The Word Yayasan

THE

WORD

OKTOBER, 1907.


Copyright, 1907, ku HW PERCIVAL.

Moments sareng rerencangan.

Mata pelajaran anu diurus dina kolom ieu mangrupikeun minat umum sareng anu disarankan ku pamiarsa ngeunaan WORD. PERITA DENGAN RAKYAT, urang hoyong tetep sagala anu nunjukkeun judulna. Aranjeunna teu dimaksudkeun pikeun sagala rupa kontroversial. Pertanyaan propounded ku réréncangan diperyogikeun pikeun dijawab ku salah sahijina sareng cara babaturan. Argumen, demi alesanna, jarang kondusif pikeun silaturahim.

Artikel di handap ieu, anu ditampi saatosna ngaluarkeun terbitan WORD Maret, sigana moal sigana anu maca janten persis sareng anu sateuacana patarosan sareng jawaban di handapeun RAKYAT DENGAN RAKYAT, tapi kusabab minat umum pikeun mata pelajaran anu dibahas sareng permintaan sénsor éta wartawan. pikeun ngagaduhan bantosan na anu diterbitkeun dina WORD, A FRIEND bakal ngabales bantahan na sakumaha anu dipénta, sabab éta ngartos yén bantahan kasebut kana prinsip sareng prakték kaélmuan Kristen, sareng henteu kana kapribadian - Ed. TEMPAT

New York, Maret 29, 1907.

Pikeun pangropéa tina INTIK.

Pak: Dina ngaluarkeun Maret ngeunaan WORD, "A Friend" naroskeun sareng ngajawab sajumlah patarosan ngeunaan Ilmu Christian. Jawaban ieu nunjukkeun yén panulis nampi dunya anu teu pikaresepeun kana Ilmu Élmu Christian, anu, upami disimpulkeun logisna, sami-sami teu nguntungkeun pikeun ngalaksanakeun sagala badan agami. Pertanyaan anu kahiji, "Éta salah ngagunakeun méntal tinimbang artos fisik pikeun ngubaran panyakit fisik?" Dijawabna sacara praktis "enya." Disebutkeun yén "aya instansi dimana hiji jalma dibenerkeun dina ngagunakeun kakuatan pamikiran pikeun ngatasi masalah fisik. , dimana waé urang bakal nyarios yén éta henteu salah. Dina seuseueurna kasus-kasus éta salah diputuskeun ku cara nganggo batin pikeun hartos fisik pikeun ngubaran panyakit fisik. "

Upami ku ngagunakeun akal mental panulis ngarujuk kana operasi hiji pikiran manusa kana pikiran manusa anu sanés, pikeun ngaleungitkeun panyakit fisik, maka kuring satuju sareng anjeunna yén éta salah dina unggal hal. Élmuwan Kristen henteu padamelan pamikiran manusa dina hal naon waé pikeun ngahapus panyakit fisik. Di dinya ayana bédana antara Élmu Christian sareng élmu mental, anu henteu kapendakan ku "A Friend."

Élmuwan Kristen nganggo cara spiritual, ngalangkungan doa wungkul, pikeun ngubaran panyakit. Rosululloh James nyarios, "Doa iman bakal nyalametkeun anu gering." Élmu Kristen ngajarkeun cara ngadamel "doa iman," sareng, sabab geringna disageurkeun ku doa Ilmu Kristen, éta buktina yén éta "doa tina iman. "" A Friend "sacara teu ngahaja lieur perlakuan Élmu Kristen sareng perlakuan méntal. Élmu Christian ngandelkeun sadayana ka Gusti, ngalangkungan doa, sedengkeun anu disebut sains mental, naha éta ngoperasikeun liwat saran méntal, hipnotisme, atanapi mesmerisme, nyaéta operasi hiji pikiran manusa kana pikiran manusa anu sanés. Hasilna dina kasus terakhir nyaéta transitory sareng ngabahayakeun, sareng pinuh ku panghukuman anu ditumpukeun ku prakték ieu ku "A Friend." Teu aya anu tiasa nolak doa ka Allah, sareng teu aya ogé anu nyebatkeun yén doa ikhlas pikeun anu sanés pernah tiasa parah.

Patarosan anu sanésna nyaéta, "Naha Yesus henteu seueur umat suci ngaleungitkeun panyakit fisik ku cara mental, sareng upami kitu, éta salah?"

Dina ngawalon patarosan ieu "A Friend" ngaku yén aranjeunna nyageurkeun anu gering, sareng éta henteu salah kanggo aranjeunna. Saur anjeunna, kumaha ogé, "Yesus sareng para wali henteu nampi artos pikeun panyembuhanana," teras anjeunna ogé nyarios, "Kumaha henteu sapertos Yesus sareng unsaintly bakal kéngingkeun boh Yesus atanapi murid-muridna atanapi para wali pikeun ngeusi pisan per lawatan unggal unggal pasien, tamba atanapi henteu aya tamba. ”

