The Word Yayasan

THE

WORD

OKTOBER, 1909.


Copyright, 1909, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Dina naon titik penting teu ka dunya astral beda ti spiritual? istilah ieu dipake bulak balik di buku na majalah kaayaan subjék ieu, sarta pamakéan ieu apt keur galau pikiran nu maca.

"Dunya Astral" sareng "dunya spiritual" sanés istilah anu sinonim. Aranjeunna teu tiasa dianggo ku hiji anu teu wawuh kana subjek. Dunya astral dasarna dunya refleksi. Di jerona dunya jasmani sareng sadaya tingkah laku anu aya dina fisik ditingal, sareng dina jero bumi ogé nunjukkeun pamikiran-pamikiran dunya méntal, sareng, ngalangkungan dunya jiwa, pamendak dunya spiritual. Dunya rohani mangrupikeun alam dimana sadaya hal dipikanyaho sapertos aranjeunna, henteu aya tipu daya anu tiasa dilakukeun pikeun jalma anu hirup sadar dina éta. Dunya rohani mangrupikeun alam dimana hiji nalika anjeunna asup, teu aya kabingungan, tapi terang sareng dipikanyaho. Anu dibédakeun tina dua alam nyaéta kahayang sareng ilmu. Kahayang mangrupikeun kakuatan kaputusan di dunya astral. Pangaweruh mangrupikeun prinsip panguasa di dunya spiritual. Nyiruan nyicingan dunya astral sapertos sato nyicingan dunya jasmani. Aranjeunna dipindahkeun sareng dipandu ku kahayang. Makhluk anu sanés nyicingan dunya spiritual sareng aranjeunna dipindahkeun ku kanyaho. Sanaos aya patalina sareng teu yakin ngeunaan hiji hal anu henteu diperyogikeun yén anjeunna "méntalitas spiritual," sanaos sigana anjeunna bakal psikis. Hiji anu tiasa asup ka dunya spiritual spiritual teu aya kaayaan anu pasti dina hal éta. Anjeunna henteu ngan ukur ngahaja janten, atanapi henteu anjeunna nebak, atanapi percanten, atanapi mikir yén anjeunna terang. Upami anjeunna terang dunya spiritual ieu mangrupikeun ilmu sareng anjeunna sareng henteu ngira-ngira. Bédana antara dunya astral sareng dunya spiritual nyaéta bédana anu aya antara kahayang sareng pengetahuan.

 

 

Nyaeta tiap organ awak hiji entitas calakan atawa henteu eta ngalakukeun pagawean na otomatis?

Teu aya organ dina awak cerdas sanaos unggal organ sadar. Unggal struktur organik di dunya kedah sadar upami éta ngagaduhan kagiatan fungsional. Upami éta henteu sadar kana fungsina maka fungsi éta henteu tiasa ngalakukeun. Tapi hiji organ henteu cerdas upami ku intelijen hartosna éntitas pikiran. Ku intelijen urang hartosna hiji jalma anu tiasa langkung luhur, tapi anu henteu langkung handap, tibatan kaayaan manusa. Organ-organ awak henteu cerdas, tapi aranjeunna polah handapeun kapinteran. Unggal organ dina awak diatur ku hiji lembaga anu sadar kana fungsi spésial organ na. Ku fungsi sadar ieu organ nyababkeun sél sareng molekul sareng atom anu nyusunna, kanggo nyumbang kana fungsi fungsi organ. Masing-masing atom ngalebetkeun makeup tina molekul diparéntah ku éntitas sadar molekul. Unggal molekul asup kana komposisi sél dikontrol ku pangaruh anu sél. Unggal sél anu nyusun struktur organ diarah ku éntitas sadar organik organna, sareng unggal organ salaku komponén bagian tina organisasi ragana diatur ku prinsip formatif koordinat sadar anu ngatur organisasi awak sacara gembleng. Atom, molekul, sél, organ masing-masing sadar kana lingkup hususana. Tapi teu aya anu tiasa disarioskeun jadi calakan sanaos ngalaksanakeun pagawéan na kana médanana béda-béda kalayan mékanis mékanis.

 

 

Mun tiap organ atawa bagian awak fisik anu digambarkeun dina pikiran, teras naha teu hiji jalma waras teu leungit pamakéan awakna nalika anjeunna leungiteun pamakéan pikiran na?

Pikiran ngagaduhan tujuh fungsi, tapi awakna ngagaduhan seueur organ anu langkung ageung. Ku sabab kitu, henteu unggal organ tiasa ngawakilan atanapi diwakilan ku fungsi pikiran ménu. Organ awak bisa dibagi jadi loba kelas. Pembagian kahiji tiasa dilakukeun ku ngabédakeun organ-organ anu ngagaduhan, salaku tugas kahiji anu ngurus sareng pelestarian awak. Di antara ieu asalna heula organ-organ anu aya dina nyerna sareng asimilasi. Organ-organ ieu, sapertos burih, ati, ginjal sareng limpa aya dina bagian beuteung awak. Salajengna nyaéta jalma dina rohangan thoracic, jantung sareng paru-paru, anu kedah aya hubunganana sareng oksigén sareng purifikasi getih. Organ-organ ieu polah sacara henteu laksanakeun sareng tanpa kontrol akal. Diantara organ anu aya hubunganna sareng pikiran utamina nyaéta awak pituitari sareng kelenjar pineal sareng organ-organ jero otak séjén. Jalma anu kaleungitan dianggo kana pikiran na, sakumaha kanyataanna, muncul nalika pamariksaan bakal aya kapangaruhan sababaraha organ ieu. Lupusan tiasa disababkeun kusabab salah sahiji atanapi seueur sabab. Kadang sabab anu langsung geuwat ngan ukur fisik, atanapi tiasa disababkeun kusabab sababaraha kaayaan psikologis anu teu normal, atanapi teu kedah raos ganggu kusabab pikiran anu tinggaleun diantepkeun sareng mundur ti hiji jalma. Hartosna bisa disababkeun ku sababaraha sabab fisik, sapertos kasakit salah sahiji organ internal otak, atanapi ku kaayaan anu teu normal atanapi kaleungitan kelenjar tiroid. Upami salah sahiji organ anu aya hubunganna sareng pikiran, atanapi anu ngalangkungan akal awak awakna, aya anu leungit atanapi tindakanna ngahambat, maka pikiran teu tiasa langsung langsung sareng sareng ngalereskeun awakna, sanaos aya hubungan sareng éta . Pikiran harita sapertos bicyclist anu mesin na kaleungitan pedalna, sareng sanaos éta, anjeunna teu tiasa angkat. Atanapi pikiranna tiasa disihungkeun sareng para pengendara anu ditarikna kana kuda-Na, tapi anu panangan sareng sukuna diikat sareng sungutna diseput ku anjeunna henteu tiasa ngarah sato. Disababkeun ka sababaraha sayang atanapi leungitna hiji awak awak dimana pikiran ngoperasikeun atanapi ngontrol awak, pikiran tiasa aya hubungan sareng awak tapi teu tiasa nungtun éta.

HW Percival