The Word Yayasan

THE

WORD

OGOS, 1910.


Copyright, 1910, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Teu nu milik Rusiah masyarakat boga efek retarding atanapi advancing pikiran dina évolusi na?

Keanggotaan dina masarakat rahasia bakal nyegah pikiran atanapi ngabantosan éta dina pamekaranna dumasar kana hakekat sareng pamekaran pikiran anu khusus sareng jinis Rahasia Masyarakat anu hiji anggota. Sakabéh masarakat rahasia tiasa diklasifikasikeun dina dua sirah: jalma anu tujuanana nyaéta ngalatih pikiran sareng awak pikeun psikis sareng tujuan spiritual, sareng jalma anu tujuanana kauntungan fisik sareng material. Jalma-jalma kadang ngabentuk diri kana naon anu tiasa dianggap kelas katilu, anu diwangun ku komunitas anu ngajarkeun pamekaran psikis sareng ngaku komunikasi sareng makhluk-rohani. Disebutkeun yén fénoména anu anéh dihasilkeun dina bunderan sareng korsi masing-masing. Aranjeunna ogé ngaku gaduh sareng tiasa masihan ka saha aranjeunna ningali anu cocog, kaunggulan fisik salain ti batur. Sadaya ieu kedah naék dina kelas kadua, sabab obyékna bakal kapanggih janten sensual sareng fisik.

Masyarakat rusiah kelas kahiji sababaraha hiji dibandingkeun sareng kelas kadua; tina sababaraha ieu ngan perséntase leutik ngabantosan pikiran dina pamekaran spiritualna. Di handapeun kelas munggaran ieu kalebet komunitas badan agama anu nyoba ngabantosan anggotana dina kebangkitan spiritual sareng ngaladarkeun-anu henteu ngagaduhan objék sapertos latihan politik atanapi instruksi militer atanapi petunjuk dina metode bisnis-sareng ogé organisasi dasar filosofi sareng agama. Saha jalma anu nganut agama-agama agamana bakal meunang kauntungan ku kagolong kana hiji rahasia anu aya dina iman éta lamun objék masarakat henteu ngijinkeun pikiran supaya dijaga dina gelap sareng teu nyegah éta éntuk ilmu. Sateuacan aya salah sahiji iman anu ngagabung sareng rahasia imanna anjeunna kedah naroskeun sakedik kana objék sareng metodeu. Aya seueur komunitas rahasia dina unggal agama ageung. Sababaraha komunitas rahasia ieu ngajantenkeun anggotana ngeunaan teu terang ngeunaan kahirupan hirup, sareng aranjeunna ngirangan anggotana ngalawan agama-agama sanés. Masyarakat rahasia sapertos kitu tiasa ngarugikeun kapikiran ka anggota masing-masing. Latihan prasangka siga kitu sareng ngalaksanakeun jahil tiasa janten pencegah, stultify sareng méga pikiran yén éta bakal butuh seueur kahirupan nyeri sareng kasedihan pikeun ngabenerkeun kasalahan anu parantos ngalangkungan kana laku. Saha anu gaduh kapercayaan kaagamaan sorangan ngeunaan hiji agama, tiasa dipilampah ku kagolong kana rahasia masarakat agama éta upami objék sareng metode masarakat éta patepang sareng persetujuan pikiran éta, sareng salami éta pikiran khusus milik atanapi keur diajar dina agama anu khusus. Agama di dunya ngagambarkeun sakola anu béda-béda dimana sababaraha pikiran dilatih atanapi dididik pikeun kamekaran spiritual. Nalika salah sahiji karaos yén agama nyugemakeun kana ruh spiritual na, anjeunna bagian dina kelas kahirupan spiritual anu ngagambarkeun agama anu dituduhkeun. Nalika hiji agama henteu deui nyayogikeun anu umumna disebut rohani spiritual batin, atanapi nalika aya anu mimiti naroskeun "kabeneran" agemanna, hal éta tanda yén anjeunna henteu deui kabiasaan atanapi anu anjeunna dipisahkeun ti dinya . Upami aya anu cangcaya, upami anjeunna teu puas sareng nguciwakeun ajaran agamana tanpa gaduh alesan sanésna teu bisu sareng teu sadar teu peduli, ieu mangrupikeun tanda yén pamikiran na anu ditutup pikeun cahaya spiritual sareng kamekaran sareng anjeunna turun dina kelas na. kahirupan spiritual. Di sisi sanésna, upami pikiran nganggap yén agama atanapi agama anu dilahirkeun anjeunna sempit sareng sempit sareng upami henteu nyugemakeun atanapi ngajawab patarosan tina kahirupan anu dipikabutuh ku akalna, ieu mangrupikeun tanda yén pikiran mangrupikeun mekar sareng tumbuh di luar kelas anu dituduhkeun ku agama anu khusus sareng nunjukkeun yén pamikiran na anu meryogikeun hiji hal anu mental atanapi spiritual anu diperyogikeun pikeun kamekaran terus.

