The Word Yayasan

THE

WORD

Nopémber, Xnumx.


Copyright, 1912, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Kumaha do sato hibernating hirup tanpa dahareun jeung tétéla tanpa hawa salila période lila maranéhanana hibernasi?

Henteu aya organisme sato tiasa hirup tanpa tuangeun. Kabutuhan sareng fungsi organisme nangtukeun jinis tuangeun pangan anu diperyogikeun. Sato hibernating henteu hirup tanpa tuangeun atanapi biasana tanpa hawa, sanaos henteu penting pikeun aranjeunna nyandak katuangan kana organ pencernaanna pikeun salamet salami periode hibernasi. Sasatoan hibah kalayan bayah biasana ngambekan, tapi respirasina henteu ngan ukur pikeun ngajaga awakna dina hubunganana jeung arus kahirupanna anu handap pisan yén sato-sato sigana henteu hirup.

Jinis sato sareng kabiasaan maranéhna diatur dumasar kana hukum ékonomi tangtu alam pikeun ngawétkeun mahluk alam. Dahareun dipikabutuh pikeun pangropéa unggal struktur ragana, sareng peradaban manusa ngajantenkeun yén peryogina pikeun interval anu mana anu dicandak kedah langkung pondok. Lalaki biasa na tilu atanapi langkung tuangeun sadinten henteu ngartos atanapi ngahargaan kumaha éta sato tiasa angkat dinten atanapi minggu tanpa tuangeun, sareng yén sabagian tiasa hirup sapanjang usum tiris tanpa tuang. Sato dina kaayaan liar maranéhna kirang saimbang langkung saé tibatan manusa. Dahareun anu didahar ku sato alam mangrupikeun nyayogikeun kaperluanana sareng janten tuangeun tuangeun manusa pikeun tuangeun kabutuhan ragana.

Tapi pangan manusa ogé kedah nyayogikeun tanaga anu diperyogikeun pikeun kagiatan uteuk sareng naékna. Numutkeun ékonomi alam manusa anu tuangeun dahareun bakal nambahan toko-énergi na nambahan kana kakuatanana. Biasana anjeunna ngaleungitkeun énergi-Na kana kaleuwihan kenikmatan. Naon deui ti sato sato kanggo nyayogikeun kabutuhan ayeuna aya disimpen dina awakna sakumaha énergi anu langkung, sareng éta ngagambar nalika suplai katuangan henteu cekap pikeun kaperluan na.

Nalika ngadeukeutan usum tiris, sato anu nambahan nambahan gajih sareng siap ngamimitian sare usum tiris na. Tiis tiis ngiringan pasokan tuangeun, ngabeku bumi sareng nyababkeun kana guha na. Lajeng aranjeunna coil atanapi ngalipet diri kana posisi anu paling hadé ngajaga panas sareng ngajagaan tina tiris. Nambangan ngalambatkeun, jumlah sareng panjang respirasi diatur ka jumlah bahan bakar anu dipikabutuh pikeun ngajaga seuneu hirup kahirupan. Kadaharan anu dianggo sanés ayeuna kanggo kagiatan otot, tapi pikeun nyayogikeun organisme sareng tanaga anu dipikabutuh pikeun tetep utuh, ngalangkungan période dormansi sareng sare. Dahareun atanapi bahan bakar mangrupikeun énérgi énérgi anu kantos disimpen dina awakna dina bentuk gajih sareng anu diperyogikeun nalika usum hiburanna dumasar kana kabutuhan awak.

Nalika bumi condong ka panonpoé, sinar panonpoé, henteu ngaleungitkeun permukaan bumi sapertos dina usum tiis, ayeuna nyerang langkung langsung kana bumi, nambahan arus magnét sareng ngamimitian geutah sareng aliran kahirupan dina tatangkalan. Pangaruh panonpoé ogé ngajantenkeun sato-kembang hibernasi tina sare na, masing-masing nurut ka na sifatna, sareng salaku pasokan dahareunna disiapkeun ku panonpoé.

Sirkulasi getih ngajadikeun réspirasi dina akun tina oksigén anu diperyogikeun getih sareng anu ngagaduhan paru-paru. Ngaronjat réspirasi nyababkeun ningkat sirkulasi. Sirkulasi sapertos aktif salaku réspirasi gancang sareng jero. Aktivitas awak ngajadikeun getih aktip sareng sirkulasi aktip ningkatkeun jumlah respirasi, sadayana nganggo énergi anu disayogikeun ku tuangeun. Inaktivitas sato nyuda sirkulasina. Dina sato hibernating sirkulasina ngirangan turun ka minimum sareng réspirasi na upami henteu angsal waé. Tapi aya sato anu ngeureunkeun sirkulasi sareng réspirasi sareng dimana fungsi-fungsi organ digantung.

