kabiasaan paling fisik sarta bahan jeung adat istiadat, sarta mikir yén ku kitu lakukeun, maranéhanana ogé bakal jadi ketuhanan . Salah sahiji kabutuhan poko pikeun kamajuan spiritual nyaeta pikeun neuleuman naon nyaéta panggero Carlyle "The abadi Kabugaran of Hirup".

 

 

Naon éfék teu di dahar sayur gaduh dina awak manusa, sakumaha dibandingkeun jeung dahar daging?

Ieu sakitu legana ditangtukeun ku aparat pencernaan. Nyerna dibawa on di muara, lambung sarta kanal peujit, dibantuan ku sékrési ti ati jeung pankréas. Sayuran nu dicerna ilaharna mah dina kanal peujit, sedengkeun burih téh prinsip hiji daging digesting organ. Kadaharan dicokot kana sungut anu aya masticated sarta dicampur ciduh, huntu nunjukkeun kacenderungan alam sarta kualitas awak saperti ka anak keur herbivora atanapi karnivora. Huntu némbongkeun yén lalaki téh dua per tilu karnivora sarta hiji-katilu herbivora, nu hartina alam geus disadiakeun anjeunna kalawan dua per tilu sakabéh Jumlah huntu na keur dahar daging jeung hiji-katilu pikeun sayuran. Dina awak séhat alam ieu kudu saimbang dahareun na. Dina kaayaan séhat pamakéan salah nanaon ka pangaluaran anu sejenna bakal ngabalukarkeun hiji unbalancing tina kaséhatan. Pamakéan ekslusif sayur ngabalukarkeun fermentasi tur ragi produksi dina awak, anu mawa dina sakabéh manner kasakit nu manusa nu mangrupa pewaris. Pas fermentasi dimimitian di lambung sarta bowels lajeng aya formasi ragi di getih jeung pikiran janten unsettled. Gas asam karbonat nu geus dimekarkeun mangaruhan jantung, sarta jadi tindakan dina saraf jadi ngabalukarkeun serangan tina paralisis atanapi gangguan saraf sarta muscular lianna. Diantara tanda na evidences of vegetarian nu sénsitip, lassitude, flushes saraf, sirkulasi impaired, palpitation jantung, kurangna continuity pamikiran jeung konsentrasi pikiran, a pegatna handap tina kaséhatan mantap, hiji oversensitiveness awak, sarta kacenderungan ka mediumship. The dahar daging suplai awak kalawan gaya alam nu merlukeun. Ayeuna damel awak hiji, sehat, sato fisik kuat, sarta ngawangun nepi awakna sato ieu salaku benteng tukangeun nu pikiran bisa tahan dina onslaughts of personalities fisik séjénna nu eta meets na geus contend kalayan di unggal kota ageung atanapi ngumpul jalma .

HW Percival