The Word Yayasan

THE

WORD

JULY, 1908.


Copyright, 1908, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Dupi anjeun ngawartosan nanaon ngeunaan alam seuneu atanapi seuneu? Geus salawasna seemed hal paling misterius. Abdi tiasa henteu informasi nyugemakeun ti buku ilmiah.

Seuneu mangrupikeun semangat api. Suling nyaéta awak seuneu.

Seuneu mangrupikeun elemen anu nyetir aktip dina sagala awak. Tanpa seuneu sadayana mayunan bakal dilereskeun - imposibilitas. Seuneu nyaéta dina unggal awak anu nyababkeun partikel awak pikeun robih. Di manusa, seuneu nindakkeun ku sababaraha cara. Unsur seuneu asup kana napas sareng kana getih. Éta kaduruk jaringan sampah anu dibuang ku getih sareng dikaluarkeun ngaliwatan saluran ékskrési, sapertos pori, paru-paru sareng kanal peujit. Seuneu nyababkeun astral, molekular, ngabentuk awak fisik pikeun dirobih. Parobihan konstan ieu ngahasilkeun panas dina awak. Seuneu sareng oksigén, awak kasar di mana seuneu manéh, merangsang hawa nafsu, nyababkeun akibat tina gairah sareng amarah, anu ngaladurkeun awak astral sareng ngagunakeun kakuatan saraf. Tindakan sapertos seuneu mangrupikeun unsur-unsur sareng numutkeun dorongan alam.

Aya seuneu séjén, dipikanyaho ku sabagéan seuneu alchemical. Seuneu alkéna anu leres mangrupikeun seuneu tina pamikiran, anu nolak seuneu elemen anu dikendalikan sareng ngadalikeun sareng nyurung desain cerdas sakumaha anu ditangtukeun ku akal; sedengkeun, nalika teu dikendali ku manusa, kahuruan elemen dasar, hawa nafsu sareng murka, dikawasa ku pikiran universal, nyaéta, pikiran alam, anu henteu individualisasi - disebut Tuhan, alam, atanapi Gusti anu ngalalakonkeun alam. Lalaki, salaku pikiran individu, polah ngaluarkeun seuneu elemen dasar sareng ngadesek aranjeunna pikeun saluyu sareng desain cerdas, nyababkeun aranjeunna asupkeun kombinasi anyar sareng hasil tina kombinasi api kahuruan panginten. Ngaliwatan pamikiran sareng dina pikiran api-api awak sareng unsur dasar dipasihan wangun dina alam kawih. Bentuk-bentuk pamikiran ieu di alam kawih anu nyurung barang anu kasar pikeun nyaluyukeun diri kana bentuk.

Sababaraha ciri seuneu sareng seuneu nyaéta aranjeunna panas, anu henteu kantos pikeun instan tetep sami, anu aranjeunna henteu béda ti fenomena anu urang terang, yén aranjeunna nyayogikeun, yén maranéhna ngahasilkeun haseup, yén aranjeunna ngarobih bentuk ku ngirangan aranjeunna ka lebu, anu ngalangkungan seuneu, awakna, seuneu lirna siga ngaleungit, yén aranjeunna teras-teras ka luhur sareng ditunjuk. Seuneu anu urang tingali nyaéta kaayaan yén sumanget awak, anu dicekel dina budak ku masalah kasar, dibebaskeun sareng dipasihan deui kana kaayaan unsur primitip na. Dina pesawat sorangan, di dunya nyalira, seuneu gratis sareng aktip, tapi dina paripolah bari kahambatan tindakan seuneu diréduksi sareng dikontrol sareng pamustunganana diayakeun dina badan-badan anu aya roh, sabab seuneu mangrupikeun sumanget dina sadaya badan. Seuneu anu kabeungkeut ku masalah kasar kami bakal nyauran seuneu laten. Seuneu latén ieu aya di sadaya karajaan alam. Seuneu latén kitu, langkung aktif di sababaraha departemén unggal karajaan tibatan di departemén séjén tina karajaan anu sami. Ieu dipidangkeun ku flint sareng walirang dina mineral, ku kai atos sareng jarami dina karajaan sayur sareng ku gajih sareng kulit dina awak sato. Seuneu latén ogé aya dina cairan anu tangtu, sapertos minyak. Awak anu radang ngabutuhkeun ayana ngan ukur seuneu aktip pikeun ngaleupaskeun sareng ngosongkeun laténna tina panjara. Pas dikaluarkeun, seuneu laten parantos katingali sakedap, teras nembus ka jagat kawih ti mana datang.