 

 

Tiasa sato kalawan bayah hirup tanpa engapan? Lamun kitu, kumaha teu eta hirup?

Sababaraha sasatoan paru-paru hirup tanpa hirup. Sato sapertos kitu tetep hirup ku ngagantungkeun fungsi organ-organ anu meryogikeun suplai tuangeun sareng ku nyayogikeun prinsip animasi anu jero kalayan prinsip kahirupan alam, sagara anu teu kawih sareng henteu jelas, ngalangkungan magnetik koordinasi prinsip formatif fisik fisikna. awak. Jarang upami sataun sakali dina koran éta henteu masihan sababaraha fakta anu aya hubunganana sareng papanggihan sato sato anu hirup pikeun periode anu henteu pareng dina napasna. Sering panulis artikel mangrupikeun saurang anu nembé ngadangu heula kanyataan sapertos anu nyeratna, sareng anjeunna sigana bakal ngajelaskeun yén éta janten kasus munggaran anu dicatet. Kanyataanna, aya seueur kasus anu dikonfirmasi saé, dina jurnal ilmiah anu terhormat. Henteu seueur sababaraha bulan kapengker salah sahiji kertas enjing masihan akun sapertos penemuan anu luar biasa. Hiji pihak anu ngajajah milarian spésimen tinangtu pikeun kapentingan élmu. Aranjeunna ngagaduhan kasempetan pikeun ngiringan bagean batu. Dina salah sahiji potonganna, batu padet dibuka sareng ngungkabkeun toad anu dipasang dina jisim padet éta. Geuwat toad janten objek anu dipikaresep. Nalika ningal éta nalika dilebetkeun kana ruangan batu alit-alit di mana waé parantos dianggur-salamih abad, salah sahiji pésta anu nempelkeun éta upami di petrified, sareng toadna kaget aranjeunna sadayana ku kaluar ti kuburan na. Anggota anu ngalaporkeun penemuan na nyarios yén anjeunna kantos nguping teras maca kasus sapertos kitu, tapi sok nguangan kamungkinan dugi ka anjeunna parantos nyaksian fenomena éta. Dina waktu wartoskeun toad masih hirup sareng lancar. Dina kasempetan anu sanés, éta dilaporkeun ku jalma-jalma anu ngiringan yén nalika ngeureunkeun strata batu anu tangtu di sisi saluran cai anu lami, sapertos batu dibelah hiji kadal janten digulung, sareng direbut nalika éta mimiti ngorondang béak.

Sato anu dipanggihan hirup gancang diikat antara batu karang, atanapi dilebokkeun dina batu padat, atanapi anu parantos najis kana tangkal, atanapi dikubur di bumi, mangrupikeun sato anu pamanén, tapi anu ogé tiasa ngagantungkeun sadaya fungsi organik ku ngiringan pasokan hawa sareng sakaligus ngiringan sambungan fisik kalayan pusat saraf anu tangtu sareng nempatkeun kana kontak éterik. Hal ieu dilakukeun ku cara ngagulungkeun létah kana tikoro sareng ngeusian petikan hawa nganggo létah. Létah jadi ngagulung deui ka jero kamarna sareng lirén angin ageung atanapi trachea di tungtung luhurna. Ku sabab kitu létah ngagaduhan dua tujuan. Ieu nyolok angin, sareng nyegah nyegah hawa kana bayah, teras, disimpen, ngajadikeun batré anu ngalangkungan kahirupan anu ngalir kana awak salami sirkuit tetep ditutup. Nalika pasokan hawa pareum tina bayah, getih moal tiasa diapar; oxygenation getih na ceases; tanpa suplai getih teu tiasa dianggo fungsina. Sacara biasa dina kaayaan ieu maot kieu, kusabab aréa napas rusak, sedengkeun napasna kedah dijaga ayun-ayunan pikeun nyéépkeun fisik tina kahirupan pikeun tetep kabur. Tapi upami pasokan hawa dipotong tina bayah sambungan anu langkung halus tibatan napasna aya di antara awak fisik sareng sagara kahirupan, awak fisik tiasa dijaga salami hubungan sareng kahirupan dilakukeun sareng awak tetep sepi

Salami létah dijaga dina posisi anu dijelaskeun, sato éta bakal hirup; tapi éta henteu tiasa gerak, sabab pernapasan hawa dipikabutuh pikeun kagiatan fisik, sareng henteu tiasa ngambekan nalika létah ngeureunkeun séntana udara. Nalika basa dileungitkeun sambungan sareng aliran kahirupan halus rusak, tapi arus kahirupan fisik dimimitian ku ayunan napas.

