The Word Yayasan

THE

WORD

NULIS, 1913.


Copyright, 1913, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Bisa masalah dasar, ku prosés gaib, dibawa kana formulir beton ku cara maké leungeun; lamun kitu, naon formulir tinangtu bisa dihasilkeun na kumaha ieu eta dilakukeun?

Hal ieu dimungkinkeun pikeun saurang anu ngagaduhan kakuatan mental anu dipikabutuh sareng organisasi psikis anu masihan ayana fisik ku prosés gaib pikeun sagala bentuk anu dipikahoyong; sareng acan, panginten langkung mirah kanggo anjeunna ngaundakan objék éta kusabab jalma sanés nampi objék anu dipikahoyong. Kalayan panangan janten matriks naon deposit mineral atanapi bentuk geometris tiasa dipendakan tina masalah unsur. Kitu ogé tiasa janten unsur anu unsural ku tangan anu digambar sareng dibentuk janten bentuk padet.

Kakuatan spiritual sareng mental anu dipikabutuh dina hiji anu bakal masihan wujud fisik pikeun hal anu teu kawih nyaéta: iman, wasiat, sareng imajinasi. Salaku tambahan, awakna astral kedah tiasa ngaropea sareng ngahasilkeun loba magnétisme. Sawatara gaduh iman, wasiat, sareng imajinasi; tapi, dina pesulap, ieu kudu diangkat jadi kakuatan anu leuwih luhur. Henteu aya pagawéan anu dilakukeun tanpa iman. Pikeun padamelan dina panangan, tukang sihir urang kedah ngagaduhan iman, sareng éta mangrupikeun pengetahuan dina tindakan. Iman ieu tiasa waé henteu hasil tina hasil sareng usaha na dina kahirupan ayeuna. Ahli pesulap urang kedah iman dina kamampuan nya pikeun ningali kana pisibilitas anu teu katingali, ngajantenkeun anu teu didengar, janten nyata yén anu teu nyata, ngahasilkeun pikeun panca indra anu aranjeunna biasana henteu tiasa ngartos. Upami anjeunna henteu iman yén hal-hal ieu tiasa dilakukeun, upami anjeunna henteu iman yén anjeunna tiasa ngalakukeun, maka — anjeunna henteu tiasa. Upami anjeunna yakin anjeunna tiasa ngalakukeun karya sihir sabab saurang anu ngabantosan anjeunna tiasa, imanna henteu iman. Éta tetep kapercayaan, sanés pamanggih. Pikeun kasuksésan dina karyana imanna kedah tetep kalebet dina jeroeun anjeunna, sareng teu kagedekeun ku naon waé anu tiasa nyarios. Iman anu kitu saumur muncul tina kanyaho poho, dicandak dina jaman baheula. Anjeunna henteu kedah tetep puas ku iman anu teu kabeungkeut, tapi anjeunna kedah ngiringan kapungkur kana ilmu ayeuna. Anjeunna kedah nganggo pikiran na. Upami anjeunna daék ngalaksanakeun pikiran ku pikir, iman na bakal ngabimbing anjeunna dina operasi méntal na bakal masihan jalan pikeun masa lalu janten élmu ayeuna.

Salaku imajinasi, pesulap urang kedah béda ti anu disebat jalma imajinasi, kusabab aranjeunna gaduh penerbangan mewah. Imajinasi nyaéta nyieun gambar, atanapi kaayaan gambar anu didamel. Gambar anu dilakukeun ku pesulap urang nyaéta gambar méntal sareng anu mana upami dilakukeun, henteu gampang dirobok sapertos jalma liat atanapi masalah fisik anu sanésna. Gambar tukang sihir urang langkung hésé ngajantenkeun sareng mecah sareng bakal leuwih panjang tibatan gambar anu marmer atanapi baja. Pikeun gaduh imajinasi dipikabutuh pikeun karyana, tukang sulap urang kedah ngalereskeun pikiran kana hal anu anjeunna bakal masihan wujud fisik. Anjeunna kedah ngadamel gambarna. Ieu anjeunna ngalaksanakeunna ku ngajaga pikiran kana bentuk dugi ka anjeunna mangrupikeun gambar, anu anjeunna tiasa disauran deui ku pikir. Nalika anjeunna ngagaduhan iman sareng tiasa ngajantenkeun gambar sanés, anjeunna ogé bakal. Maksudna, anjeunna tiasa nyauran bakal ngabantosan dina karyana. Pangarepna aya di mana waé sareng sapertos listrik sok siap nginjeumkeun kakuatanana ka saha waé anu nyayogikeun widang pikeun operasionalna sareng anu tiasa ngajantenkeun ngahubungan lapangan.

