The Word Yayasan

Saperti dina bibit lotus engkol ka hareup, bakal jadi manusa anu bentukna sampurna umat manusa disembunyikan. Jinis ieu kedah dibersihkeun, teras ngalangkungan awak parawan na dilahirkeun. Unggal anu lahir janten janten Jurusalamet tina dunya anu ngaheéat tina jahiliah jeung pati.

Konon baheula: kecap kaleungitan: janten daging. Kalayan ngangkat Jurusalamet éta kalimah bakal dipanggihan.

—Virgo

THE

WORD

Vol. 1 Séptémber, 1905. No 12

Copyright, 1905, ku HW PERCIVAL.

Bentuk.

Perkara PRIMORDIAL teu bisa parantos dikembangkeun ngaliwatan Kaayaan fortuitous kana alam mantri dina rohangan tanpa prinsip desain atawa Bentuk.

Tanpa prinsip formulir, matéri basajan teu bisa ngahiji sareng ngembangkeun kana wujud beton. Tanpa prinsip ngabentuk unsur Bumi, tutuwuhan, jeung sasatoan, henteu bisa neruskeun nyalira. Tanpa prinsip ngawangun elemen bumi, tutuwuhan, sareng sasatoan, bakal misah tur mulang deui kana kaayaan primal nu mana wae mecenghul. Ku formulir zat anu diadaptasi pikeun kagunaan, sareng maju ti karajaan ka karajaan ngaliwatan wujud. Sadaya kakuatan ngarupakeun matéri, sareng sadaya perkara nyaéta gaya, kakuatan sareng masalah janten dua lawan tina zat anu sami dina pesawat naon waé. Roh di pesawat nu langkung luhur janten masalah dina pesawat urang, sareng perkara pesawat kami bakal ulang sumanget. Ti masalah dasar basajan, ngaliwatan dunya sareng luar urang, kana kamampuan spiritual, sadaya diwangun ku jira jeung sumanget, -or "gaya" salaku sababaraha resep nyauran roh-tapi aya tujuh pesawat tina aksi anu mana waé. Urang hirup dina fisik, anu panghandapna dina point of materiality, tapi henteu dina titik pangwangunan.

Formulir mangrupakeun prinsip penting dina pesawat naon waé tur, sakumaha prinsipna, formulir berpungsi dina masing-masing ti tujuh pesawat. Aya bentuk napas, nu mana pikiran akhna sangkan asupna mimiti kana kahirupan bahan; bentuk-kahirupan, anu ngaraos laut sagara badag ngagunakeun pikeun nransperkeun kakuatanna ngaliwatan dunya-écés; nyaéta wangun-wangun astral, anu digunakeun minangka fokus pikeun ground-level pasamoan pikeun sadaya kakuatan anu aya dina kakuatan sapotong, anu kabentuk ku mesin; wujud jasmani anu dipake salaku kasatimbangan atawa keseimbangan anu di jerona mindeng kapikiran misteri seueur paham anu teu saimbang, teu saimbang, sareng aya union; kahayang anu tiasa dilaksanakeun pikeun ngaguar, ngagambarkeun, sareng ngagolongkeun kahayang nurutkeun pangwangunan alamna di dunya sato; pamikiran-bentuk, -ofen materialized ku pamandangan, pelukis sareng seniman lianna anu ngagambarkeun karakter pikiran, nuduhkeun cita-umat manusa, sareng ngawujudkeun seueur residuum atanapi si cikal anu ngawangun bentuk kapribadian anyar; wujud individual, anu mangrupa karakter atawa ego anu aya dina hirup anu hirup, ngabalukarkeun pangleutikna jumlah pangwangunan. Nalika bentuk individu-parantos tos rengse siklus pangwangunan ieu henteu langgeng dina wujud salami umur sareng kedah kaluar henteu langkung. Sateuacan ngalengkepan kitu, bentuk na tiasa ngarobih. Aya bentuk ideal anu langkung saé dina skala anu naek, sana deui ayeuna moal tiasa nguntungkeun ngaduga ngeunaan éta.

