The Word Yayasan

THE

WORD

JULY, 1910.


Copyright, 1910, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Éta mungkin nempatkeun pamikiran hiji kaluar tina pikiran? Lamun kitu, kumaha keur kieu dipigawé; kumaha salah bisa nyegah kanceuh sarta tetep kaluar tina pikiran?

Hal ieu mungkin waé pikeun épék kaluar tina pikiran, tapi teu mungkin nempatkeun pikir kaluar tina pikiran sakumaha urang bakal nempatkeun tong sampah di luar bumi. Alesan kunaon seueur seueur anu henteu ngajauhkeun pamikiran anu henteu pikaresepeun, sareng henteu tiasa mikir dina garis anu pasti, margi aranjeunna percaya kana anggapan anu saé yén aranjeunna kedah ngiringan pikiran-pikiran. Henteu mustahil nempatkeun pamikiran kaluar tina hiji pikiran sabab dina ngaluarkeun perhatian waé kedah dipasihan pamikiran, sedengkeun nalika pikirna ngémutan pikir teu mungkin mustahil nyingkirkeun pamikiran éta. Nu nyatakeun: Jauh anjeun pikir anu goréng, atanapi, kuring moal ngémutan hal ieu atanapi anu, ngajaga hal éta dina pikiran na salaku aman dirékam aya. Upami aya anu nyarios ka dirina yén anjeunna henteu kedah ngémutan hal ieu atanapi hal éta, anjeunna bakal sapertos métrik sareng hermits sareng panatik anu ngadamel daptar barang-barang anu henteu dikira-kira lajeng teraskeun kana daptar ieu sacara mental sareng nempatkeun pikiran éta kaluar tina pikiran maranéhanana sareng gagal. Carita kuno "The Great Green Bear" ngagambarkeun ieu pisan. Alchemist mediaeval dibeungkeut ku salah sahiji murid-murid anu hoyong dicaritakeun kumaha nyebarkeun kalungguhan jadi emas. Master na nyarios ka murid yén anjeunna henteu tiasa ngalakukeun éta, sanaos anjeunna nyarios, sabab anjeunna henteu mumpuni. Dina ngabela terus muridna, ahli alchemist mutuskeun pikeun ngajar murid éta pelajaran sareng nyarioskeun ka anjeunna yén nalika anjeunna bakal dina perjalanan dinten ieu anjeunna bakal ninggalkeun anjeunna rumus anu mana anjeunna tiasa suksés upami anjeunna tiasa nuturkeun sadaya paréntahna. , tapi éta kedah nengetan anu paling deukeut kana rumus sareng akurat dina unggal jéntré. Murid éta gumbira sareng sumanget mimiti damel dina waktos anu ditunjuk. Anjeunna nuturkeun pitunjuk sacara saksama sareng akurat dina nyiapkeun bahan sareng alatna. Anjeunna ningali yén logam kualitas anu leres sareng kuantitas aya dina peribasan anu ditangtoskeun, sareng suhu anu diperyogikeun dihasilkeun. Anjeunna ati-ati yén kutu sadaya disatujuan sareng ngalangkungan alembika sareng pustaka, sareng mendakan yén titipan tina data kasebut leres sakumaha anu dinyatakeun dina rumus na. Sadaya ieu nyababkeun anjeunna seueur puas sareng nalika ngiringan ékspérimén na anjeunna ngagaduhan kapercayaan dina kasuksésan utami. Salah sahiji aturan nyaéta yén anjeunna henteu kedah maca rumus tapi kedah nuturkeun éta ngan upami anjeunna neruskeun karyana. Nalika anjeunna neraskeun, anjeunna dugi ka pernyataan éta: Ayeuna yén ékspérimén anu teraskeun dugi ka ayeuna sareng yén logam kalebet panas bodas, cokot sakedik bubuk beureum antara payuninger sareng jempol leungeun katuhu, sakedik bubuk bodas antara tanduk sareng jempol leungeun kénca, nangtung pikeun jisim glowing anu ayeuna anjeun atos sateuacanna sareng siap ngeculkeun bubuk ieu saatos anjeun parantos nuturkeun kana tatanan salajengna. Nu nonoman didamel sakumaha anu diputuskeun sareng maca: Anjeun ayeuna parantos ngahontal tés penting, sareng hasilna ngan ukur tiasa upami anjeun tiasa nurut kieu: Teu mikir biruang héjo anu hébat sareng pastikeun yén anjeun teu mikir biruang héjo hébat. Eta pamuda lirén lirip. "The biruang héjo hébat. Kuring henteu mikir tina biruang héjo anu hébat, ”saur anjeunna. "The bear héjo anu hébat! Naon ari bear anu héjo hébat? am, pamikiran ngeunaan biruang héjo anu saé. "Nalika anjeunna terus mikir yén anjeunna henteu kedah mikirkeun ka biruang anu héjo anu hébat anjeunna tiasa mikirkeun naon waé, dugi ka tungtungna aya kajadian anu anjeunna kedah ngiringan ékspérimén na sanaos pamikiran ti biruang héjo anu hébat tetep aya dina pikiran na anjeunna menuju kana rumus ningali naon anu salajengna sareng anjeunna maca: Anjeun parantos gagal dina percobaan. Anjeun parantos gagal dina waktos anu penting sabab anjeun parantos ngantepkeun perhatian anjeun dicandak tina padamelan pikeun mikir ngeunaan biruang anu héjo. Panas dina tungku henteu dijaga, jumlah uap anu ditangtoskeun parantos ngalangkungan ieu sareng éta mundur, sareng sia-sia ayeuna tiasa ngaleupaskeun bubuk beureum sareng bodas.