Salian ti kanyataan yén roti lapis sareng kadal janten kapanggih dina batu padet, seueur spekulasi anu diarahkeun, kumaha carana, teu kaberhakeun, aranjeunna ngagaduhan di dinya. Perkawis kumaha toad atanapi kadal aya anu dilombong ku batu, ieu di handap tiasa nunjukkeun dua tina sababaraha cara anu mungkin.

Nalika hiji makhluk dipendakan dina batu tina formasi cai ku bank walungan, mungkin yén, dina jangka waktu teu aktifna fisikna, cai naékna katutup sareng éta aya titipan tina cai anu netep di jero awak mahluk sareng saterasna. dipenjara deui. Nalika sato kapendak dina batu anu asal-usulna, mungkin yén nalika dina kaayaan fisik fisikna, éta nangtung dina jalan sareng katutup ku cai pendingin tina batu molten anu ngalir tina gunung seuneu. Bantahan tiasa dilakukeun yén henteu aya toad atanapi kadal janten dina cai cukup lila sareng sangsara deposit ka ngempelkeun kana jisim batu ngeunaan éta, atanapi aranjeunna tiasa tahan panas sareng beurat batu molten. Bantahan ieu bakal kaleungitan pisan pentingna pikeun saurang anu parantos ngabantosan kabiasaan roti lapis sareng kadal, nalika anjeunna nginget panas anu parah siga anu dipikaresep, sareng nalika ngartos nalika sacara fisik dormant sareng dina hubungan sareng subtler arus tina kahirupan, aranjeunna teu tahan kana kaayaan fisik sareng sensasi.

 

 

Teu sains ngakuan hukum wae ku nu lalaki bisa hirup tanpa dahareun jeung hawa; lamun kitu, kudu lalaki jadi cicing, sarta naon anu hukum?

Numutkeun kaélmuan modéren teu aya hukum sapertos kitu, sabab henteu aya hukum sapertos anu dipikanyaho ku élmu modern. Kusabab lalaki tiasa hirup cukup lila tanpa tuangeun sareng hawa teu diaku ku élmuwan resmi. Henteu aya, numutkeun élmuna, aya undang-undang anu ngamungkinkeun manusa hirup tanpa tuangeun sareng hawa, sadayana buktina, dugi ka élmu ngarumuskeun hukum sareng sacara resmi disatujuan. Nanging, lalaki parantos cicing pikeun waktos anu lami, tanpa tuangeun sareng hawa tina hawa, luyu ku saksi anu dipercaya, sareng sakumaha dikandung dina rékaman umum. Di India aya seueur catetan dina jaman modéren, sareng akun sareng legenda mundur mangtaun-taun, ti yogis anu kusabab prakték tinangtu tiasa sareng ngagantungkeun fungsi ragana sareng tetep tanpa hawa pikeun jangka panjang. Ampir saurang Hindu boh anu nguping atanapi nyaksian pagelaran sapertos kitu. Salah sahiji rekening sapertos éta bakal ngagambarkeun.

Dina raraga ngabuktikeun yén manusa tiasa nyandak kakuatan anu luar biasa biasana dianggap mustahil, saurang yogi Hindu anu ditawarkeun pikeun nunjukkeun ka sababaraha petugas Inggris yén anjeunna tiasa hirup pikeun waktos anu lami tanpa tuangeun atanapi hawa. The Inggrismenjukeun syarat uji coba, anu ditampi, éta kahartos kumaha ogé anu sanés tina yogi's chelas, murid-murid, nyiapkeun anjeunna pikeun nyiksa sareng ngurus anjeunna saatosna. Dina waktos éta nyumponan ageung jalma-jalma ngariung pikeun nyaksian heran ngeunaan anu bakal dilakukeun. Durung dikepung ku panongton anu ageung, yogi calik semedi dugi ka murid-murid anu hadir anjeunna ningali parobihan anu parantos sumping ka anjeunna. Tuluy aranjeunna nempatkeun aranjeunna panjangna dina peti anu ditutupan sareng giliranana dilebetkeun dina peti. Panutupna peti éta ditunda sareng disegel hermetically sareng diturunkeun langkung genep suku kana taneuh. Bumi ieu teras dialungkeun dina peti, sareng siki jukut disirigar di dinya. Prajurit jaga jaga tetep dina tempat éta, anu ogé mangrupikeun tempat anu pikaresepeun pikeun sémah. Sabulan kaliwat, jukut tumuwuh janten sod berat. Dina waktos anu sapuk sareng sadaya pihak anu prihatin hadir, sareng pamiarsa ageung, sabab wartoskeun héran parantos sumebar jauh. Jukut ieu ditaliti kalayan taliti. Di sod dipotong sareng dipiceun, taneuh dibuka, pungun leden digedékeun, anjing laut rusak sareng tutup ditutup, sareng Yogi katingal tempatna ogé anjeunna parantos dipasang. Anjeunna dicabut hormat. Murid-muridna ngagosok ramo-ramo na, dimanipulasi panon sareng kuilna, ditarik kaluar sareng dikumbah basa. Moal lami deui réspirasi, pulsa neunggeul, sora anu dikaluarkeun tina tikoro Yogi, panon na digulung sareng dibuka teras anjeunna calik teras nyarios. Hijina bédana dina Yogi nyaéta anjeunna némbongan langkung parah tibatan dina waktos interment sareng ngubur. Kasus ieu kacatet dina salah sahiji laporan pamaréntah.

