The Word Yayasan

THE

WORD

OTOBER 1910.


Copyright, 1910, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Kunaon oray dianggap béda-béda ku jalma-jalma anu béda ?. Sakapeung oray diucapkeun salaku perwakilan jahat, dina waktos sanés salaku simbol hikmah. Naha manusa ngagaduhan kasieun oray sapertos kitu?

Atikan sareng pelatihan ngagaduhan hubunganana sareng cara dimana manusa ngahargaan oray sareng sadayana makhluk anu sanés. Tapi aya hal pikeun diri manusa nyalira tina pendidikan anu mana sésana. Oray Oray tiasa dianggap leres sakumaha jahat sareng salaku simbol kawicaksanan. Éta gumantung kana sudut pandang anu dicandak. Kumisan tina karusakan parah anu dituturkeun ku sababaraha oray, henteu dipikanyaho yén oray mere manfaati khusus pikeun manusa sareng dunya, atanapi yén aranjeunna nunjukkeun kabiasaan anu langkung hadé tibatan sato séjén, atanapi anu aranjeunna nunjukkeun gejala intelijen anu langkung ageung tibatan sanés. bentuk sato. Sabalikna, aranjeunna kadang tuli sareng buta; aranjeunna tiasa nyapuran diri salaku asup ka stupor, henteu tiasa mertahankeun diri atanapi ngajauhan bahaya, sareng ngegel sababaraha oray anu nyababkeun pikeun ngahasilkeun maot saatos saatos korban dicandak. Tapi aya sababaraha oray anu teu bahaya, sareng gerak oray mangrupikeun anu paling anggun sareng paling gancang sadaya mahluk.

Teu aya nanaon anu dilaksanakeun oray atanapi tujuan naon anu ngajantenkeun anu bakal ngajamin yén dituturkeun salaku mahluk paling wijaksana atanapi salaku simbol hikmah. Acan ti pangheulana pancer jaman anu parantos dicarioskeun sareng kitab suci nyebatkeun éta salaku paling terampil sadaya makhluk, sareng dianggo salaku simbol hikmah.

Aya seueur alesan naha oray panginten tiasa disebat simbol kawijaksanaan. Langkung saé tibatan naon waé makhluk anu séjén ngagambarkeun oray, dihubungkeun sareng dipiceun ku kakuatan listrik jagat raya, anu masihan kakuatan ka manusa, nalika manusa ngajantenkeun dirina siap nampi éta. Dina kaayaan manusa ayeuna anjeunna henteu pantes sareng teu tiasa gaduh kakuatan ieu polah langsung ngalangkungan anjeunna. Organisme oray-oray kasebut jadi citakan pikeun ngamungkinkeun langsung tina kakuatan listrik ieu. Tapi kakuatan henteu masihan hikmat ka oray; éta ngan ukur ngalangkungan awak oray. Pikir kudu dipikabutuh jeung ngamangpaatkeun hikmah. Oray ieu henteu. Oray ngagaduhan awak sato anu paling lengkep sareng ékonomis. Kolom tulang tonggong ngalir dina oray, sareng mangrupikeun kolom tulang tonggong anu ngaluarkeun listrik. Kolom tulang tonggong dina manusa nyaéta bentuk oray, tapi tulang tonggong dina manusa moal ngijinkeun listrik listrik ngalaksanakeun langsung ngalangkunganana kusabab arus dipareuman tina kolom tulang tonggong ku ayeuna ngagunakeun mana arus saraf dina awak nyalira kaluar tina tulang tonggong ditunda. Susunan saraf anu ayeuna sareng anggoan arus saraf nyegah kakuatan listrik universal tina polah langsung ngalangkungan awak sareng ngajentarkeun pikiran manusa. Di daérah beuteung sareng panggul tina urat saraf, coiled. Saraf ieu nyayogikeun organ-organ anu ngahasilkeun kalayan kakuatan kakuatanana. Konon dina buku Wétan anu kundalini, kakawasaan oray, dijilid dina jero awak sareng bobo; tapi yén nalika kakuatan oray ieu hudang mangrupikeun bakal terangna pikiran manusa. Diartikeun, ieu hartosna arus saraf tertentu dina awak, ayeuna henteu kapake atanapi misused, kedah disebat kana tindakan anu ditangtoskeun; nyaéta, yén aranjeunna bakal dibuka sareng nyambung sareng ari tulang tonggong. Ngalakonan ieu sapertos péngkolan konci dina switchboard listrik anu dihurungkeun ayeuna sareng mimitian mesin na janten operasi. Nalika arus dibuka sareng aya hubunganana sareng tulang tukang tulang dina awak manusa listrik listrik dihurungkeun. Kiwari ieu parantos munggaran ngalangkungan saraf awak. Upami organisasi saraf mangrupikeun teu kuat sareng pas nuju napsu ngajantenkeun saraf. Numutkeun kana anu teu dijantenkeun, éta bakal nyababkeun awak sakit, henteu kaseueuran, ngahasilkeun edan atanapi nyababkeun maot. Upami organisasi saraf cocog kakuatanna ngotorkeun awak bentuk astral teras ngajelaskeun sareng ngajelaskeun pikiran, ku kitu ampir langsung pikiran bakal terang naon waé perkawis dunya fisik atanapi dunya astral. Kakuatan ieu ngagaduhan gerakan oray sareng jalanna ngalangkungan tulang tonggong dina kolom tulang tonggong, anu dina bentuk oray. Jiga oray, kakawasaan bakal nyababkeun maot pikeun anu ngahudangkeun sareng teu tiasa ngawasa éta. Sapertos oray, kakawasaan ngamekarkeun awak énggal sareng ngahirupkeunana lami nalika oray ngirangan kulitna.