Hiji pikiran tetep dina pikiran salami perhatian dipasihan deui. Nalika pikiran liros masihan perhatian ka hiji pamikiran sareng nempatkeun kana pamikiran sanés, pamikiran anu ngagaduhan perhatian tetep aya dina pikiran, sareng anu teu aya perhatian teu kaluar. Cara pikeun ngaleungitkeun pamikiran nyaéta pikeun nahan pikiran anu pasti sareng tekun dina hiji subyek atanapi pamikiran anu pasti. Éta bakal tiasa dipendakan yén upami ieu dilakukeun, henteu aya pikiran anu henteu aya hubunganana sareng masalah anu nyababkeun dirina kana pikiran. Nalika pikiran mikahayang hiji hal tina pamikiranna bakal ngagilingkeun éta hal anu dipikahoyong sabab kahayang éta sapertos pusat gravitasi sareng narik akal. Pikiran tiasa ngabebaskeun diri tina kahayang éta, upami éta bakal. Proses dimana éta dibébaskeun nyaéta yén éta ningali sareng ngartos yén kénging-kénging sanés anu paling saé pikeun éta teras mutuskeun dina hal anu langkung saé. Saatos pikirkeun mutuskeun dina subjek anu pangsaéna, éta kedah ngiringan pamikiran kana subjek sareng waé anu kedah diserahkeun kana anu ngan ukur éta. Ku prosés ieu, pusat gravitasi dirobih tina kahayang kolot ka édisi pamikiran énggal. Pikiran mutuskeun di mana pusat gravitasina. Ka naon waé subjek atanapi obyék dipikiran bakal aya pikirna. Janten pikiran tetep ngarobih subjek pamikiran, pusat gravitasina, dugi ka diajar nempatkeun pusat gravitasi téa. Nalika ieu dipidamel, pamikiran mundur kana fungsi diri sareng fungsina, ngalangkungan cara akal sareng organ rasa. Pikiranna, sanés kaguna kana panca indra kana dunya jasmani, sareng diajar pikeun ngetrénkeun énergi pikeun dirina, tungtungna awakna nyatana kanyataanna béda tina badan-daging sareng sanés-sanésna. Ku cara kitu, pikiran henteu ngan ukur nyobian diri nyata tapi éta tiasa mendakan diri nyalira anu sanés sadayana batur sareng dunya nyata anu tembus sareng ngajunjung sadayana anu sanés.

Realisasi sapertos kitu moal kahontal sakaligus, tapi bakal direalisasikeun salaku hasil akhir tina ngajaga pikiran anu teu pikaresepeun dina pikiran ku ngahadiran sareng pamikiran batur anu dipikahoyong. Teu aya anu tiasa waé mikir ngan ukur tina pamikiran anu dipikahoyong ku anjeunna pikeun nyangka sareng ngaluarkeun atanapi nyegah pamikiran sanés pikeun asup kana pikiran; tapi anjeunna bakal tiasa laksanakeun kitu lamun éta nyobian sareng terus nyoba.

HW Percival