The Word Yayasan

THE

WORD

Juni, 1913.


Copyright, 1913, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Nyaeta manusa mikrokosmos tina makrokosmos, jagat di miniatur? Upami kitu, nu planét jeung béntang ditingali kudu digambarkeun dina anjeunna. Dimana maranéhna lokasina?

Pamikir dina jaman anu béda sareng dina sababaraha cara, saur alam semesta dikandung manusa. Salaku kiasan atanapi kanyataanna, ieu sigana leres. Éta henteu hartosna yén jagat raya ngagaduhan jari sareng jari kaki sareng ngagem alis sareng rambut dina sirah, atanapi yén jagat ieu kabangun dumasar kana dimensi ayeuna awak fisik manusa, tapi hartosna yén operasi alam semesta tiasa dicirikeun sareng dipidangkeun di manusa ku organ-organ sareng bagian-bagianna. Organ-organ dina awak manusa henteu didamel pikeun ngeusian rohangan, tapi pikeun ngalakukeun sababaraha fungsi dina ékonomi umum sareng karaharjaan organisme sacara gembleng. Hal anu sami tiasa nyarios ngeunaan jasad anu aya di teras bumi.

Sinar cahaya anu scintillating sareng orbs glowing stabil di surga aya média anu ngalaksanakeun kakuatan universal dina awak rohangan, numutkeun hukum universal sareng pikeun karaharjaan umum sareng ékonomi umum. Organ-organ internal, sapertos organ kelamin, ginjal, limpa, pankreas, ati, jantung sareng paru-paru, disarioskeun yén korespondensi sareng ngahasilkeun hubungan langsung ka tujuh planét. Ilmuwan sareng mistik sapertos sapertos Boehme, Paracelsus, Von Helmont, Swedenborg, ahli filsafat seuneu sareng alchemist, parantos namikeun organ-organ sareng planét anu saling pakait. Aranjeunna henteu sadayana masihan korespondensi anu sami, tapi satuju yén aya tindakan bulak balik sareng hubungan antara organ sareng planét. Saatos sadar yén aya susuratan, murid kedah, upami anjeunna hoyong terang, mikirkeun sareng ngarengsekeun organ mana anu pakait sareng planét tinangtu, sareng kumaha hubunganna sareng dioperasi. Anjeunna henteu tiasa gumantung kana tabel sanés dina masalah ieu. Tabel susuratan tiasa leres pikeun saha anu ngadamelna; moal meureun leres pikeun anu sanés. Hiji murid kedah milarian koresponden-euran.

Tanpa dipikir, teu aya anu bakal terang kumaha obyék universal pakait sareng nyaritakeun bagian-bagian awak masing-masing, henteu masalah naon anu sanés waé anu nyebatkeun ngeunaan batur. Pamikiran kedah diteruskeun dugi subjekna dipikanyaho. Anu aya pakait sareng rasi lintang, klompok béntang, nebulae di awang-awang, polah dina awak manusa janten plexus, ganglia saraf, nyebrang saraf. Klaster ieu atanapi crossings dina awak ngahasilkeun lampu, aura saraf. Ieu di langit disebatkeun salaku lampu tina béntang, sareng ku nami sanésna. Ieu bakal sigana jauh dicandak sareng ahli falak, tapi upami anjeunna mikir dina awakna dugi ka anjeunna manggihkeun sifat puseur saraf sareng arusna, anjeunna bakal ngarobih téori-na ngeunaan astronomi na. Anjeunna bakal terang naon béntang di langit éta, sareng tiasa mendakan aranjeunna salaku pusat dina awakna.

 

 

Naon anu dimaksud ku kaséhatan sacara umum? Lamun dina kasatimbangan kakuatan manusa fisik, mental na spiritual, teras kumaha ieu baki ngurusan?

Kaséhatan mangrupikeun kasulitan sareng kabiasaan na awak dina struktur sareng fungsina. Kaséhatan di umum mangrupikeun operasi awak dina padamelan anu dimaksud, tanpa impediment tina fungsina atanapi rusak tina bagian-bagianna. Kakuatan dikembangkeun sareng dijaga salaku hasil kaséhatan. Kakuatan henteu mangrupikeun hal anu henteu aya tina kaséhatan, atanapi henteu mandiri kaséhatan. Kaséhatan dijaga ku konservasi kakuatan atanapi tanaga dikembangkeun, sareng tindakan timbal balik antara bagian-bagian awak sareng awak sacara gembleng. Ieu manglaku ka alam spiritual sareng manusa, digabungkeun sareng awak manusa-na, ogé pikeun sato sato biasa. Aya kaséhatan méntal sareng spiritual sabab aya kaséhatan fisik. Kaséhatan sadayana dijaga nalika unggal bagian tina kombinasi ngalakukeun pagawéan anu aya hubungan sareng sareng kagunaan sadayana. Aturan gampang kahartos tapi hésé nuturkeun. Kaséhatan anu diperyogikeun sareng dipertahankeun dina gelar yén hiji kéngingkeun anu paling saé pikeun ngaraos kasehatan, sareng ngalaksanakeun naon anu pangsaéna pikeun dijaga éta.

HW Percival