Kanyataanna nyaéta yén Yesus nyageurkeun anu gering, sareng ngajarkeun murid-murid kumaha ogé laksanakeun. Murid-murid ieu sabalikna ngajarkeun batur, sareng salami tilu ratus taun kakawasaan pikeun dudungkeun rutin diaku ku gareja Kristen. Nalika Yesus mimiti ngintunkeun murid-muridna kalayan paréntah pikeun ngajarkeun Injil sareng pikeun nyageurkeun anu gering, anjeunna maréntahkeun aranjeunna henteu nampi mayar jasa-jasa. Nalika anjeunna dikirim aranjeunna kaluar waktos salajengna, anjeunna nyarios aranjeunna nyandak dompétna, sareng nyatakeun yén "tanaga éta pantes diupah." Naskah ieu ditampi ampir dua rebu taun janten otoritas cukup pikeun pendeta sareng batur-batur kalibet dina usaha Kristen pikeun nampi santunan pikeun jasa maranéhanana, sareng moal aya alesan anu saé pikeun nyieun panginten dina élmuwan Kristen. Pendeta padamelan didamel ku gereja pikeun nginjil sareng sholat, sareng ampir sadaya kasus dibayar gaji tetep. Praktisi Ilmu Kristen duanana ngawartosan Injil sareng sholat, tapi aranjeunna nampi gaji teu tetep. Tuduhanana janten sakedik remen, sareng dibayar sacara sukarela ku individu anu milarian bantosan aranjeunna. Teu aya paksaan ngeunaan éta, sareng dina acara naon waé éta mangrupikeun masalah pribadi antara pasien sareng praktisi anu urang luar henteu prihatin. Supados janten praktisi Élmu Kristen, saurang kedah nyerah bisnis sekuler sareng bakti waktosna nuju damel. Pikeun ngalakukeun ieu, aranjeunna kedah sahenteuna gaduh sababaraha hartos pikeun kaperluan biasa. Upami henteu aya panyayuhan anu dilakukeun kanggo ganti rugi maka éta miskin bakal dikaluarkeun sacara lengkep tina padamelan ieu. Pertanyaan ieu parantos diresmikeun ku garéja Christian Science dina dasar anu leres-leres leres sareng nyugemakeun pikeun pihak-pihak sorangan. Teu aya keluhan ti jalma anu miluan ka Ilmu Élmu Christian pikeun pitulung yén aranjeunna ogé dibebaskeun. Keluhan sapertos biasana asalna tina jalma anu ngagaduhan teu aya hubunganana sareng Christian Science. Dina kajadian naon waé, éta kedah diakui ku sadayana anu hoyong ngarawat masalah anu sacara adil, yén upami leres mayar juru pendeta pikeun ngajarkeun, sareng ngadoakeun pikeun nyageurkeun jalma gering, éta sami-sami mayar para ilmuwan Kristen pikeun kitu. jasa.

Bener pisan anjeun.

(Ditandatanganan) VO STRICKLER.

Pertanyaan urang nyarios yén urang parantos "ngadopsi premis tertentu anu henteu pikaresepeun kana Christian Science, anu, upami dibawa ka kasimpulan logisna, sami-sami teu nguntungkeun pikeun sadaya badan agama."

Anu éta tempat éta henteu resep kana élmu Kristen leres, tapi urang henteu ningali kumaha tina kasimpulan logisna premis ieu henteu pantes pikeun ngalaksanakeun sagala badan agama. Élmu Kristen mertahankeun yén ajaranna unik diantara iman modern, sareng anu leres henteu aya anu leres. Kusabab éta premis henteu pantes pikeun élmu Kristen, maka henteu hartosna yén enggon sami dilarapkeun ka sadaya badan agama; tapi upami sadayana badan agama pikeun nolak kanyataan sareng ngajarkeun palsu, maka urang kedah unhesitatingly janten teu nguntungkeun ka aranjeunna di tempat urang kana doktrin sareng prakték na, nalika kasempetanna diperyogikeun yén pandangan kami dikedalkeun.

Nunjukkeun patarosan anu munggaran sareng jawabanana, anu muncul dina WORD Maret, 1907, panulis surat di luhur nyarios dina paragraf kadua yén anjeunna satuju sareng urang yén "operasi hiji pikiran manusa kana pikiran manusa anu sanés, pikeun miceun fisik Naraos, salah dina unggal kasus. "

Dina maca ieu, patarosan sacara alami timbul, kumaha maka kabutuhan pikeun bantahan atanapi argumen salajengna; tapi kami heran kana pernyataan anu kieu: "Élmuwan Ilmuwan teu migunakeun akal manusa dina sagala hal pikeun ngahapus panyakit fisik."

