The Word Yayasan

THE

WORD

NULIS, 1908.


Copyright, 1908, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Lamun leres yen taya tapi cangkang, spooks na badan devoid of Manas némbongan, nurutkeun ajaran theosophical, di seances, mana asalna éta informasi jeung ajaran alam filosofis tur mindeng theosophical, nu sababaraha mediums geus undoubtedly ditampi?

Pangajaran nanaon ogé ngandung nilai na atanapi dina dirina. Sadaya ajaran anu kedah dihukum pikeun naon anu ditanggung, tanpa paduli sumber atanapi otoritasna. Éta gumantung kana kamampuan salah sahiji anu nampi ajar naha ka anjeunna atanapi tiasa ngahukum ajar dina nilaina anu leres. Sababaraha ajaran anu aya dina ramo anu aya di aranjeunna, sedengkeun anu sanésna kedah diperhatoskeun, dipikiran sareng diasimilasi sateuacan arti leres anu katarima. Biasana mediums babble sareng drivel seances, sareng pendengar nampi ucapan ieu heran. Kadang-kadang sedeng tiasa nampi atanapi ngulang wacana filosofis, anu dikedalkeun ku sababaraha kadali. Nalika ngajarkeun sifat filosofis atanapi teosofis dirumuskeun ngaliwatan médium, tiasa nyarios asalna tina boh égo anu langkung luhur, atanapi ti jalma wijaksana anu masih kénéh hirup dina awak, atanapi ti saurang anu diajar misahkeun dirina sareng hirup anu béda. tina awak jasmani, atanapi tiasa asalna tina jalma anu parantos angkat tina kahirupan ieu, tapi henteu ngabantosan dirina tina kahayang awakna anu teras ngahubungkeun anjeunna sareng dunya sareng anu henteu tunduk kana kaayaan koma anu ngalangkungan manusa biasa salami sareng anggeus maot.

Pangajaran anu sakedap diturunkeun tina sababaraha sumber ieu, ngalangkungan sedeng, naha dina kaayaan atanapi henteu. Tapi sanés pernah diajar ngajarkeun sabab asalna tina sumber anu mana anu dianggap "otoritas."

 

 

Ngalakukeun pagawéan maot individual atanapi koléktif kana attain hiji tungtung tangtu?

Naon anu urang hartosna "paéh?" Awak maot sareng dissipated. Éta henteu tiasa dianggo saatos pupus sareng bentuk na kaberés kana hawa ipis. Upami ku “anu maot” dimaksudkeun kana kapribadian pribadi, maka urang tiasa nyebatkeun yén aranjeunna terus-terusan pikeun waktos, sareng hawa nafsu sapertos kitu diteruskeun kana usaha pikeun nyandak obyék atanapi objékna. Masing-masing mayit sapertos kitu kedah ngusahakeun tujuan pribadi, sabab masing-masing damel pikeun tujuan pribadi aranjeunna henteu paduli pikeun ngahontal tujuan anu sanés pikeun batur. Upami di sisi anu sanésna, ku "paéh" dimaksudkan yén bagian tina diri urang anu terus hirup tina kahirupan ka kahirupan, maka urang bakal nyarios yén éta bakal hirup saatos maot dina dunya cita-citana diwangun ku dirina, sareng pikeun kasenangan masing-masing , atanapi cita-cita na tiasa sapertos kalebet dina tujuan tujuan kahirupan batur, dimana bisi miang bakal hirup kaluar atanapi asimilasi cita-cita anu didamel nalika hirup di bumi. Bumi ieu mangrupikeun tempat damel. Nu maot maot kana kaayaan parantos réparénna pikeun balik deui ka dunya ieu pikeun digawé. Tina percobaan anu abadi anu ngalangkungan badan-badan fisik ieu di dunya ieu, sababaraha padamelan di dunya ieu pikeun ngahontal tujuan anu tangtu salaku individu, sedengkeun anu sanés damel sacara koléktif pikeun ngahontal tungtungna na. Masing-masing kelas munggaran dianggo sacara énggal pikeun tujuan individu sorangan. Kelas anu sanés damel masing-masing sareng sacara koléktif pikeun kahadéan sadayana. Ieu manglaku ka dua kelas ieu anu henteu acan kalanggengan, artina ku kalanggengan mangrupikeun kaayaan sadar anu henteu teratur sareng sinambung ngaliwatan sadaya nagara sareng kaayaan. Sapertos anu dugi ka kalanggengan dina kahirupan ayeuna tiasa ngerjakeun sabada mayitna awak pikeun tujuan masing-masing atanapi kanggo kabiasaan sagala. Ieu kahirupan mangrupikeun tempat pikeun padamelan di dunya ieu pikeun manusa biasa. Dina kaayaan saatosna maot anjeunna henteu damel, sakumaha éta waktos kanggo sésana.

