The Word Yayasan

THE

WORD

Nopémber, Xnumx.


Copyright, 1907, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

 

Kristen nyebutkeun yen Man ngabogaan Awak, Jiwa sarta Roh. The Theosophist nyebutkeun yen Man boga Tujuh Prinsip. Dina sababaraha kecap naon Tujuh Prinsip ieu?

Theosophist pandangan manusa tina dua titik. Tina hiji anjeunna fana, ti anu sanés anjeunna abadi. Bagian fana manusa diwangun ku opat prinsip anu béda. Mimiti, awak jasmani, anu diwangun ti padet, cair, hawa sareng seuneu, anu sanés janten bahan tina awak fisik. Kadua, lira sharira, anu mangrupikeun bentuk, atanapi ngarancang raga fisik. Awak ieu ngabentuk éter, masalah anu teu dirobih tibatan fisik anu terus-terusan. Rarancang atanapi wujud awak mangrupikeun prinsip anu nyusun tuangeun padet, cairan, gas, sareng lampu anu dicandak kana awak, sareng anu nyayogikeun bentukna sapanjang kahirupan. Katilu, mangrupikeun prana, atanapi prinsip kahirupan. Prinsip hirup ieu nyababkeun wujud awak ngalangkungan sareng tumbuh, disebutkeun bentukna bakal tetep sami. Ku prinsip hirup pangan tina awak fisik dijaga angger tetep. Prinsip hirup ngeureunkeun hirup sareng nyéépkeun lami sareng ngagantikeun éta dina masalah. Kituna fisik anu lawas diangkut sareng digentos ku masalah fisik anu énggal, sareng masalah kahirupan diwangun kana awak fisik, sareng yén awak fisik dibéré bentuk sareng dicepeng ku desain atanapi ngabentuk awak. Kaopat, mangrupikeun kama, prinsip hasrat. Kahayang mangrupikeun sato galak anu ngaganggu. Éta mangrupikeun naluri anu nyiptakeun sareng sato anu condong dina manusa, sareng éta ngagunakeun sareng masihan arah kahirupan sareng bentuk awak fisik. Opat prinsip ieu mangrupikeun bagian tina manusa anu maot, dipisahkeun, ngiringan sareng ngiringan deui kana unsur-unsur anu ditarikna.

Bagian anu abadi tina manusa nyaéta tilufold: Mimiti, manas, pikiran. Pikiran mangrupikeun prinsip anu béda anu ngajantenkeun manusa janten manusa. Pamikiran mangrupikeun prinsip nalar dina manusa, éta anu nganalisa, misahkeun, ngabandingkeun, anu idéntitas téa sareng nganggap diri misah ti anu sanés. Éta ngahijikeun kana kahayang sareng dina kahirupan fisik éta nyababkeun kahayang pikeun janten dirina. Pikiran alesan, tapi kahayangna dipikahoyong; naluri éta ngabutuhkeun, sabalikna tina alesan naon anu ngarahkeunnana. Tina kontak tina pikiran kalayan kahayang datang sadaya pangalaman dina kahirupan. Tina ngahubungi fikiran sareng kersaning urang ngagaduhan ka dualitas manusa. Di hiji sisi, ngutuhkeun, ngambek, kasar; dina sisi sanésna, akal, katenangan damai anu asal-usulna. Pikiran mangrupikeun prinsip anu muka alam dirobih; gunung-gunung ditujukeun, kanal diwangun, struktur langit-langit digedékeun sareng kakuatan-alam alam digabungkeun sareng didorong ngawangun peradaban. Anu kaopat, buddhi, nyaéta jiwa gaib, prinsip anu terang sareng karasa sorangan janten di batur sareng batur dina diri. Éta mangrupikeun prinsip persaudaraan sajati. Éta berkorban sorangan yén sadaya alamna tiasa janten naék kana tingkat anu langkung luhur. Ieu mangrupikeun kendaraan anu ngalaksanakeun roh murni. Katujuh, atma, nyaéta sumanget sorangan, murni sareng henteu beresih. Sadaya hal ngahiji dina éta, sareng éta mangrupikeun hiji prinsip anu dilangkungan dina jero sareng ngeunaan sagala hal. Pikiran, jiwa sareng sumanget, mangrupikeun prinsip-prinsip anu abadi, sedengkeun anu fisik, wujud, kahirupan, sareng kasaimbangan fana.