Masyarakat rusiah kelas kadua diwangun ku organisasi anu objékna nyaéta kauntungan politik, sosial, kauangan finansial. Di handap kelas ieu datangna masarakat frékuénsi sareng masyarakat anu bageur, jalma anu cicingeun dikelompokeun pikeun ngaragragkeun pamaréntahan, atanapi anu ngahijikeun dirina sorangan pikeun tujuan nyiksa, rajapati atanapi indulgences sensual sareng jahat. Hiji tiasa gampang nyarios naha atanapi henteu mana waé anu bakal ngabantosan atanapi ngantosan ngembangkeun pikiranna upami anjeunna terang tujuan sareng objékna.

Gagasan rasiah mangrupikeun nyaho atanapi gaduh hiji hal anu sanés anu sanés gaduh, atanapi dina ngabagi pangaweruh sareng sababaraha. Kahayang tina kanyaho ieu kuat sareng pikaresepeun pikeun anu henteu maju, budak ngora sareng pikiran anu tumbuh. Ieu dipidangkeun ku nafsu anu mana jalma kudu ngagaduhan kana hal anu ekslusif sareng sesah pikeun dilebetkeun sareng anu bakal ngagumbirakeun rasa reueus atanapi iri ka jalma anu teu kagolong. Bahkan barudak resep gaduh Rahasia. Budak saeutik bakal ngagem pita dina buuk atanapi dina cangkéng pikeun nunjukkeun yén anjeunna gaduh rusiah. Anjeunna mangrupikeun suasana iri sareng anu kagum pikeun sadaya budak awéwé sanés dugi ka éta rusiah dipikanyaho, teras pita sareng rusiah leungit niléy. Teras budak awéwé sanésna ogé pita anu sanésna sareng rusiah énggal janten pusat anu pikaresepeun. Kacuali politik, finansial sareng masarakat jahat atanapi kriminal, kalolobaan rusiah masarakat rahasia di dunya, gaduh sakedik sia atanapi anu sakedik pentingna salaku Rahasia tina budak awéwé. Tapi jalma anu ngagaduhan aranjeunna tiasa dipasihan ku "lakon", anu manafaatna pikeun aranjeunna salaku rusiah gadis éta. Sakumaha pikiranna matures deui henteu ngaharepkeun rasiah; éta mendakan yén jalma anu ngaharepkeun rasiah henteu rébat, atanapi yén pikiran sareng perbuatanana mendakan gelap pikeun nyingkahan cahaya. Pikiran anu maturing hoyong nyebarkeun siaran ilmu, sanaos anjeunna terang yén kanyaho henteu tiasa dipasihkeun sadayana. Nalika balapan maju dina élmu pangaweruh, paménta pikeun masarakat rahasia pikeun kamekaran pikiran kudu turun. Masarakat rusiah henteu dipikabutuh pikeun kamajuan pikiran saluareun umur gadis sakola. Tina usaha sareng sosial sareng sastra, kahirupan biasa ngagaduhan sadayana rusiah anu dipikabutuh pikeun pikiran pikeun méréskeun sareng anu mana pikiran bakal maju ngalangkungan tahap ngora. Henteu aya rahasia masarakat anu tiasa majukeun saluareun pamikiran alam na pikeun ngaktifkeun rahasia alam sareng ngabéréskeun masalah kahirupan. Sababaraha organisasi rahasia di dunya tiasa nguntungkeun pikiran upami pikiran moal lirén dina permukaan, tapi bakal tembus arti anu leres. Organisasi sapertos mangrupikeun Orde Masonik. Sababaraha pikiran anu dibandingkeun sababaraha organisasi ieu diturunkeun sanés tibatan bisnis atanapi kauntungan sosial. Nilai perlambangan nyata sareng ajaran moral sareng spiritual ampir leungiteun aranjeunna.

