The Word Yayasan

THE

WORD

Juni, 1909.


Copyright, 1909, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Naon téh nitis ketuhanan atawa nitis ti mahluk Agung?

Kecap nitis ngandung harti yén parantos aya kana awak daging. Ketelapan ketuhanan hartosna kaéwa dina bentuk manusa manusa. Ketelapan ketuhanan hartosna salah sahiji seueur penampilan Dewa dina bentuk manusa, kabagjaan sakedik, atanapi nitis ketuhanan nalika disebut, parantos disebat sadaya dina sajarah agama anu hébat. Panémbongna nitis Ilahi dihadiran ku ngadegna hiji ageman anyar, anu nyandak namina tina penampilanna atanapi parantos nunjukkeun namina ku pengikut engké. Filosofis, Allah, Universal Mind, atanapi Dewa, mangrupikeun host koléksi Ilahi anu teu dipikabutuh pikeun reinkarnasi sareng saluareun sadaya kalemahan sareng frailties manusa. Inpormasi inténsif koléktif ieu anu Ilahi kadang disebut ogé logos. Dina waktos anu diatur ku hukum, salah sahiji host Ilahi ieu, atanapi Universal Mind, atanapi Gusti, muncul di bumi pikeun ngabantosan umat manusa dina kamajuanana sareng kamekaran ka arah kalanggengan sareng Ketuhanan. Nalika kajadian sapertos kitu, nyarioskeun mangrupikeun jelmaan anu janten penyelamat avatar, tina Logos, Demiurgos, Universal Mind, Deity, the Great Spirit or God, dumasar kana terminologi jalma-jalma anu ngarékam kajadian . Aya filsafat anu gedé anu napel dina kagiatan sapertos kitu, sareng seueur derajat sareng jinis jelmaan Ilahi. Tapi sacara khusus ngawalon patarosan ngeunaan kahadéan ketuhanan Nu Maha Kawasa, yén salah sahiji host Ilahi parantos nyandak tempatna sareng manusa anu fana anu cekap murni sareng maju, fisik, intelektual sareng spiritual, pikeun ngajamin kontak Ilahi.

 

 

Naon pamakéan atawa fungsi awak hipofisis?

Sacara psikologis, pamahaman anu paling maju ngeunaan awak pituitari nyaéta nyaéta tempat pamimpin atanapi pusat sistem saraf. Éta diwangun ku dua lobus, lobus posterior anu nampi sadaya kesan awak tina saraf indrawi, sareng lobus anterior anu mana anu saraf motor diatur sareng diarahkeun. Urang bakal nyarios yén awak pituitari nyaéta jantung sistem saraf sapertos jantung otot mangrupikeun pusat sistem sirkulasi. Sakumaha getih ngalir tina jantung ngalangkungan awak ku cara ku alat-alat arteri sareng wangsul ku jalan urat ka jantung, maka aya cairan saraf atanapi éter anu ngiderkeun ngalangkungan awak tina awak pituitari ku jalan saraf saraf sareng balik deui kana saraf indrawi ka awak pituitari. Awak pituitari mangrupikeun pusat dina uteuk anu ngadonkeun manusa Ego ngahubungi awak jasmani, sareng anu dipuseurkeun ku manusa Ego ngalangkungan nagara-nagara anu katelah waking, ngalamun, sareng bobo jero. Nalika manusa Ego sacara langsung nimpun atanapi sareng raga awak anu hipu didugikeun hudang sareng janten sadar awak na dunya anu ngurilingan anjeunna. Nalika Ego pensiunan tina kontak langsung atanapi kadali awak pituitari, éta ngalaksanakeun supaya awak tiasa beristirahat sareng dirawat ku pasukan kahirupan dunya anu ngalir sareng kaluar tina awak, nalika henteu diganggu ku tegangan anu dibawa ku kagiatan pikirna nganggo atanapi dina awak pituitary. Nalika pikiran atanapi Ego ngaleungitkeun anu tahan kana awak pituitari sareng pensiunan di sapanjang pusat otak sanés impian, sareng sare anu jero kalayan kaayaan panengahna.

 

 

Naon pamakéan atawa fungsi kelenjar pineal?

Kadua awak pituitari sareng kelenjar pineal nyaéta organ anu pusat kontak pikeun jiwa manusa. Tapi padahal badan pituitari mangrupikeun pusat anu dianggo langsung ku akal manusa dina sagala hal anu meryogikeun operasi méntal, kelenjar pineal nyaéta organ anu aya hubungan anu langkung luhur sareng langkung gaib manusa anu aya hubunganana. Awak pituitari digunakeun dina sagala prosés ratifokinatif sareng operasi méntal anu meryogikeun kagiatan fakultas nalar. Kelenjar pineal dipaké nalika pangaweruh langsung ngeunaan hiji hal anu kudu dipikabutuh. Kelenjar pinus nyaéta organ anu ngalangkungan manusa ka pamahaman yén kanyaho sareng hikmah anu lengkep dina diri, kabuktian diri, tanpa prosés penalaran. Kelenjar pineal nyaéta organ anu dianggo sacara sadar sareng intelektual ku hiji anu gaduh pamahaman spiritual sareng hikmah. Ieu berlaku pikeun wijaksana spiritual. Pikeun jalma biasa badan pituitary dianggo tanpa kanyahoan langsung ku cara anu sami anu anjeunna tiasa mikir tapi henteu terang kumaha pikirna. Di manusa biasa anu kelenjar pinus mangrupikeun saksi pikeun kemungkinan tina Ketuhanan umat manusa hareup. Nanging dina ayeuna éta ogé sepi sapertos kuburan.

 

 

Naon pamakéan atawa fungsi limpa?

Limpa mangrupikeun salah sahiji pusat tina badan astral atanapi bentukna. Limpa khususna dina kahirupan mimiti pikeun netepkeun hubungan antara molekular, bentuk bumi astral nepi ka struktur sélulér pikeun masalah fisik, ku cara prosés sirkulasi. Hal ieu aya hubunganna sareng sirkulasi getih sareng sistem limfa. Saatos awak disetél dina kabiasaan na sareng bentuk awakna parantos kabentuk, limpa tiasa dispénsasi kusabab badan astral teras linggih di unggal bagian awak.

 

 

Naon pamakéan atawa fungsi kelenjar tiroid?

Kelenjar tiroid mangrupikeun salah sahiji pusat dina awak dimana éntitas anu nyandak hak salira sateuacan lahir. Hal ieu langsung aya hubunganana sareng awak pituitari sareng nyaéta waduk atanapi batré neundeun anu ngabebaskeun bahan-bahan kimia anu dipikabutuh kana struktur bony awak, sareng nahan ogé tincture anu ngalaksanakeun getih. Kelenjar tiroid mangrupikeun organ dimana pikiran aya dina awak. Kelenjar tiroid, awak pituitari sareng kelenjar pineal gaduh hubunganana sareng struktur bony awak sareng pikiran. Nalika kelenjar ieu kapangaruhan éta ngaganggu tindakan normal pikiran sareng dina seueur kasus bakal nyababkeun maot atanapi janten mangaruhan pikiran sakumaha nyababkeun idiok sareng samentawis fikiran.

HW Percival