Upami leres yen pamikiran manusa henteu dianggo ku élmuwan Kristen dina upaya sareng praktékna pikeun ngaleungitkeun panyakit fisik, maka kasus ieu dipiceun tina pengadilan dunya, teras henteu pikeun pengadilan panalungtikan. Alatan éta ilmuwan Nasrani henteu kedah museurkeun kamampuan anu teu nguntungkeun kana prakték-Na, sareng éta kaluar tina lingkup PEREMPUAN DENGAN RAKYA pikeun narékahan pikeun ngarengsekeun hiji matuh sanés ngeunaan pikiran manusa. Tapi boro sigana yén pernyataan sapertos tiasa leres-leres dilakukeun. Upami dituduhkeun yén éta mangrupikeun pikiran ilahi (atanapi lain-lain jenis pikiran) anu ngaleungitkeun panyakit fisik, sareng sanés pamikiran manusa, maka kumaha tanpa pamikiran manusa tiasa ngajantenkeun pamikiran ilahi? Upami pamikiran ilahi, atanapi naon prinsipna anu nyatakeun "ilmuwan", ngalakukeun kalakuan, kumaha tindakan ieu dipengaruhi tanpa saran atanapi padamelan tina pamikiran manusa? Tapi naha akal ilahi sanggup ngalaksanakeun sareng ngaleungitkeun panyakit fisik tanpa padamelan atanapi pamakean tina pamikiran manusa, maka naha éta pipilueun ilmuwan Kristen perlu ngaleungitkeun panyakit fisik? Di sisi anu sanés, hiji-hijina alternatif nyaéta teu aya akal gajah atanapi manusa padamelan pikeun ngahapus panyakit fisik. Upami kitu kitu, kumaha urang manusa, tanpa nganggo akal manusa, terang atanapi fancy yén panyakit fisik, atanapi pikiran ilahi, atanapi pikiran manusa, wujud. Panulis suratna nyimpulkeun paragrap kadua ku nyarios: "Terkenal perbezaan antara Ilmu Kristen sareng élmu mental, anu henteu kapandang ku 'A Friend.' ''

Kami ngaku yén urang henteu terang bedana ieu antara élmu Kristen sareng élmu mental. Béda anu dilakukeun ku élmuwan Kristen nyaéta pikeun milih élmuwan méntal, dina éta, dumasar kana pernyataan dina surat éta, ilmuwan méntal tetep nganggo pamikiran manusa, padahal élmuwan Kristen henteu.

Dina awal paragraf katilu panulis serat nyarios: "Élmuwan Ilmuwan ngagunakeun cara rohani ngalangkungan doa ukur pikeun ngubaran panyakit. Rosululloh James nyarios, 'Doa iman bakal nyalametkeun anu gering.' ''

Pernyataan ieu ngalieurkeun tinimbang ngaleungitkeun cutatan dina baheula. Pertanyaan sacara alami timbul, naon anu dibédakeun ku Panulis ngambatkeun antara cara spiritual sareng hartos batin? Pikeun psikis, para mesmerist, sareng psikolog amatir, sadaya tindakan anu henteu dipercaya disababkeun sabab fisik disababkeun ku kaayaan umum anu disebut psikis, mental, atanapi spiritual; langkung hade rohani. Éta henteu jelas kumaha Panulis ngarencanakeun pikeun migunakeun frasa na "hartos spiritual", iwal ti anjeunna nahan doa sanés méntal. Tapi upami doa sanes operasi méntal, atanapi teu gaduh hubungan sareng akal manusa, maka kumaha doa? Saha anu ngadoa? Naon anu anjeunna doa, sareng saha anu anjeunna ngadoakeun, sareng pikeun naon?

Upami anu sholat nyaéta élmuwan Kristen, kumaha anjeunna tiasa ngamimitian ngado'a tanpa akal manusa? Tapi upami anjeunna henteu deui manusa sareng parantos janten Ilahi, maka anjeunna henteu kedah doa. Upami aya sholat, urang nganggap yén doakeunana ditunjuk ka kakuatan anu langkung luhur ti dirina, ku sabab éta doa. Sareng upami anjeunna mangrupikeun manusa kedahna nganggo pikiranna pikeun berdoa. Anu ngadoa kedah ngado'a ngeunaan hiji hal. Kapanggihna, yén anjeunna ngadoa ngeunaan kasiksa fisik, sareng yén panyakit fisik ieu bakal dipiceun. Upami ngimpor doa éta pikeun ngaleungitkeun kaserang fisik, manusa anu ngadoakeun kedah nganggo umat manusa sareng pikiranna pikeun terang tina gering fisik sareng nyuhunkeun panyabutanna pikeun kauntungan tina jalma anu ditanggung. Doa mangrupikeun pesen atanapi pamundut anu kajantenan ka jalmi, kakuatan atanapi prinsip anu pikeun ngaleungitkeun gering fisik. Disebutkeun yén doa nuju ka Gusti; tapi saurang anu hoyong nyampeurkeun pesen anu hadé atanapi petisi ka jalma anu lemah, sarua, atanapi punjul, kedah terang kumaha cara nyebatkeun pesen atanapi petisi sapertos cara anu bakal diputuskeun. Saha anu ngadoakeun atanapi petisi moal nyalonkeun kakuatan anu langkung lemah ka dirina, sabab teu tiasa ngorbankeun nyuhunkeun, atanapi anjeunna bakal naroskeun hiji anu sami pikeun ngalakukeun naon anu anjeunna tiasa laksanakeun. Éta akal, naha pikeun nganggap yén saha waé anu anjeunna pikaresepeun. Upami anjeunna langkung unggul dina kakuatan sareng sadayana wijaksana dina tindakan, maka petisi éta kedah ngajantenkeun saha waé anu ka anjeunna terangkeun tina hiji hal anu anjeunna henteu terang. Upami anjeunna henteu terang, anjeunna henteu sadayana wijaksana; tapi upami anjeunna terang, éta mangrupikeun kalakuanana anu henteu sopan sareng teu sopan dina bagian tina petisi pikeun nyuhungkeun intelektual anu sadayana wicaksana pikeun ngalakukeun hiji tindakan, kusabab anu nyuhunkeun nunjukkeun yén intelektual anu bijaksana sadayana diabaikan pikeun ngalakukeun anu kuduna anjeunna kedah dilakukeun, atanapi henteu terang yén éta kedah dilakukeun. Upami ngamungkinkeun, di sisi sanésna, yén intelektual sadayana wijaksana sareng sadaya-kuat, tapi henteu merhatoskeun dirina sareng urusan manusa, maka anu ngahalangan atanapi ngadoakeun pikeun ngaleungitkeun panyakit fisik kedah sadar kana jalma-jalma anu kasubaran. sareng nganggo pikiran manusa dina sababaraha cara mimiti pikeun ngenalkeun kasehatan fisik ngalangkungan doa ka Gusti, intelijen. Petisi kedahna kanggo ngaleungitkeun masalah, sareng ku sabab naon waé pikiranna dianggo pikeun tungtung fisik. Anu awal nyaéta fisik, prosés kedah méntal (naon waé anu sanésna anu milu); tapi tungtungna sacara fisik.