Saha anu nyatakeun bakal kenal sareng prakték anu dipikabutuh kana kaayaan kasurupan sapertos kitu, nyatakeun yén Yogis nyiapkeun diri ku latihan pernafasan anu tangtu sareng perawatan létah sareng tikoro. Disebutkeun ku aranjeunna sareng ogé nyatakeun dina buku-buku anu patali sareng matéri "Yoga," anu ku meditasi sareng latihan dina pernambangan, inhalasi sareng nahan nafas, operasi organ fisik tiasa ditunda sareng awak masih tetep ditunda. . Konon dipikabutuh pikeun hiji anu bakal nganjang ka jero rasa pikeun tiasa ngagulung basa na kana tikoro. Pikeun nyieun hal ieu sacara fisik, diklaim yén sambungan antara rahang handap sareng létah kedah dipotong atanapi rusakna. Teras bakal Yogi sakuduna ditarik - atanapi anu disebat "susu" - ieu létah pikeun nyuarkeun kana panjang anu diperyogikeun pikeun operasi. Guruna nunjukkeun anjeunna kumaha.

Naha atanapi henteu jalma jenis Yogis anu diajar meniru sato hibernating sareng nyiptakeun kaayaan trance alami sato tangtu, tapi kaayaan sareng prosésna sami, sanaos naon anu Yogi kurang dina endowment alam anu dibéréskeun ku prakték, atanapi cara jieunan. Lét tina toad atanapi kadal janten teu aya operasi pikeun nganjangna, sareng sato ieu henteu butuh latihan engapan pikeun ngahubungkeun aranjeunna sareng aliran batin. Usum sareng tempatna bakal nangtukeun iraha aranjeunna kedah diasupkeun. Anu tiasa dilakukeun ku sato ku cara endowment alami, manusa ogé tiasa diajar ngalakukeun. Bédana nyaéta manusa parantos nyayogikeun pikiran, naon anu kakurangan ku alam.

Pikeun manusa tetep hirup tanpa napasna anjeunna kedah ngasambung hubunganana sareng napas psikis. Nalika napas psikis na ngambekan napasna lirén lirén. Nafas psikis sakapeung dipicu teu dihaja ku sikep méntal atanapi gangguan, atanapi tiasa dipangaruhan ku magnétisme atanapi pikiran anu sanés, sapertos magnetic atanapi hypanceic trance. Nalika hiji lalaki, tina wasiat sorangan, ngalangkungan ka kaayaan tempat anjeunna hirup tanpa napas anjeunna ngalakukeunana ku sababaraha latihan fisik sareng engapan sapertos anu dijelaskeun atanapi, kecuali pikeun napas alami, tanpa gerakan fisik naon waé. Dina kasus anu munggaran anjeunna ngahambat sareng napas psikis na tina awak fisikna di handap. Dina kasus anu kadua anjeunna nyarioskeun nafas psikik-Na pikeun fisikna tina pikiran na ka luhur. Cara anu kahiji nyaéta ku panca indra, anu kadua nyaéta ku cara pikiran. Metodeu munggaran butuh pangwangunan indra batin, metode anu kadua dilaksanakeun nalika saurang diajar kumaha ngagunakeun akal-fikiran sacara intelektual, sacara mandiri tina panca indera.

Seueur sasmita ngeunaan masalah sareng langkung ti hiji awak ngalebetkeun kana konstruksi manusa. Masing-masing jasad atanapi kelas matérial dibéré ti dunya dimana ayana. Tapi asupan kahirupan utama nyaéta liwat salah sahiji awak anu mindahkeun hirup ka batur. Nalika pangabutuh hirup dicandak ngalangkungan fisik digunakeun teras dipasihan kana psikis. Nalika pasokan utama asalna ngalangkungan psikis éta angkat sareng teras-terasan hirup fisik. Hukum nyaéta yén manusa tiasa ngajaga awak na ku nafas anjeunna tiasa masihan.

HW Percival