Sadaya gerak ngojay tiasa digambarkeun kalayan akurasi matematika; acan, upami salah dina cai nyobian nuturkeun arahan tapi henteu ngagaduhan iman pikeun kamampuan ngojay sareng henteu ngabayangkeun nyalira bari ngojaykeun, teras anjeunna henteu hoyong ngojay. Ragu sareng teras sieun nyita anjeunna, teras anjeunna tilelep. Dina nyobaan leumpang tali anu ketat, jalma anu teu iman yén anjeunna tiasa leumpang éta sareng henteu ngabayangkeun nyalira dina tali sareng nyauran tali badé murag, sareng anjeunna henteu. Kenal sareng hukum gravitasi sareng fisika moal bakal tetep anjeunna dina tali éta. Iman nunjukkeun ka anjeunna kumaha. Imajinasi ngajaga anjeunna dina tali. Bakal mikeun kakuatan anjeunna maparin. Salami anjeunna ngabayangkeun nyalira dina tali sareng kayakinan terus, anjeunna henteu tiasa murag. Namung kedahna panginten pamikiran, sareng kedah anjeunna sekedik kadua ngabayangkeun nyalira, gambar anu anjeunna damel tina turunna bakal henteu saimbang sareng tarik anjeunna ka handap.

Dilengkepan iman, wasiat, sareng imajinasi, hiji jalma tiasa ngahasilkeun ku fénoména ku leungeun-Na ku cara magis. Pikeun ngagambarkeun: Pikeun masihan pisibilitas fisik pikeun ngabentuk, bentuk kedah dicekel atanapi dibayangkeun. Bahan cairan putar, teu katingali, kedah dijalankeun kompak dugi ka dibereskeun sareng dipikiran padet. Ieu mangrupikeun imajinasi. Pas ayeuna tiasa dilakukeun sareng tangan nguriling sareng bentuk anu dipikahoyong. Ku gerakan-gerakan leungeun ngurilingan wangunna, matérial unsur ditarik sareng dirambihkeun kana bentuk éta sareng, laun-laun, kalayan ditambangan terus, bentukna janten katingali sareng fisik. Hal ieu dilakukeun ku kakuatan iman, anu nyababkeun hukum-hukum anu ngatur matérial unsur anu dipikanyaho sareng cara ngagambar éta kana sagala padamelan anu dilaksanakeun. Pamikiran mangrupikeun pituduh anu nyababkeun wasiat pikeun sekering atanapi nyampurkeun unsur salasahiji sareng ngalaksanakeunna kana wangun. Upami panginten lirén dina operasi, padamelan eureun. Upami pamikiran éta ajeg, pagawéan imajinasi sareng iman bakal réngsé ku wasiat. Formulirna dilakukeun fisik, sareng ukuran sareng ukuran anu dipikahoyong. Objék leutik, sapertos batu atanapi kristal atanapi permata, tiasa dibentuk ku cara nempatkeun leungeun katuhu di kénca, anu tengah palem sabalikna. Teras batu atanapi permata atanapi kristal kedah dibayangkeun sareng gambar éta kedah diémutan dipikiran sareng présipitasina badé. Bentuk magnetisme tina tangan operator mangrupikeun taneuh anu citra kristal atanapi permata, sakumaha kuman atanapi siki, mimiti tuwuh. Kalayan kakuatan magnét antara panangan, sinar atanapi sinar cahaya dilakukeun janten mendakan kana matriks dina pikiran, dugi ka permata ukuran sareng warna anu dipikahoyong sareng warnana sareng kilauan. Formulir parantos atos tiasa diproduksi ku prosés gaib, tapi langkung gampil ngalaksanakeun bentuk anu dipikahoyong dina metode anu biasa tibatan ngaliwat latihan anu diperyogikeun supados ngahasilkeun aranjeunna ku cara magis. Tapi éta hadé pikeun jalma anu ngagaduhan iman, pikeun mekarkeun imajinasi-Na, diajar kagunaan wasiat. Ngembangkeun atanapi akuisisi tilu kakuatan magis ieu bakal ngajantenkeun manusa. Teras anjeunna tiasa, tapi moal sigana anu bakal, bakal janten tukang batu mulia atanapi bentuk sanés ku prosés gaib.

 

 

Kumaha kedah leungeun dipaké dina penyembuhan awak fisik hiji urang sorangan atawa bagian awak?

Arah teu tiasa dipasihkeun anu cocog pikeun sagala rupa panyakit, tapi arahna tiasa disayogikeun pikeun ngabantosan ubar konstitusi sareng lokal, sareng anu umumna tiasa dianggo. Éta pangsaéna pikeun jalma anu bakal nyageurkeun ngartos sababaraha dasar ngeunaan awak sareng alam magnétna, sateuacan aranjeunna nyobian pengobatan magnét, awak sorangan atanapi anu sanésna.