Nuju tina doa iman timbul, patarosan: naon ari iman? Saban mahluk dina bentuk manusa ngagaduhan iman, tapi iman hiji teu iman anu sanés. Iman ahli sihir dina hasil anu suksés tina praktékna béda sareng iman kaélmuan Kristen anu tiasa hasil dina praktékna, sareng duanana béda sareng iman hiji Newton, Keppler, Plato, atanapi Kristus. Saurang panatik anu ngagaduhan iman buta tina dewa kayuna hasil sapertos ngalakukeun naon waé anu di luhur anu disebut ogé anu ngagaduhan iman. Naon anu disebat tindakan suksés tiasa didasarkeun kana kapercayaan buta, kana spekulasi anu yakin, atanapi kana pangaweruh anu saleresna. Hasilna bakal luyu sareng iman. Prinsip iman sami dina masing-masing, tapi iman beda dina tingkat intelijen. Kukituna, upami para ilmuwan Kristen ngaku nyageurkeun ngaliwatan doa iman, maka panyembuhan anu dilaksanakeun kedahna numutkeun darajat iman kana panggunaan anu cerdas. Éta meureun infernal atanapi ketuhanan; tapi dina naon waé, sabab Rosululloh James nyarios “doa iman bakal nyalametkeun anu gering,” henteu ngajantenkeun kitu. Kanyataanna aya saksi sareng henteu Rasul Yakobus.

Panulis ngaumbalan: "'A Friend' sacara teu ngahaja bingung patalina Ilmu Kristen sareng perlakuan méntal."

Upami ieu kasus, "A Friend" ngakuan kasalahan na; acan anjeunna henteu ningali kumaha ilmuwan Kristen tiasa diajar ngadamel, sareng "ngadamel 'doa iman,'" tanpa ngagunakeun pikiran manusa. Mamang ieu sigana didukung ku pernyataan di handap ieu: "Ilmu Élmu Kristian ngandelkeun sadayana ka Gusti ngaliwatan doa, sedengkeun anu disebut sains mental, naha éta ngoperasikeun ku saran méntal, hipnotisme atanapi mesmerisme, nyaéta operasi hiji pikiran manusa kana pikiran manusa anu sanés. . Hasilna dina kasus dimungkinkeun aya transitory sareng ngabahayakeun, sareng pinuh dikutuk kana prakték éta ku 'A Friend.' ''

Sok sanaos urang henteu nyarios kana ilmuwan méntal sareng nyatakeun yén pernyataan di luhur anu leres, tetep dina buku-buku ilmuwan méntalna nyarioskeun ilmuwan sareng ilmuwan Kristen ngandelkeun sadayana ka allah, atanapi ku naon waé istilah anu aranjeunna tiasa nunjuk Gusti. Hal ieu henteu ngajelaskeun bédana anu dituntut ku Panulis, pikeun alesan anu parantos maju. Pangubaran anu diraih ku élmuwan méntal diklaim ku aranjeunna salaku épéktip sareng saloba anu saimbang sareng praktisi salaku panyembuhan para ilmuwan Kristen. Naon waé prinsip tamba kabetot, pangobatan dibuktikeun ku dua jinis "ilmuwan." Klaim, kitu, panulis surat di luhur pikeun kaélmuan agama kalangkung diucapkeun, sakumaha anu disababkeun ku panyamarna para ilmuwan méntal dina saha anjeunna katingali ku henteu resep. Hal ieu katingali ku cara ngagunakeun sareng henteuna huruf kapital dina istilah "Ilmu Agama Kristen" sareng "Ilmu Méntal." Sapanjang hurup kecap "Ilmu Kristen" atanapi "Élmuwan" dimodalan, sedengkeun dina ngucapkeun élmu atanapi élmuwan. kapitunan nyata henteu aya. Dina nutup paragraf di luhur urang baca: "Teu aya anu kitu, tiasa nolak solat ka Allah, sareng teu aya ogé anu tiasa ngadoakeun yén doa anu sanés pikeun anu sanés tiasa cilaka."