Pembagian kristian manusa kana awak, jiwa sareng sumanget teu jelas. Upami ku maksadna nyaéta bentuk fisik, maka kumaha akunna pikeun kahirupan anu misah, bentuk permanén sareng sato di manusa? Upami ku jiwa mangrupikeun hal anu tiasa kaleungitan atanapi tiasa disalametkeun, ieu peryogi panjelasan béda ti pihak Kristen. The christian ngagunakeun jiwa sareng sumanget sareng sinonim sareng anjeunna henteu sigana tiasa ngartikeun jiwa sareng sumanget pikeun henteu tiasa nunjukkeun bédana. Theosophist ku klasifikasi tujuhpitu na masihan panjelasan ka manusa ngeunaan manusa, anu paling munasabah.

 

 

Dina sababaraha kecap tiasa ngawartosan naon lumangsung dina maot?

Pupusna hartosna pamisahan awak fisik tina desainna, atanapi bentukna raga. Nalika maotna ngadeukeutan bentuk awak éter mundur sorangan tina suku ka luhur. Maka pikiran atanapi ego daun awak ngalangkungan sareng napas. Nafas dina pamitan ngeureunkeun kahirupan, daun bentukna awak, sareng bentuk awak naék tina dada na biasana digulung kaluar tina awak tina sungut. Kord anu nyambungkeun fisik sareng bentukna direntangan, sareng maotna parantos kajantenan. Langkung mustahil pikeun nyegerkeun awak fisik. Prinsip kahayangna tiasa nahan pikiran sensual dina perhambatan kanggo waktos, upami pikiran éta nalika hirup parantos panginten kana hawa nafsu sapertos kitu, dina hal ieu tetep aya hawa nafsu dugi ka waktos sapertos anu tiasa ngabédakeun antara dirina sareng aranjeunna, maka éta pas kana kaayaan istirahat anu paling saé atanapi kagiyatan anu saluyu sareng pamikiran na pangluhurna, dihibur ku éta bari cicing dina awak fisik. Di dinya tetep dugi ka waktosna istirahat parantos akhir, teras kasumpingan deui kana kahirupan bumi kanggo teraskeun padamelan ti tempat éta ditinggalkeun.

 

 

Paling spiritualists ngaku yen di seances maranéhna nu jiwa tina undur muncul tur ngawangkong sareng rerencangan. Theosophists disebutkeun yen ieu teu masalahna; yén naon anu ditempo sanes jiwa tapi cangkang, spook atawa kahayang awak nu jiwa geus dipiceun. Saha nu bener?

Kami nganggap pernyataan theosophist janten langkung leres, sabab lembaga anu mana waé bisa ngobrolkeun hiji-hiji mangrupikeun bahasan naon anu disangka ku entitas nalika hirup sareng paguneman sapertos kitu dilarapkeun kana hal-hal material, sedengkeun bagian ketuhanan manusa bakal nyarios barang-barang spiritual.

 

 

Mun jiwa lalaki bisa jadi ngayakeun tawanan saatosna ku awak kahayang na, naha bisa jadi teu jiwa ieu muncul di seances jeung naha éta salah disebutkeun yen teu némbongan na ngawangkong jeung sitters?

Henteu mustahil jiwa manusa némbongan sareng ningali sareng babaturan, tapi teu pati pikasieuneun éta, sabab "para linggih" henteu terang kumaha carana ngaleungitkeun tahanan samentara sareng kusabab penampilan sapertos kitu kedah dipanggil. ku saha anu terang kumaha, atanapi anu sanés ku kahayang anu parah pikeun hiji jalma anu ogé hirup tina jiwa anu rusak. Lepatna nyarios yén panémbong mangrupikeun jiwa-jiwa undur sabab jiwa manusa anu teu tiasa ngabédakeun antara dirina sareng hawa nafsu biasana dina kaayaan métamorfosis sami sareng kukupu supados dina épék sadar. Basa dina kaayaan ieu waé teu aktif sapertos cocoon. Éta jiwa manusa anu sanggup ngagedekeun dirina sorangan pikeun ngabédakeun sato éta bakal nolak gaduh seueur hubungan sareng sato éta anu nyababkeun siksaan sapertos kitu.