Awak fisik manusa seemed permanén, tapi urang terang yén bahan nu aya dina éta téh terus-terusan kabur, tur éta bahan lianna kudu dipaké pikeun ngaganti jaringan runtah. Kulit, daging, getih, gajih, tulang, sumsum, jeung saraf, kudu diganti kawas anu dipaké, salajengna awakna suwung. Kadaharan anu dipaké pikeun tujuan ieu diwangun ku naon anu urang dahar, nginum, ngambekan, ngambahan, ngadangu, ningali, jeung pikir. Nalika dahareun dibawa kana awak éta pas asup kana saluran getih, anu mangrupakeun kahirupan fisik awakna. Sadaya anu bisa diserep ku saluran hirup sareng ditempatkeun tina getih dina jaringan, atanapi dimana waé diperlukeun. Salasahiji khasanah panggedéna prosés fisiologis anu normalna nyaéta yén saatos asimilasi tina pangan-barang, partikel diwangun dina sél anu, sacara gembleng, disusun dumasar kana bentuk organ sareng jaringan di awak awak. Kumaha mungkin pikeun hirup sareng tumuwuh awak tetep praktis teu robah jadi kana formulir na sapanjang hirup-waktu, iwal zat nu dipaké dina konstruksi na geus dijieun tur dilaksanakeun nurutkeun desain definite dina formulir.

Salaku getih-ngalir di jero awak urang ngajaga sagala perkara anu aya di sirkulasi sahingga aya walungan anu ngocorna ngaliwatan awak alam semesta anu ngajaga sagala perkara na aya dina sirkulasi konstan. Étakeun ngali anu katempo kana kasampak sarta ngabantah deui anu katingali kana katempo ku kituna masing-masing bagianna tiasa ngagampilkeun halangan sareng mensingkeun kana kaayaan kasampurnaanana.

"Kami ningali formulir anu teu kedah diangge di sabudeureun urang, tapi kami hormat nanya kumaha unsur-unsur penting dina ngawakilan bentuk anu ku urang tingali éta; naha bentuk sareng perkara kotor téh idéntik; naon wangunna téh; atanapi naha bentuk tinangtu kedah persist dina spésiés anu sarua?

Perumahan kotor moal tiasa janten wangun, anu sanés henteu gampang dirobah; atawa lamun éta robahna bakal robah jadi euweuh formulir nu tangtu. Bentuk teu tiasa janten masalah kotor atanapi éta bakal tiasa dirobah salaku zat, sedengkeun kami ningali yén unggal awak ngawétkeun wujudna, padahal henteu dirobah tina zat tetep pikeun ngajaga awak dina wujud. Kami ningali masalah kotor, sareng urang ningali bentuk anu didinya. Lamun urang ningali matéri nu kotor, sareng urang tingali éta dina bentuk, sareng matéri nu kotor teu bentuk, sareng mangrupa bentuk kasar kotor, mangka urang henteu ningali wangunna papisah tina masalah. Bentuk, teras, sanajan halimunan nyalira, janten tur katingalina ngan ukur ku bantuan zat kitu, tapi langkung waktos, sabab tiasa nyandak masalah janten ditingali, sareng liwat visisibilitas, pikeun nunjukeun perkembangannya di karajaan handap; ngawula wahana pikeun atikan atah; sarta ku sahingga porsi keur rojong kamajuan sorangan ku kontak sareng pikiran.

Bentuk alam anu urang tingali anu salinan langkung atanapi kirang leres tina panyaluran astral bentuk idéal. Kahirupan ngawangun numutkeun kana rarancang bentuk astral sareng nalika gerakan bentukna nembongan di dunya urang.

Bentuk mangrupakeun pikiran kristalisasi. A kristal, kadal, atawa jagad raya, masing-masing asalna kana katémbongna ngaliwatan wangun, anu ngaréalisasikeun pamikiran. Pamandegan waktu hirupna disalin kana bentuk sanggeus maot sareng nyayogikeun sareng ka mana turunan sareng waktos anu leres, mangrupikeun kapribadian anu anyar.

Perlu, inohong, sarta warna, nyaéta tilu poko kabutuhan pati. Perlu nyaéta awak wujud, angka wates sareng wates, sareng warna hurupna. Dina kaayaan anu katuhu bentukna nyegatan bagian perjalanan hirup, sedengkeun kahirupan saeutik-saeutik ngawangunna kana wangun tur janten katingali.

Bentukna teu aya dina tujuan pikeun ngadeukeutan jeung nyingkahan pikiran, sanaos bentukna tetep délna sareng mere kasimpulan pikiranna. Hal ieu saéstuna pikiran téa anu henteu janten khalifah téa. Ieu mangrupikeun panyalindungan tina rupi-rupi kabagjaan, sareng akal pikiran kedah dihartoskeun sareng dipastikeun ku bentuk-bentuk sareng tujuan bentukna.

