The Word Yayasan

THE

WORD

APRIL, 1913.


Copyright, 1913, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Naon Anu Diperyogikeun pikeun Tumuwuhna dina Usul?

Pikir kumaha pangsaéna pikeun ngaladénan anu mana anu ditumpukeun sareng dianggo pikeunana.

Devaction mangrupikeun kaayaan atanapi pikiran kana hiji prinsip, sabab, mahluk atanapi jalma, sareng kesiapan pikeun meta dina sababaraha kapasitas pikeun anu mana anu dikabdi. Tumuwuh dina bakti gumantung kana kapasitas hiji anu kedah dilakukeun, ngaladénan, sareng kapasitas naék ku dianggo kalayan kapinteran. Sifat ibadah ngadorong ka saurang pikeun nunjukkeun bakti nya ku ngalakukeun hal anu ekspresi bakti. Dorongan ibadah ieu henteu salawasna ngahasilkeun hasil anu pangsaéna, sanés, maksad niat anu pangsaéna, naon anu dilakukeun tiasa ngaleungitkeun anu dilakukeun.

Sifat-sifat bakti polah ti manah. Ieu lampah tina manah, sanaos mangrupikeun awal anu leres, henteu cekap pikeun kamekaran nyata. Pangabutuh dipikabutuh pikeun tindakan anu bijaksana. Saurang lalaki anu sifatna bakti biasana henteu ngadangukeun alesan sateuacan kalakuan, tapi langkung milih nuturkeun diktat atanapi duka haténa. Nanging, ngan ukur ku latihan tina pikiran tiasa kaala. Tes anu bener tina bakti nya éta pikeun ngulik, mikir, nyiptakeun pikiran kana kapentingan anu paling hadé pikeun anu anjeunna bakti. Upami aya ragrag deui kana tindakan émosional sareng gagal mikir sacara sabar sareng pengkuh, maka anjeunna henteu ngagaduhan bakti sajati. Upami hiji jalma anu gaduh alam anu bakti tetep migunakeun akal sareng janten kakuatan pikeun mikir sacara jelas anjeunna bakal nambihan ilmu kana bakti sareng kamampuan pikeun ngaladin anu mana anjeunna bakti bakal nambahan.

 

 

Naon Alam Sénsor, sareng Sabaraha lami na Dianggo?

Sifat dupa nyaéta bumi. Bumi, minangka salah sahiji tina opat unsur, pakait jeung raos bau. Dupa mangrupa campuran aromatik gusi, rempah-rempah, minyak, résin, leuweung anu salami diduruk ngahasilkeun bau-bau anu pikaresepeun.

Dupa ieu anggo sateuacan manusa mimiti ngarekam lembaga, adat, sareng acara. Seueur naskah nyarios menyan sakumaha penting dina perbuatan ibadah. Dupa ieu dianggo dina upacara pangorbanan sareng salaku panawaran, mangrupikeun bukti bakti ku nyembah sareng nyembah, kana anu disembah. Dina seueur kitab suci, panawaran menyan salaku kalakuan ibadah dijelaskeun pisan, sareng aturan anu disayogikeun pikeun jinis rupa menyan anu dipaké, nyaéta nyiapkeun sareng ngaduruk.

 

 

Naha Sakur Manfaat Diturunkeun tina Ngobong Dupa, Salila Meditasi?

Manfaat tiasa diturunkeun tina pembakaran menyan nalika tapa, perkawis jasmani sareng fisik. Kaduruk duka moal ngahontal saluareun dunya astral atanapi psikis. Kaduruk duka moal ngabantosan semedi dina subjek ngeunaan dunya méntal atanapi spiritual.

Upami aya anu masihan kasatiaan pikeun sumanget bumi sareng roh bumi anu langkung alit, atanapi salah sahiji mahluk makhluk dunya, maka anjeunna tiasa nampi kauntungan tina ngaduruk menyan. Anjeunna nampa pedah kanggo kauntungan anu ditangtukeun. Bumi masihan katuangan pikeun nyéh manusa. Karangan-karangan na ogé nyiptakeun mahluk bumi sareng makhluk dunya. Pembakaran dupa ngagaduhan tujuan ganda. Éta narik sareng netepkeun komunikasi sareng mahluk anu dipikahoyong, sareng nyéépkeun makhluk sanés anu nyumput menyan. Upami saurang ngaharepkeun ayana pangaruh-pangaruh tertentu, maka pembakaran menyan bakal mantuan narik pangaruh ieu sareng ngadamel hubungan. Nanging, upami salah henteu terang hakekat menyan anu anjeunna bakal nganggo sareng henteu terang hakekat pangaruh atanapi mahluk anu dipikahoyong, maka anjeunna tiasa nampi gantungan, naon anu henteu pikaresepeun sareng ngabahayakeun. Ieu berlaku pikeun semedi perkawis jasmani sareng astral atanapi psikis, sareng ka objék anu pikasieuneun.

Pikeun meditasi serius dina masalah dunya méntal sareng spiritual, pembakaran menyan henteu diperyogikeun. Nyalira pamikiran sareng sikep ménak anu mutuskeun naon pangaruh anu kudu aya di sekitar sareng naon mahluk anu rencang dina semedi méntal sareng spiritual. Kaduruk duka sering nyepengkeun pikiran kana barang-barang anu matak sensasi sareng nyegah ka asup kaayaan abstraksi anu diperyogikeun pikeun meditasi perkawis méntal sareng spiritual.

 

 

Naha Balukar Anu Ngobong Dénsikeun Anu Diperhatikeun Dina Sakur Plari?

Maranéhna nyaéta. Gumantung kana kakawasaan operator inpormasi anu diperyogikeun anjeunna tina subjekna, katingali sareng épék sensu sanésna tiasa katingali. Kaseup sareng haseup naékna tina menyan nawiskeun kakuatan sareng awak anu bahanna anu dipiharep sareng dipilampah. Ieu mangrupikeun alesan naha tukang sihir sareng nekromancong ngagunakeun menyan dina invocations sareng conjurations maranéhna. Ku ngaduruk épék dupa tiasa dihasilkeun dina pesawat anu sanés tinimbang fisik, tapi saurang kedah ngagaduhan pancaindera psikikna dilatih sareng dikendali dina pikiran na pikeun ningali ieu. Teras anjeunna bakal ningali kumaha sareng terang kunaon pangaruh sareng makhluk anu katarik atanapi diusir ku pembakaran menyan, kumaha aranjeunna mangaruhan anu nawiskeun menyan, sareng hasil sanés anu ngadu bakar menyan.

HW Percival