The Word Yayasan

THE

WORD

OGOS, 1913.


Copyright, 1913, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Mangga masihan hiji harti kalanggengan sarta kaayaan sakeudeung kumaha kalanggengan bisa attained?

Kalanggengan mangrupikeun kaayaan dimana hiji jalma sadar tina jati diri tina sadaya nagara, kaayaan sareng parobihan.

Kalanggengan kudu dicandak sacara intelektual, ku ngagunakeun kapinteran. Kalanggengan teu tiasa dicandak ku kapercayaan buta dina sababaraha rupa ayana abadi saatos pupus, atanapi tiasa aya anu asup kana kaayaan kalanggengan ku kurnia, kahadean, warisan. Kalanggengan kudu dicandak ku kerja keras, kalawan kapinteran.

Kalanggengan kudu didieu sareng diperoleh sateuacan maot, salami hirup dina awak fisik di dunya fisik ieu. Saatos maot kalanggengan teu tiasa dihontal. Sadaya pikiran anu diangkat janten narékahan pikeun abadi. Upami kalanggengan teu acan ngahontal sateuacan maot, awak maot sareng pikiran malik deui ka bumi dina awak jasmani anu énggal, saatos waktos sareng dugi kalanggengan.

Cara nepi ka kalanggengan mangrupikeun saurang pikeun ngeureunkeun dirina sorangan sareng awakna fisik, atanapi nganggo hawa nafsu sareng émosi, kapribadian na. Anjeunna kedah ngaidentipikasi dirina sareng anu gaduh pangalaman pangaweruh; nyaéta, sareng dirina. Nalika anjeunna mikirkeun hal ieu sareng ngidentipikasi dirina ku éta, kalanggengan sigana ampir caket. Pikeun suksés dina ieu, saurang kedah nyandak inventaris bagian sareng unsur-unsur anu ngawangun naon anu ditétélakeun ku dirina sorangan. Saatos inventory ieu anjeunna kedah nguji naon-naon anu tiasa robih dina anjeunna, sareng naon permanén. Yén sareng anjeunna anu terus-terusan, sareng henteu tunduk kana waktos sareng tempat, mangrupikeun dirina; sadaya sejenna ogé transitory.

Éta tiasa mendakan yén artos, tanah, barang antik, harta, jabatan, sareng naon waé anu kawas di dunya ieu paling berharga, mangrupikeun hal-hal transitory, sareng teu saeutik nilai anu salah pikeun nyobian janten abadi. Hal-hal anu sipatna henteu jelas, sanes indra.

bener motif sareng bener pikiran dina kahirupan sapopoé, dina sagala tahapan kahirupan sapopoé, henteu aya masalah naon waé anu ngalangkungan kahirupan, mangrupikeun hal-hal anu kaétang. Éta henteu kahirupan anu paling gampang anu ngahasilkeun hasil panggancangna. Kahirupan hiji pertapa, ngajauhan paduli sareng panggoda, henteu masihan hartos atanapi kaayaan. Hiji anu gaduh kasusah, uji coba, godaan, tapi ngatasi aranjeunna sareng tetep aya di kontrol aranjeunna sareng leres kana tujuan calakan anu janten abadi, engké bakal langkung ageung sareng kahirupan dugi ka tujuanana.

Dangong pikiran anu kapaké mangpaat nyaéta anu ditéang kedah terang dirina misah tina awakna, kapisah tina kapribadian, kahayang na, émosi, pancaindera, sareng kenikmatan sareng sangsara. Anjeunna kedah terang dirina nyalira sareng mandiri tina sagala hal ieu, sanaos katingalina nyentuh ka diri na nyalira sareng sigana dirina sorangan. Sikepna kedahna, yén anjeunna tina wates, hirup sapertos anu teu terbatas, di kalanggengan, tanpa wates sareng babagian waktos, atanapi pertimbangan ruang. Éta mangrupikeun kaayaan kalanggengan. Anjeunna kedah biasa sareng ningali ieu kanyataan. Teras anjeunna tiasa terang.To mewah teu cekap, sareng pikeun ngahargaan éta, teu aya gunana sareng bubudakeun.

 

 

Naha resep lalaki sareng henteu resep pantulan nyalira? Upami kitu, kumaha aranjeunna dicerminkeun? Upami henteu, ti mana asalna resep sareng henteu resep

Istilah "jiwa manusa" dipaké sacara promiscuously sareng nangtung dina sababaraha fase ghaib tina naon anu katingali tina aspék anu disebut manusa. Jiwa tiasa hartosna kaayaan pra-natal, atanapi anu teu kaéndahan-anggeus anggeus maot, atanapi prinsip universal anu henteu aya dina kahirupan salami hirup. Jiwa manusa didieu dianggap salaku pikiran-prinsip pamikiran, cahaya sadar dina awak. Jalma sareng anu teu resep sareng teu resep mangrupikeun pantulan batin. Suka sareng henteu kénging akibat tina pikiran pikiran sareng kénging.

Nalika pikiran nganggap sababaraha kahayang éta anu dipikaresep ku aranjeunna; lain hawa nafsu anu henteu resep. Éta sifat tina pikiran anu mikiran kahayang, mikahayang anu dipikaresep; yén sipat akal anu mikiran jauh tina kahayang sareng panca indera, kersana henteu resep. Ku cara kieu mekarkeun anu henteu resep sareng henteu resep antara pikiran sareng kahayang. Nu teu resep sareng anu teu resep asalna tina sasaruaan sareng teu sasarengan tina pikiran sareng kahayang. Anak lalaki anu resep sareng teu resep lahir dilahirkeun sareng anjeunna. Teras anjeunna manifes resep sareng henteu resep ngeunaan anjeunna. Nu teu resep sareng teu janten nyiptakeun hiji lalaki bakal nyiptakeun langkung seueur anu teu resep sareng teu resep dina lalaki anu dipanggih anjeunna; sareng anu nyababkeun tetep resep anu sanés sareng henteu resep ka lalaki anu sanés nyebarkeun ogé anu teu resep sareng teu resep; sahingga dunya pinuh ku anu teu resep sareng teu resep. Ku cara kieu tiasa nyarios yén dunya mangrupikeun cerminan anu dipikaresep sareng henteu seneng manusa.

Naha urang resep dunya sareng hal-hal di dunya? Atanapi urang naha teu resep ka aranjeunna? Éta sia-sia nyobian lirénkeun atanapi henteu daek. Hadé pikeun manusa pikeun nampik pikeun nolak pikiran na naon anu anjeunna terang teu leres. Janten anjeunna ngadaptarkeun teu daek pantes. Hadé pisan pikeun manusa resep sareng mikir ngeunaan anu anjeunna terang leres, sareng ngalakukeun éta. Ku cara kieu anjeunna resep ngagaduhan kakuatan sareng kakuatan. Upami anjeunna ngubaran resep sareng teu resep ku cara kieu nyalira, anu sanésna bakal ngalakukeun éta, teuing, sareng dunya bakal robih sareng anu teu resep sareng teu resep.

HW Percival