The Word Yayasan

THE

WORD

MUNGKIN, 1910.


Copyright, 1910, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Éta mungkin pikeun nyieun hiji spésiés anyar sayur, buah atawa tutuwuhan, sagemblengna béda jeung béda ti sagala spésiés séjén dipikawanoh? Lamun kitu, kumaha keur eta dilakukeun?

Éta dimungkinkeun. Hiji anu parantos ngahontal dina garis éta kasuksésan anu paling luar biasa sareng seueur dipikanyaho nyaéta Luther Burbank of Santa Rosa, di California. Pak Burbank henteu acan, sajauh anu kami terang, ngembangkeun spésiés anu béda-béda sareng spésiés anyar, tapi teu aya anu menghalang anjeunna tina ngalakukeun éta upami anjeunna neruskeun karyana. Nepi ka ayeuna ayeuna, sakumaha anu urang sadar, usahanaana parantos diarahkeun ka nyebrang sababaraha jenis buah sareng pepelakan, ngahasilkeun sanés spésiés anu béda-béda, tapi salah sahiji anu kagungan salah sahiji atanapi dua. langkung seueur anu digunakeun dina ngembangkeun kamekaran anyar. Seueur akun anu tos dipedar ngeunaan karya Pak Burbank, sanaos sigana mah anjeunna henteu nyarios sadayana anu terang sareng anu anjeunna laksanakeun, pikeun ngahontal kasuksésan na nya. Anjeunna parantos nyayogikeun jasa anu henteu pikaresepeun pikeun manusa: anjeunna parantos nyandak sababaraha pepelakan anu teu aya gunana sareng teu pikaresepeun ieu sareng ngembangkeun kana tandana anu mangpaat, katuangan anu saé atanapi kembang anu éndah.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngembangkeun sayuran, pepelakan, buah, atanapi kembang, anu dipikiran ku akal. Hal kahiji anu perlu pikeun ngamekarkeun spésiés anyar nyaéta: nyusun éta. Upami pikiran teu tiasa nyusun spésiés énggal, pikiran éta teu tiasa ngembangkeun hiji, sanaos anjeunna ku cara ningali sareng aplikasi ngahasilkeun jenis anyar spésiés lami. Saha waé anu hoyong nyiptakeun spésiés énggal kedah muhaskeun langkung alus dina genus spésiés anu parantos dipilampah ku anjeunna teras kedah ngabebaskeun sacara yakin sareng percanten pisan. Upami anjeunna gaduh kayakinan sareng bakal nganggo pikiranna sregep sareng moal ngantep pikirna ngumbara dina jenis sanés atanapi henteu ménu dina kaseueuhan, tapi bakal mikir sareng brood kana spésiés anu bakal dipilampah, maka, dina waktosna waktos, anjeunna bakal hamil panginten anu bakal nunjukkeun anjeunna jinis anu ku anjeunna dipikahoyong. Ieu mangrupikeun bukti munggaran kasuksésan na, tapi éta henteu cekap. Anjeunna kedah teras-terasan ngémutan pamikiran anu parantos anjeunna katimu sareng mikiran sabar kana pamikiran nu tangtu tanpa ngumbara ka batur. Nalika anjeunna terus mikir, pikirna bakal langkung jelas sareng hartosna spésiés anyar tiasa diasupan ka dunya bakal ngajantenkeun. Samentawis éta, anjeunna kedah netepkeun dirina damel sareng spésiés anu paling caket nyaéta anu parantos di pikiran; ngarasa di antarana; terang bedana anu béda-béda sareng janten simpati sareng ngingetkeun geutah tina pepelakan anu ngaliwat arteri sareng uratna, ngaraoskeun anu resep sareng nyayogikeunana, meuntas pepelakan anu dipilampah teras nyangka spésiésna kana nyebrang, kanggo ngarasa ngembangkeun tina dua jinis anu parantos dipilih ku anjeunna, sareng masihan bentuk jasmani. Anjeunna kedah henteu, sareng anjeunna moal, upami anjeunna parantos jauh, janten ngempur lamun henteu ningali sakali spésiés énggal salaku produk. Anjeunna kedah nyobian sareng cobian deui sareng anjeunna teras nyobian anjeunna dina waktuna girang ningali spésiés anyar aya kana mahluk, sabab pasti bakal ngalakukeun upami anjeunna ngalakukeun bagian na.

Hiji anu bakal nyangking spésiés énggal kedah terang sakedik botani nalika mimiti mimiti, tapi anjeunna kedah ngenalkeun dirina kalayan sagala anu tiasa diajar tina karya ieu. Sadaya hal ngembang ngagaduhan raos sareng manusa kedah ngaraosan sareng aranjeunna sareng cinta aranjeunna, upami anjeunna bakal terang cara na. Upami anjeunna kéngingkeun anu pangsaéna aya di antarana, anjeunna kedah masihan anu pangsaéna pikeun aranjeunna. Aturan ieu tetep alus ngaliwatan sagala karajaan.

HW Percival