Organisasi saleresna anu rahasia anu manfaatkeun kanggo pikiran dina kamekaranna henteu dikenal salaku masarakat rusiah, atanapi henteu dipikanyaho dunya. Kedah janten saderhana sareng polos sapertos hirup alami. Lawang ka masarakat rusiah sapertos kieu sanés ku ritual. Nya éta ku kamekaran, ngalangkungan usaha tina pikiran. Kedah ditumbuh kana, henteu dilebetkeun. Teu aya jalma anu tiasa ngajaga pikiran tina organisasi sapertos kitu ku usaha diri yén pikiran terus tumuh. Nalika hiji pikiran tumbuh kana kanyaho hirup anu dipikiran pikiran pikeun ngaleungitkeun jahiliah ku ngaleungitkeun méga, nuding rahasia sareng ku ngalungkeun cahya dina sagala masalah kahirupan sareng ngabantosan pikiran sanés dina kamulyaan sareng kamekaran alam. Ngadeg kana masarakat rusiah moal ngabantosan pikiran anu wasiat tumuwuh kana dirina sorangan.

 

 

Éta mungkin mun meunang hal pikeun euweuh? Naha urang coba mun meunang hal pikeun euweuh? Kumaha jalma anu kaciri meunang hal pikeun euweuh, kudu mayar naon maranéhna meunang?

Saréréa karasaeun yén henteu aya anu tiasa nampi nanaon pikeun dalil sareng dalil salah sareng upaya henteu pantes; acan, nalika anjeunna mikirkeun hal anu aya hubunganana sareng sababaraha objék na milikna kahayang, pangadilan alus dipaliré sareng anjeunna kalayan nguping daék ngadangukeun saran sareng ngahudangkeun dirina kana percanten yén tiasa-leres sareng éta he tiasa nyandak naon waé. Hirup meryogikeun kakarék balikan atanapi akunna dilakukeun pikeun sadayana ditampi. Sarat ieu dumasar kana hukum kabutuhan, anu nyayogikeun kanggo kahirupan kahirupan, pangropéa bentuk sareng transformasi awak. Saha jalma anu nyoba nyandak nanaon pikeun anu sanés anu nyampeurkeun anjeunna, ngaganggu sirkulasi kahirupan sareng ngadistribusikeun bentuk nurutkeun hukum alami, sareng anjeunna nyababkeun dirina janten halangan dina awak alam. Anjeunna mayar pinalti, anu sifatna ogé sagala badan anu dikaluarkeun ku hukum dilaksanakeun sareng dilakukeun pikeun malikkeun anu Anjeunna nyandak atanapi anu sanés anjeunna sacara lengkep diteken atanapi dicabut. Upami anjeunna ngabantah ieu ku ngabantah yén naon anu dibere ngan ukur naon anu bakal datang ka anjeunna baé, argumenna gagal sabab lamun naon-naon anu meunang, euweuh, katingalina, bakal datang ka anjeunna tanpa usahana, maka anjeunna henteu kedah ngajantenkeun tarekah anu mana anjeunna dilakukeun pikeun kéngingkeun. Nalika hal dugi ka hiji tanpa usaha anu jelas, sapertos anu disebat kacilakaan sareng kasempatan atanapi ku warisan, aranjeunna sumping kusabab dumasar kana hukum alam anu dianggo, sareng ku cara ieu sah sareng nurut hukum. Dina sagala kasus anu sanés, sapertos nampi kauntungan fisik sareng sensual ku ngan ukur kéngingkeun, atanapi ku ngan ukur mikir, atanapi ku cara nungtut nungtut numutkeun frasa anu katelah hukum kakayaan atanapi hukum opulence, mustahil meunang hiji hal pikeun henteu nanaon sanaos salah saurang katingalina meunang nanaon pikeun euweuh. Salah sahiji alesan kunaon jalma nyoba nyandak nanaon pikeun henteu, sabab najan rumasa yén ieu henteu tiasa leres-leres, aranjeunna ningali yén batur parantos ngagaduhan naon anu henteu katingali ku batur batur, sareng kusabab anu séjén jalma anu aranjeunna ngalakukeun hal-hal ku ngan saukur ngaharepkeun aranjeunna atanapi nungtut aranjeunna sareng garapan dugi aranjeunna gaduh aranjeunna. Alesan anu sanésna kusabab pamikiran hiji urang henteu cukup matured sareng ngalaman cukup terang yén éta moal tiasa nyandak hiji hal pikeun naon waé anu gaduh pikarunya, inducement atanapi prédiksi yén éta tiasa. Alesan anu sanésna kusabab salah sahiji anu nyangka yén anjeunna tiasa kéngingkeun nanaon kanggo anu henteu jujur. Dina kahirupan bisnis biasa anu paling handap nyaéta jalma anu percaya yén aranjeunna tiasa ngabantosan hukum sareng tiasa nyandak nanaon, tapi ieu kusabab aranjeunna padamelan supados urang kirang licik tibatan dirina nyalira anu dipikahoyong. Janten aranjeunna nyayogikeun skéma anu beunghar-gancang atanapi sababaraha skéma sanés sareng mendorong batur salaku jujur ​​tapi kalayan pangalaman anu kirang ti diri anu nyalira. Kaseueuran jalma anu dicandak dina skéma ieu sering ditingalikeun ku ahli skéma kumaha anjeunna bakal hasil anu pangsaéna tina sababaraha jalma anu sanésna anu ngajelaskeun kumaha ogé aranjeunna tiasa gancang gancang. Upami éta jujur ​​aranjeunna moal dilaksanakeun kana skéma tapi, ku pikaresepeun ka kasasihan sareng karesahan dina dupes-na ku cara anu teu jujur ​​nya, skéma meunang naon anu dipasihkeun.

