The Word Yayasan

THE

WORD

NULIS, 1909.


Copyright, 1909, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Mun intelligences astral nu bisa ningali ngaliwatan zat, naha éta nu aya kontrol sumanget sedeng hiji bisa minuhan test cacah jeruk ayeuna kawentar?

Patarosan ieu ngarujuk kana tés anu diémutan ku Masarakat Penelitian Psikical. Disebutkeun yén éta parantos nawiskeun jumlah lima rébu pérak pikeun sedeng mana anu tiasa nyarioskeun sajumlah pasti jeruk sapertos aranjeunna dituang tina kantong kana karanjang atanapi obyék anu sami pikeun katetepkeun.

Nepi ka ayeuna ayeuna teu aya anu tiasa nebak atanapi nyarioskeun jumlah jeruk kana méja atanapi dina keranjang, sanaos seueur anu nyobian.

Upami jawaban anu leres dipasihkeun, maka éta kedah dirumuskeun ku intelijen médium atanapi ku intelijen anu ngatur sedeng. Upami intelijen médium éta tiasa ngabéréskeun masalah éta, henteu kedah aya kontrol; tapi henteu sareng médium atanapi kadali parantos ngarengsekeun masalah. Masalah ngalibatkeun henteu pangabisa ningali masalah, tapi ngitung nomer. Kadua sedeng sareng kendali tiasa ningali masalah, kusabab anak tiasa ngalangkungan kaca ningali jalma-jalma anu lalaunan di sisi jalan sabalikna. Nanging upami murangkalih anu henteu ngajarkeun operasi méntal cacah, éta moal tiasa nyarios nomer ka hareupeun jandela dina waktos anu ditangtukeun. Éta meryogikeun pikiran anu dilatih dina cacah pikeun tiasa nambihan kolom angka anu gancang, sareng tetep langkung dilatih kedah janten pikiran anu tiasa nyarios sabaraha koin aya dina hiji grup atanapi sabaraha jalma dina riungan.

Sakumaha aturan, mentalitas medium teu tina perintah anu luhur, sareng kadali para medium éta di handap rata-rata jalma biasa. A clairvoyant atanapi kadali medium anu, sapertos murangkalih di perpustakaan, galeri seni atanapi taman kembang, ningali barang-barang di dinya. Jiga murangkalih anu ngadalikeun médium atanapi kafateral tiasa nyarioskeun buku-buku anéh dina kasus mahalna, atanapi potongan seni anu saé, sareng tina kembang-kembang anu éndah, tapi bakal rugi dina ngarobih masalah matéri. buku-buku, pikeun nyempad sareng ngadadarkeun khazanah seni atanapi nyarioskeun kembang dina hal sanésna tinimbang deskriptif. Kamampuh ningali masalah teu kalebet kapasitas terangkeun naon anu katingali.

Jawaban langsung kana pananya naha kunaon sedeng teu aya anu sanggup cocog pikeun tés ieu: sabab teu aya manusa anu parantos ngalatih pikiranna pikeun tiasa ngitung sakedik unit anu nyusun jumlah anu ageung. Ieu sababna sedeng teu tiasa clairvoyantly nyaritakeun jumlah jeruk dina kantong ageung atanapi karanjang. A "kontrol roh" henteu terang deui, dimana operasi méntal prihatin, tibatan pikiran kontrol éta terang iraha waé nalika ngawartosan prinsip manusa.

Upami aya jalma anu hadir tiasa ngalaksanakeun operasi méntal ngitung nomer sareng bakal nangkep nomerna dina pikiran na, boh kana kontrol atanapi sedeng tiasa masihan jawaban. Tapi ku sabab teu aya waé pamikiran anu tiasa ngalakukeun ieu, kendali ogé teu tiasa ngalakukeun. Teu aya kendali alat naon waé anu tiasa ngalaksanakeun operasi mental anu henteu kantos dilakukeun ku manusa.

 

 

Naon katerangan bisa Theosophy nawiskeun keur lini terrific nu jadi remen lumangsung, sarta anu bisa ngancurkeun rébuan jalma?

Numutkeun ka Theosophy sadaya hal di jagat raya aya hubunganana. Lalaki, sato, sato, cai, hawa, bumi sareng sadayana elemen polah sareng silih paadu. Badan kasar dialihkeun ku awakna anu langkung bageur, mayit anu teu pati dipikabutuh ku intelijen, sareng sadaya masalah disebarkeun sapanjang domain alam. Satiap bencana salaku pangaruh mangrupikeun hasil tina sabab. Sagala fenomena anu dihadiran ku hasilna anu saé atanapi anu cilaka mangrupikeun hasilna sareng hasil tina pamikiran manusa.

Pikiran jalma anu ngalingkung atanapi naék sareng ngawangun kelompok atanapi méja sapertos anu di luhur sareng sakurilingeun jalma éta, sareng awan pikir mangrupikeun sifat jalma anu ngabentuk éta. Masing-masing panginten unggal jalma nambihan jumlah umum tina pamikiran anu ditunda jalma. Janten unggal nagara parantos ngagantung dina éta sareng perkawis éta pamikiran sareng hakekat jalma-jalma anu hirup di bumi éta. Sakumaha suasana bumi parantos kakuatan-muter anu ngalangkungan bumi anu mangaruhan bumi, kitu ogé suasana méntal dina méga-pikiran ogé mangaruhan bumi. Nalika unsur-unsur anu bertentangan dina suasana, hasilna sareng milarian curhatna dina badai, maka pikiran anu saling percanggahan dina suasana méntal ogé kedah ngémutan ekspresina ngalangkungan fénoména sareng fénoména sapertos alam anu aya.

Suasana bumi sareng suasana méntal manusa réaksi kana kakuatan bumi. Aya sirkulasi kakuatan dina jero sareng di luar bumi; kakuatan ieu sareng tindakan na waé di mana waé bagian bumi bumi saluyu sareng hukum umum anu ngadalikeun bumi sacara gembleng. Nalika balapan lalaki muncul, ngembangkeun sareng buruk dina bagian anu sanés bumi, sareng sapertos bumi, ogé kedah ngarobah strukturna nalika umur, perobihan anu dipikabutuh pikeun pangembangan umum kedah dilaksanakeun, hasilna parobahanana cenderung sumbu bumi sareng konformasi bumi.

Gempa bumi disababkeun ku usaha, ku usaha bumi pikeun nyaluyukeun diri kana kakuatan anu mangaruhanana sareng menyamaan sareng ngimbangkeun diri dina parobihan na. Nalika sajumlah ageung jalma musnah ku gempa, hartosna henteu ngan ukur bumi anu nyaluyukeun diri nurutkeun rencana geografis, tapi anu seuseueurna jalma anu menderita maot parantos nyumponan ku cara kieu kusabab akun karma anu nyababkeun aranjeunna gaduh engendered.

HW Percival