Tujuan formulir nyaéta ngawula salaku lapang, laboratorium, pikeun kapendak anu tinggaleun pikeun dianggo. Pikeun ngahargaan wujud dina nilaina leres, sareng bagian anu tiasa nyandak dina évolusi prinsip calakan anu ku urang disarioskeun salaku pikiran, kami kedah terang yen aya dua jalur: Path Bentuk sareng Path of eling. Ieu hijina jalan. Ngan hiji bisa dipilih. Henteu aya anu bisa ngumbara duanana. Sadayana kudu milih dina jangka waktu, taya anu tiasa nampik. Pilihanna anu sapertos alami tumuwuh. Hal ieu mutuskeun ku motif kaayaan anu aya dina kahirupan. Jalur dipilih, traveler nu ibadah sakumaha anjeunna ngumbara. Jalur bentuk ngabawa dina luhur, kana jangkungna kakawasaan jeung kamulyaan, tapi ahirna aya gelapna annihilasi, pikeun sadaya bentuk ngaganti kana zat homogen. Ti kahayang pangheubeulna mibanda atanapi janten sababaraha wujud, ngenutna janten kaserep atanapi bakal kaserep ku wujud; tina kahayang diilikan fisik kongkrit, ka adoration idéal of a allah pribadi; Nepi ka tungtun taun jalur bentuk anu sami sareng sadayana: cara ngaremukan hiji individu. Bentuk badag nyerep leuwih leutik, dijadikeun bentuk fisik atanapi spiritual, sareng ibadah nyepetkeun prosésna. Bentuk beton anu disembah ku akal manusa masihan tempat pikeun ibadah bentuk idéal. Déwa anu ukuranana leutik diserep ku dewa anu langkung ageung sareng dewa anu langkung ageung, tapi déwa sareng dewa déwa kedah, dina akhir kalanggengan, leres-leres jadi zat homogen.

Kahayang, ambisi, sareng kabeungharan, mingpin dunya sareng formalitas dunya. The formalitas dunya mangrupakeun cita abstrak bentuk beton. The formalitas masarakat, pamarentahan, gareja, anu nyata pikeun akal sareng gaduh bentuk idéal ku sabab pasti bentuk aya anu di mana ngawangun karaton, katedral, atawa manusa.

Tapi wangun beton, sareng formalitas masarakat, pamarentahan, sareng tanduk, lain jahat ka ancur. Bentuk nyaéta berharga, tapi ngan saimbang saluyu darajat anu kapendak dina kayaan eling. Ngan ukur anu tiasa lanjuna kamajuan kana eling éta estu berharga.

Jalur tina eling dimimitian ku ayana sadar tina eling. Terus sareng manjangan ku keresihan kieu, sareng dina ngabéréskeun sadaya bentuk sareng pikir dina eling. Hal ieu nyababkeun aloneness, nu sapertos salaku titik pertengahan alam bentuk. Nalika saurang tiasa tetep ajeg, henteu sieun, sareng tanpa kahariwang dina titik nyalira-ness, aya misteri ieu: sakaligus nyalira-ness ngalegaan tur janten-eueus tina eling-eling.

Dina asup dunya-kahirupan, ngageremkeun deui sareng masalah anu kaser sareng kalentur, tilelepan kana kasurupan sareng kasabaran kalayan émosi, pikiran-jalma ieu diingkerkeun, mugélkan, kenca sareng tahan tawanan sacara kandung. Indra, émosi, sareng bentuk, mangrupakeun subjék kapikiran -neh nyipta nyata-tapi teu tiasa aturan subjék -na anu aranjeunna parantos ngajantenkeun, émbohan, teras janten tanduk daéking pikeun raja. Ngaliwatan wangun anu indra anu kengingkan kengingkan karibaan, tos ngajalin ngeunaan akal kurban halimunan émosi anu kuat batan pita baja, tapi délik hampur ku cétah anu aranjeunna katingalina ampir sarua ogé hirupna saé, pikeun hirup sorangan .

Bentuk ayeuna Allah; imam-imam luhur anu indra sareng émosi; pikiran anu matuhna, najan tetep panyiptana. Bentuk nyaéta Allah bisnis, masyarakat sareng bangsa; seni, sains, sastra, jeung gareja.

Anu wani ngaremepkeun kasatiaan ka Allah? Saha anu terang sareng wani katahan Wanoh, tiasa ngaganggu Allah palsu, sareng nganggo tungtungna di diviner; Ngahyung ka kuburan; ngaku warisan ketuhanan na; sareng ngawitan jalur anu ngabalukarkeun Dihasilkeun-eling tina Sakadar.