The Word Yayasan

THE

WORD

DAFTAR 1912.


Copyright, 1912, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Naha waktu dibagi sakumaha anu kasebut?

Dina raraga manusa tiasa ngajaga catetan kajadian; yén anjeunna tiasa perkiraan jarak peristiwa dina sudut pandang jaman baheula, sareng antisipasi anu bakal datang. Sakumaha anu ditetepkeun ku sababaraha filsuf, waktos mangrupikeun "kasuksésan fénoména di mayapada." Kusabab manusa tiasa ngalacak kahirupan sareng bisnisna, ogé jalma-jalma sanésna ', anjeunna wajib nyiptakeun cara-cara ngalereskeun peristiwa dina waktuna. Éta alami pikeun ngukur kajadian di bumi ku "kasuksésan fénoména di mayapada." Ukuran atanapi divisi waktosna dipasihan anjeunna ku alam. Manusia kedah janten pangamat anu hadé sareng nyimpen kana naon anu kedah anjeunna laksanakeun. Kekuatannana ku paningalian cekap pikeun perhatosan nyawana ditandaan ku kasuratan tina période cahaya sareng poék, siang sareng wengi. Mangsa terangna kusabab disababkeun, gelap kana henteuna, panonpoé. Anjeunna ningali usum-hawa haneut sareng tiis kusabab posisi panonpoe di langit. Anjeunna diajar rélasi sareng perhatoskeun parobihan na, sareng usum parantos dirobih nalika rasial. Jalur panonpoé katingalina nembus klaster béntang, konstelasi, anu baheula dianggap dua belas sareng disebut zodiak, atanapi bunderan kahirupan. Ieu mangrupikeun kalénderna. Konstelasi atanapi tanda disebut ku nami anu béda diantara jalma anu béda. Kalayan sababaraha éntitas jumlahna diitung salaku dua belas. Nalika panonpoe parantos lulus tina sagala tanda ka sadayana dina dua belas sareng mimiti dina tanda anu sami, éta bunderan atanapi siklus disauran sataun. Nalika aya tanda anu kasorang sareng anu sanés muncul, jalma terang tina pangalaman yén usum bakal parobihan. Mangsa tina tanda tanda ka hiji tanda disebut bulan surya. Bangsa Yunani sareng Romawi ngagaduhan masalah dina ngabagi jumlah dinten dina sabulan, bahkan jumlah bulan dina sataun. Tapi tungtungna aranjeunna ngadamel paréntah sapertos sapertos dianggo ku urang Mesir. Urang nganggo anu sami ayeuna. Babagian salajengna dilakukeun ku fase bulan. Butuh 29 dinten satengah kanggo bulan kanggo ngalangkungan opat fase éta ti hiji bulan anyar kanggo bulan anyar salajengna. Opat éta fase nyiptakeun sasih lunar, opat minggu sareng fraksi. pembagian poé ti Panonpoé Matahari dugi ka puncak luhur ka langit sareng ka surup ditandaan dumasar kana rencana anu disarankeun di langit. Telepon panonpoé diangkat teras diterapkeun. Kaelokannana pangaweruh astronom ditingalikeun ku akurasi anu mana batu di Stonehenge di Salisbury Plain di Inggris dipasang, dina jaman prasejarah. Alat anu diciptakeun, sapertos sagelas jam, sareng jam cai kanggo ngukur période. Tungtungna jam diciptakeun sareng diciptakeun dua welas tanda tina Zodiak, kecuali dua welasna, sakumaha anu dikira, pikeun kapayuneun, wilanganana dua kali. Dua belas jam beurang sareng dua belas jam wengi.

Tanpa kalénder, pikeun ngukur sareng ngalereskeun aliran waktos, manusa teu gaduh peradaban, budaya, euweuh usaha. Lantipan anu ayeuna tiasa janten kanggo panyawat, ngagambarkeun karya anu dilakukeun ku garis panjang mékanika sareng pamikir. Kalénder mangrupikeun hasil tina sajumlah pamikiran manusa pikeun ngukur fénoména mayapada, sareng ngatur urusan na ku ukur ukuran ieu.

HW Percival