"A Friend" ngonfirmasi pernyataan ieu, tapi kedah nambihan doa anu sanés, janten ikhlas sareng mangpaat, kedah egois; sholat sanaos pikeun katingali manpaat anu sanés, upami aya énggal pribadi atanapi nampi kuitansi artos, moal tiasa kakang sareng nolak janten teu sorangan, sabab pedah pribadi ditampi salain ti kauntungan anu asalna tina. pangaweruh ngajalankeun pelayanan.

Dina paragraf anu dimimitian: "Kanyataanna yén Yesus nyageurkeun anu gering, sareng ngajarkeun murid-muridna cara ngalakukeun kitu ogé," éta Wartawan urang nyobian ngabuktikeun legitimasi tindakan ilmiah Kristen dina nyandak mayar, ku kieu: "Nalika Yesus mimiti ngutus sapasang murid-muridna kalayan paréntah pikeun ngajarkeun Injil sareng ngageurkeun anu gering, anjeunna maréntahkeun aranjeunna henteu nampi mayar jasa pikeun aranjeunna. Nalika anjeunna dikirim aranjeunna kaluar waktos salajengna, anjeunna nyarios aranjeunna nyandak dompétna, sareng nyatakeun yén 'tanaga éta pantes diupah.' ''

Rujukan heula dina Perjangjian Anyar anu nerapkeun kana pernyataan Juru Surat Korespendér kami dipendakan dina Mat., Kap. x., vs 7, 8, 9, 10: "Sareng, nalika anjeun angkat, ngahutbah, ucapkeun, Karajaan langit parantos sumping. Dudungkeun anu gering, ngabersihkeun kusta, maotkeun mayit, kaluarkeun setan: kalawan bébas anjeun nampi, gratis masihan. Nyayogikeun emas, atanapi pérak, atanapi kuningan, dina dompét anjeun; atanapi buku pikeun perjalanan anjeun, sanés dua jas, sanés sapatu, atanapi henteu stuves; pikeun tukang damel pantes dagingna. "

Kami henteu tiasa ningali anu aya di luhur pikeun ngajamin élmuwan Kristen pikeun mastikeun ganti rugi. Kanyataanna pernyataan anu "gratis anjeun nampi, gratis masihan," alesanna ngalawan éta.

Dina Tandaan, kap. vi., vs 7-13, urang mendakan: "Sareng anjeunna nyauran anjeunna dua belas, sareng mimiti ngintunkeun dua sareng dua, sareng masihan aranjeunna kakuatan ka roh najis; jeung paréntah ka aranjeunna yén teu kudu nyandak nanaon pikeun perjalanan maranéhanana, ngan ukur jadi staf; teu aya kantong, teu aya roti, teu aya artos dina dompétna. Tapi ngagoskeun nganggo sendal: sareng henteu nganggo dua jas …… Sareng aranjeunna kaluar, sareng diajarkeun yén lalaki kedah tobat. Sareng aranjeunna kaluar seueur setan sareng diurutan ku minyak anu seueur anu gering, sareng disageurkeun aranjeunna. "

Nu di luhur henteu ngabantosan milih prakték ilmuwan Kristen, sareng kanyataanna para ilmuwan Kristen teu tiasa ngaku nuturkeun sababaraha paréntah di luhur.

Rujukan salajengna urang mendakan di Lukas, kap. ix., vs. 1-6: "Lajeng anjeunna nyauran dua belas murid-muridna ngahiji, sareng masihan kakuatan sareng wewenang pikeun sadaya sétan, sareng ngubaran kasakit. Anjeunna ngutus aranjeunna pikeun ngajarkeun Karajaan Allah, sareng pikeun nyageurkeun anu gering. Sareng anjeunna nyarios ka aranjeunna, Henteu nyandak nanaon pikeun perjalanan anjeun, boh staves, atanapi sac, atanapi roti, atanapi artos; sareng teu ngagaduhan dua jaket sapotong. Sareng naon waé bumi anu anjeun lebet, aya anu tetep, teras aya pamisahan …… ..Dina sami mundur, teras ngaliwat kota-kota ngalaporkeun Injil, sareng nyageurkeun di mana waé. ”Teu aya anu disebatkeun di luhur ganti rugi, sareng petunjuk anu sami ngeunaan henteuna mayar, kasederhanaan pakéan, tiasa katingali. Nu di luhur teu ngadukung Juru Korespondén urang dina klaim na.