Alesan pikeun kajadian anu luar biasa sapertos panémbong jiwa manusa anu dina jarak sanés pasti aya komunikasi sareng sababaraha anu hadir dina jejer anu tangtu, sapertos conto, salaku inpormasi pentingna spiritual atanapi nilai filosofis pikeun anu paling prihatin. Komunikasi éntitas anu ngalakukeun masquerade handapeun judul sababaraha jalma anu tilar, ngobrol sareng prattle ngeunaan hal anu teu pati penting ku sababaraha spekulasi anu disarankeun ku salah sahiji sitters. Upami babaturan urang anu atos parantos kaliru kana paguneman anu nyarios samentawis sareng urang salami hirup di bumi, urang, sapertos réncang, parantos duka pikeun aranjeunna, tapi sanaos urang kedah dipaksa kedah disimpen aranjeunna dina suaka anu nyiksa. parantos katingali sakaligus yén aranjeunna kaleungitan pikiran. Ieu mangrupikeun naon anu parantos terjadi ka mahluk anu muncul dina seances. Aranjeunna leres-leres kaleungitan pikiran. Tapi kahayang anu urang nyarioskeun sésa-sésa, sareng éta mangrupikeun kéngingkeun ngan ukur angen-angen tina pikiran anu parantos aya hubungan sareng anu bijil. Penampilan ieu luncat tina hiji topik ka anu sanés anu henteu nunjukkeun alesan atanapi kamampuan anu katingali tina pamikiran atanapi éksprési. Siga anu teu waras, aranjeunna katingalina ujug-ujug kataji ku hiji matéri, tapi ujug-ujug kaleungitan subjekna, atanapi hubunganna sareng éta, sareng ngajleng ka anu sanés. Nalika aya nganjang kana suaka anu teu waras anjeunna bakal patepang sareng sababaraha kasus anu luar biasa. Sababaraha urang bakal ngobrol sareng gampang katingalina dina seueur topik anu dipikaresep, tapi nalika hal-hal anu tangtu diwanohkeun janten siil. Upami pagunemanna terus dilanjutkeun anu cukup titik di mana aranjeunna lirén janten manusa bakal katutup. Nya kitu ogé sareng jinis cangkem atanapi kahayang anu katingali ku seueurna. Aranjeunna nyarioskeun naluri sareng karep panjang pikeun kahirupan bumi sareng nganyatakeun diri masing-masing nurut kana karep éta, tapi sacara biasa tumiba kana chattering nonsensical nalika masalah-masalah sanés anu diwanohkeun anu henteu cocog kana kahayang tinangtu. Aranjeunna gaduh licik tina sato sareng, sapertos sato, bakal maén perkawis sawah sareng nyebrang sareng ngalacak deui laguna pikeun ngaleungitkeun anu ngudag patarosan anu berturut-turut. Upami moro éta dilaksanakeun, pamunduran boh pamitan pikeun tukang tanya sabab "waktos naék anjeunna kedah angkat" atanapi sanés anjeunna bakal nyatakeun yén anjeunna henteu terang kumaha ngabales naon anu ditaros. Upami jiwa manusa anu lacur kedah némbongan anjeunna bakal langsung sareng jelas dina pernyataan na naon anu cenah bakal aya nilai pikeun jalma anu ditepikeun. Sipat komunikasina mangrupikeun nilai moral, étis, atanapi spiritual, éta sanés janten hal anu biasa, sabab ampir biasana aya pasualan.

 

 

Lamun appearances di seances téh ukur cangkang, spooks atawa awak kahayang, nu geus discarnated ku jiwa manusa sanggeus maot, naha éta anu sipatna bisa komunikasi jeung sitters dina subyek ukur dipikawanoh jeung jalma merhatikeun, sarta naha geus éta yén subjék anu sarua bakal dibawa nepi leuwih sarta leuwih deui?

Upami spooks atanapi bentuk kahayang dihubungkeun salami hirup di bumi kalayan nami anu diaku, aranjeunna sadar kana topik-topik anu tangtu, sapertos kasus gila, tapi aranjeunna ngan ukur automaton, aranjeunna malikan deui pikiran sareng hawa nafsu. Sapertos ponét aranjeunna nyarioskeun naon anu diucapkeun kana aranjeunna, tapi henteu sapertos ponét aranjeunna gaduh kahayang sato. Nalika hawa nafsu dihubungkeun sareng bumi, ayeuna aranjeunna ayeuna, tapi tanpa pangwatesan akibat ayana pikiran. Jawabanna disarankan sareng sering dituduhkeun ku patarosan anu ditaroskeun, sareng anu disaksian ku aranjeunna dina pamikiran pananya sanaos anjeunna henteu sadar. Salaku conto, panginten tiasa ningal lampu anu ditingali dina topi baju atanapi objek anu sanés anjeunna henteu sadar. Nalika naroskeun aya émbaran ngeunaan hiji hal anu anjeunna henteu kantos terang, anjeunna nganggap éta ngajentul sareng tangtosna mikir yén éta ngan ukur tiasa dipikanyaho ku dirina sareng informanna, padahal éta ngan ukur pantulan anu katingal dina pamikiran pananyaan atanapi sanésna mangrupikeun kesan tina hiji kajadian anu disababkeun ku bentuk-kahayang sareng pasihan ekspresi iraha éta kaayaan diidinan.