Seuneu mangrupikeun salah sahiji tina opat unsur anu dipikanyaho ku sadayana gaib. Seuneu mangrupikeun unsur ghaib tina unsur. Henteu salah sahiji unsur anu katelah seuneu, hawa, cai sareng bumi katingali ku panon, kecuali dina kaayaan anu paling kasar tina elemen éta. Ku sabab kitu urang ngan ukur dina fase pisan panghandapna atanapi aspek unsur anu biasana urang sebutkeun salaku bumi, cai, hawa sareng seuneu. Masing-masing tina opat unsur anu dipikabutuh dina ngawangun zat fisik, sareng masing-masing unsur diwakilan aya hubunganana sareng masing-masing. Kusabab unggal partikel matérial nyepetkeun opat unsur dina babandingan anu tangtu, masing-masing tina opat unsur dipulangkeun deui dina kaayaan unsur saatos gabungan kasebut dirébat. Seuneu nyaéta biasana anu nyababkeun kombinasi sareng nyababkeun unsur anu kagabung kana kombinasi balik deui ka nagara aslina. Nalika seuneu diusir, éta mangrupikeun faktor anu kaserang dina awak anu meradang, sigana ngan ukur maot. Dina lulus sanésna ogé nyababkeun unsur hawa, cai sareng bumi mulangkeun deui kana sababaraha sumberna. Hawa balik sareng cai katingal dina haseup na. Éta bagian tina haseup nyaéta hawa, sareng anu diperhatoskeun biasana dina lindeup éta ngaroko, pas janten teu kawih. Éta bagian tina haseup anu cai mangrupikeun balik kana unsur cai ku Uap, ogé ditunda dina hawa, sareng anu janten kawih. Bagéan anu aya ngan ukur bagian kasar tina elemen bumi, anu aya dina soot sareng lebu. Di sagigireun seuneu laten aya seuneu kimia anu ditingalikeun ku tindakan korosip bahan kimia anu tangtu anu dihubungan ku bahan kimia sanés, ku oksigén diserep ku getih, sareng ku férméntasi anu nyababkeun nyerna dahareun. Teras aya seuneu alchemical anu didamel ku pikir. Tumindak seuneu pamikiran alchemical nyababkeun kaseueuran anu diturunkeun kana tatanan kahayang anu langkung luhur, anu parantos dirobih deui sareng didasarkeun kana cita-cita spiritual, sadaya ku seuneu pamikiran alchemical. Teras aya seuneu spiritual anu ngirangan sagala tindakan sareng pikiran kana ilmu sareng ngawangun badan spiritual anu abadi, anu tiasa dilambangkeun ku rohani spiritual.

 

 

Naon anu jadi sabab tina conflagrations hébat, sapertos seuneu kahuruan sareng kahuruan anu katingalna sacara serentak sakaligus tina bagian kota anu béda, sareng naon nya éta durukan sacara spontan.

Aya seueur sabab anu nyababkeun conflagrations, tapi seueur sababna anu dilaksanakeun dina panyumputan langsung, nyaéta ayana unsur seuneu sateuacan seuneu. Perlu kaharti yén seuneu salaku unsur mangrupikeun ngagabung sareng unsur-unsur sanés, dina pesawat seuneu, atanapi dina pesawat anu sanésna. Ku kombinasi unsur anu béda kami meunang hasil anu pasti. Nalika elemen seuneu-aya kakuatan anu hébat, éta mendominasi elemen sanés anu aya teras nyababkeun ku ngaleungitkeun kakuatan ku kakuatan langkung. Ayana elemen seuneu ngusir seuneu di awak tatangga sarta ngaliwatan seuneu peralihan seuneu-elemen dipenjara dipasihan deui kana sumber aslina. Cahaya anu kabur, dianggo ku seuneu anu ngaleungitkeun éta asup ka dunya ngaliwatan seuneu. Nalika elemen seuneu-ngadominasi atmosfir dina kakuatan anu cekap, éta tumiba dina sagala hal anu meradang; tuluy ku provokasi merest, sapertos gesekan, masalah ieu janten seuneu. Prairie atanapi kahuruan leuweung tiasa disababkeun tina seuneu pangembara, atanapi ku sinar panonpoé srengenge, sareng incendiarism tiasa nyababkeun pembakaran kota anu saé, tapi ieu sanés panyabab utama pisan. Hiji sigana sering nginget yén usaha pikeun ngawangun seuneu dina kaayaan anu lumayan pisan sering dituturkeun ku gagal gagal, sedengkeun, dina ngalungkeun iteuk patandingan lempeng dina darmaga, atanapi di lantai bulistir gedong anu ageung dimana teu aya jigana hadirna anu gampang bakal kaduruk, acan api parantos digentos ku tong patandingan pencahyaan sareng parantos sumebar saé pisan ku sabab ngorbankeun sakumna wangunan ka darat, sanaos hébat usaha anu parantos nyalametkeun éta. Konflik anu ngonsumsi kota-kota anu hébat mangrupikeun ayana ayana unsur seuneu-unsur dina unggal kasus sapertos kitu, seueur kenging sumbangan anu sanés.

Spustion anu didaptarkeun tiasa ngahijikeun teuing hal-hal anu meradang ku oksigén. Tapi cukang lantaranana disababkeun kusabab persiapan masalah anu meradang anu pikaresepeun. Maka, geseran antara dua bahan anu meradang, sapertos minyak sareng sarap, dituturkeun ku ngahijikeun kana ngadadak ngajantenkeun oksigén dina hawa; ieu mendorong unsur seuneu, anu ngajantenkeun bahan janten seuneu.

