The Word Yayasan

THE

WORD

Juni, 1908.


Copyright, 1908, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Naha aya anu terang dimana pusatna di kira-kira tempat panonpoé sareng planét-na sigana terputar? Kuring geus maca yén éta meureun Alcyone atanapi Sirius.

Ahli astronom henteu acan tangtukeun anu béntang nyaéta pusat jagat raya di toto. Masing-masing béntang éta panginten janten pusat padamelan engké bakal kapanggih sorangan nuju pindah. Salami astronom ngan ukur ka sisi fisik astronomi, aranjeunna henteu tiasa mendakan pusatna. Kanyataanna, moal aya ogé anu teu terang bintang anu terang. Puseur jagat raya teu kawih sareng henteu ditema ku teleskop. Anu katingali tina jagat ieu mangrupikeun bagian leutik tina alam nyata, dina waktos anu sami yén anu katingali ku manusa, awakna fisik, mangrupikeun bagian tina manusa nyata. Awak jasmani, naha manusa atanapi mayapada, ngagaduhan prinsip formatif anu nyepeng partikel fisik anu katingali. Ngaliwatan prinsip formatif ieu aya prinsip anu sanés, prinsip kahirupan. Prinsip kahirupan ngalegaan saluareun prinsip fisik sareng formatif sareng ngajaga sadaya partikel awak fisik sareng sadayana badan dina rohangan dina gerakan. Prinsip kahirupan sorangan dilebetkeun dina prinsip anu langkung ageung anu, pikeun batin manusa, teu aya wates sama rohangan. Prinsip ieu dicandak ku pangarang agama sareng kitab suci salaku Gusti. Éta mangrupikeun Pikiran Universal, anu kalebet sagala hal dina wujud, katingali atanapi henteu katingali. Éta calakan sareng sadaya-kuat, tapi henteu aya bagian dina artos anu sami yén rohangan teu aya bagian. Jeroeun alam jasmani sacara gembleng sareng sadaya hal hirup sareng mindahkeun sareng ciptana. Ieu mangrupikeun pusat alam semesta. "Pusat na dimana waé sareng kuriling sanésna."

 

 

Naon ngajadikeun hiji urang ngamen haté; éta nu Geter gelombang ti panonpoé, ogé kumaha upami engapan?

Geter tina panonpoé henteu nyababkeun jantungna ngéléhkeun, najan panonpoé parantos aya hubungan sareng sirkulasi getih sareng sadayana kahirupan di bumi. Salah sahiji anu nyababkeun ngéléhkeun jantung nyaéta aksi napas dina getih sabab dihubungi dina alveoli pulmonal, kamar-hawa paru-paru. Ieu mangrupikeun tindakan napas dina getih jasmani, pusatna pusat nyaéta jantung. Tapi aksi nafas fisik sanés panyababna tina jantung jantung. Alesan utami mangrupikeun ayana dina awak éntitas psikis anu asup kana raga nalika lahir sareng tetep salami umur awak. Éntitas psikis ieu aya hubunganana sareng anu sanés anu aya dina awak, tapi anu hirup dina swasana awak, ngurilingan sareng ngalaksanakeun awak. Ku aksi sareng interaksi dua entitas ieu, pernapasan jero sareng kaluar teras hirup. Éntitas psikis dina awak hirup dina getih sareng éta langsung ngaliwatan éntitas psikis ieu anu hirup dina getih anu jantung disababkeun.

"Jantung hiji" mangrupikeun matéri anu ageung; "Engapan" mangrupikeun matuh ageung; seueur tiasa ditulis perkawis aranjeunna. Anu urang tiasa tiasa ngajawab bagéan anu terakhir dina patarosan: "kumaha ogé ngeunaan pernapasan" urang kedah disayagikeun "kumaha upami éta."

 

 

Naon hubunganna antara haté jeung fungsi-ogé kelamin engapan di?

