The Word Yayasan

THE

WORD

Séptémber, 1910.


Copyright, 1910, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Naon anu béda penting diantara Theosophy jeung New panginten?

Motif, metode sareng definiteness.

Bedana ieu henteu dumasar kana omongan sareng tindakan anu disebut ahli téosopis atanapi pamikiran anyar, tapi kana buku-buku theosofis sareng pamikiran énggal. Kaseueuran anggota masarakat teosofis ayeuna ngajantenkeun klaim sareng ngalaksanakeun salaku teu saleresna salaku kalolobaan jalma tina Pamikiran Anyar. Masing-masing jalma nunjukkeun sisi alam manusa anu digawé dina waktos anu tangtu. Doktrin-téoros Theosophy nyaéta: karma, hukum kaadilan; reinkarnasi, pamekaran pikiran sareng masalah jasmani sareng badan anu sanés ku cara mikirkeun pikiran deui tina kahirupan ka kahirupan manusa di dunya ieu; konstitusi tujuh kali lalaki, prinsip sareng interaksi maranéhna anu ngalebetkeun makeup manusa; kasampurnaan manusa, yén sadaya manusa mangrupikeun dewa anu berpotensi sareng éta aya dina kakawasaan unggal manusa pikeun ngahontal kana kasampurnaan pangluhurna sareng janten sadar sareng intelektual sareng hiji Tuhan, Universal Mind; persaudaraan, yén sadaya lalaki asalna tina hiji sareng sumber ilahi anu sami sareng yén sadaya manusa aya hubunganana sareng sami dina hakekat sanaos béda dina tingkat pangwangunan, sareng anu rohani sadayana ngagaduhan kawajiban sareng aya hubungan sareng hiji sanés salaku anggota hiji kulawarga. sareng yén éta kawajiban unggal anggota éta ngabantosan sareng ngabantosan anu sanésna numutkeun kakuatan sareng kamampuan na.

Motif ngajukeun atanapi nyarankeun dina buku-buku theosofis sareng pamikir énggal béda-béda. Tujuan sapertos didesek ku doktrin teosofis nyaéta: pikeun matuh syarat Karma ku ngalaksanakeun kawajiban hiji, nyaéta, kawajiban, sabab ditungtut ku hukum kaadilan; atanapi sabab ku cara ngalakukeun, hiji bakal ngajantenkeun karma anu saé; atanapi kusabab éta leres-dimana waé tugasna bakal dilakukeun tanpa kasieun sareng tanpa ngarepkeun ganjaran. Kalanggengan atanapi kasampurnaan henteu diarepkeun henteu kusabab ku kahontalna hiji bakal kabur tanggung jawab sareng nikmati hasil buahna, tapi kusabab ku ngahontal éta langkung hadé tiasa ngabantosan batur dina ngabéréskeun teu jahil, kasedihan sareng kasusahan sareng ngahontal tujuan anu sami. Motif anu nyababkeun méntal épéktip anu munggaran janten kaunggulan na nyalira, umumna pikeun kauntungan fisik, sareng kasenangan éta, teras nyarios ka batur yén aranjeunna ogé tiasa gaduh hawa nafsu sapanjang garis ieu.

Metode anu ngabantosan Theosofi pikeun ngahontal éta objékna nyaéta ku ngalaksanakeun kawajiban hiji dimana waé ditempatkeun, ku polah, henteu édisi pikeun kabecikan batur, ku ngadalikeun hawa nafsu kana intelektual, ku janten bercahya sareng ku nyiptakeun jumlah waktos anu lumayan. artos sareng padamelan nyebarkeun doktrin na. Hal ieu dilakukeun, tanpa artos artos atanapi biaya tina naon waé. Padika tina Pamikiran Anyar nyaéta jangji kauntungan fisik sareng kepuasan méntal, sareng artos didaptarkeun kanggo kursus-kursus di instruksi dina pamikiran sareng kanggo aplikasi praktis.

Bédana sanésna nyaéta yén doktrin Theosophy pasti, sakumaha prinsip sareng pernyataan; sedengkeun, di édisi Anyar Panginten kabeneran ngaku, sareng kakurangan definisi dina hal sareng filsafat dipidangkeun dina ajaran-ajaran. Ajaran Panginten Anyar nyarios nganggo enteng, upami sadayana, tina karma sareng reinkarnasi. Sawatara panulisna nyarioskeun tina tujuh prinsip atanapi sebagian ti aranjeunna; aranjeunna nyekel yén manusa mangrupikeun asal-usul sareng kanyataan, sareng yakin yén lalaki téh duduluran. Tapi aya kurang definisi dina sadaya ajaran Panginten Anyar anu mangrupikeun perbezaan anu dicirian tina pernyataan langsung sareng tegas anu dilakukeun dina buku-buku teosofis.