Jalma anu meunang hiji hal kudu mayar naon anu dibéré. Upami jalma kéngingkeun hal-hal anu sigana kaluar tina hawa sareng turun tina puteranna salaku akibat tina nelepon kana hukum kakayaan atanapi toko universal atanapi dina hukum opulence, atanapi naon henteu, aranjeunna sapertos pondok- anu henteu katingali tanpa hartos anu ngadamel kiridit langkung saé, teu ngémutan kana waktos padumukan. Sapertos sapertos anu henteu sumber daya anu meser kiridit, prilaku sanguine ieu sering nampi naon anu aranjeunna teu kedah leres; sapertos pembeli anu teu dipikiran ieu, paménta "hukum beunghar" impian sareng mewah aranjeunna bakal langkung seueur kalayan naon anu dibere - tapi aranjeunna mendakan caket bangkrut nalika waktuna padumukan. A hutang moal dikenal, tapi undang-undang ngalaksanakeun pamayaranana. Saha anu naroskeun kasehatan fisik sareng kabeungharan fisik ku nungtut sareng nungtut ieu tina "hukum kakayaan," atanapi tina "mutlak," atanapi ti anu sanés, sareng anu nampi anu ditungtut, henteu meunang sah di alam. dimana éta milik, kedah uih deui anu diperyogikeun ditambah kapentingan anu ditungtut pikeun panggunaan.