 

 

Kumaha nu maot dahar, lamun di sagala? Naon sustains hirup maranéhanana?

Dahareun téh perlu pikeun ngajaga ayana awak naon waé. Rocks, tutuwuhan, sato, lalaki sareng déwa ngabutuhkeun tuangeun dahareun pikeun terus-terusan. Éta tuangeun sanés mangrupikeun katuangan sadayana. Unggal karajaan nganggo salaku karajaan tuangeun karajaan di handap ieu sareng kahareupna janten tuangeun pikeun karajaan di luhureun éta. Ieu henteu hartosna yén awak kasar tina hiji karajaan mangrupikeun katuangan sanés, tapi yén hakekat awak ieu mangrupikeun dahareun anu boh anu dipundut tina karajaan di handap atanapi ditawarkeun ka karajaan di luhur. Awéwé anu paéh lalaki janten katuangan pikeun bumi, pepelakan, cacing sareng sato. Éntitas anu dianggo jajanan ngauntungan ayana dahareun ku kadaharan, tapi kadaharan éntitas sapertos sanés mangrupikeun bahan anu sami anu dianggo pikeun neruskeun wujud awak fisikna. Saatos maot, jalmi nyata teras janten kaayaan istirahat sareng kasenangan, ngan saatos anjeunna kapisahkeun ti diri tina kahayang kasar tina kahirupan fisik na. Ku hubunganna sareng hawa nafsu ieu ku hubungan sareng dunya jasmani anjeunna masihan kajahatan ieu manusa sareng hawa nafsu ieu rada pikiran tina pamikiran, tapi ukur dina arti yén gelas sagelas nyandak seungit tina parfum anu ngandung éta. Ieu biasana lembaga anu muncul saatos maot. Aranjeunna nuluykeun ayana ku dahareun. Kadaharanna dicandak ku sababaraha cara, dumasar kana sifat tinamtu. Kéngingkeun kersaning nyaéta ngulang deui. Ieu ngan tiasa dilakukeun ku ngalaman kahayang tinangtu ngalangkungan awak fisik hiji mahluk manusa. Upami tuangeun ieu ditolak ku hirup manusa, kahayangna ngaluarkeun diri sorangan sareng dihakan. Bentuk kahayang sapertos henteu tuang katuangan fisik, ku sabab henteu ngagaduhan aparat fisik pikeun ngalungkeun katuangan fisik. Namung kahayang sareng éntitas sanésna, sapertos unsur alam, tetep wujudna kabentukna ku bau katuangan. Janten dina rasa ieu aranjeunna tiasa disauran cicing dina bau katuangan katuangan, anu mangrupikeun bahan anu paling kasar anu tiasa dianggo. Alatan kanyataan ieu, kelas-kelas unsur élemén sareng entitas hasrat manusa anu katarik kana lokalitas tangtu ku bau-bau anu timbul tina tuangeun. Éta bau kotor anu langkung hampang sareng sensual bakal éntitas katarik; Éntitas pra-manusa, unsur, sprites alam katarik sareng diramal ku pembakaran menyan. Kaduruk tina menyan narik atanapi ngusir kelas atanapi lembaga sapertos na. Dina artos ieu "paéh" tiasa nyarios tuang. Dina rasa anu sanés prinsip anu sadar tina anu hirup di surga idéal atanapi kaayaan sésana tiasa ogé didahar tuangeunana pikeun neruskeun ayana dina kaayaan éta. Tapi dahareun anu anjeunna hirup dina nyaéta ideu idéal hirupna; numutkeun jumlah ideu idéal anjeunna masihan anjeunna dina tuangeun tuangeun anu saatosna maot. Kaleresan ieu dilambangkeun ku urang Mesir di éta bagian tina Kitab mereka anu Paeh di mana éta ditingalikeun yén jiwa saatosna ngalangkungan Balai Dua Kaleresan sareng ditimbang dina kasaimbangan, ngalangkungan kana sawah Aan Ru , dimana éta manggih gandum tina kamekaran tilu sareng lima sareng tujuh jangkungna jangkungna. Sangkanna ukur tiasa ngaraosan waktos istirahat, panjangna anu ditangtukeun ku pamikiran idéal nalika aya di bumi.

