The Word Yayasan

Teu aya anu ningali sapuan anu laun sareng luhur
Ku jiwa anu batin ageung-jero
Asccnds, -unless, mayhap, upami gratis.
Kalayan unggal maot anyar urang mundur ningali
Persepsi panjang balapan urang
Alus laceh kami anu baheula.

—William Sharp.

THE

WORD

Vol. 1 JANUARI, 1905. No 4

Copyright, 1905, ku HW PERCIVAL.

CYCLES.

Masalah AMONG anu parantos ngarobih dina pamikiran manusa, teu aya anu nyababkeun langkung kabingungan tibatan siklus atanapi kambalan anu teratur.

Para jalma anu baheula ngusahakeun hukum siklus supados akur sareng kahirupan éta. Di jaman urang, lalaki milari mendakan hukum siklik anu aranjeunna tiasa ngalaksanakeun usaha kalayan nguntungkeun. Dina sadaya waktos lalaki parantos usaha mendakan hukum siklus kusabab kanyaho sapertos kitu aranjeunna tiasa ngiringan usaha tatanén kalayan kapastian, bangsal wabah, pestilences, sareng nyayogikeun ngalawan kalaparan; ngerjakeun perang, badai, gangguan kagempaan, sareng penjaga ngalawan rasa sayang; terang sabab lahir, hirup, maot, sareng anggeus kaayaan; sareng profésional ku pangalaman-pangalaman jaman baheula, aranjeunna tiasa ngajelaskeun acara anu bakal datang kalayan akurasi.

Kecap siklus asalna tina basa Yunani "kuklos," anu hartosna cincin, kabayang, atanapi bunderan. Dina rasa anu langkung lega nyaéta siklus nyaéta tindakan sareng réaksi gerak tina hiji pusat, sipat sareng durasi siklus anu diukur ku arah sareng dorongan tina ketak nalika aranjeunna angkat sareng mulang ka sumberna. Tungtung hiji siklus atanapi bunderan mangrupikeun awal anu sanés, saéngga gerakna aya spiral, sapertos dina pégok tina senar atanapi nyababkeun kelopak mawar.

Siklus bisa dibagi jadi dua kelas anu lega: nya anu dipikanyaho sareng jalma-jalma anu matuh spekulasi. Diantarana anu urang paling wawuh nyaéta siklus sadinten, nalika bumi parantos ngadamel hiji révolusi lengkep sakitar sumbu dina dua puluh opat jam; siklus bulan lunar, nalika bulan parantos ngadamel révolusi di sakumna bumi dina dinten 28; siklus sataun, nalika bumi parantos réngsé hiji révolusi sakitar panonpoe sareng panonpoe parantos ngadamel hiji révolusi ngalangkungan tanda-tanda zodiak, salami sakitar dinten 365; sareng taun sasarengan atanapi siklus tina presesi equinox nalika kutub tina katulistiwa sakali sakali ngagilingkeun gantungan tina ecliptic dina taun 25,868.

Éta masalah ngeunaan umum yén tina perjalanan panonpoé anu jelas ngaliwatan rasi lintang zodiak, kami kéngingkeun opat musim: musim semi, usum panas, gugur, sareng usum tiris, masing-masing ngalegaan salami tilu bulan, sareng anu masing-masing bulan ieu dibagi jadi opat suku sareng fraksi, unggal suku bulan janten fase bulan sapertos saparapat, bulan purnama, suku terakhir, sareng bulan anyar. Zodiak nyaéta jam sidereal anu hébat, panonpoe sareng bulan tanganna anu nandaan sababaraha waktos. Saatos zodiak kami parantos nyiptakeun Kronétron anu ngagaduhan dua belas tanda; ieu nandaan waktos anu terang sareng poék dina sadinten dua kali dua belas jam.

Awal anu dipikaresep pikeun statistikawan sareng sejarawan nyaéta penampilan siklik tina pikasieuneun, bala, bala, lapar, sareng perang; Panémbong siklus sareng ngaleungitkeun balapan, sareng naékna mundur périodik sareng ragrag peradaban.

Diantara siklus individu aya siklus kahirupan kiwari anu ngalangkungan ti aura sakitar awak kana kamar-hawa paru-paru, dimana nganggo getih salaku kendaraanna ngalir ku urat pulmonari ka kénca auricle, teras ka ventricle kénca, ti saprak ngalirkeun aorta disebarkeun ka sadaya bagian awak janten getih artéri. Jaman kahirupan ku sél hirup balik deui kana kapilér ka urat, ti dinya ngaliwat venae cavae ka usul katuhu, ti dinya ka ventrikel anu leres, sareng ti dinya ngalangkungan arteri pulmonal ka bayah, dimana, sanggeus disucikeun, éta deui janten pamawa hirup ka awak, siklus lengkep ngalamar sakitar tilu puluh detik.