Hiji tiasa ngabenerkeun gangguan saraf sareng malikeun awak ka kaséhatan ku sikep ménak; tapi bakal dipendakan yén gangguan saraf aya di kalolobaan kasus disababkeun sareng dituluykeun ku pikiran anu kaganggu. Nalika sikep anu leres dicokot ku akal pikiran kasulitan saraf dikoréksi sareng awak ngiringan fungsina alam. Ieu mangrupikeun tamba anu sah, atanapi langkung miceun panyababna panyawat, kusabab tamba pareng dipayun ku ngarawat masalah di sumberna. Tapi henteu sadayana panyakit sareng kaséhatan anu goréng disababkeun ku pikiran anu kaganggu. Kasakit gering sareng panyakit biasana didorong ku tuangeun dahareun anu teu leres sareng ngabahankeun napsu morbid sareng hawa anu teu sah. Kaayaan fisik sareng hartosna disayogikeun ku ningali aranjeunna dipikabutuh pikeun damel, teras ku dianggo pikeun aranjeunna luyu anu leres hartos fisik.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyababkeun panyakit anu disababkeun ku dahar anu teu lebar ngaleungit, sareng mungkin dimeunangkeun pikeun meunangkeun artos sareng kaunggulan fisik anu sanés ku nungtut sareng nungtut ieu tina naon waé frasa anu dipilampah pikeun mikaresep atanapi ngadopsi. Ieu tiasa dilakukeun kusabab pikiran gaduh kakuatan pikeun ngalaksanakeun pikiran sanés sareng nyababkeun aranjeunna pikeun nyayogikeun kaayaan anu dipikahoyong sareng kusabab pikiran boga kakuatan sareng meureun tiasa ngalakukeun kaayaan pesawat sorangan, sareng masalah ieu dina péngkolan tiasa polah atanapi ngalaksanakeun kaayaan anu ditungtut ku ménak; dimungkinkeun kusabab akal meureun bakal kakuatan dina kakuatan awak sareng nyababkeun panyakit fisik ngaleungitkeun sakedap. Tapi dina saban kasus dimana pikiran ngalahkeun hukum alami pikeun nyababkeun hasil fisik undang-undang nungtut kalenturan, sareng réaksi sering parah tibatan masalah aslina. Janten nalika kasihatan diklaim sareng nalika syarat fisik pikeun kasehatan fisik teu disayogikeun, pikiran bakal nyababkeun ngaleungitkeun hiji kamekaran anu teu séhat, sapertos tumor tapi pikeun pangobatan anu katingali pamayaran ieu ditungtut ku alam pikeun nyobian nyegah akurasi dirina hukum. Ku maksa panyebaran tumor masalah-éta tumuhna — sapertos nalika jalma-jalma anu teu sopan kapaksa ninggalkeun hantu ku réformasi meddlesome sareng bodo-didorong milarian tempat tinggal di bagian sanésna masarakat, dimana éta bakal langkung seueur ngarugikeun sareng langkung hese mendakan sareng ngubaran. Nalika disebarkeun ku pamaksaan méntal tumiba tiasa ngaleungit tina hiji bagian awak salaku tumor sareng muncul dina bagian sanésna ogé awak anu nyeri atanapi kanker.

Nalika salah sahiji keukeuh sareng disayogikeun harta fisik ku nungtut aranjeunna tina "mutlak" atanapi "storehouse mutlak," anjeunna bakal nikmati aranjeunna salaku waktos anu maen judi menikmati kauntungan anu parantos najis. Tapi hukumna nungtut yén teu ngan ukur anjeunna bakal mulangkeun naon anu anjeunna henteu kénging jujur, tapi yén anjeunna kedah mayar pikeun anu kedahna. Bayaran ieu digentos nalika penderitaan parantos damel pikeun tujuan anu dipikahoyong-sareng anu leungit nalika ngan ukur tiasa dicumponan; atanapi pembayaran tiasa dilakukeun saatos anjeunna parantos gaduh harta anu tangtu sareng leungiteun aranjeunna dina sababaraha hal anu teu disangka-sangka; atanapi anjeunna tiasa nyandak aranjeunna dicandak ti anjeunna nalika anjeunna ngarasa paling yakin ka aranjeunna. Alam merlukeun pamayaran dina koin atanapi sami sareng hutang anu dikontrak.

Nalika hiji pikiran ngusahakeun nyiptakeun dirina salaku hamba ka awak ku cara-cara anu haram, sareng palacuran kakuatanana tina pesawat sorangan ka fisik, hukum dunya méntal ngabutuhkeun pikiran supaya dicabut kakuatan. Janten batin leungit kakuatanana sareng salah sahiji atanapi seueur fakultasna. Pamayaran anu dibutuhkeun ku hukum dilakukeun nalika pikiran parantos kakurangan tina kakawasaan, penderitaan sareng kasulitan anu parantos nyababkeun batur pikeun meunangkeun objék-objékna, sareng nalika parantos bajoang ngalebet gelap méntal anu aya, dina usaha pikeun ngabenerkeun kasalahanana sareng malikeun dirina salaku pikiran kana pesawat tindakan sorangan. Kaseueuran jalma-jalma anu katémbong pikeun meunangkeun nanaon pikeun henteu kudu ngadagoan hirup anu sanés kapaksa mayar. Pamayaran biasana dicandak sareng diurus dina kahirupan ayeuna. Ieu bakal kapendak leres upami aya anu bakal ningali kana sejarah jalma-jalma anu parantos ngusahakeun hiji hal pikeun henteu aya anu ngagaduhan kaciri pikeun suksés. Aranjeunna penjahat mental anu dipenjara diri di penjara wangunan sorangan.

HW Percival