Fitur anu ngabédakeun éta nyaéta: yén motif anu ngajantenkeun pengikut Teosofi nyaéta kaasihan diri sareng jasa pikeun tujuan sadar Tuhan jero, sedengkeun, motif anu nyababkeun méntal énggal nyaéta ngalamar inpormasi sapertos anjeunna gaduh pikeun pribadi, kauntungan material sareng kauntungan. Cara padamelan saurang jalma anu nuturkeun Theosophy nyaéta nyebarkeun doktrin tanpa mayar; sedengkeun, éter anyar nyarios yén buruh éta pantes diupayakeun anjeunna ngeusian artos pikeun kauntungan, atanapi kauntungan anu dituduhkeun, dikintunkeun. The follower of Theosophy ngabogaan objék anu pasti sareng doktrin anu béda dina dirina, sedengkeun anut kana Panginten Anyar teu khusus dina ajaran, tapi gaduh disposisi anu rukun sareng ceria sarta yakin yén anjeunna bakal nampi sadaya anu dipikahoyong. Ieu mangrupikeun bédana numutkeun doktrin sareng buku, tapi anu disebut téosopisis nyaéta manusa sareng lemah ogé ménu anu énggal; unggal kalakuan numutkeun sipat-Na sanaos kapercayaan atanapi kapercayaan tinangtu.

Dimana Theosophy dimimitian Panginten Anyar atos. Theosofi dimimitian ku kawajiban dina kahirupan, sareng tujuan pikeun ngahontal kasampurnaan di dunya jasmani; sareng ngalangkungan kasampurnaan éta, kasampurnaan di dunya spiritual. Pamikiran énggal dimimitian ku kapercayaan anu ceria sareng yakin dina ketuhanan hiji, sareng sigana ditungtungan ku fisik, kabeungharan, kamakmuran sareng kabagjaan-sakapeung sareng pikeun waktos.

 

 

Naon anu ngabalukarkeun kanker? Nyaeta aya tamba dipikawanoh pikeun atawa bakal sababaraha metoda pengobatan geus bisa kapanggih saméméh cageur na bisa effected?

Aya sabab kanker saharita sareng terpencil. Nyababkeun langsung nyaéta anu engendering dina kahirupan ayeuna. Nyababkeun jauh asalna sareng asalna tina tindakan pikiran dina kalahiran manusa anu sateuacana. Nyababkeun langsung pikeun panémbakan kanker sapertos rereged atanapi terus gangguan, anu nyababkeun halangan kana sirkulasi getih, perangkangan jaringan sareng anu ngalangkungan taneuh anu nguntungkeun pikeun pengembangan, anu dipercaya ku kanker kanker, atanapi aranjeunna tiasa disababkeun ku pangan anu teu leres anu awak teu tiasa asimilasi atanapi excrete tur ku alesan anu kuman kanker berkembang, atanapi anu panyakit tiasa disababkeun ku restraining, suppressing sareng pembunuhan, tapi tetep dina awak cairan penting salami laku seksual . Anu maéhan, nahan sareng akumulasi dina awak kuman hirup tina cairan penting nyaéta taneuh anu subur anu nyauran kuman kanker; ku neraskeun prakna awak seueur kalayan kamekaran. Kitu deui kaayaan anu sami sapertos kdu ku henteu mampuh awak nyangking kuman penting pikeun kematangan, gagal ngalaksanakeun kuman kahirupan anu maot sareng luruh na tetep dina jero awak anu henteu tiasa asimilasi atanapi ngahudangkeunana.