 

 

Naha baju maké maot?

Leres, tapi numutkeun tékstur awak anu ngagem aranjeunna, tina pamikiran anu ngawangun aranjeunna sareng tina karakter anu aranjeunna dimaksudkeun pikeun dinyatakeun. Baju tina lalaki atanapi ras nyaéta ekspresi karakteristik individu atanapi jalma. Kumisan ti pamakean baju salaku panyalindungan ngalawan iklim, aranjeunna nunjukkeun peculiarities tangtu rasa sareng seni. Ieu mangrupikeun hasil tina pamikiran na. Tapi pikeun ngajawab pertanyaan langsung, urang bakal nyarios yén éta gumantung kana sénsor na anu maotna ogé naha ngagem ageman atanapi henteu. Nalika dipatalikeun raket dina pamikiran sareng dunya éntitas anu undur bakal nahan kabiasaan sareng adat kabiasaan di dunya sosial dimana éta dipindahkeun, sareng upami entitas anu sanés pameunteu katingal bakal katingali dina baju anu paling cocog sareng anu dipikaresepna. Éta bakal muncul dina kostum sapertos naon waé panginten nya, yén éta bakal aya, sareng baju anu tiasa ngagem sacara alami dina pamikiran na nyaéta jalma anu bakal dianggo nalika hirupna. Upami kitu, pamikiran para pamitan kedah robih tina hiji kaayaan ka anu sanés, maka anjeunna bakal katingali dina baju anu dipolésikeun ku anjeunna, cocog sareng kondisina. Nanging, kusabab dipikiran manusa, baju ditujukan pikeun nyumputkeun cacad atanapi ningkatkeun bentukna, langkung-langkung teuing pikeun ngalindungan atanapi ngajagiana tina kaayaan inclement, tapi aya sato anu mana anu maot saatosna sareng dimana anjeunna ningali sakumaha anjeunna leres-leres sareng henteu sapertos baju bakal ngajantenkeun anjeunna janten. Bumi ieu di terang ku dewa batin na, anu ningali anjeunna salaku anjeunna sareng anu nangtoskeun sasuai. Dina éta salah sahiji kabutuhan sanés baju sareng panyalindungan sanés, sabab anjeunna henteu tunduk sareng kapangaruhan ku pamikiran makhluk sanés. Janten "paéh" tiasa disauran ngagem baju upami aranjeunna peryogi aranjeunna atanapi hoyong pakéan, sareng tiasa disauran ngagem baju anu diperyogikeun pikeun tameng, nyumput atanapi ngajagi mayitna dumasar kana kaayaan dimana aranjeunna aya.

 

 

Naha hirup maot di imah?

Saatos pupusna awak jasmani katutup dina kerangka kai na, tapi wangun awak, awak astral, henteu tetep aya di bumi éta. Éta dissipates sakumaha awak ngeunaan perkawis kubur; langkung seueur pikeun sisi fisik. Salaku éntitas anu nyicingan awak, éta hirup dina kaayaan atanapi lingkungan sapertos anu paling jaket sareng sifatna. Upami panginten anu dominan mangrupikeun narik hal-hal pikeun bumi anu khusus atanapi lokalitas, maka éta aya panginten atanapi di payuneun. Ieu dilarapkeun kana awak anu mikahayang, tapi lembaga anu hirup di dunya idéal saatosna maot-biasana disebut surga-muga aya anu cicing di hiji bumi, nyayogikeun imah sapertos ngaleungitkeun gambar anu aya. Éta bumi upami aya waé anu bakal cicing di éta janten bumi anu idéal, diwangun ku pamikiran sorangan, sanés ku tangan manusa.

 

 

Naha saré maot?

Pupusna sorangan mangrupikeun kulem, sareng parantos lami atanapi kulem pondok salaku lembaga anu parantos nyambut damel di dunya ieu. Saré mangrupikeun waktos istirahat, lirén samentawis tina kagiatan dina pesawat naon waé. Pikiran anu langkung luhur atanapi ego henteu bobo, tapi awak atanapi awak anu ngalaksanakeun éta beristirahat. Istirahat ieu disebut saré. Janten awak fisik, sadaya organna, sél sareng molekul bobo atanapi gaduh waktos kumaha ogé pondok atanapi panjang, anu ngamungkinkeun aranjeunna nyaluyukeun diri sacara magnetik sareng listrik ka kaayaanana.

HW Percival