Awak jasmani mangrupikeun jumlah masalah anu diatur dumasar kana hukum-hukum anu tangtu, masing-masing bagian ngalaksanakeun sababaraha fungsi sareng ngaladénan tujuan-tujuan tertentu, pikeun karaharjaan umum sacara umum. Massa fisik diayakeun babarengan, dibenerkeun sareng diropéa, ku awak magnét anu alus dina jero jisim éta. Fungsi alami awak fisik, sapertos nyerep, nyerna, asimilasi, éliminasi, sareng sadaya gerakan henteu rela, dibawa ku awak magnét tina wangun dina jisim fisik. Hukum-hukum tinangtu ngatur sadaya fungsi awak. Upami hukum ieu kaleresan, kasalahan fisik bakal nuturkeun. Panyakit ieu mangrupikeun bukti yén sababaraha kasalahan anu parantos dilakukeun, sareng yén aya halangan atanapi bilih aya seueur halangan dina awak anu nyegah awak magnét tina nyiptakeun hubungan anu harmoni tina bagian atanapi fungsina, atanapi yén aya pengeluaran langkung ageung énergi tibatan sumber tanaga tiasa nyayogikeun. Awak bentuk magnét nyaéta batré panyimpen anu hirup hirup universal. Awak magnét nyaéta médium anu ngahubungkeun kahirupan universal kalayan masalah fisik. Tanpa awak magnét, massa fisik bakal runtuh kana lebu.

Ngubaran obat kaserang ku panangan, panangan anu leres disimpen dina dahi sareng leungeun kénca di tukangeun sirah. Saatos sésana di dinya sepi salami sababaraha menit, panangan katuna kedah disimpen dina dada sareng panangan kénca sabalikna dina tulang tonggong. Dina sababaraha menit panangan kénca kudu disimpen dina bagian tukang leutik sareng palem tangan katuhu dina bujur. Dina menit atanapi dua panangan anu leres kedah dipiceun laun-laun di sakelilingeun beuteung beuteung — arah anu jam tanganna luka — opat puluh salapan kali teras dibawa ka posisi kahijina sareng diidinan tetep sakitar tilu menit. Leungeun kénca kudu dijaga tetep, nganggo palem di handapeun tulang tonggong, dina nalika oyagna anu katuhuna. Awak kudu di posisi reclining.

Patali kana perlakuan lokal, panangan kénca kudu disimpen di handapeun bagian anu kapangaruhan sareng panangan katuhu di sisi anu sanés dina bagian anu aya sareng diidinan tetep sakitar lima menit atanapi dugi ka waktos sapertos anu dirasa alami yén éta waktuna lirén . Perawatan lokal kudu dimimitian atanapi dituturkeun ku perawatan umum anu mimiti dijelaskeun. Bagian-bagian awakna tiasa diusap, tapi diusap kedah hipu. Perawatan sengit biasana cilaka nurutkeun metode ieu.

Leungeun fisikna henteu ngahasilkeun tamba; bentuk magnét dina panangan teu ngahasilkeun tamba. Nu tamba dihasilkeun ku kahirupan universal, anu dilakukeun pikeun bentuk magnét dina jero awak fisik ku cara leungeun. Objék pikeun nempatkeun leungeun kana awak nyaéta ngalaksanakeun kahirupan universal pikeun bentuk magnét sareng nguatkeun bentuk magnét supados nampi sareng nyimpen sareng ngahubungi langsung sareng kahirupan universal. Dina ngubaran awak sorangan atanapi awak anu sanés, éta kedahna kahartos yén pamikiran henteu mangaruhan tamba, sareng yén pikiran henteu kedah nyobian ngarahkeun ayeuna atanapi ngaganggu aliranna dina sagala cara. Upami salah henteu tiasa tetep na pikir dina kaayaan anu tenang sareng tenang, supados henteu ngaganggu anu tamba, langkung saé henteu ngiringan amalan anu disarankeun di dieu. Usaha pikiran pikeun ngarahkeun séhat tina tamba ngabahayakeun kana sabagian ageung awak kanggo nyugemakeun bagian alit. Tapi kanyataanana sadayana bagian rusak ku tarik. Ieu sanés pikiran atanapi penyembuhan méntal. Perawatan magnét ieu sakumaha anu dijelaskeun bakal ngrangsang awak magnét pikeun nganyahokeun paripolah sareng kahirupan universal bakal ngahasilkeun deui. Dina raraga ngarobak sareng ngajaga awak séhat, awak kedah dipasihan tuangeun anu mana anu mendakan yén kedah ngalereskeun sareng mertahankeun strukturna, sareng sadaya limbah atanapi drains dina awak kedah lirén.

HW Percival