Nyababkeun jauh disababkeun ku pamikiran tina tindakanna dina nitis saméméhna dimana pikiran mikiran kaleuwihan sareng indulgence, tapi dina nitis éta henteu hasil panen anu tuluy ditabih, ku cara anu sami anu kecanduan mun teu laku sareng salah laku séhat dina kahirupan ayeuna tiasa henteu ayeuna panén, tapi disebatkeun, cukang pikeun panen di hareup — kecuali aranjeunna nyababkeun sabalikna ku pamikiran sareng tindakan ayeuna. Kacuali kanker dikaluarkeun atanapi diangkut sacara fisik, sadaya kasus kanker disababkeun ku karmic sabab; nyaéta, sabab disababkeun ku tindakan sareng interaksi antara pikiran sareng kahayang dina widang awak fisik hiji. Ieu tindakan antara pikiran jeung kahayang pasti parantos dilaksanakeun dina kahirupan ayeuna atanapi dina kahirupan anu sateuacanna. Upami parantos dilaksanakeun dina kahirupan ayeuna, éta bakal diingetkeun salaku cukang tingkatan kanker nalika perhatian waé ka arah éta. Upami teu aya sababna atanapi sabab anu sami anu disusun dina kahirupan ayeuna, dimana kanker muncul, maka panyakit éta disababkeun ku sabab jauh anu tiasa dikenal. Hiji tiasa polah ngalawan hukum kanggo waktos, ngan, tapi anjeunna dicét dina waktos. Sél kanker sareng kamekaranna tiasa dirusak, tapi kuman kanker henteu sacara fisik sareng henteu tiasa dirusak ku cara fisik. Kuman kanker sacara astral sareng mangrupikeun bentuk sél na tumuh sareng maju, najan sél kanker nunjukkeun bentuk kuman kanker. Sél kanker sareng kuman tiasa diubaran sareng dirévisi ku cara fisik.

Aya pengobatan pikeun ngobati kanker, sareng panyubaran parantos didamel. Cures parantos dilakukeun ku pengobatan Salisbury. Perawatan ieu parantos dipikaterang langkung ti opat puluh taun, tapi sina saeutik dokter anu parantos ngarobih. Perawatan panyakit Salisbury teu acan kéngingkeun nikmat sareng profésional médis. Sababaraha urang anu parantos nyobian sacara sakitu, ngagaduhan hasil anu luar biasa dina pengobatan sabagean anu disebut kasakit teu tiasa diubaran. Dasar pangobatan Salisbury nyaéta tuangeun daging sapi langsing anu saé dimana sadaya gajih sareng serat sareng jaringan konéktip parantos dileungitkeun, sareng tuangeun anu diiring ku nginum cai panas teu kurang ti sajam satengah sateuacanna sareng saatos tuang . Perawatan ieu basajan pisan sareng murah pikeun kalolobaan médis. Nanging, pangobatan ieu, nalika diterapkeun sacara sadar, nyerang akar, sareng efek ngobati tina ampir unggal kasakit anu disebat. Daging sapi lemes anu kasur, ti mana jaringan sareng gajihna parantos dikaluarkeun, sareng cai ngalaksanakeun bahan pangbasajanna sareng anu paling penting pikeun pangropéa awak sato manusa séhat. Dahar daging sapi langsing sareng nginum cai murni mangaruhan awak jasmani sareng tara astralna, nyaéta bentuk awak. Daging anu sanésna henteu nyayogikeun bahan anu langkung dipikaresep pikeun kamekaran sareng pangembangan kuman naon waé anu tiasa nyangking panyakit ka awak anu nyumput daging. Nalika pasokan dahareun dicegah tina kasakit sareng tuangeun sapertos tuang di jero awak sapertos henteu tiasa dianggo ku panyakit, tapi anu saé kana awak, panyakit éta maot. Janten nalika daging sapi ramping dicandak kana awak, éta moal nyayogikeun katuangan anu langkung dipikaresep pikeun kanker atanapi kuman panyakit anu sanés, sareng upami sanésna dicegah, pertumbuhan henteu damang dina awak laun-laun maot sareng ngaleungit ku prosés kalaparan. Ieu butuh sababaraha taun sareng awakna katingalina énggal-énggal sareng ngarasa lemah sareng lemes. Kaayaan ieu disababkeun kusabab sloughing tina bagian awak anu épék, tapi upami diobatan diperyogikeun deui awak bakal kasihatan kaséhatan deui. Anu lumangsung dina prosés éta nyaéta awak fisik anu gering anu lami-lami diidinan pikeun maot maot sareng ngaleungitkeun, sareng dina tempatna aya anu tumuwuh sareng dikembangkeun bertahap, badan fisik anu sanés diwangun dina sapi ramping. Nginum cai anu pindang dicandak panas sajam satengah saatos sareng saatos tuang sapertos pentingna sapertos tuangeun daging, sareng daging henteu kéngingkeun kanggo ngubaran panyakit tanpa nginum cai panas sareng dina waktos anu dinyatakeun. Nginum kuantitas cai panas anu meneutralkeun asam sareng zat anu matak cilaka sarta nyalurkeun awak tina awak, sareng dina cai éta masalah ieu disalir tina awak. Dagingna teh jajan awak; cai nyiruan sareng ngabersihkeun awak. Daging tanpa lemak ngawangun sél awak séhat, tapi daging henteu tiasa nyabak atanapi langsung mangaruhan kuman kanker halimunan. Cai panas kieu. Cai panas mangaruhan sareng ngarobih kuman kanker sareng kuman sanés dina awak sareng nyaluyukeun ieu kabutuhan kabutuhan awak.