Rujukan salajengna dina Lukas, chap. x., vs. 1-9, dimana éta parantos nyebatkeun: "Saatos ieu hal PANGERAN nunjuk ogé tujuh puluh ogé, sareng ngintunkeun dua sareng dua sateuacan nyanghareupan kana unggal kota sareng tempat dimana anjeunna nyalira bakal sumping …… Mawa henteu dompet. atanapi sanés, atanapi sapatu; sareng salam teu aya lalaki ku jalan. Sareng kana bumi naon waé anu anjeun lebetkeun, panginten heula, Damai salami ka bumi ieu. Sareng upami putra katengtreman aya, perdamaian anjeun bakal ditumpuk deui: upami henteu, éta bakal balik deui ka anjeun. Sareng di bumi anu sami tetep, tuang sareng nginum, sapertos anu dipasihkeun: pikeun kuli na pantes diupayakeun. Rék teu ti unggal bumi. Sareng ka kota naon waé anu anjeun lebet sareng aranjeunna nampi anjeun, tuang barang-barang anu dipayunkeun di payun anjeun; teras nyageurkeun jalma anu sakitar di dinya, teras ucapkeun ka aranjeunna, Karajaan Allah parantos sumping ka anjeun. ”

Di luhur ngandung cutatan dina hurup “yén kuli téh pantes diupayakeun”; tapi nyewa ieu mangrupikeun "tuang sareng nginum sapertos anu dipasihkeun." Pasti tina rujukan ieu Koresponden urang henteu tiasa ngaku nampi ganti rugi ku tuangeun sederhana sareng nginum anu dipasihan anjeunna di imah pasien. Sakabéh référénsi ieu ogé dilawan ngalawan panyawat ganti rugi salian ti tempat tuangeun sareng panyumputan anu dipasihkeun ku dukun. Sareng sakumaha anu dipidangkeun dina PERCUMA DENGAN RAKYAT, alam salawasna masihan ieu pikeun dukun anu leres.

Kami ayeuna nuju kana rujukan anu terakhir, Lukas. chap. xxii., vs 35-37: "Sareng anjeunna nyarios ka aranjeunna, nalika kuring ngutus anjeun tanpa dompét, sareng kantong, sareng sapatu, kirang nanaon anjeun? Terus aranjeunna nyarios, Henteu. Lajeng saur anjeunna ka aranjeunna, tapi ayeuna, saha anu gaduh dompet, sasambat nyandaknya, sareng éta sotip na ogé: Sareng saha anu teu gaduh pedang hayu anjeunna ngajual baju na, sareng mésér hiji. Pikeun kuring nyarioskeun ka anjeun, yén ieu tulisan anu kedah dilaksanakeun di kuring. Sareng anjeunna diitung diantara para pelanggaran: sabab perkawis perkawis kuring parantos aya tungtungna. "

Maksud dina petikan baheula sigana yén Yesus moal aya deui sareng murid-murid, sareng yén aranjeunna kedah ngalawan cara sorangan; tapi leres-leres henteu aya rujukan pikeun nyembuhan panyakit. Nyatana, instruksi nyandak dompétna sareng naskahna sareng aranjeunna bakal nunjukkeun sabalikna tina ganti rugi: anu aranjeunna kedah mayar jalan sorangan. Kanyataanna, naon anu Katingal anu ngajantenkeun salaku buktina pikeun ngadukung klaim sareng prakték kaélmuan Kristen, tétéla éta dilawan. Wartawan urang parantos cilaka kasusna ku naon anu anjeunna maju dina ni'mat éta. Parentah anu dipasihkeun ku Yesus henteu dituturkeun boh dina roh atanapi dina hurup. Émuwan Kristen ogé sanés Kristen dina ajaran sareng aranjeunna murid-murid Yesus; aranjeunna murid-murid Ibu Eddy, sareng promulgator doktrin na, sareng aranjeunna henteu gaduh hak pikeun ngajarkeun ajaran Yesus boh salaku ajaran Ibu atanapi Eddy atanapi dina ngadukung klaim sareng prakték na.

The Correspondent terus: "Téks ieu parantos ditampi ampir dua rébu taun, salaku otoritas anu cekap pikeun pendeta sareng anu sanés dina damel Kristen, nampi ganti rugi jasa, sareng moal aya alesan anu lumayan pikeun nyieun pengecualian dina hal éta. of Ilmuwan Kristen. "

Éta henteu cocog pikeun para ilmuwan Kristen nuturkeun prakték-prakték tertentu dina ajengan gareja Kristen, sareng hapuntenkeun diri pikeun nampi ganti rugi kusabab paderi ngalakukeun éta, sareng dina waktos anu sami pikeun sakabéhna teu malire kana garéja Kristen dina doktrin-doktrin utami, sareng ka usaha pikeun nyayogikeun Kristen ku Ilmu Ilmu Agama. Garéja Kristen ngayakeun prakték anu tangtu sareng ngajarkeun doktrin-doktrin tinangtu, anu ratusan rébu umat Christendom ngutuk, sareng pamimpin garéja Kristen unggal tindakan denominasi ngalawan ajaran Yesus, sanaos aranjeunna nyekel doktrin; tapi ieu teu aya hubunganana sareng anu salah, upami éta salah, pikeun para ilmuwan Kristen nampi artos pikeun ngaleungitkeun panyakit fisik ku cara méntal, atanapi, upami frasa langkung dipikaresep, ku cara spiritual, sabab upami Gusti atanapi hartos spiritual, pangaruhna tamba, teras tamba nyaéta Gusti, sareng éta kado ti roh, sareng élmuwan Kristen teu ngagaduhan hak nampi artos fisik dimana anjeunna henteu mangaruhan tamba, sareng anjeunna nampi artos dina pretés palsu.