Lalaki gaduh kasieunan sato sabab unggal sato di dunya mangrupikeun bentuk anu kapisah sareng khusus dina kahayang manusa, sareng sato anu dipikasieun ku manusa nunjukkeun anjeunna bentuk khusus tina hasrat nyalira anu henteu dikuasai. Nalika anjeunna ngawasa sareng tiasa ngontrol kahayangna manusa moal sieun sato sareng sato éta moal aya kasieunan sareng henteu ngarugikeun ka manusa. Lalaki ngagaduhan kasieun oray anu tipis sabab anjeunna henteu nguasai sareng henteu tiasa ngontrol kakuatan di anjeunna anu ngagambarkeun oray. Padahal oray gaduh daya tarik pikeun manusa sanajan anjeunna sieun pisan. Gagasan hikmah ogé pikaresepeun pikeun manusa. Tapi anjeunna kedah ngatasi rasa kasieun sareng cinta kabeneran sateuacan anjeunna tiasa nampi hikmah, sanés, sapertos kakuatan oray-oray, bakal ngancurkeun anjeunna atanapi ngajantenkeun anjeunna gelo.

 

 

Nyaeta aya bebeneran dina carita yén Rosicrucians kungsi kantos ngaduruk lampu? Lamun kitu, kumaha anu aranjeunna dijieun, naon Tujuan teu aranjeunna ngawula, sarta bisa aranjeunna dijieun tur dipaké ayeuna?

Teu aya alesan anu leres naha Rosicrucians atanapi badan mediaeval anu sanésna henteu kedah ngadamel lampu-lampu anu ngaduruk. Alesan kunaon urang ayeuna teu nyangka lampu anu kantos ngaduruk nyaéta mitos anu diciptakeun ku mewah, utamina kusabab anggapan urang yén lampu kedah janten wadah anu ngandung bahan gampang kabeungkeut, sapertos wick sareng minyak, atanapi anu ngaleungitkeun baran anu dianggo nya éta. , atanapi anu ngalangkungan arus listrik parangkat teras masihan cahaya ku incandescence tina filamén. Gagasan lampu mangrupikeun, nyaéta nyaéta yén anu dipasihan ku cahaya.

Lampu pembakaran Rosicrucians anu kantos diduga dianggap henteu munasabah kusabab kami mikir yén lampu henteu tiasa masihan lampu tanpa suluh atanapi naon anu disayogikeun. Disangka yén lampu anu kantos diduruk ngan ukur salah sahiji seueur kamungkinan anu dikira-kira anu bakal aya dina tradisi ngeunaan Rosicrucian sareng jaman media.