Anu paling penting pikeun sadaya siklus nyaéta siklik anu kaasup kaayaan pra-natal, lahir, kahirupan di dunya ieu, maot, sareng kaayaan saatosna. Tina wahyu ieu siklus mangrupikeun pangaweruh sadaya siklus sanésna bakal nuturkeun. Kami yakin yén dina pangembangan pra-natal manusa kasenian sadayana dina planet urang ditiru.

Awak manusa diluncurkeun pikeun ngaji pikeun sababaraha waktos, siklus kahirupanna. Dina jaman ieu, jaman baheula dina kahirupan umat manusa dijalankeun deui ku individu éta. Lajeng roda kahirupan kabukti kana siklus pati.

Éta dina siklus kalahiran sareng kahirupan sareng maotna anu disawatakeun ku para filsuf kuno, sabab ku kanyaho na aranjeunna, aranjeunna bakal asup sareng kaluar tina bourne ti mana, éta nyarios, henteu aya anu ngumbara. Tujuan pangembangan pra-natal nyaéta pikeun ngagambar elemen universal dina hiji awak, nyusun kana bentuk manusa, anu nyayogikeun kasempetan anu paling saé pikeun ngalaman kana prinsip calakan, batin, anu nyicingan awak manusa. Pikeun pikiran tujuan hirup nyaéta pikeun meunangkeun kanyaho anu aya hubunganana ka alam semesta, ngalangkungan sareng nalika dina awak, ngalaksanakeun tugas-tugas anu ngiringan ilmu éta, sareng ngawangun dina waktos ka hareup ku pangalaman jaman baheula.

Pupusna mangrupikeun panutupan, ngulik sareng ngaimbangkeun karya hirup, sareng hartosna uih deui ka alam pamikiran anu kagungan dunya ieu. Ieu mangrupikeun gerbang anu ngalangkungan jiwa ka ruang nyalira.

Kaayaan saatosna mangrupikeun periode sésana sareng gestation padamelan kahirupan sateuacan awal kahirupan anu sanés.

Kalahiran sareng pupusna mangrupikeun isuk sareng sore jiwa. Hirup mangrupikeun waktos pikeun padamelan, sareng saatos maot séda, pamulihan, sareng asimilasi. Sakumaha tugas-tugas anu dipikabutuh subuh dilaksanakeun saatos wengi, teras padamelan siang, tugas magrib, sareng istirahat, maka jiwa nempatkeun vesture anu pas sareng aranjeunna ngalangkungan période budak leutik, kalibet dina kahirupan nyata dinten nyata, sareng ditata dina magrib ku umur kolot, nalika jiwa ngaliwat istirahat anu bakal nyiapkeun éta pikeun lalampahan anyar.

Sagala fenomena alam nyarioskeun carita jiwa ngalangkungan siklus, nitis sareng reinkarnasi dina kahirupan. Kumaha kedah urang ngatur siklus ieu, kumaha ngagancangkeun, ngirangan atanapi ngarobih ketakna? Nalika jalan nyata katingal, masing-masing mendakan dina kakuatan-Na pikeun ngalakukeunana. Jalanna ngalangkungan pikir. Ngaliwatan pamikiran dina pikiran jiwa datang ka dunya, ngalangkungan panginten jiwa janten kabeungkeut dunya, ngalangkungan panginten jiwa janten dibébas.

Sifat sareng arah dipikiran anu nangtukeun dirina lahir, karakter sareng takdir. Otak mangrupikeun bengkel awak, pamikiran anu diayakeun tina bengkel ieu ngalangkungan rohangan pikeun wangsul saatos langkung pondok atanapi langkung saé anu nyipta. Salaku pamikiran didamel mangaruhan kana pikiran manusa tina alam anu sapertos pikir, maka aranjeunna uih deui ka panyipta pikeun ngaréaksikeun anjeunna sakumaha aranjeunna parantos ngarobih batur. Pikiran anu matak gencar, egois sareng anu sanés, nyiptakeun panyipta maranéhna pikeun milari sapertos pangalaman sareng ngabeungkeut anjeunna ka dunya.

Pikiran tina henteu sorangan, kasatiaan, sareng cita-cita, polah dina pikiran batur sareng, balik ka panyipta maranéhna, ngabebaskeun anjeunna tina beungkeut ngalahirkeun.

Ieu mangrupikeun pamikiran anu dimana manusa terus-terusan proyék anu mendakanana saatosna. Anjeunna kedah ngiringan pikiran ieu, nyerna sareng asimilasi aranjeunna, masing-masing di kelas sorangan, snd saatos anu parantos dilakukeun, anjeun kedah mulang ka dunya ieu, sakola sareng pendidik jiwa. Upami perhatian diperhatoskeun, éta bakal kapendak yén aya jangka waktu dina kahirupan dimana-mana waé perasaan deui. Periode hina, suram, putus asa; période kasubihan rahayu sareng kabagjaan; période cita-cita atanapi cita-cita. Hayu période ieu dicatet, merangan tendensi jahat, sareng ngamangpaatkeun kasempetan anu nguntungkeun.

Pangaweruh ieu ngan ukur tiasa dugi ka jalmi anu janten "wicaksana sapertos oray sareng bahya sapertos manuk japati."