 

 

Kumaha aya logam kayaning emas, tambaga jeung pérak dibentuk?

Aya logam, anu kadang disebut logam suci. Masing-masing ieu mangrupikeun kakuatan anu nyédut sareng dipenjara, atanapi cahya anu kualitas tina salah sahiji tina tujuh bagian cahaya anu urang tingali di ruang angkasa sareng planét panggero. Kakuatan, atanapi cahaya, atanapi kualitas, masing-masing tina badan anu urang nyebat planét katarik ku bumi kalayan bulanna. Gaya ieu hirup sareng disebut sumanget unsur elemen atanapi planét. Bumi sareng bulanna masihan awak sareng wujud ka kakuatan unsur. Logam ngawakilan tujuh tahapan atanapi derajat anu teraskeun elemen dasar dina karajaan mineral sateuacan aranjeunna tiasa ngagaduhan éntitas anu béda sareng asup kana karajaan fisik anu langkung luhur. Aya seueur anu dianggo pikeun tujuh logam. Cures bisa dibuktikeun sareng panyakit anu disababkeun ku panggunaan atanapi nyalahgunakeun tina logam. Logam kasebut gaduh kahirupan anu masihan kahirupan ogé sifat-sifat anu maot. Boh ieu tiasa diusir, sadar atanapi teu sadar, nalika syarat-syarat anu tangtu. Éta bakal ngajentrekeun pikeun masihan orde kamajuan logam sareng kabiasaan anu saluyu, sanaos urang gaduh kanyataan, sabab, bari aya kamajuan anu teratur tina nagara ka nagara gaya dasar anu didamel ngaliwatan logam. pesenan ieu teu tiasa dianggo ku sadayana jalma sami; naon anu bakal dilarapkeun pikeun kauntungan hiji bakal musibah ka nu sanés. Masing-masing jalma, sanaos diwangun dumasar kana rencana anu sami, ngagaduhan dina komposisi-sipat kualitas anu cocog sareng unsur-unsur roh logam; sawaréh aya mangpaatna, lain anu édimén. Sacara umum, kumaha ogé, emas ngagambarkeun tahap pangwangunan anu paling luhur di antara logam. Tujuh logam anu disebut nyaéta timah, emas, raksa, tambaga, pérak sareng beusi. Enuméntasi ieu henteu kedah dilakukeun janten urutan kamajuan, atanapi sabalikna.

Logam anu paling sering dianggo dina jaman baheula teu umum dina ayeuna. Emas dianggap ku urang salaku anu paling berharga tina tujuh logam, sanaos henteu paling mangpaat. Urang tiasa langkung gampang dispense sareng emas ayeuna ti urang tiasa nganggo beusi. Tina logam, beusi anu paling dipikabutuh pikeun peradaban urang, sabab asup kana sagala tahapan kahirupan industri, sapertos deguna struktur anu luhur, operasi gedong sareng ngagunakeun kapal udara, tina karéta api, mesin, alat, alat-alat rumah tangga sareng perabot. . Hal ieu dipaké pikeun tujuan hiasan, tur éta berharga jeung penting dina ubar. Peradaban sanésna parantos nyiptakeun perioda anu béda, anu dikenal salaku emas, perak perunggu (atanapi tambaga) sareng umurna beusi. Jalma-jalma di bumi, umumna diomongkeun, aya dina zaman beusi. Éta mangrupikeun umur anu sesah sareng anu gancang langkung gancang tibatan anu mana waé anu batur. Anu dilakukeun ayeuna urang bakal mangaruhan urang langkung positif tibatan dina umur anu sanés kusabab hal-hal langkung gancang dina umur beusi tibatan dina widang anu sanés. Panyababna dituturkeun ku akibatna langkung gancang dina beusi tibatan dina umur anu sanés. Nyababkeun anu urang atur ayeuna bakal ngalangkungan kana umur anu nuturkeun. Umur anu nuturkeun umur nyaéta siga emas. Di Amérika, dimana lomba anyar kabentuk, urang parantos parantos ngalebetkeun.

Tujuh logam di dieu didaptarkeun antara tujuh puluh elemen ganjil anu ditarkol sareng ditétélakeun ku élmuwan modéren. Perkawis kumaha éta kabentukna kami parantos nyarios yén pasukan, lampu, atanapi kualitas anu asalna tina tujuh jasad di rohangan, anu disebut planét, katarik ku bumi. Bumi nyusun atrakét magnét sareng, kusabab kaayaan anu énggal, aya kakuatan-kakuatan ieu anu sacara bertahap diwangun ku régulasi, ngabentuk partikel dina partikel magnét anu narik kakuatan. Masing-masing tina tujuh kakuatan dipikanyaho ku warna sareng kualitas tinangtu sareng cara tempat partikel na ngahiji. Waktosna diperyogikeun pikeun ngawujudkeun saha waé logam gumantung kana kaayaan anu biasa, siga emasna tiasa dikaluarkeun dina waktos anu singget pisan nalika sadayana kaayaan anu dipikabutuh.

HW Percival