Awak anu diwangun dina dasar ieu bersih sareng damang sareng mangrupikeun instrumén anu hadé pikeun pikiran. Ku perlakuan sapertos henteu ngan ukur awak fisik sareng astral dirobih sareng janten sehat, tapi kahayangna ogé parantos kénging, dijajah sareng dilatih. Ngan ukur pengobatan Salisbury panyawat panyakit sacara langsung sareng awak fisik anu mangrupikeun bidang sél kanker sareng awak astral anu mangrupikeun jok kuman kanker. Ku perlakuan Salisbury pikiran ogé dilatih, sacara henteu langsung, sabab tekad anu lumayan sareng kedah diémutan ku akal supados nyepeng awak sareng kersa mastikeun kana perlakuan. Seueur anu gagal dina perlakuan sabab moal tahan kana éta sareng kusabab teu sabar mental sareng pemberontakan anu sering muncul dina jalma anu nyobian éta sareng anu henteu diatasi. Upami pemberontakan diusir sareng diskonen diganti ku sikep anu sabar sareng yakin dina pikiran, tamba anu pasti bakal nyababkeun. Ku ngalatih awak salira numutkeun metode anu lumrah, batin ditunjuk ku mandiri operasi sareng diajar penguasaan henteu ngan ukur salira awakna tapi teu gaduh gangguan. Nalika aya hubungan anu harmoni di antara awak sareng panyakit pikiran teu tiasa mendakan bumi di awak éta. Kuman kanker sareng sél moal ngabalukarkeun panyakit kacuali konstitusi awak teu tiasa dianggo. Aya seueur kuman kanker sareng sél ampir unggal awak manusa. Kanyataanna rébuan kuman ngagimbung dina awak manusa. Sawatara ieu bakal nyababkeun panyakit virulent upami kaayaan awak sanés sapertos kitu bakal ngajaga kuman dina raraga sareng ngawétkeun awak anu teratur. Kuman panyakit anu teu dipikanyaho ku wanoja dina awak, tapi awak sareng pikiran teu acan nyayogikeun kaayaan anu bakal ngantepkeun kuman ieu janten katelah dunya. Éta tiasa janten bukti dina iraha waé nalika pikiran sadar kana panyakit anu mungkin, sareng kaayaan patologis disayogikeun ku tuang sareng hirup anu leres.

Kuman kanker sareng sél kalebet période dina sajarah sareng kamekaran bangsa manusa nalika awak manusa bi-seksual. Dina periode éta sigana bakal teu mungkin pikeun kasakit ayeuna disebut kanker sabab éta sél normal anu dianggo dina ngawangun awak. Balapan urang ayeuna parantos ngahontal titik dina évolusi anu nyababkeun kana pesawat anu sami sareng anu dialirkeun balapan na henteu dilaksanakeun, nyaéta pesawat dina lumangsungna teu upaya atanapi kamekaran lalaki-seksual lalaki-awak awéwé kana awak jalu jeung awak awéwé urang ayeuna urang terang.

Awak jasmani diwangun sareng dijaga ku nyiptakeun konstan sareng karuksakan kuman. Éta perang tina kuman. Layonna didirikeun numutkeun bentuk pamaréntahan anu tangtu. Upami éta ngajaga bentuk pamaréntahanana, kengingaan katurutan sareng kasehatan. Upami tatanan henteu dilestarikan, faksi nentang ngalebetkeun pamaréntahan sareng nyababkeun karusuhan, upami henteu ngabalukarkeun révolusi atanapi maot. Awak teu tiasa tetep aktif atanapi pasif. Tentara kuman anu ngawangun awak sareng angkatan kuman sanésna anu mertahankeunana ngalawan serangan sareng serangan nyerang kuman kedah tiasa néwak sareng asimilasi panyerang. Hal ieu dilakukeun nalika awak ngadahar katuangan, inuman cai murni, ngambekan jero hawa seger, sareng manusa ngajantenkeun pikiran anu séhat sareng nyobian pangaruh sareng tindakan anu leres numutkeun motif anu leres.

HW Percival