Urang ayeuna henteu tiasa nyarios kumaha Rosicrucian atanapi sababaraha lalaki di tengah-tengah yuswa ngadamel lampu anu henteu sampurna, tapi prinsip anu bakal dilakukeun lampu éta tiasa dijelaskeun. Anggap mimiti paham yén lampu anu kantos diduruk henteu meakeun minyak atanapi gas atanapi bahan sanésna anu diperyogikeun ku cara mékanis. Awak sareng bentuk lampu anu kantos diduruk tiasa janten bahan anu cocog pikeun anu kedah dipasang lampu ku akal anu nyandung sareng ngajantenkeun. Bagian penting tina lampu éta bahan anu khusus anu dipasihan lampu. Cahaya dipasihan tina cahaya éter atanapi astral. Henteu dihasilkeun ku prosés ngaduruk. Bahan anu dianggo pikeun merangsang cahaya kedah disiapkeun sacara saksama sareng disaluyukeun atanapi dituju kana cahaya éteric atanapi astral. Nyiapkeun bahan ieu sareng panyékaan sareng nyaluyukeun kana cahaya éter atanapi astral mangrupikeun salah sahiji Rahasia Rosicrucians sareng Philosophers Seuneu. Anu sadayana ieu parantos aya, ayeuna nunjukkeun ku penemuan radium. Radium sigana masihan lampu tanpa nganggo nyalira atanapi ngaleutikan kuantitas. Radium teu sakumaha anu sakuduna masihan terang tina dirina sorangan. Cahaya anu dipangaruhan sareng difokuskeun ku radium. Cahaya anu sigana diturunkeun ku radium nyaéta tina lampu éter atanapi astral. Radium berfungsi minangka médium ngan ngaluarkeun lampu tina dunya astral sareng dibuktikeun kana panca indra.

Bahan anu ngaluarkeun lampu tina lampu Rosicrucians anu kantos diatur dina prinsip anu sami sanaos parantos disusun sacara béda sareng mungkin gaduh bahan anu béda ti radium, sabab aya bentuk matéri sanés tapi radium anu ngaluarkeun cahaya ti dunya éter atanapi astral tiasa diungkabkeun di dunya fisik.

Lampu pembakaran kantos karana kamungkinan diwangun pikeun sababaraha tujuan anu béda. Lampu anu diwangun pikeun hiji tujuan henteu tiasa dipasang kanggo sadaya kamampuan anu kantos dilakukeun. Kukituna, radium masihan lampu, tapi radium ayeuna henteu dianggo kanggo cahaya kusabab henteu ngan éta persiapan éta teuing mahal pikeun éta tiasa dianggo, tapi kusabab cahaya anu radiated cilaka caket sasadiaan sato.

Ieu sababaraha tujuan anu kedah diduruk ku lampu sareng didamel: Pikeun masihan cahaya dina rapat rahasia; pikeun neuleuman sareng nalungtik dunya astral sareng sababaraha éntitasna; pikeun ngajauhkeun pangaruh anu parah sareng lembaga anu sabalikna tina pagawéan anu salah sahiji atanapi langkung parantos aktipitas; Ngajagaan awak fisik sareng astral salami bobo atanapi nalika kasurupan; minangka sarana pikeun pangobatan logam pikeun transmutasi; minangka sarana nyiapkeun saderhana pikeun tujuan ubar atanapi kanggo ngalaksanakeun kutukan; pikeun nyaluyukeun panca indra ka fisik atanapi batin anu ku dunya anu ghaib teu tiasa lebet.

Lampu pembakaran anu sanésna tiasa dilakukeun ayeuna, tapi sanaos dilakukeun dina waktosna henteu perlu pikeun nganggo ayeuna. Aranjeunna parantos dianggo pikeun prakték sareng tujuan psikis atanapi astral. Waktos pikeun padamelan sapertos kitu parantos kasir. Pikiran manusa kedahna tumbuh tina amalan sapertos kitu. Naon anu dikawasa ku cara astral panginten tiasa sareng ayeuna dikawasa ku akal sareng sanés sanés deui tibatan anu dipasih ku awak manusa sorangan. Pikiran kedah janten cahaya kana dirina. Awak na kudu aya lampu. Manusia kedah nyiapkeun awakna sareng ngajantenkeun éta dikendali tina pikiran yén pikiran bakal sumorot ngalangkunganana sareng ngajentarkeun dunya sakurilingna, sareng ngajantenkeun manusa anu katingal lampu anu kantos ngaduruk anu bakal mancorong cahaya sadaya salamina.

HW Percival