Panulis terus: "Pendeta ulubiung dianggo ku gereja pikeun ngajar sareng sholat, sareng ampir-seueur kasus mayar gaji tetep. Praktisi Ilmu Kristen duanana ngawartosan Injil sareng neneda, tapi aranjeunna henteu nampi gaji tetep. ”

Ieu henteu ragu leres, tapi, lalaki bisnis anu hadé, aranjeunna ngumpulkeun mayar kanggo waktos na damel. Nuluykeun sual ganti rugi, Panulis nyarios: "Tuduhanana janten sakedik remen, sareng dibayar sacara sukarela ku jalmi anu milari bantosanana."

Éta bayaran téh leutik sareng teu pati sepuh sareng dibayar sacara sukarela panginten tiasa janten dina waktos anu sami yén hiji manusa tiasa nyerah dompétna nalika anjeunna mikir yén anjeunna kedah langkung saé, atanapi yén matéri hipnotis bakal sacara sukarela ngajantenkeun hartosna sareng masihan artos ka na hipnotis. Klaim yén ilmuwan Kristen teu ngagaduhan gaji tetep sareng yén tuduhan anu dilakukeun dugi ka ampir teu pati penting, pisan naif sareng kedah pikaresepeun kana kapinteran para pamaca. Panghasilan sababaraha praktisi sareng pamiarsa di garéja élmuwan Kristen anu "leutik sahingga teu pati penting" ngan ukur nalika kamungkinan masa depan panghasilan ilmuwan Kristen dianggap.

Nunjukkeun kana pernyataan Wartawan urang anu "muatanana janten sakedik remen," sareng "patarosan ieu parantos diputus ku Christian Science Church dina dasar anu leres-leres leres sareng nyugemakeun pikeun pihak-pihak sorangan. Teu aya keluhan ti jalma anu miluan ka Ilmu Élmu Christian pikeun pitulung yén aranjeunna ogé dibebaskeun. ”

Urang nyaritakeun hal ieu tina sababaraha kasus anu kami katelah waé. Insinyur dina karéta api lokal mangrupikeun kasih sayang saraf kana panangan anu bener anu ngancem henteu pikaresepeun pikeun damel. Bantuan ieu sia-sia ditéang ti seueur dokter. Nasihat para médis na dituturkeun sabisana, sareng sasama karyawan malah nyayogikeun hartos pikeun anjeunna ngalaksanakeun kapal laut sakumaha anu disarankan. Tapi ieu henteu ngahasilkeun kauntungan. Anjeunna teras nyobian praktisi élmu Kristen sareng rada lega. Ieu nyababkeun anjeunna gabung kana kultus teras anjeunna janten mukmin anu ardent, sareng ngusahakeun ngarobih réncang-réncang sapertos anu tiasa ngadangukeun anjeunna. Tapi anjeunna henteu kapok. Hiji dinten anjeunna ditaros, naha, upami anjeunna parantos seueur nulungan, praktisi élmu Kristen na henteu tiasa ngubaran anjeunna. Walonna nyaéta: "Kuring henteu mampuh sina ngabrokékeun kuring." Nalika dipénta panjelasan, anjeunna nyarios yén parantos nyandak sadayana artos anjeun tiasa ngerik kalebet lega sapertos anjeunna teras, sareng anjeunna henteu tiasa kéngingkeun artos cukup ngahiji kanggo diubaran sadayana. Anjeunna ogé ngajelaskeun yén élmuwan Kristen teu tiasa masihan cukup waktosna pikeun ngahasilkeun pangobatan anu saé kajawi mayar; yén élmuwan Kristen kedah hirup, sareng sakumaha anjeunna nyalira pikeun mayar anu dianggutna pikeun ubar najis, anjeunna ngan ukur tiasa ngobati jalma anu sanggup mayar pangobatan. Votary tina élmu Kristen ieu sigana mikir yén éta leres-leres henteu diubaran kajaba anjeunna ngagaduhan artos pikeun mayar ubarna.

Nuluykeun jejer pikeun nampa duit ti pasien pikeun kauntungan anu dipasihkeun, ujar éta Wartawan: "Henteu aya paksaan ngeunaan éta, sareng dina acara naon waé éta mangrupikeun masalah pribadi antara pasien sareng praktisi, anu mana urang luar henteu prihatin."