Jantung manusa leres tiasa disauran ngalegaan liwat saluruh awak. Dimana ogé arteri, urat atanapi kapilér, aya kamampuan manah. Sistem sirkulasi mangrupikeun bidang tindakan pikeun getih. Getih mangrupikeun sedeng napas pikeun komunikasi antawis organ sareng awak. Getih na, nyaéta utusan antara napas sareng organ séks. Kuring ngambekan kana bayah, bayah ngirimkeun hawa kana getih, tindakan getih na ngaganggu organ séks. Dina éta redaksi dina The Zodiac, V., anu muncul dina "The Word," Vol. 3, pp. 264-265, panulis nyarioskeun kelenjar tina Luschka, organ anu dipikahoyong, sakumaha kahayang séks. Di dinya nyatakeun yén unggal inbreathing getih dirangsang sareng tindakan dina kelenjar Luschka sareng organ ieu boh ngamungkinkeun kakuatan anu ngalangkungan ka handap atanapi ka luhur. Upami turun ka handap éta ka luar, ngalaksanakeun akur sareng organ anu tibalik, anu virgo, tapi upami dina luhurna éta dilakukeun ku jalan wasiat sareng jalanna nyaéta ku jalan tulang tonggong. Jantung mangrupikeun stasion sentral pikeun getih, sareng ogé tempat resepsi dimana sadaya pamikiran asupkeun kana pamiarsa gain awak kalayan pikiran. Pikiran tina sipat seks ngalebetkeun awak ngaliwatan organ séks; aranjeunna hudang sareng ngalamar lebet manah. Upami pikiran masihan aranjeunna panongton dina haté sareng ngahémat aranjeunna peredaran getih naék éta getih na didorong kana bagian anu aya dina pamikiran éta. Peringkat sirkulasi butuh napas anu langkung gancang supados getih tiasa disucikeun ku oksigén ngambekan kana bayah. Éta meryogikeun sakitar tilu puluh detik kanggo getih ngalangkungan jantung anu ngalangkungan kana arteri dugi ka ekstremasi awak sareng deui kana jantung anu ngalangkungan urat. Jantung kedah ngadadak langkung gancang sareng napasna langkung pondok nalika pamikiran séksual dihibur sareng organ kelamin dirangsang ku getih tina jantung.

Seueur panyakit organik sareng keluhan saraf disababkeun ku belanja tina kakuatan hirup ngalangkungan pamikiran séks; atanapi, upami teu aya pengeluaran, ku rebound dina sadayana organisme saraf tina gaya hirup mulih ti bagian sual sareng ku uih deui kana sirkulasi getih tina organ kelamin. Gaya generative dibébaskeun sareng dibunuh ku rebound. Sél paéh maot kana getih anu nyebarkeun aranjeunna ngaliwatan awak. Aranjeunna ngotorkeun getih sareng panyakit organ-organ awak. Gerak napas mangrupikeun indikator kaayaan pikiran sareng ngadaptar émosi jantung.

 

 

Sabaraha teu bulan kudu ngalakukeun jeung lalaki na hirup lianna di bumi?

Bulan gaduh atraksi magnét pikeun bumi sareng sadaya cairan bumi. Inténsitas atraksi gumantung kana fase bulan, posisina ka bumi, sareng usum taun. Daya tarikna paling kuat dina khatulistiwa sareng paling lemah dina kutub. Pangaruh bulan ngadalikeun kebangkitan sareng tumiba geutah dina sadaya pepelakan sareng nangtoskeun kakuatan sareng efisiensi sipat ubar di kalolobaan pepelakan.

Purnama mangaruhan awak astral kana sato sato sareng manusa, sareng pikiran dina lalaki. Bulan gaduh sisi anu saé sareng anu hadé dina hubunganana sareng manusa. Sacara umum sisi jahat dituduhkeun ku fase-bulan dina période naékna; sisi anu alus dihubungkeun sareng bulan ti waktos anyar dugi ka bulan purnama. Aplikasi umum ieu dirobih ku kasus individu; sabab éta gumantung kana hubungan manusa anu khusus dina jiwa-jiwa na psikis sareng fisik ka darajat anu bulan tiasa pangaruhan anjeunna. Sadaya pangaruh, kumaha waé, tiasa dilawan ku wasiat, alesan, sareng pamikiran.

 

 

Teu panonpoé atawa bulan ngatur atawa ngatur periode catamenial? Lamun henteu, kumaha teu?

Srengenge henteu ngatur période; éta mangrupikeun hiji hal kanyahoan umum yén periode kareseban kabetot sareng fase-fase bulan anu tangtu. Unggal awéwé béda-béda aya hubunganana bulan dina dirina damel sareng psikologis; sabab pangaruh lunar nyababkeun oviation nya éta fase anu sarua bulan teu ngalaksanakeun waktos dina sadaya awéwé.

Bulan nyababkeun kuman generative dewasa sareng ninggalkeun ovarium. Bulan gaduh pangaruh anu sami dina jalu. Purnama pangaruh konsepsi sareng ngajadikeun teu mungkin dina waktos-waktos anu tangtu, sareng nangtoskeun periode gestative sareng waktos lahir. Bulan pangpentingna faktor pangatur dina waktos ieu, sareng bulan ogé faktor pangpentingna dina kamekaran fétus, sabab awak astral indung sareng fétus silih sambungkeun sareng bulan. Srengenge ogé boga pangaruh kana fungsi generasi; pangaruh na béda ti bulan, dina nalika bulan masihan kualitas magnét sareng pangaruh ka awak astral sareng cairan, panonpoé ngagaduhan hubungan sareng kualitas listrik atanapi kahirupan awak, sareng karakter, alam sareng watek awak. Panonpoé sareng bulan mangaruhan lalaki ogé awéwé. Pangaruh panonpoé langkung kuat di lalaki, anu di lunar awéwé.

HW Percival