 

 

kanyataan teu bisa ditolak yen roh ulah sok ngabejaan bebeneran jeung oge masihan saran mana lamun dituturkeun bakal hasil kana manfaat sadaya prihatin. Kumaha tiasa di theosophist, atawa naon baé sejenna sabalikna spiritualism, kufur atanapi ngajelaskeun jauh fakta ieu?

Taya para ahli téosopis atanapi jalma sanés anu ngahargaan kabeneran kantos nyobian nampik kanyataan, sareng teu nyéépkeun bebeneran, atanapi anjeunna bakal nyobian nyumputkeun kanyataan, atanapi ngajelaskeun aranjeunna jauh. Ikhtiar naon-naon anu kabeneran mikacinta nyaéta ngabenerkeun kanyataan, henteu pikeun nyumput; tapi cinta-Na pikeun fakta henteu ngabutuhkeun yén anjeunna kedah nampi leres-leres klaim jalma anu teu siasat, atanapi anu tina spook, atanapi cangkang, atanapi elemen, masquerading sakedapan salaku réncang anu angkat. Anjeunna ngadangukeun klaim-klaim anu didamel, teras ngabuktikeun klaim-leres éta leres atanapi palsu ku bukti anu maju. Kanyataanna sok ngabuktikeun diri sorangan. Kaluar tina sungutna, para wali ngabuktikeun diri janten umat suci, filsuf janten filsuf; omongan jalma anu teu munasabah ngabuktikeun aranjeunna janten teu saleresna sareng spooks ngabuktikeun diri janten spooks. Kami henteu percanten yén theosophist éta bertentangan sareng fakta-fakta spiritual, sanaos aranjeunna nampik klaim-kaseueusan spiritualis.

Bagian kahiji patarosan nyaéta: naha "sumanget" kadang-kadang nyarioskeun kaleresan. Aranjeunna ngalakukeun — sakapeung; tapi ku kituna kriminal anu paling hese pikeun perkara éta. Kusabab teu aya conto tinangtu tina kabeneran anu dinyatakeun ku "roh" parantos dipasihkeun, urang bakal usaha nyatakeun yén bebeneran atanapi kabeneran anu dinyatakeun ku sababaraha jalma pikeun keukeuh nyauran "jin" mangrupikeun sifat anu lumrah. Misalna, salaku pernyataan yén dina saminggu anjeun bakal nampi surat ti Mary, atanapi Jajang, atanapi yén Maria bakal sakit, atanapi bakal cageur, atanapi yén sababaraha nasib anu bakal terjadi, atanapi yén babaturan bakal maot, atanapi kajadian hiji kacilakaan bakal kajadian. Naha salah sahiji hal ieu leres, éta ngan ukur nunjukkeun yén hiji lembaga - naha karakter anu luhur atanapi rendah — sanggup persépsi anu langkung gampil tibatan anu sami, upami dibangkitkeun. Hal ieu sabab kusabab unggal awak aya dina pesawat anu fungsina. Nalika hirup dina awak fisik, aya anu ningali barang-barang material ngalangkungan indra fisik; sareng kajadian ngan ukur katingal dina waktu kajadianna, sapertos meunang tiris, atanapi ragrag, atanapi nampi surat, atanapi patepungan sareng kacilakaan. Nanging upami salah henteu terbatas kana awak fisik sareng masih gaduh panca indra, panca indera ieu tindak dina pesawat sabalikna fisik, anu mangrupakeun astral. Hiji anu fungsina dina pesawat astral tiasa ningal kajadian-kajadian anu aya; sudut pandang dina pesawat astral mangrupikeun tina taneuh anu langkung luhur tibatan fisik. Kukituna, upamana, pamikiran atanapi niat positif pikeun nulis surat tiasa katingali ku saurang anu sanggup ningali niat atanapi pamikiran sapertos kitu, atanapi tiris tiasa diprediksi ku kapastian ku ningali kaayaan awak astral hiji anu bakal gaduh eta. Sababaraha kacilakaan ogé tiasa diprediksi nalika panyababna parantos diatur. Ieu sabab-akibat sacara ilaharna dina pikiran atanapi laku lampah jalma, sareng nalika panyababna dibéré hasilna kieu. Pikeun dibayangkeun: upami batu dibuang di udara sigana hiji anu ngaramalkeun panjangna sateuacan nyabak taneuh. Numutkeun kana kakuatan anu dialungkeun sareng arca tina naékna, kurva turunanana sareng jarakna bakal tumiba bakal diprediksi sacara akurat.