Katingalina, henteu aya paksaan pikeun nampi mayar atanapi masihan éta. Ieu mangrupikeun patarosan anu disimpulkeun, tapi Koresponden henteu janten gampang pisan ngaleungitkeun masalah ngeunaan bagian terakhir tina kalimah. Anu urang luar henteu museur kana masalah pribadi antara manusa sareng manusa leres; tapi ieu henteu berlaku pikeun prakték kaélmuan Kristen. Élmu Kristen nyobian ngenalkeun doktrin-doktrinna, sareng amalanna henteu ngan ukur kapentingan pribadi sareng pribadi antara manusa sareng manusa. Prakték ilmiah Kristen mangrupikeun masalah umum. Aranjeunna mangaruhan kapentingan masarakat, bangsa, sareng dunya. Aranjeunna nyerang dina tumelap manusa; aranjeunna nampik kanyataan, nganggap palsu, nyerang rasa moral anu leres atanapi salah, mangaruhan sanity sareng integritas pikiran; aranjeunna ngaku kebatinan sareng kebatinan praktis pikeun pangadeg kultus maranéhna, awéwé anu kecanduan kalolobaan frailties jinis manusa; aranjeunna bakal ngadamel sareng ngirangan dunya spiritual janten abdi di bumi fisik ieu; idéal agama maranéhna sigana, dina tujuan anu utamina, ngan ukur tamba, sareng méwah jasad fisik. Garéja élmuwan Kristen diadegkeun sareng didamel dina penyembuhan panyakit fisik, ku panon kanggo kaayaan fisik. Sakabeh agama kaélmuan Kristian kabukti kana jagat anu suksés sareng hirup dina kahirupan fisik; sanaos klaim spiritual anu asalna, tujuanana, sareng dina prakna. Kasuksésan dina kahirupan sareng kaséhatan awak fisik leres sareng leres; tapi sadayana anu aya dina garéja sains Kristen anu diwangun, nyembah tina ibadah prinsip Kristus sareng Gusti anu leres. Kalayan ilmuwan Nasrani, ditolak tina klaim-klaimna, Allah nyatana utamina pikeun tujuan ngajawab doa maranéhanana. Al Masih aya tapi salaku sosok anu kedah ditunjukkeun pikeun ngabuktikeun yén élmuwan Kristen dipaju dina prakna, sareng di tempatna Gusti atanapi Kristus sareng agama, Ibu Eddy disababkeun ku aranjeunna dicandak sareng dibahas dina hiji kamulyaan sareng diangkat ku aranjeunna kana hiji orak, anu didamel teu leres sareng teu kadali, ti mana teu aya pengirangan atanapi parobihan.

Tilu kalimat anu di handap dina hurup kasauran

Moments sareng rerencangan.

Kalimah dihandap ieu, kumaha, nunjukkeun aspék anu béda, sanaos ngurus subjek kompensasi. "Patarosan ieu parantos dibéréskeun ku garéja Christian Science dina dasar anu leres-leres leres sareng nyugemakeun pikeun pihak-pihak sorangan."

Ngan kitu; tapi ieu mangrupikeun naon waé anu nyatakeun politik anu dianggap korupsi atanapi anu disebut agama ngeunaan amalanna. Sanaos tiasa dianggap écés leres sareng nyugemakeun ka ilmuwan Kristen, éta sanés janten pikeun masarakat langkung ti éta lamun éta warga buni asylum anu henteu kéngingkeun diidinan ngalakukeun naon anu aranjeunna meureun anggap gaduh pamikiran sacara épisién pas sareng ditangtoskeun .

Panulis serat nyimpulkeunana ku nyarios: "Dina sagala kajadian éta kedah diakui ku sadaya anu badé ngubaran topik anu sacara adil, yén upami leres mayar juru pendeta pikeun ngajarkeun sareng ngunjukkeun panyawat tina gering, éta sasarengan leres kanggo mayar saurang Ilmuwan Kristen pikeun jasa sapertos kitu. "

Sakali deui kami tarik perhatian ka anu teu adil pikeun nyobian ngaleungitkeun, upami nyalahkeun aya, dina pendeta garéja Kristen, sareng hapunten lampah ilmuwan Kristen ku praktek para pendeta Kristen. Éta henteu prakték di garéja Kristen pikeun pendeta nampi mayar kanggo ngadoakeun anu gering. Anjeunna, sakumaha anu ditunjukkeun ku élmuwan Kristen, nampi gaji tetep pikeun ngahutbah Injil salaku menteri garéja, sareng henteu janten dukun. Tapi patarosan anu dilibetkeun teu naha leres atanapi salah mayar paderi pikeun ngajarkeun sareng ngadoakeun pikeun nyageurkeun anu gering, ku kituna ngahémat para ilmuwan Kristen pikeun layanan sapertos.

Usaha ngalungkeun dalil dina pendeta Kristen ngaleungitkeun bantahan ilmuwan Kristen. Pertanyaanna nyaéta: Naha leres atanapi salah nyandak artos pikeun sumanget roh? Upami éta lepat, maka naha ajengan ngalaksanakeun éta atanapi henteu, henteu aya musabab pikeun pretapan palsu atanapi klaim anu dilakukeun ku para ilmuwan Kristen.

Dumasar kana dasar ilmiah Kristen, sigana yén upami kamungkinan nyandak artos boh tina anjeunna ngajarkeun ajaran agama Kristen atanapi tina curing, atanapi usaha curing, penyakit-penyakit fisik dipiceun éta kultus bakal mandiri, sabab Pembuat duit élmu Kristen boh bakal leungit hormat pikeun éta, atanapi henteu nganggo deui. Pikeun anu iman dina élmu Kristen, upami diubaran ku kaserang fisik, yayasan kapercayaan aranjeunna dina doktrin ilmiah Kristen bakal kasir, sareng "spiritualitas" aranjeunna bakal sirna sareng dasar fisikna.

HW Percival