Entitas anu fungsina dina pesawat astral tiasa ningali panyababna saatos aranjeunna ngahasilkeun sareng tiasa ngaduga hiji kajadian kalayan akurasi kusabab tiasa ningali dina astral anu bakal aya dina fisikna. Tapi pembunuhan tiasa ningali naékna batu sareng ngaduga turunan na cukup salaku santo atanapi filsuf. Ieu mangrupikeun hal-hal material. Nasihat anu dibéré kumaha pikeun nyingkahan kacilakaan henteu ngabuktikeun yén éta dirumuskeun ku jiwa anu abadi. Saurang penjahat tiasa ngabantosan salah sahiji kacilakaan anu badé pas sakumaha saé. Boh waé mamatahan hiji anu nangtung di jalan batu anu nurunkeun sareng nyegah tatu na. Janten pangsaato. Éta tiasa ditaros kumaha saran sapertos anu tiasa dipasihkeun ku spook, upami spook éta teu aya pikiran. Urang bakal nyarios yén spook téh teu aya pikiran dina waktos anu sami yén jalma anu teu paguneman anu henteu pagawéana sanés pikiran. Sanaos anjeunna leungit élmu ngeunaan idéntitasna, sakedik aya pantulan anu tersirat dina kersaning, sareng tetep aya kersaning. Éta mangrupikeun cerminan ieu anu nyayogikeun kasarna tina pikiran dina kasus-kasus anu tangtu, tapi kudu émut yén sanajan cangkangna kaleungitan pikiran yén sato tetep. Sato henteu leungit licik sareng licik sato éta kalayan tanggapan anu ditinggalkeun ku pikiran ngamungkinkeun pikeun nuturkeun, dina kaayaan anu tangtu, sapertos anu parantos dilancarkeun, kajadian anu lumangsung di alam dimana fungsi éta. Kanyataanna bakal direnung dina sorangan salaku gambar tiasa dibayangkeun ku eunteung. Nalika hiji acara dicerminkeun dina awak anu mikahayang sareng gambar ieu dihubungkeun sareng atanapi aya hubunganana sareng salah sahiji sitters anu seung, spook atanapi cangkang ngaréspon kana pamikiran anu digambarkeun dina éta sareng nyoba nyuarakeun pamikiran atanapi kesan salaku piano bakal nyuarahan atanapi ngabales jalmi anu ngoperasikeun koncina. Nalika hiji santai di seance anu leungit atanapi salah kaprah, leungitna ieu tetep aya gambar dina pikiran na sareng gambar ieu disimpen salaku memori lami. Gambar éta sering ditingali atanapi dicerminkeun ku kahayang awak atanapi spook. Éta teras ngaréspon kana gambar ku nyaritakeun sitter yén dina waktos anu kaleungitan artikel nilai sapertos kitu, atanapi yén tulisan ieu tiasa dipendakan ku anjeunna, di tempat dimana anjeunna parantos nempatkeun, atanapi dimana éta kaleungitan. Ieu mangrupikeun fakta-fakta anu nyatakeun sareng naséhat anu dirumuskeun, anu ngabuktikeun leres. Di sisi anu sanés, di mana salah sahiji kanyataan anu disayogikeun, saratus palsu bakal nyarios, sareng dimana saran sakali bener, éta sarébu kali nyasabkeun atanapi ngabahayakeun. Ku sabab kitu urang nyarios yén éta téh miceunan waktos sareng ngabahayakeun pikeun ngiringan sareng turutan naséhat anu undur. Kanyataan anu dipikanyaho yén sadaya jalma anu mangsana kalemahan batur, kalibet dina taruhan, atanapi judi, atanapi spekulasi di pasar, ngantepkeun korban anu dimaksudkeun pikeun menang artos sakedik, atanapi aranjeunna bakal nguciwakeun korban dina kapinteran na. dina spekulasi. Hal ieu dilakukeun pikeun ngadorong korban neraskeun résiko, tapi pamustunganana nyababkeun gagalna sareng karusakan anu leres. Sarua mangrupikeun kasus sareng medium sareng spas chasers sareng pemburu fenomena. Kanyataan sakedik anu mendakan aranjeunna leres-leres ngagungkeun éta pikeun neraskeun praktékna dugi ka, sapertos spekulator, aranjeunna nuju jero pisan pikeun kaluar. Spooks nguasaan kontrol jeung ahirna bakal obsess korbanna sadayana teras nuturkeun gagalna sareng karusakan. Statistik tina mediumship sareng fenas chasers bakal ngabuktoskeun pernyataan ieu leres.

HW Percival